ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YavuzKartaL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2014 10:41
Son Ziyaret:
24 Mart 2018 18:26
Toplam Mesaj:
19 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yavuz
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavuz

SON 10 MESAJI

Mayalı Co2 İçin Merdiven Tipi Difüzör
Arkadaşlar resimdeki difüzör benim akvaryumdan, çalışması için basınç gerekmediğinden mayalı sistem için uygun %80in üzerinde çözünme yapıyor. Sisteme alttan giren CO2 damlası zigzag şeklinde basamaklardan sürüklenirken 80-90 cm mesafe kat ediyor ve küçülerek suda çözünüyor. **Resime dikkat edersek difüzörün alt kısmında çok sayıda damla var üst kısmına yükselirken damla sayısı azalmış durumda. Tavsiye ederim. Alternatif olarak dennerle flipper, jbl taifun s, m modelleri var. Ben internetten markasız ucuz bir ürün aldım, aynı model iş görüyor. Youtube videolarında çalışma görüntüleri mevcut.
Keyifli hobiler, başarılar..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166002/240320181505131.jpg[/IMG]
115x60x60 Akvaryum
Berrak cam oluyor, mevcut camların kenarına bakarsanız kalınlaştıkça koyu yeşilimsi bir renk aldığını göreceksiniz ancak extra clear camlar bembeyaz olur.
Acemiyim napcam bilmiyorum
Merhabalar,
Ben de benzer bir tanka sahibim, (35*45*100) yaklaşık 150 litre
zemine vitasand siyah bitki kumu (hagen kum benzeri), arkaya mavi renk folyo (reklamcıdan temin edilebilir) akvaryumun arka dış yüzeyine yapıştırılır, dekor olarak kütük ve bitkileri doldurdum.
Tilkikuyruğu, eledoa vb bitkiler kirli bir görünüm oluşturdu benim tankımda, ufak ufak yaprak kopmaları ve bitkiye dokunduğumda sümükümsü bir tabaka farkettim bir hafta sonra çıkarttım , anibuas ve çınarı doldurdum fazla ışık istemeyen bitkiler, ışığı kafama göre yakıyorum akşamları, ancak düzenli ışıklandırma daha iyi olur ben enerji tasarrufu için fazla yakmıyorum su tertemiz balıklar mutlu :) lepistes, aykılıç, canavar gibi hepsi :) kılıç alacaksanız aykılıç olsun normal kılıçla aralarında çok fark var görüntü bakımından.
6-7 tane de rasbora koyarsanız sürü halinde keyifle geziyorlar tankın içinde. (Bu tasarım cüce ciklit türleri ramirezi ve tetralar için uygun aslında kütükten dolayı hafif sarı ve asidik su)
Sessiz çalışan ve az enerji tüketen kaliteli bir dış filtre, 100w ısıtıcı, hava motoru ve otomatik yemleme makinası olmazsa olmazlarımız.
Keyifli hobiler..[EDIT]YavuzKartaL,2015-06-17 11:38:20[/EDIT]
115x60x60 Akvaryum
8mm üstüne çıkınca camın rengi koyulaşıyor, kayıtlı kuşaklı bir tank için zemini teraziye alıp altına da yumuşak köpük (strofor) koyarsanız sorun olmayacaktır aynı zamanda tabandan ısı yalıtımı da sağlanmış olur. 10mm ve üstü camlar için extra clear camlar tercih edilebilir ancak bulunduğunuz yerde temini zor olabilir ve maliyet artıyor.
100 Tl Ye Kadar Dış Filtre Önerir Misiniz?
Tercih edeceğiniz filtrenin elektrik tüketimi de önemli bir unsur, 7/24 saat sürekli çalışacak. Bahsettiğiniz ölçüler için 5-8w civarında çalışan ürünler mevcut ancak fiyat çok farklı olabiliyor.[EDIT]YavuzKartaL,2015-06-17 11:10:43[/EDIT]
Elimde 4mm pencere camı var nasıl bir akvaryum yapabilirim
Piyasadan hazır kapak bulabilirseniz kapak ölçüsüne uygun ölçüye göre yapacağınız akvaryum kullanışlı olacaktır. Yaptığınız tankın üstüne kapağı monte edersiniz. Çizik olmayan temiz parçayı ön tarafa gelecek şekilde yapabilirsiniz, siyah veya beyaz renkli akvaryum silikonları mevcut tercih size kalmış, ancak camlar güneş ışığına çok maruz kalmış ise gevrekleşmiş olabilir bu durumu da göz önünde bulundurmak lazım.
Yeni Kurulum Low Bitkili Önerilerinizi Bekliyorm
Sevgili Dostlar,

Seneler önce karışık cichlid akvaryumu sonrası hobiye 10 sene ara vermiştim. Yeni başlangıç, yeni heyecan ile başladığım akvaryumumda hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Canlılar hepimiz için çok önemli ve bunların gerek bitki gerekse balıkların sorumluluğunu hissediyoruz onları doğal ortamlarına uygun koşullarda bakımlarını yaparak sağlıklı yaşamaları gereğinin bilincini taşımaktayız. Yaşanan kayıplar üzücü olmakta.

100x36x45 Tank, Kum ve diğer aksesuarları eklediğimizde su hacmi yaklaşık 150 litre,
Vitasand siyah bitki kumu
Mango kökü birkaç parça kütük
3 kök anibuas
15 kök tilkikuyruğu
10 kök eledoa

bitkileri ile tankımın kurulumunu hazırladım, sera bio nitrivec bakteri kültürü ile 4-5 gün sistem çalışır vaziyette beklemekte.

eheim ecco pro 300 dış filtre (düşük enerji tüketimi olduğu için tercih edildi, sessiz çalışıyor)
100w ısıtıcı, su sıcaklığı 27C sabit
hava motorunu gündüzleri çalıştırıyorum.

Tankımda canlı olarak tetra sürüsü, 4-6 ad ramirezi ve panda cory ile vatoz düşüncem var idi.

Ancak başlangıç olarak 3 ad panda cory ile 2 ad albino cüce vatoz bıraktım. İlk gün yemleme yapmadım, ikinci günün aksamı az miktarda pul yem attım, pul yemler dibe çöktü ve canlıların yeme ilgisi olmadı. Sabah baktığımda panda corylerden biri hareketsiz kenarda duruyor üzeri hafif küflenmiş gibi ve kuyrukta erime var, diğerleri de keyifsiz duruyordu. Vatozlar çok küçük olmasına rağmen durumları iyi. Bu canlıların durumuna göre yanına yeni tank arkadaşları eklemeyi düşünüyorum.
Kurulumda su düzenleyici kullanmadım birkaç gün bakteri kültürü ile beklemiş olası yeterli midir?

İstediğim sonucu alamamış olmam ramirezi ve tetra konusunda beni düşündürmeye başladı. Yeni kurulum olduğundan dolayı su toleransı yüksek daha dayanıklı canlılarla mı devam etmeliyim, birkaç cüce gurami ve canlı doğuranlar nasıl olur önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

Hangi Balığı Besleyebilirim
Bir çift ramirezi ve ufak bir tetra sürüsü.
yeni akvaryumum
Cichlidlerin bazıları sadece otçul oluyor, beslenme şekli iyice araştırılmalı, doğru diyet uygulanmalıdır. Otçul bir canlıya protein ağırlıklı yemleme devam ederse ilerde parazit vb hastalık görülebilir.
ısıtıcı seçimi
Isıtıcının boyu önemli, yüksek watt için akvaryumun h yüksekliği yeterli olmalıdır. 200lt hacimde muhtemelen problem olmaz ancak gözden kaçırmamak gerek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.