ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
guraytas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2014 00:23
Son Ziyaret:
14 Nisan 2015 01:31
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
güray taş
Doğum Tarihi:
11 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

güray taş

SON 10 MESAJI

mangrowe kökü pamuklaşma
Isiklandirma icin 2 silvina aquastar almistim ilk kurulumda. Armature 2 baglanti daha yaptirip birde aliminyum folyo ile kaplayip 2 tane daha flo taktim. Silvina grolux 2 tane aquuastar oldu. Isiklandirma yeterli midir sizce
mangrowe kökü pamuklaşma
Pamuklasma bitti. Problem 50 lt de sac yosunu yogunlasti. 260 lt de tek tuk basladi. Siyah moli karides ekleyerek isiklandirmayi acip kapayarak zaman ayarli prizde onune gecebilirim diye umuyorum.
tesekkur ederim yardimlariniz icin
mangrowe kökü pamuklaşma
merhaba,

tavsiyeniz üzerine yeni bitkiler diktim. hala aman aman yoğun bir bitki topluluğu olmadı ama bütçe açısından da bittim :)  2 aya yaklasıcak hobiye başlayıiım. 30 lt 50 lt ve bu sonuncu 260 lt tankları sıfırdan kurmak baya masraf açtı. 

yosun problemi bir buçuk aylık 50 lt başgösteriyor sanırım. java mosslar arasında ve ismini bilmediğim uzun ve çam iğnesi gibi iğne yapraklı bitkinin aralarında sanırım saç yosunu dedikleri oluşmaya başladı. saç telinden ince yapılar var. kiraz karideslerim var netire salyangozum var vatozum var yerler mi bilmiyorum. ışıklandırmayı azalttım zaman ayarlı prizle. 6 yavru lepistesi de 260 lt ye koydum. ufak ufak aktarıcam balıkları. 50 lt çok kalabalıktı çünkü.

ana tankta da bulanıklık geçmiyor. ya kum sürekli salınım yapıyor. ya da mangrowe köklerinin salgıladığı pamuksu yapıdan kaynaklanıyor. 1 hafta oldu tankı kuralı  geçmedi. iç filtre taktım sarı temizlik bezi koydum bu filtreye bi nebze temizledi ama anlamadım. balık pislikleri de sürekli uçuşuyor. yemleme 2 günde bir veya günde bir kere yapıyorum şimdilik. tetra 1200 dış filtrem var. 260 lt ye takmadan önce 3 gün 50 lt de çevirdim az da olsa bakteri oluşsun diye. sepet dizilimi altta filtreyle gelen seramik + ufak bir kutu daha gözenekli küçük seramik benzeri filtre malzemesi. , bioball+kaba sünger , sera siporax mini+ elyaf + kaba sünger+ filtreyle gelen karbon+elyaf  şeklinde. 2-3 günde bi yüzde 25 su değişimi yapıp bakteri kültürü ekliyorum seranın.  ayrıca siporax mini kutusundan da filtrede bakteri oluşması için sanırım bir şey çıkmıştı onu da filtreye sıktım.

bakalım inşallah yolundadır herşey. 


teşekkür ederim tavsiyeler için

yeni bitkilerin eklenmiş hali






guraytas2014-10-11 00:23:58
lepistes anüs şişliği yan tarafında kırmızı şerit
Sorun 50 lt lik akvaryumda yasaniyor. Igneyi yaklastirmadin baligin agzina. Hizalayabilmek icin kullandim ve agzini actiginda incecik damlattim. Iste keske sebeke suyu olsa. Terkos suyuymus ve depodan geliyormus su. Klor olsa su temizlenir bakterilerden. Dinlendirip kullanilir. Acaba su yuzunden mi surekli bu basima geliyor diye dusunmeye basladim

Ölüyoor maalesef balik. Ters yuzuyor dibe cokuyor falan. Tesekkurler yardim icin.

Muhtamelen suyumda problem var benim. Bi sekilde o depodaki su pis sanirim. Cunku duzenli su cekiyorum. Sebze haslayip veriyorum. Bir gun yemlemiyorum haftada bir sarimsak veriyorum falan ama cozemedik gene de
lepistes anüs şişliği yan tarafında kırmızı şerit
Merhaba cevabinizi yeni okudum. Baska bir yerden okudugum baska bir tedavi uyguladim. Hemen hemen ayni zaten.

Oncelikle artik yem yemiyor balik. O yuzden bir bardakta iki tablet eritip enjektore aldim. Geri kalanini ufak bir suya doktum. Sonra kepceyle baligi yakaladim ve elime almadan kepce icinde agzini actigi anlarda agzina dokmeye calistim. Igneyi baliga deydirmeden. Sonra iki yavrudada risk goruyorum onlarla beraber bu ilacli kovada bir saat banyo yaptirdim. Sonra tekrar ana tanklarina koydum. Bunu boyle her gun uygulayayim mi sizce?

Su degerlerinden bende kuskulaniyorum. Suyumuz terkos suyuymus ve apartmanin bir deposu varmis. Bu akvaryumun haci kucuk ama toplamda 30+ 50+ 260 lt akvaryumlarim var buyugunu yeni kurdum. Bir sekilde su isini cozmem lazim. Su duzenleyiciler pahali geliyor damacana da pahaliya gelicektir. Su da klor yok ama depodan mi acaba parazit yapici etkenler bulasiyor bilemiyorum. Daha once de boyle baliklar kaybettim. 260 lt icin su dinlendirmek de zor. Cozucez bi sekilde bakalim :)
lepistes anüs şişliği yan tarafında kırmızı şerit
Fotoğraf: 


Canlıdaki Belirtiler: karında hafif çökme, anüste şişlik, yeme ilgisizlik, hareketsiz kalma, çok az hareket etme.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 e 3 d lepistes, 2 vatoz , 1o karides 2 çöpçü, 2 netire salyangozu

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: ithal akvaryum (sadece elyaf vardı ben altına sunger ve seramik koydum)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada üç kere su değişimi.  haftada bir sarımsaklı yem (c.tesi veriyordum geciktirdim p.tesiye kaldı ve o günden beri balık durgunlaşmaya başladı) 

merhaba, sanırım iç parazit ancak anüste şişlik var. o yüzden gene de emin olmak istedim çünkü dün anüsünde balon gibi bi yapı oluşan ve karnı şişen erkek cüce vatozum öldü. acaba benzer bişey midir vatoz içinde konu açmıştım linki burda   http://www.akvaryum.com/Forum/cuce_vatoz_anuste_baloncuk_ve_asiri_karin_sisligi_k802434.asp

ayrıca bu dişinin yumurtaları hep sarı kaldı diğer dişiler gibi hiç siyahlaşmadı şimdiye kadar. sebebi ne olabilir. nu yuzden mi bir rahatsızlığı var acaba

tesekkür ederim

cüce vatoz anüste baloncuk ve aşırı karın şişliği
bu batabiliyordu ama istediği yere gidebiliyordu
80 litrede canlı doğuran
Merhaba,

Umut bey gerekenleri söylemiş zaten benim haddime değil yeni hobici olarak sadece yeni olmamın verdiği bir tecrübeyle sadece altını çizmek isterim. Ne olur sabredin ve umut beyin dediği gibi bitkilerinizi dikin , ölmediklerini gözlemleyin ve balık eklemeye başlayın. ben bitki meselesini bir türlü beceremedim bu yüzden :)
İsiticida sorun olabilirmi ?
merhaba,

ısıtıcıyı ile termometrenizdeki sıcaklık birebir aynı olmayabilir. Termometredeki sıcaklığı baz alarak ısıtıcıyı ayarlayarak sabitleyebilirsiniz. (bazı ısıtıcılarda ısıyı sabitledikten sonra, örneğin termometre 26 yı gösterdiğinde ısıtıcınında 26 yı göstermesi şeklinde kalibrasyon ayarı vardır)

Oda sıcaklığının artması ile de sıcaklık artışı olmuş olabilir. Benim 26 dereceye sabitlediğim akvaryumlarım bugun hava sıcak olması sebebiyle birisi 29 a cıktı, diğeri 27 lerde.

30 derece bile olsa elinizi soktuğunuzda soğuk hissedersiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.