ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
beneraksar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ekim 2006 02:29
Son Ziyaret:
15 Ekim 2020 07:42
Toplam Mesaj:
387 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bener Akşar
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Endüstri Mühendisi/Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

- Tropheus Albino Chipimbi - Tropheus Duboisi Maswa - Tropheus Lufubu - Calvus Muzi - Leleupi - Ocellatus Gold - L144 Blue Eyes Longfin - LDA16 Red Marbale Longfin - Melek

SON 10 MESAJI

KUŞ VE BALIK ÜRETİMAHENSİ(HAYALDİ GERÇEK OLDU)
Cem merhaba, eline sağlık hepsi çok güzel olmuş yeni gördüm. Devamını da bekliyorum.
Neon Spot Kolonisi
[QUOTE=aqua06]

Akvaryumun yeni fotoğrafları eskisinden daha iyi olmuş.

Kaç adet ıceman white tail eklediniz?
Cinsiyet oranlarını kaça kaç ayarlıyacaksınız?
[/QUOTE]

20 adet white tail eklendi. Cinsiyet için bir şey söylemek erken olur. Ama boylarına ve renklerine bakılınca 5-6 adet erkek var gibi. Bir akvaryum daha kuracağım. Onun içinde beslenecek ideal balık sayısına göre koloniyi belirlemeyi düşünüyorum. Benimde bu son hali hoşuma gitti doğrusu. Kumsuz çok boşmuş. Ama ben bilerek kum koymamıştım, rahat temizlemek amacıyla. 
Neon Spot Kolonisi
[QUOTE=abdullah07] İlgiyi devam ettirelim ve sende karşılığında güzel bir arka fon ekle abi. dahada ilgi artar :D
 
ayrıcabu akvaryum için tek tür iyi ama 2 türde sıkıntı yaşayarak beslersin.
 
 
[/QUOTE]

Arka fonda yapılacak, sırayla . Yukarıda belirttiğim gibi, çift katlı profili kurduğumda ayıracağım. Bu tank çift tür için ileride sıkıntı yaratır bunun bilincindeyim. Yıllardır bu hobi ile uğraşıyorum. Tank çok büyük değil ise her zaman tek türü tercih ediyorum. Bu durumda zaten geçici bir durum.Onuda kurunca paylaşıma devam edeceğim.
Saulosi ve Demasoni Kolonileri
[QUOTE=abdullah07] güzel akvaryum ama o plastik bitkileri çıkarırsan dahada süper olur. nacizane benim tavsiyem böyle.
 
 
Öncelikle teşekkür ederim. O bitkiler çıkarsa akvaryum bomboş kalır. Bazı arkadaşlar plastik bitkiye çok takılıyor. Beğenidir, tercih meselesidir tabiki saygı duyuyorum. Bazı arkadaşlarda görsellik olarak beğeniyor. Dediğim gibi tercih meselesi. Önceki yazılarda belirtmiştim, canlı bitkide denedim ama yaşatamadım. Çürüyüp gittiler, suyuda kirlettiler. Bende böyle bir yol buldum. Hem renkli, görsel olsun hemde beni çürüyecekmi, yoksa yaşayacakmı diye düşündürmesin istedim. Ben böyle memnunum, çıkarmayı düşünmüyorum. Ama öneriniz için teşekkür ediyorum. 
Saulosi ve Demasoni Kolonileri
Yeni resimler.

     
Neon Spot Kolonisi
Yoğun ilgi üzerine kum ekledim. Birde sürpriz yapıp iceman white tail ekledim. Yakın zamanda boş durumda olan çift katlı profil sehpayı eve kuracağım. O zaman 2 türü ayıracağım. Yeni resimleri paylaşıyorum. Sağlıklı balıklar.

   


   


 
Saulosi ve Demasoni Kolonileri
[QUOTE=ebrarkara]Süper bir biyotop olmuş, çok çok merak ettiğim bir husus var. 

Ne zamandan beri sizin arka planınız gibi arka fonlar görüyorum, ama malesef hiç bir yerde bulamadım. Bu arkadaki bildiğimiz kuşe kağıt fon mu yoksa başka birşey mi acaba? fon ise nereden temin edebilirim? Eğer satılan bir yer bulamazsam reklamcılara başvuracağım ama onun için de temiz bir fotoğraf bulamıyorum :S 

Yardımlarınızı bekliyorum :)
[/QUOTE]

Merhabalar, arkadaki fon kağıt değil. Strafor üzerine taş döşeme. Ankarada sitelerde Ak Akvaryum var, hatta internetten aratın, forumda ticari üyelerden de görebilirsiniz. Bu akvaryumu ve fon 'u onlar yapmış.Ben 2. el olarak aldım, bu şekilde geldi. Yardımcı olabildiysem mutlu olurum.
Neon Spot Kolonisi
[QUOTE=Leprikon]Yapar bitki yerine canlı bitki kullanmanı tavsiye ederim. Yapaylar bir süre sonra salınım yapacaktır ve balıklarında hastalığa neden olacaktır. [/QUOTE]

Öncelikle teşekkürler. Benim diğer akvaryum tanıtımıma bakarsanız orada da epey bir plastik bitki kullandım. Canlı bitkiyi ben yaşatamadım, yoksa ilk canlı bitki koymuştum. Hem bu akvaryumda hemde diğer akvaryumda uzun bir süredir plastik bitki var, herhangi bir problem yaşamadım. 
Neon Spot Kolonisi
Boyut (cm): 100x30x40
Kapasite (litre): 120 litre
Canlılar: 15 adet Neon Spot 
Malzemeler: 1 adet iç filtre, 1 adet sünger filtre, çeşitli kayalar, plastik bitkiler ve 1 tane şans bambusu
Akvaryum Bakımı: Haftada 2 defa su değişimi
Kullanılan Yemler: Tetra Bits, JBL Spirulina %40, Tetra Phylil,spriluna tablet,Tetra Bits,  haftada bir karides, haftada 1 kabuksuz artemia.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya Tuzu.

Standart plastik kapaklı metrelik akvaryumum da 15 adet Neon Spot beslemekteyim. İlk etapta temizlik kolay olsun diye kum koymadım. İlerleyen günlerde duruma göre kum ekleyebilirim. Bu güzel balıkları "sunbullsdance" nick'li çok sevdiğim  Özgür kardeşimden aldım. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.


   


   


   

beneraksar2012-12-24 17:15:25
Bitkilide; MALAVİ Rüzgarı.Made in Koray Yunuscular baksın syf -3
Koray kardeşim ellerine sağlık. Bende denedim ama olmadı. 5-6 ay içerisinde hem amazonlarım hemde anubiaslarım çürüdü gitti. Su değerleri ve/veya tuz kullanımı olabilir diye düşünüyorum. Sırf o yüzden plastik bitkiye geçtim. Bence senin bitkiler çok güzel bir görüntü çizmiş. Arkadaşlar yorumlarını yazmış ben bir daha şunu buraya koy, şu türleri azalt demeyeceğim. Zira sen kafanda şekillendirmiş sin zaten yapacaklarını. Balıklarını ve bitkilerini güzel güzel büyütürsün inşallah.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.