ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Atilla Karadağ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
95
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2014 22:51
Son Ziyaret:
05 Şubat 2023 13:50
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atilla KARADAĞ
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Malatya
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atilla KARADAĞ 🐟🐟🐟 balıklar yemek değil dosttur 😋

SON 10 MESAJI

İllet İç Parazit ?
Belki anlaşılmamıştır. Bakteri de bir parazit ama ben aldığım eğitimde "parazit" başlığı altında bahsettiğim canlıları bilirim. Bakteri ise mikrobiyoloji biriminin alanındadır alt birimde ayrıntıdır ve antibiyotiklerle tedavi edilir. Antiparaziter ilaçlar--antibiyotikler sınıflarından yola çıkarak yazıyorum.[:)]

[QUOTE=kdrackgz]Merhaba, veteriner olmanız size büyük avantaj sağlıyor, bilginizin yanı sıra bizim ulaşmakta zorlandığımız bir çok ilaca kolaylıklar ulaşabiliyor olmanız büyük avantaj.

Ancak aşağıdaki cümlenize katılmıyorum.


Parazit, canlının türünü belirlemez, yaşama biçimini belirler.
Parazit olan canlı yeri gelir bakteridir, yeri gelir kurt, yeri gelir bir bitkidir.
Parazit bir canlıya bağımlı olarak yaşayabilen ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar verebilen organizma, bu tanıma uyan her şey parazittir.
Akvaryum hobisinde iç parazit terimi biraz geniş kapsamlı kullanılsa da doğru kullanılıyor. söz konusu parazit yeri geldiğinde bakteridir, yeri geldiğinde Camallanus solucanıdır.
Tek sıkıntı çoğu zaman teşhisin yanlış konuluyor olmasıdır.
Bu arada sarımsaklı yem hakkında söylediklerinize katılıyorum.[/QUOTE]

Katılmayabilirsiniz. Anlatmak istediğimi anlamadığınızı düşünüyorum. Bana balıkta iç parazit var deyince ben antiparaziter ilaç kullanırım, balığın sindirim sisteminde bakteriyel enfeksiyon ve parazit var denildiğinde hem antiparaziter hem antibiyotik ilaçlarla çözmeye çalışırım. Demek istedigim bu.
İllet İç Parazit ?
Arkadaşlar merhaba. Bu hastalıkla ilgili olarak "iç parazit" teriminin kullanılması zamanında beni birsürü yanlış ve yarı doğru yollara yönlendirdi. Başta şunu söyleyeyim ben veteriner hekimim, benim bildiğim "iç parazit" (diğer bazı hayvanlarda) çok hucreli gelişmiş mide bağırsak kanalına, beyine, karaciğere tutunup canlının besinine ortak olan yada Tek hücreli kanda vücut sıvılarında yaşayan protozoonlardır. Aldığım eğitimde balıklara yönelik çok fazla ayrıntılı bilgi almadık ama ilaçlara hakimim. Ben iç parazit denilen hastalığa bu bahsettiğim parazitlere karşı olan ilaçlar kullandım hep ama baliklardaki iç parazit denilen şeylerin içerisinde bakteriler olduğunu da sonradan öğrendim. Bence bu terim yanlış kullanılıyor. Parazit başka bakteri bambaşka bir dünya. Yaptığım araştırmalarda parazite karşı antibiyotik kullanılmasına şaşırıyordum. Her neyse bu yanılgıyı aştım ve kendime göre tedavi yöntemleriyle devam ediyorum. Birde şunu söyleyeyim arkadaşlar suya sarımsak atmakla sorun asla çözülmez. Canlının sistemine geçmeyen veya az miktarda yetersiz dozda geçen hicbirsey tedavi etmez. Yeme sarımsak damlatmakla bir nevi olabilir ama zaten balık sadece iç parazit olduğunda değil normalde bile sarımsaklı yemi yemiyor. Ben ilacın hayvanın sistemine yeterli dozda girmediği sürece ve girse bile duzenli süreklilikte kullanılmadıkça tedavi edemeyeceğini bilirim. Ben büyük balıklarda etkeni direk sondayla mideye düzenli bir şekilde veriyorum küçük balıklarda da kurtulma ihtimali çok düşük oluyor yine de birşeyler deniyorum bilgilerime göre. Sonuç olarak balığın ağzına flagy sıkmakla sarımsaklı yemi kurutup vermekle balığı ilaçlı suda banyo yaptırmakla olmaz.
Japon Balığı Yüzme Sorunu
[QUOTE=GoldfISH🖤]Solungaçları ne kadar hızlı kapanıp açılıyor 10 saniye gibi sürede[/QUOTE] 10 saniyede 7-8 kere açılıp kapanıyor. Zaten çoğu zaman yorulup yerde dururken neredeyse hiç solungaci oynamıyor. Akvaryumun oksijen oranı iyi düzenli dip çekimi yapıyorum. Filtre iyi. Eğer bakmak isterseniz size video atabilirim.
Japon Balığı Yüzme Sorunu
[QUOTE=GoldfISH🖤]Karnında eskisine göre şişme varmı? [/QUOTE] karnı normal şişkinlik yok, sadece eskiden kuyruklari açık daha güzel gösterişliydi şimdi kuyruğunu kapatıp geziyor. Birde kuyruğunda eskiden beri kırmızı kılcal damarlar var. Bu ilk günden beri vardı zaten.
Japon Balığı Yüzme Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir beslediğim oranda Japon balığımda yüzme sorunu var. Balık sanki yüzerken yaptığı kıvrılma hareketlerini yapamıyor ya da çok zorlanıyor. Eskide suzule suzule yuzerdi ama şu an oklava yutmuş gibi düz elleriyle ilerlemeye çalışıyor. arka tarafını kuyruğunu sallayamıyor. Çok az titretiyor ama o zamanda aniden acı çekermiş gibi fırlıyor. Bu yüzme probleminden dolayı dengesini de sağlayamıyor. Hava kesesi problemli balıkları izledim ama benim balığım o şekilde değil. Bilmiyorum farklı bir hava kesesi problemi olabilir ama videodaki balıklar gibi değil. Birde sürekli ağzını açıp kapatıp ağzıyla su püskürterek geri geri gidip geriye devriliyor. 2 aydır durum böyle. Balık 50 litrelik akvaryumda iç filtre ile tek yaşıyor. Taban malzemesi yok, birkaç vatoz yavrusu var yanında. Buraya video yukleyemedim. Ama bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar varsa özelden video atabilirim. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Balığımın istahinda renginde hiçbir sıkıntı yok. Yaşamaya devam ediyor ama sanki acı çekiyor yüzerken. Şimdiden teşekkürler. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/161162/040420211658511.jpg[/IMG][EDIT]Atilla Karadağ,2021-04-04 16:59:04[/EDIT]
Apistogramma Ergin Mi Yavru Mu?
Arkadaşlar merhaba. Bu apistogramma ciftim daha önce bir kez yumurta bıraktı ama yumurtaları taşla birlikte aynı suyla başka akvaryuma aldım ve yumurtalar mantarlaşti. Şimdi yine yuva hazırlığındalar merak ettiğim şey erkekler dişiler den daha iri olur normalde ama bunlar aynı boyda. Acaba erkek daha yavru olduğu için yumurtalar dollenmiyor olabilir mi? Erkek yumurtaları koruyordu onu gördüm. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/161162/100120211748561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/161162/100120211749341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/161162/100120211750171.jpg[/IMG]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/161162/090120210047271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/161162/090120210048421.jpg[/IMG] no filtre :)
Dajana Yem
Merhaba dajana artemia ve tubifex yemlerini corydoras, kribensis, ramirezi, apistogramma türü balıklarımda kullanıyorum. Benimkiler kokusunu alınca akvaryumdan fırlıyor. Çok severek tüketiyor lar ve bence gelişme ve renkleri de çok iyiye gidiyor. Artemia da protein oranı 52 tubifex te 43 yazıyor. Tek kötü yanı dibe batmıyor. Ciklet ve corydoraslar da yüzeyde yemiyordu ama kokuyu takip ede ede alıştılar yukarıdan yiyorlar artık.
Kribensis Cinsiyet
Akvaryum yeterince büyükse ve saklanma yerleri varsa sorun olmaz. Daha eş olmamış onlar. Dişi hazır olana kadar erkek onu zorlar. Dişiye bağlı bu kovalamaların bitmesi. Ne kadar erken yumurta toplar hazır olursa erkek aniden kovalamayı keser. Bir bakarsın eş olmuşlar. [:iyi:]
Kribensislerim Yumurtlamış Destek
Maşallah kribensislerin yanına balık alırken özenle en ünlü yavru avcılarını seçerek almışsınız :) tetralar piranagillerden zaten. Tetrazon un masum haline aldanmamak lazım, melek gördüğüm en sinsi avcı, yavruyu kovalarken o kalkan gibi vücudun nasıl hızlı ve kontrollü gittiğini görünce şaşırıyorum :) şu an izleyeceğiniz seçenekler. Ya yavrular yüzme aşamasına gelene kadar bekleyip gece anne onları yuvaya toplandığında almaya çalışacaksınız ki kapalı bir yuva değilse bu zor. 2.si de kribensisler haricindeki tüm balıkları başka yere nakledeceksiniz ve kribensisler rahatça yavrularını büyütecek. Hatta bir süre sonra erkek kribensisi de ayırın derim çünkü tekrar çiftleşmek için çaktırmadan yavruları bir bir yiyecektir. Bunları yapmazsanız malesef hiç yavru büyümez. Birde kribensisler de yavruları korumak için ortalığı savaş alanına çevirir ama bu ortamda yine de yavruları kurtarmayı beceremezler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.