ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mercury77
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2014 17:25
Son Ziyaret:
26 Eylül 2017 19:14
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur akyol
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ONUR AKYOL

SON 8 MESAJI

deneme yapıyorum umarım herkese ilaç olacak
arkadaşlar herkese tavsiyedir denedim balık yada herhangi bir canlı kaybı yok deneyiniz

Suda sarılık
Arkadaşlar suya attığımız yapraklar yada köklerki (bir yanlış anlama yüzünden kaynatmadan attım) sudaki sararmaya yol açıyor.Bunun bir çözümü varmı su değişimi dışında ????
deneme yapıyorum umarım herkese ilaç olacak
Valla umarım başarılı olur.Bu dış filtre temizliği sadece kadınları ve titiz erkekleri çıldırtır.Çünkü eğer titiz biri iseniz hertarafın değişimlerde su olacağını söyleyeyim hehehee. Sıkıntılı iş bol bol havlu lazım yani.Ama asıl sorun dış filtrede içerisinde hava kalması durumu yada tamamen su doldurayım da öyle çalıştırayım derken etrafa dökülen sular oluyor. Birde bazen saçma sapan yere ötüyor, sonrada zaman içinde susuyor olması. Eğer hava kalırsa tankın içi küçük kabarcıklarla doluyor. Hava bitmeden suda asla dingin bir görüntü alamıyor olmanız. Bunun dışında ise inanılmaz filtre malzemesi kargaşası var. Valla lav taşından kedi kumuna spektrum maşalah yani denemek lazım işte.
Ebubekir ATAR2014-05-27 20:32:03
deneme yapıyorum umarım herkese ilaç olacak
[QUOTE=batu.gulsah]Onemli degil bende filtre arastirmasina girmistim neye ne yapilabilir die oyle konulari gezip duruyorum isime yarayanlari uyguluyorum eger okudugum birseyse ve yasadigim birsey varsa sorunlu arkadaslarla paylasiyorum sadece. Size iyi deneyler. Tel.dan baglaninca alintiyi basaramiyorum sanirim. Sadece cevapla işe yariyo kusuruma bakmayin.. [/QUOTE]
yok önemli değil anlaştık sonuçta. şimdi valla bu filtre işi deli etti beni.benim tankta büyük bir mangrov kök var sanırım o da salınım yaparak suyu sarartıyor. ama en sonunda hem dış hem iç filtereye karar verdim.şimdi youtube da böyle sünger kullananlar var hemen zeloit falan almayayım dedim. su oldukça çabuk süzüldü bunu söyleyebilirim. ama hala partiküller var tamamen duru olmasını beklemiyorum ama tamda aklıma yattı denemez. bir iki gün daha bekleyeceğim çünkü en nihayetinde 3 saat anca oldu hemen bir sonuç beklemiyorum ama şunu söyleyebilirimki sünger elyaftan çok daha hızlı bir şekilde suya müdahale etti. bekleyeceğim 1-2 gün ve sonra iç filtreme ki birkaç raflı herkata zeloit sünger ve birde kedi kumu denen maddeyi kullanacağım. gerçekten enteresan ama herkes oldukça iyi sonuç almış kedi kumundan. kısacası ölmek var dönmek yok heheheh
mercury772014-05-25 20:19:16
deneme yapıyorum umarım herkese ilaç olacak
[QUOTE=batu.gulsah]Ferhat33 nickli arkadaşaydı sitemim. Ama siz yanlış anlamışsınız. Özür dilerim yanlış anlaşıldıysam.
Dipnot olarak düştüğüm belki isinize yarar.
İyi günler.[/QUOTE]

Yok siz alıntı yapmayınca ben öyle anladım sanırım. Bende diyorumki ne oldu yahu kimseye bişey demedim :) anlaşılmıştır.
Ebubekir ATAR2014-05-27 20:36:44
deneme yapıyorum umarım herkese ilaç olacak
[QUOTE=batu.gulsah]Ne kadar basit ve pratik yontem onermissiniz hayran kaldım. Acaba imkani var mi die bir an dusundun mu? Ya da elindekileri degerlendirmek istemistir. Yapmayin boyle yaaa inanin cok üzülüyorum kendi cabasiyla birseyler yapmak isteyenlere köstek olmayin. Bende 2 akvaryum2 ic filtre var. Japon besledigim icin yeterlu gelmiyo 70 lt. 380lt.lik yeterli die vermislerdi ilk akvaryum kurarken yalniz baliklarin buyuyecegini ve yem tuketiminin artacagini hesaba katmamis olacaklar. Bende o ic filtreleri degerlendirmek icin sonradan yapilacak ne var die arastirirken hamburg filtre olayini gordum onu sonradan monte edebilmek icin plexi malzemeden bir yuva.yaptiriyorum innsallah sali gun elime gecerde bende bir dertten daha kurtulurum. Belki sizinde isinizr yarar.
Dip not: bu mesaji yazdiktan sonra rastgeldi dis filtrenin icine carli kedi kumu ve elyaf kullaniyorlarmis degerlerde bir degisme olmamis ve suya berrakligi tartisilmaz olmus birde siz arastirin. [/QUOTE]

İnan ne dediğini anlamadım.Senin yaptıklarından ne haberim var nede başına ne geldiğinden. Sana ait bir şey değilse yada beğenmediysen okursun geçersin.Ayrıca ben " ne yapayım ?" ile ilgili bir konu açmadım sadece deneme yapıp paylaşayım dedim ama inan ne dediğini falan anlamadım.Bahsettiğin filtreyi biliyorum yaptırmayıda bilirim o sorun değil. Ben başka biseyden bahsetim anlaşılmamış sanırım.

Ebubekir ATAR2014-05-27 20:06:00
deneme yapıyorum umarım herkese ilaç olacak
Evet arkadaşlar 5 sepetli, akvaryum dış filtreme değişen elyafın yanı sıra Scotch-Brite ve sarı bulaşık bezi takviyesi yaptım.Çünkü birçok araştırma ve deneme yapmama rağmen pırıl pırıl bir su elde edemedim.Filtreye zeleoit,karbon eklemeden önce birde şu elyafı incelteyim düşüncesiyle bu yola girdim.Önce deneyeceğim berraklığı göreceğim ardından da ya dış filteye yada 3 katlı bir iç filtreye bu zeloit ve türevi maddeleri ekleyeceğim bakalım ne olacak. 
mercury772014-05-25 16:37:51
Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım...
öncelikle herkese selamlar...
yıllar sonra yeniden başlayan akvaryumculuk sevdası devam ediyor. 130 lt lik akvaryum kurdum ben. cok balıklı hareketli akvaryum seviyorum. ona uygunda balıklar aldım ama en son isim vermeyeyim bir lepistes aldım tabi balığa dikkat etmedim ama sanırım beyaz benek vardı 40 a yakın balıktan 25 tanesini kaybettim ve salgını çok gayret etmeme rağmen ancak durdurabildim ve ölümleri kesebildim. tabi insan her sabah ölümle karşılaşınca oldukça üzülüyor ama çok şükür 4 -5 gündür sıkıntı yok.işe gittiğimiz için akşam ve sabah dışında vede hafta sonları balıklardan ayrılıyorum.hehehehe bağımlılık böyle zaten. ama ölümler durduğu için ve tanka bir huzur dolduğu için bende daha mutluyum.umarım kimse yaşamaz. burada her türlü deneyimi paylaşabilirim herkese tekrardan selamlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.