ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
borga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2014 01:16
Son Ziyaret:
23 Haziran 2018 12:02
Toplam Mesaj:
83 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
borga derbent
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Marmara Yerel Akvaryum Yapımı , Aklıma Takılanlar
[QUOTE=Trueruby]

Merhabalar ,

Eğer böyle birşeye niyetlenirseniz yardımcı olmak isterim. Çünkü ben başladığım da yardımcı olabilecek kimse yoktu maalesef.

Ege denizine yakın olmanız inanılmaz bir avantaj.

Bir çok insan böyle birşeyin mümkün olamayacağını söylüyordu , hattta dahası sistemim de protein skimmer yok . ayrıca yandan sump yaptım. Eğer alttan sump olsaydı tabiki daha verimli olurdu fakat bu halinden de oldukça memnunum.

[/QUOTE]

Açıkçası dünyanın taa öbür ucundan canlıları getirip yaşatmak mümkün oluyorsa yaklaşık yarım saatlik uzaklıktaki denizde yaşayan canlıları yaşatmak daha da mümkün olacaktır diye düşünüyorum [:)] deniz akvaryumu parametreleri biraz zorlu yeterli bilgi için araştırma yapıyorum, tecribelerinizden faydalanmak bılgı alısverısı yapmak ısterım tesekkurler

[EDIT]borga,2018-04-03 19:45:17[/EDIT]
Yerel Akvaryum denemem..
Fırat Bey merhaba,

İzmirde gün balığını kayalık dalışlarımda ben de görmüştüm dilerseniz öm den gönderebilirim :D
Marmara Yerel Akvaryum Yapımı , Aklıma Takılanlar
Lütfi Bey merhaba,

Konu hakkında link verdiğiniz için teşekkürler tüm konuşmaları okudum, gerçekten her yerimiz denizlerle kaplı ve yerel tankların görüntüleri hayli keyif verici.

Ben izmir'de denize çok yakın yaşıyorum ve burada epey güzel yerel türler var yeterince bilgiye sahip olduktan sonra ben de sanırım bir deneme yapacağım.
160*50*60 yerli deniz akvaryumu kurulum
Öncelikle merhaba,

bir süredir konuyu araştırıyorum bir deniz akvaryumu kurmak istiyorum ama deniz akvaryumlarının hepsi birbiriyle en pahalı mercanlar ve palyaço balığı ile tanglar halinde standart olmuş ve en pahalı akvaryyum hangisi gibi bir durum var.

Cesaretinizi bu konuda tebrik ederim, diğer arkadaşların da dediği gibi arka tarafa fon yaptığınızda görüntü çok daha güzel olacaktır bundan eminim

Ben izmirde yaşıyorum çeşme ve seferihisar denizlerinde kayalık bölgelerde özellikle rengarenk müren ve anemon türlerine dahi rastladım dalış yaparken . Sanırım bu yaz kuracağım bir yerli deniz akvaryumu da ben de olacak gibi görünüyor

Tecrübelerinizi paylaşmaya devam edin lütfen ellerinize sağlık

İyi hobiler herkese
L Serisi Vatoz Krallığı L95 Ve 137 Ler Eklendi
Maşallah baliklarinizin ve akvaryumlarinizin hepsi çok güzel şu kupun içinde gördüğüm L46 mı acaba bir zamanlar Türkiye'de çok Ender görülüyordu şimdi durum nedir :D
Frontoza yeni kurulum
:D doğrudur hocam balıklara güven olmuyor desenize
Frontoza yeni kurulum
Biliyorum Çağdaş bey balıkları sahıplenmeden oncesınde uzunca bır arastırma yaparım ancak bu balıklarda yazılanların hıcbırını gozlemlemedım canlı yemlerı ( kan kurdu) kapıs kapıs yıyorlar ancak mınıcık salyangozları bıle ellemıyorlar garip doğrusu özellikle de yemlemeyi gece yapıorm ve iştahla yiyorlar yemlerı ancak canlılara saldırmıyorlar.
Frontoza yeni kurulum
Hocam bu yorumlardan sonra gecen zamanda cogu kısının balıklarının karakterının farklı olaabılıceını ogrendım 30 cm lık vatozu yıyen frontozalar mı dersınız yanına koyulan balıkları anında kapan mı :D benim frontozaların yanında 2 adet mavi kerevit 7 adet cuce vatoz ve 2 tane de komando copcu var be frontozalar hıcbırıne zarar vermedı yanastıgını dahı gormedım ya benım elıme gecen balıklar uysallasıyor ya da yazılıp cızılenlerın yarısı hikaye :)
Frontoza yeni kurulum
Teşekkürler ümit bey.Bugün sardalyadan küçük parçalar halinde fileto verdim balıklara.Resmen saldırdılar :D .Balıklar şu an için gayet saglıklılar ,en kısa zamanda yavrulamarını ümid ediyorum artık .Akvaryumda tek bakıyorum ,neşeleri yerinde ,rahatsız eden cok hareketlı baska turler yok yanlarında zaten .
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-04-26 00:59:28
Jumbo Akvaryum Hakkında
Bugün ben de ilk defa jumbo akvaryuma gittim siz değerli forum üyelerinin yorumlarını da dikkate alarak ve gerçekten yorumlar doğru çıktı dükkan çok temiz balıklar çok güzel ve dükkan sahibi çok ilgili alakalı , diğer akvaryumcularda ya tepenize dikilip evet ne veriyim abime şeklinde tavır ya da sen bak ne alıosan al işte ordan tavrı oluyor dediğiniz gibi jumbo akvaryum şu ana kadar ankarada gördüğüm en ilgili dükkan sahibi diyebilirim 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.