ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mesut-34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ekim 2013 03:41
Son Ziyaret:
17 Aralık 2014 12:10
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut YURT
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sınıfça Akvaryum
Ama ne alırsan al dayanıklı balık al sana tek tavsiyem bu .... M.Tuna2014-01-11 13:28:35
250 lt ciklet önerileriniz
Malawiler içinde Sarı prenses yunus ve ıceman en uyumlu üçlüdür...
Fakat yunus için hacim az...Beyaz ve mavi prensesler biraz agrasiftir ama tabi akvaryum dekoruna dişi erkek sayısına görede bu agresiflik azaltılabilir fakat illaki olsun derseniz bence seçim yapın 2 tür aynı akvaryumda illaki sıkıntı çıkarır. Tangayikayıda bi araştırmanızı tavsiye ederim....


Son Kararım,  tavsiyem= sarı prenses ıceman ve beyaz prenses .... Hem renk farklılıgı olmus olur. Sarı beyaz mavi harika... hem beyaz  prensesle ıceman otçul, sarı prenses için et ot farketmiyor. Iceman yüzey balıgı bıldıgım kadarıyla beyazda taban aralarında anlaşırlar ... birazda kayalık oluşturularak mükemmel bi düzen saglanabilir... Diye düşünüyorum 
Mesut-342014-01-10 23:23:27
50 lt ye ?
Bi çift ocellatus  ya da bir erkek 2 3 dişi similis ....
Özellikle similis besleyen biri olarak söylüyorum...
1) Bakımı kolay, dayanıklılar (Akvaryuma 3-4 balık için 5-6 tane kabuk atsan yeterli)
2)Yavru alımı kolay (tek seferde 5 ila 25 arası yavru veriyorlar)
3)Boyutu küçük (Max dişiler 3.5 cm erkekler 5cm oluyor)
4)Çok sosyaller, yavrularını yemezler yavrularda kendınden sonra gelenleri yemezler
Say Say bitmez 50 60 lt de 1 erkek 4 5 dişilik bi koloni çok rahatlıkla bakılabılecegı soylenıyor.
Eger cevrende bulabilirsen kaçırma derim. 
Leptosoma ve Similis uyumu ?
[QUOTE=scorpion26]Similis yavruları leptosomaların arasında büyürler. Ufak kayıplar belki olsada çok miktarda yavru sağ kalır. Tabi bolca kabuk olmak kaydıyla.  Similis erişkinleri leptosoma yavrularını öldürebilir. Ama bunun içinde lepto yavrularının simils bölgesine girmesi gerek. Yani akvaryumun dibinden kalkıpta 70-80 cm su üstüne doğru yüzüp yavruları kapmaz. Yani leptosoma yavrularının nerede takıldığıyla alakalı tamamen.[/QUOTE]
 Teşekkürler murat abi...
Benim akvaryumum küçük sayılır ki içerisinde su an 15-20 arası similis var.(Bu arada bugun ilk yavrumu aldım  ) Yani similisler tabanın tamamına sahiplenmiş vaziyetteler. Bu da leptosoma yavruları için büyük tehtit olur. Yavruları kendim kusturmak istemiyorum. O zaman similisleri azaltmak yoluna gidecegim. :( Peki erişkin similisler leptosoma yavruları bölgelerine girdiklerinde yeme maksadıylamı hareket ederler yoksa sırf bölgelerınden uzaklaştırmak maksadıylamı ?
Leptosoma ve Similis uyumu ?
Herkese ilk önce merhabalar...
Genel manada Similisler ve Leptosomaların uyumlu balıklar oldugunu biliyorum fakat kafama bi kaç soru takıldı. ( boy:100  kenar:25  en:45  Yükseklik:45  Bombeli akvaryum 157 lt )
Daha önce deneyimi olan veya bilgisi olan arkadaşlarım abilerimden cevaplar bekliyorum..

SORULAR...

1) Leptosomaların yavrularını saldıklarında ortalamanın biraz üstünde yavru boyuna sahip olduklarını duymuştum. Doğrumudur ? Ve bu boy ortalama kaç mm dir?

2) Similislerin kendi yavrularına sahip çıkacaklarına düşünüyorum :) en azından fazla kayıp olmadan kendılerı buyutebilir diye tahmin ediyorum. Leptosomaların bu yavrulara tehlikesi ne derece olur ? 

3)Asıl sorumsa Leptosoma yavrularına karşı Similislerin ilgisi ? Yani leptosomaların yavrularını kendılerı saldıgı varsayımında bunun sonuçları ne olur ? 

4)Leptosomaların dogal ortamlarında kendı yavrularını başka yavruların içerisine karıştırdıgını duymuştum. Bu sayede yavrular sıkıntısız bi şekilde büyüyebiliyormuş. O balıkların ebebeynlerıde leptosomalara zarar vermıyormuş kendı yavrusu sanıyormuş. Ne derece dogru ? Similisler için bu geçerlimi? 

5)Leptosomalar ortalama ne kadar süre içerisinde damızlık boya erişiyorlar yavru veriyorlar ?

6)Farklı iki koloni similislerinin birbirlerinin yavrularına karşı davranışları ne olur ? Maksat yemek mi uzaklaştırmak mı olur ya da birbirlerinin yavrularını sahiplenebilirlermi acaba? Mesela benim akvaryumumda 2 tane eşit güce sahip baskın koruyucu erkek var. Farklı köşelere sahipler ve akvaryumun tam ortasını sınır çizdiler birbirlerine. Birde aynı kolonideki dişilerin birbirlerinin yavrularına davranışları nasıl olur kendı yavrusu gibi sahiplenirlermi yoksa yememekle sınırlımı kalır?

Aklıma gelen sorular bu kadar cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim....

Mesut-342014-01-09 18:57:41
Similis Tankım
[QUOTE=ahmetondul]Kardeş Ocellatuslar çok değişik bir tür bekçi köpeği gibi bir şey her yere saldırıyorlar :).Similislerim ayrı bir tankta .Brevis ve ocellatusları aynı tankta 100x40x50 boyutundaki bir tanka koydum d edim beraber yaşasınlar ama ocellatuslar  öyle bir bölge seçiyorlar akıl işi değil zavallı brevisler neye uğradığını şaşırdı en son careyi tankı sineklikle ayırmakla çözüm buldum.[/QUOTE]
Abi bunu söyledigin çok iyi oldu şüpelerim vardı bi kaç yerden duymuştum :) Artık sayende eminim aklımdan sildim şimdilik ocellatusları... Leptosomaya odaklanmam sürüyor :)
Akvaryumlarım
masanın üstüne bi oturun abi bi iki yaylanın riski anlarsınız :) 
Ben akvaryum için mobilya ararken 3 arkadas gidip çok mobilyanın üzerine çıktık bazı spotcular risk almıyolardı bile hele biri gelin beraber çıkalım dedi ondan aldık :D 
Korku başa bela :) 
Saygılar abicim... :)
SP NİN YANINA UYUMLU 2 TÜR
Zamanında malavi türlerini o kadar araştırmıştım ki..... 
Ve en sonunda en uyumlu 3 türün sarı prenses yunus ve ıceman olduguna kadar verdım....
Sonradan tanganyika aklımı çelmişti.... 
Similis Tankım
Teşekkürler ahmet abi... 
İlerleyen dönemlerde bende ocellatus düşünüyorum similislerle aynı tankta durumları ne olur acaba ahmet abi bi deneyiminiz varmı ? Akvaryumum malum gorundugu gibi bi köşesi similis diger köşe ocellatus köşesi olsa ?
Similis Tankım
İlk yavrularımı yarım saat önce farkettim :) 
Mükemmel 2 kolonim var bi kaç ay sonrasını hayal edemiyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.