ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
S.Kerem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2013 05:36
Son Ziyaret:
17 Aralık 2015 16:58
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Suat Kerem Dibi
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Resepsiyonist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


PseudoTropheus Demasoni

SON 7 MESAJI

akvaryumun suyunu değiştirdim balıkar ölmeye başla
Tek seferde en fazla % 50 su değişimi yapılır o da bir kaç gün dinlendirilmiş su olmalı her canlı için geçerli değil ama ideali budur. Yazık ettin hayvanlara desene. Geçmiş olsun.
Yavru sarı prensesin yemi
[QUOTE=Oguzhan]Her gün veriyorum 2 tane balık var sanırım senin dediğin gibi çok yem atıyorum bide bisey sorucam yavru prenseslerin yanına lepistes koyulmazmis doğrumu bende ayırdim sence ayırmalımıyım[/QUOTE]



Daha önce de bu soruyu başka bir konu başlığı adı altında sormuşsun  "cevapsız konulardan" görüp bir cevap yazmıştım yavruyken sıkıntı olmaz diye söylemiştim cünkü ikisi de otçul ağırlıklı beslenen canlılar, ama bir canlı doğuranla ciklet yavru da olsa birlikte beslenmemeli diye düşünüyorum yani evet ayırdığın iyi olmuş.
Yavru sarı prensesin yemi
Mrb. eğer yavruların henüz küçük ise  2 gün yem yememelerinin sebebi, ilk attığın yemin çok fazla olmasıyla alakalı olabilir. Bazen biraz fazla yem kaçtığı oluyor elden ve öyle olunca yavruar hepsini bitiremeyip ertesi gün de oradan yiyorlar vs, bana da denk geldi bu durum. 
Motoru felan kapatmak şart değil, hangi yemden ne kadar veriyorsun? Yavrular yavrulukta mı? 
Akvaryumum
Hayırlı olsun Zülfikil kardeş dün konuyu açıp forumdaki akvaristlerden tercihin için yardım istemişsin ama hemen ertesi gün tankın yunus dolu :) Bu hacime yunus gitmez diyenleri neden dikkate almadın? Çok aceleci davranmışsın. Neyse sağlık olsun sağlıklı balıklar..
Kırmızı Kaya
2009 yılında forumda aynı soruyu soran bir arkadaş olmuş ama konunun altında hiç cevap yok belki özelden yardımcı olmuşlardır bilemiyorum sen de ona özelden bir sor şansını dene bakalım 
      
http://www.akvaryum.com/forum/fosil_ve_kirmizi_kaya_k315843.asp
Sarı prenses?
Merhaba Oğuzhan mesajına bakılırsa baya bir bilgi eksiğin var ama sıkıntı yok "bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır."
Malawi cikletlerinden olan sarı prenses evet sandığın gibi ağızda kuluçka yapar ve 20-22 gün de oluşan yavruları kendisi bırakır. Fakat ağzı dolu olan balık ayrı bir tankta değilse işte o zaman kusturma yöntemine geçiyoruz çünkü yeni doğacak olan yavrulara diğer yetişkin canlılar tarafından zarar gelmemesi gerekiyor, malum yeme ihtimalleri yüksek.  
Kuluçkadan 13-16 gün sonra anne balığı kusturarak yavrular ağızdan çıkartılır ve yetişkinlerden ayrı bir yere konulur.. Önemli bir konu ince detaylarını forumdan araştırmalısın. 
Büyüme konusuna gelince de sarı prensesler en fazla 13-15 cm kadar büyürler. 
Tankında uygun ortamı oluşturduysan yetişkin boyda orta derece agresif olan sarı prensesler - Demasoni, ahli, kadanga, yunus, mavi prenses, iceman, avratus, vs. gibi malawi ciklet türleriyle uyum içinde yaşayabilirler. 
Canlı doğuran türü olan lepisteslerle yavruyken aynı akvaryumda sıkıntı olmaz herhalde ama yetişkin duruma geldiklerinde yukarıda yazdığım türler harici bir balıkla aynı yerde uyum sağlayacaklarının hiç bir garantisi yok.
Yetişkin sarı prensesler ayrı bir yere konulmadığında kendi türünün yavrularını bile yediklerine göre lepistes doğurunca onun yavrularını da yeme ihtimalleri çok çok yüksek. 
Allah'a emanet

200 Litre Akvaryumda Balık Önerisi
Hayırlı olsun. Beslemek istediğin balık türleri bu kuma gitmeyecektir, ayrıca o saydıklarını karısık olarak beslemeni akvarist üstadlarımız da önermeyecek gibime geliyor. Sadece demasoni koloni yapsan daha uygun olur tavsiye ederim:) Tankın müsait ama dediğim gibi ilk işin bu kumu değiştirmen, eğer sadece demasoni düşünürsen; suyun ph değerinin sert olması açısından midye kırığı-mercan kırığı kumlarından koyman gerekiyor benim tankım öyle :) Aslen burada edindiğim bilgilerden ve kendi gözlemlerimden faydalanarak sana önerdim yanlışım varsa da kb. saygılar sevgiler sağlıklı balıklar.Kerem892013-12-06 02:52:20

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.