Sarı prenses?


OguzhanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2014
İl: Bursa
Mesaj: 103
OguzhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 01:14
Merhaba bende sarı prenses var demek istediğim sanırım yumurtlayarak çoğalıyorlar peki bu kusturma olayları ne oluyor ağzına yumurta falan alıyormuş nasıl oluyor hepsini açıklayacak bir arkadaş arıyorum. Birde sarı prensesler ne kadar büyüyor? Bir sorum daha var benim sarı prensesler yavruyken yanına lepistes koyabiliyormuşum zaten su an lepistesle yavru prensesler aynı akvaryumda acaba lepistes doğursa yavruları prenses yer mi yada prensesler büyüdüğü zaman lepistesle aynı yerde tutabilir miyim? Cevap yazarsanız sevinirim sağ olun.Onur Nergiz2014-02-28 08:36:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

S.KeremÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 7
S.KeremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 02:07
Merhaba Oğuzhan mesajına bakılırsa baya bir bilgi eksiğin var ama sıkıntı yok "bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır."
Malawi cikletlerinden olan sarı prenses evet sandığın gibi ağızda kuluçka yapar ve 20-22 gün de oluşan yavruları kendisi bırakır. Fakat ağzı dolu olan balık ayrı bir tankta değilse işte o zaman kusturma yöntemine geçiyoruz çünkü yeni doğacak olan yavrulara diğer yetişkin canlılar tarafından zarar gelmemesi gerekiyor, malum yeme ihtimalleri yüksek.  
Kuluçkadan 13-16 gün sonra anne balığı kusturarak yavrular ağızdan çıkartılır ve yetişkinlerden ayrı bir yere konulur.. Önemli bir konu ince detaylarını forumdan araştırmalısın. 
Büyüme konusuna gelince de sarı prensesler en fazla 13-15 cm kadar büyürler. 
Tankında uygun ortamı oluşturduysan yetişkin boyda orta derece agresif olan sarı prensesler - Demasoni, ahli, kadanga, yunus, mavi prenses, iceman, avratus, vs. gibi malawi ciklet türleriyle uyum içinde yaşayabilirler. 
Canlı doğuran türü olan lepisteslerle yavruyken aynı akvaryumda sıkıntı olmaz herhalde ama yetişkin duruma geldiklerinde yukarıda yazdığım türler harici bir balıkla aynı yerde uyum sağlayacaklarının hiç bir garantisi yok.
Yetişkin sarı prensesler ayrı bir yere konulmadığında kendi türünün yavrularını bile yediklerine göre lepistes doğurunca onun yavrularını da yeme ihtimalleri çok çok yüksek. 
Allah'a emanet


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir