ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
memocan2468
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2013 09:14
Son Ziyaret:
05 Temmuz 2013 01:29
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet gülmez
Doğum Tarihi:
19 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet gülmez

SON 10 MESAJI

Faturayla Başım Dertte
15 wattlık iç filtrem, 24 dereceye sabitlenmiş termostatlı ısıtıcım galiba o da 100 watt ve 11 watt lık ampul olan akvuryumu kurduktan sonra normalde 50 tl yi geçmeyen fatura 76 tl geldi. Filtreyi geceleri kapatırdım ama uzun süredir sürekli açık, ampul zaten akşamları 5-6 saat çalışıyor. Isıtıcım da 24 saatte maximim 2 saat çalışıyordur. Acaba bu sarfiyatta etken ısıtıcı mı oldu?
Japon Balığının Dipte Oturma Nedenleri
[QUOTE=tlgtck] Amerikalılar kurtarıyor çok fazlasıyla.. Bu işi de abartı derecesinde profesyonel yapan çok. Çok ilginç uygulamalar da var..
Japon balıgı büyük akvaryumlarda, yarı havuz tarzı yerlerde beslenmelidir.
Japonya ve Amerika gibi bilim,teknoloji,araştırma-geliştirmede uçmuş ülkelerin ürünleri Türkiye'ye pek gelmiyor.   Türkiye'ye gelseler Alman ürünleri kadar fiyatları olur sanırım
Türkiye tamamiyle Avrupa'nın pazarı oldugu için.
İngilizce bilinler yabancı forum sitelerini,yayınlarını takip etmeli.. En azından bir kursa giderek saglam dilbilgisi+biraz kelime + biraz tureng.com sözlüge baksanız da idare eder size..

[/QUOTE]

Daha önce ölen balıkların dışkıları saydam ve baloncukluydu. Araştırdığım kadarıyla iç parazite kurban gittiler. Şimdi kalan 3 balığımdan bir tanesinde de var. Az önce sarımsakları ezip pond yeme emdirerek 3 balığa da verdim. Bunu her öğün yapsam bir sakıncası olur mu veya önerdiğiniz başka bir şey var mı?
İguana İçin Uygun Değil O Zaman Devam
[QUOTE=mehmetemin953]Aydınlatma meselesini hallettiğin sürece bitki sorun değil abi. Gül, zeytin, çınar, cobamba, limon, java fern, bacopa, moss, anubias... Bunlar benim aklıma gelen kolay bitkiler. Bir yerden başlamak lazım. Bitki candır.[/QUOTE]

10 watt lık tasarruflu ampul taktım. Tavsiyen nedir?
Japon Balığının Dipte Oturma Nedenleri
[QUOTE=gezerfen]Gecmis olsun. Basladinizmi mikofisf vermeye?[/QUOTE]

Uyguladım faydası olmadı. Japon balığı hasta olup kurtaran var mı merak ediyorum.
İguana İçin Uygun Değil O Zaman Devam
[QUOTE=mehmetemin953]Hocam yeni başlayanlara canlı doğuran tavsiye etmeyi pek tasvip etmiyorlar. Bende ilk sıralar canlı doğurana yöneldim ve tam bir hezimetti. Aldığım balıkları 1 hafta yaşatamıyordum. Japonlar hem görsel hemde dayanıklı. Ama ben olsam geniş bir akvaryum ve malavi tavsiye ederdim. Sert suyu sevmeleri hem ülkemiz açısından bir avantaj hemde dayanıklı olmaları tercih sebebi. Görsel açıdan da iyiler. Ayrıca rasbora hayatımda gördüğüm en dayanıklı balık onuda sürü halinde bir bitkili tankta bakabilirsiniz. Tabi söylediklerim yeni tür istiyorsanız geçerli. Aksi taktirde japonlar da dayanıklı ve görsel balıklar.

Dipnot: Şimdi bana malawilerin dayanıklı olmadığını söylemeyin. Emin olun ki canlı doğuranlardan daha dayanıklı.[/QUOTE]

Farklı türe yönelmek istesemde bitki olayını becerebileceğimi sanmıyorum. Yoksa bitkili bir akvaryumda rasbora tarzı ufaklıklar gayet hoş durur.
İç Filtrem Yetersiz mi?
[QUOTE=akvaryum22]300 -500 litrede genellikle sump kullanılıyor . ondan dolayı olabilir[/QUOTE]

Hocam balıkçıda akvaryumda gayet güzel bitkiler vardı ve su çok berraktı. Bitkilerin suyu temizleme özelliği var mı?
İç Filtrem Yetersiz mi?
Hadi benim akvaryum 50 litre su değişimi çok zor değil en kötü dayarım damacanayı lakır lakır dökreim. E millette 300-500 litrelik tanklar var. Onların suyu böyle bulanıp çamur gibi olduğu zaman nasıl su değişimi yapıyorlar?
Dipte Oturan Japonumum Ağzı Kanlı
[QUOTE=f.torres] Mehmet bey 50 litre tankta 6 japon balığı beslemek zor olur  japon balıkları çok yiyip suyu hızla kirletirler sık su değişimi yapıp su kalitesini arttırmak gerekir.Ayrıca iç filtrenin debisi yüksek görünüyor 800 litre su çevirdiğini düşünürsek suyu saatte  16 kez çevirir buda çok yüksektir saatte 4 kere çevirmesi yeterlidir.[/QUOTE]

Balık sayısı şu an 3. Filtrenin kapasitesinin fazla olması tercih edilmez mi yani balıklara zarara dokunur mu? Kademeli değil tek hızda çalışıyor
İguana İçin Uygun Değil O Zaman Devam
[QUOTE=MBA008] [QUOTE=memocan2468] [QUOTE=polpozisyon] Bir de arka plan düşünülürse mükemmel olabilir. [/QUOTE]

Arka plana gerek kalmadı akvaryum tenhalaşıyor.
[/QUOTE]

 
Abicim sıkıntı, problem yapmana hiç gerek yok hepimiz başlarda yanlışlarla dolu akvaryum yaptık, daha sonralarda saolsun bu forum sayesinde değerli kardeşlerimizin yardımlarıyla daha doğru ve güzel akvaryumlar yaptık  akvaryum tenhalaşıyor derken tam olarak ne demek kast ettiniz acaba? 
Abi bence aldığın japon saysısı bu litre için biraz fazla azaltman gerekebilir mesela bir tane red cap yani altınbaşla onun turuncu varyetesi çok daha hoş olur lav kayası almışın ama taş olarak almışsın serpiştirmişsin sanki böle bence olmamış gibi ama gene tabi kendi zevkin böle değişik delikli irili ufaklı kayalarla anubias bitkisiyle ve siyah bir arka fonla tadından yenmez olur bence..
[/QUOTE]

50 litre dekorsuz akvaryumda da serçe parmağı kadar 3 tane balık da çok boş duruyor ama işte dediğim gibi balık sayısı azaldığı için giderek rahatlıyorlar.
Dipte Oturan Japonumum Ağzı Kanlı
[QUOTE=Conqueror__]Bence de akvaryumu komple temizleyin..Kaya tuzuyla beraber.Kumu kayaları ne varsa..Daha sonra iyice durulayın malzemeleri.Normalde japonlar dayanıklı balıklardır.Suyu doldurduktan sonra biraz kaya tuzu ekleyin varsa biraz da metilen mavisi.. [/QUOTE]

Galiba böyle yapmak zorundayım. Ki ölen japonlarım suriye japonu normalde üstüne basmazsanız ölmeyen cinsten. Yani atsanız kanalizasyonda bile yaşar ama işte olmayınca olmuyor. Akvaryumu, kumu, taşları ve diğer ekipmanları kaya tuzuyla nasıl temizlerim anlatır mısınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.