ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ibonal90
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2013 14:27
Son Ziyaret:
21 Haziran 2013 00:43
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Onur Alp
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Onur Alp
Lepistes X, Plati X, 3 Moli, 2 cüce vatoz, 3 bronz çöpçü, 2 cae, 4 katil salyangoz.

SON 3 MESAJI

lepistes akvaryumu için bitki ve kum
Merhaba, bence bitki olarak arkadaşın da dediği gibi elodea, tilkikuyruğu ve bunlara ek olarak saz, cabomba, anubias gibi sadece yeterli ışıkla yetişebilen bitkiler uygun olacaktır. Su üstü bitkisi olarak su marulu ve su mercimeği kullanabilirsiniz. Bu saydığım bütün bitkiler uygun ortamda kısa süre içerisinde sizi şaşırtacak derecede hızlı büyüyüp çoğalabilirler. Elodeayı büyüdüğünde budayıp tekrar dikebilirsiniz. Bir avuç su mercimeği iki, üç haftada akvaryumun yüzeyini kaplayabiliyor.Bu bitkileri internetten araştırıp hoşunuza gideni seçebilirsiniz. Kum olarak ben kendi kullandığım çok ince silis kumu önerebilirim. Saydığım bitkilerde hiçbir sıkıntısını görmedim, ayrıca ucuz. Ek olarak ince silis kum eğer çöpçü balığı besleyecekseniz balıkların rahat dolaşmasını ve kumu karıştırmasını kolaylaştıracaktır. Hayırlı kurulumlar.
Saygılar.
ibonal902013-05-20 22:16:13
80*30*40h tavsiye
Merhaba, öncelikle inşallah hayırlı olur kurulumunuz. Benim tecrübelerime göre eğer Co2 ve gübre desteği vermeyecekseniz bitkilerinizi ona göre seçmelisiniz. Yani sadece orta-iyi derece aydınlatmayla elodea, saz, su mercimeği, su marulu vs. gibi kolay bitkileri yetiştirebilirsiniz (Özellikle elodeaları budamaktan fazla su mercimeklerini budamaktan bıkabilirsiniz. Eğer dipte çim görünümü elde etmek istiyorsanız suyun üzerinin ışığı kesecek şekilde su mercimeği ve marulu ile kaplanmaması gerekir. Ama kontrol altında tutabilirseniz bunlar da olur. Balık olarak canlı doğuranları tavsiye edebilirim. Lepistesler, siyah moli (özellikle simsiyah), plati vs. Ama arkadaşın da dediği gibi sürü halinde neonlar ya da rasboralar da güzel duracaktır. Işıklandırma konusunda ise Sylvania grolüx denen bitkiye özel ışık ve gün ışığı floresanları tavsiye ederim. 
İnşallah istediğiniz gibi olur.
ibonal902013-05-13 02:01:10
bitkilerde erime ve pamukçuk
Merhaba,
Elodea dediğiniz gibi çok hızlı büyüyen bir bitki. Benimkilerde erime yok ama balıkların didiklemesi sebebiyle kopmalar var. Kopan parçalar genelde parmak büyüklüğünde oluyor ama çıkarmıyorum akvaryumdan. Pamukçuklar bende de mevcut özellikle su yüzeyine yakın kısımlarda ama kahverengi pembe karışımı gibi bir şey. Yosun olduğunu düşünüyorum ama lepisteslerim, vatozlar ve çinli alg yiyiciler tarafından yendiğini düşünüyorum. Çöpçüler de ara sıra elodeaların arasında dolaşıyor. Ara sıra sıvı gübre damlatıyorum. Sıvı gübrenin etkisiyle çoğalıyorlar. Sıvı gübre kullanımı, ışık ve yem fazlalığı gibi sebeplerden olabilir. Tabii bunlar benim düşüncelerim. 

Saygılar...

DÜzeltme: Bir de unutmadan kontrol altında tutulan adi salyongazlarda pamukçukların giderilmesinde işe yarıyor gördüğüm kadarıyla.
ibonal902013-05-08 16:52:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.