ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tetrazona
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2013 20:04
Son Ziyaret:
10 Nisan 2020 14:26
Toplam Mesaj:
74 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
abdullah harun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun
Alışverişi marketten yaparsın,cenazene bakkal gelir.

SON 10 MESAJI

14 Ledli Aydınlatma
10 litrelik küçük bir akvaryumumda marsilea hirsutadan oluşan bir taban oluşturmak istiyorum. Akvaryumu 1 hafta önce kurdum, bugün de sipariş ettiğim aydınlatmayı taktım. Dophin 14 Ledli Beyaz Işıklı Aydınlatma. Gövdesi 16 cm uzunluğunda. Akvaryum ise 25 cm uzunluğunda. Ben yeter diye düşündüm fakat bana ışık yetersiz göründü. Led ışık kullananlar bilgilendirirse sevinirim, sizce yeterli olur mu?
10 Litre- Filtresiz-bitkili
Aynı anda bitkili akvaryum tanıtımlarına bakıyodum. Motoru dışarıda, hortumu içinde şelale filtre gördüm. Öyle bir şey kullanabilirim. Yer de kaplamıyo
10 Litre- Filtresiz-bitkili
Merhaba, 10 litrelik bir akvaryumum ve geçen sene forumdaki bir üyeden aldığım ağaç figürleri var. Suya salınım yapmıyor diye biliyorum. Bu ağaçlardan sadece 1 tanesini kullanarak, dalların ucuna, arasına bitki yerleştirip ( hangi bitki olacağını bilmiyorum henüz) küçük bir tasarım yapmak istiyorum.Bir süre sonra çok güzel bir görüntüsü oluyo. İçinde de sadece 1 adet beta bakmayı düşünüyorum. Akvaryum dikdörtgen olduğundan filtre koyup hacmi azaltmak istemiyorum, görüntüyü de bozmak istemiyorum. Altıgen bir akvaryum olsaydı yüksekliği az olacağından koyulabilirdi belki. Düşündüğüm olay filtresiz olur mu, deneyen var mıdır ?

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/146127/20151021_154114.jpg[/IMG][EDIT]tetrazona,2015-10-21 16:36:44[/EDIT]
Bu Pet-shop Sahipleri Çalışanları Niye Böyleler
Eminönü gerçekten de felaket. Ben hiç sorun yaşamadığım bi akvaryumcuyu yazayım. Amazon Akvaryum - Kocamustafapaşa.
Erkek, Dişiye Saldırmış
Acaba benim cinsiyet belirlemem mi yanlış? Benim erkek dediğim yavrulara dokunmadı.

http://imgim.com/20150426_163651.jpg    Bu yavrularla beraber bulunan balık

http://imgim.com/20150426_163758.jpg    Bu da diğer balık. Herhangi bir düzelme yok kendisinde, yem de almıyor.


Yavrular İçin İç Filtreye Dönüş Süresi
Amerikan rainbow cichlid yavrularım var. Onlardan dolayı bir süredir pipo filtre kullanıyorum. Yavruların boyları 1 cm civarında. İç filtreyi çalıştırsam çeker mi yavruları? Yavrular suyun her yüzeyinde yüzüyorlar şu an.
Erkek, Dişiye Saldırmış
[QUOTE=mesutok]Geçmişte yavruları yemişse yine yer bence.
Yeni akvaryumdan yarıya yakın su çeker, sizin balığınızın yaşadığı akvrayum suyundan koyarsınız çektiğiniz kadar öyle ayırırsınız.
Bu erkek balık yavruları yemek için dişiyi hırpalamış olmasın dişiyi yavrularla ayırsanız ilaç kullanmasınız yeni akvaryumda suyu temiz tutarsanız yaraları kapanır, önemli olan yaralar kapanana kadar sudan yaralı balığın mikrop kapmaması. 
[/QUOTE]

Balığı dediğiniz gibi ayırdım ama yeni akvaryumda ilaç kullandım. Yavrularla erkek aynı akvaryumda halen. Erkek zaten sarıdan siyaha döndü yine, düz duvara tırmanıyo.  Büyük ihtimal 2. parti yumurtayı dizmek istedi dişi istemeyince hırpaladı. Henüz dokunmadı yavrulara, erkeği biraz daha sık yemliyorum. Dişi bazı yemleri almamaya da başladı artık o yolcu gibi.
Erkek, Dişiye Saldırmış
Biyoteknik miyofish ilacım var, daha önce kullandım faydasını da gördüm. Ayrı bir akvaryumum da var fakat 10 gün önce su ile doldurdum, tam hazır olmayabilir ama yapcak bişi yok mecbur aktarıcaz oraya. Dişiyi ayırdıktan sonra erkeğin yavruları yemesi gibi bir durum olabilir mi? Daha önce evde yokken yine bu erkeğin eşi dışarı atlamış, geldiğimde yavru kalmamıştı. Tek kalınca öyle bir olaya girişebilir mi yine?
Erkek, Dişiye Saldırmış
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yüzgeç ve kuyrukta tahribat

Akvaryum Kapasitesi (litre):50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Bir çift rainbow ve 1 cm den küçük yavruları

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Pipo Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Bir çift amerikan rainbow var. Bunlar mutlu mesut yaşayıp, yeni yavrularına bakmaktaydılar. Dün bi baktım dişi olan filtrenin arkasına pusmuş, kafayı çıkardıkça erkek kuyruğunu, yüzgecini ısırıyo ve geri sokuyo onu oraya. Dişi tamamen çıktığında baktım yüzgeçlerinden biri ile kuyrukta tahribat var. Neden böyle yapıyo olabilir?    

tetrazona2015-04-22 16:07:58
Mantar mı?
Akvaryumda 1e 3d kılıçkuyruk ve daha önceden yavru aldığım 1 dişi amerikan rainbow var. Toprak testi üst taraftan kararmaya başladı 1 hafta önce. Şu an üstünde beyaz renk, yumurta büyüklüğünde bişiler var yaklaşık 50-60 tane. Yavru olma ihtimali yok doğal olarak ama rainbow hırçın, testinin yanına yaklaştırmıyor kılıçları, yaklaşana da cevabını veriyo zaten. Testiyi çıkarıcam ama önce ne olduğunu anlamak istiyorum. (Konuyu hastalık ve ilaçlar bölümünden ziyade buraya açmayı uygun gördüm. Yanlışsa kusura bakmayın) 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.