ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratba
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2013 10:17
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2022 20:46
Toplam Mesaj:
116 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Bahtiyaroğlu
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
İthalat-İhracat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat BAHTİYAROĞLU

SON 10 MESAJI

hali saha halisi
Halı saha çimi sentetik bir çimdir ve sentetik çimlerin yapısında çeşitli kimyasallar bulunur. Kaynatsan bile çözüm olacağını sanmıyorum içindeki kimyasallardan arındırman yeşil görüntüsünü yitirmesine neden olacaktır ve istediğin görüntüyü alamayacaksın. İlginç, güzel bir düşünce ama büyük ihtimalle akvaryum için uygun değil.
Bu nedir ? (RESİMLİ ve videolu)
Merhaba;

Bence bu soruna resimler üzerinden verilecek cevaplar pek sağlıklı olmayacaktır. Çünkü resme bakacak olursak mangrow kökü de olabilir, sıradan bir parçada olabilir. Yanlış yönlendirmek istemem. Ama parçayı yanına alıp bir akvaryumcuda mangrow kökü ile karşılaştırırsan kendin farkı anlarsın zaten.

Elindeki parçada çok düz bir parça zaten öyle çok estetik bir görüntü elde edemezsin. Ben olsam kullanmazdım kişisel düşüncem.

Hayırlı Akşamlar...
muratba2014-08-10 20:59:37
TÜR TAVSİYESİ
Merhaba;

-100*40*50 akvaryum
-Eheim Classic 250 Dış Filtre
-TetraTec HT200
-TetraTec APS300 Hava Motoru

Elimdeki ekipmanlar yukarıda olduğu gibidir. Cichlid türlerini besledim. Daha farklı bir tür önerisi yapabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler...

                    
Bitki Bulma Zorluğu
İlgilendiğiniz için teşekür ederim. Bilgi edineceğim...
Bitki Bulma Zorluğu
Merhaba;

İstanbul' da Eminönü dışında fazla bir yer bilmiyorum. Bu yüzden bitki bulmakta zorluk yaşıyorum. İstanbul içerisinde sağlıklı bitkiler bulabileceğim yerler önerebilir misiniz?

Teşekkür ederim...
Havuzda Balık Bakımı
Gözünüzü sevim arkadaşlar yapamayın 2-3 ton arası diyor. O havuzda o balıkları bakabilmen için tüm iç ve dış sistemlerini düzenli bir şekilde kurman lazım. İlk olarak 2-3 tonluk bir akvaryumun ısısını belirli bir derecede ve sabit tutmak zaten zor iken birde kış ayı yaklaşıyor. Malawi cichlidleri ısı değişiminden dolayı şoka gireceklerdir ve çoğu ölecektir. İkincisi ise malawi cichlidlerinin taze ve sert suyu sevdiğini besleyen herkes bilir. Su değişimi yaptığımızda nasıl neşelendiklerini görmüşlerdir. Eğer hiç filtreleme veya su değişimi yapmazsan sert olan su yapısı yavaş yavaş asidik olmaya başlayacak ve balıklar strese girmeye başlayacaklardır. Kısacası bence o havuzda malawi besleme işine hiç girişme. Belki o şartlarda yetişkin koiler dayanabilir başkada dayanabilecek balık bilmiyorum açıkcası. İyice araştırmadan bir işe girişme bence...
muratba2013-09-11 09:29:39
Yağmur marka
Mobilyası olmadan 250 tl çok fazla o akvaryum için. İnternet üzerinden almayacaksan bence pazarlık yaparak en az 200 tl ye indirmeden alma. Tabi bu benim kişisel düşüncem. Kararın ne olursa hayırlısı olsun.
20 Litreye Tür Önerisi
20 litre tüm balıklar için yetersiz. Balıkların sürekli stres içerisinde olacaklardır. Ama illada bir balık beslemek istiyorsan bir tane betta bakabilirsin.
Green Terror
 Evet diğeride erkekmiş o yüzden bügün gidip dişi ile takas edicem.
 Yardımınız için teşekkür ederim...
 Hayırlı Bayramlar...
Green Terror
Akvaryum 250 lt - 2 Green Terror - 1 Vatoz
Eheim 2213 5 Dış Filtre
Tetratec aps300 hava motoru
Tetratec ht300 ısıtıcı...




Akvaryumda yer alan canlı sayısı yukarıda belirttiğim kadar. Fakat green terrorlerimden biri diğerini sürekli yaralayacak kadar sert bir şekilde dövüyor. Resimde de görüldüğü gibi yüzgeçlerini falan parçaladı bedeninde ufak ufak yaralar açıldı ve artık korkudan hayvan yemede gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım. Acil önerilerinizi bekliyorum. 5 senedir Allah a şükür hiç balık kaybetmedim. Kaybetmekte istemiyorum. Bu green terror lerde ilk sınavım. Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.