ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvarist05
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2013 20:46
Son Ziyaret:
09 Mart 2023 20:39
Toplam Mesaj:
161 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
akvarist05
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

akvarist05

SON 10 MESAJI

Mesutok Vefat Etmiş
Çok değerli bir büyüğümüzdü, çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun.
Akvaryum Ve Güvenlik Konusunda Biraz Sohbet Edelim
Size kesinlikle katılıyorum. Ben de olası patlama ihtimalini düşünerek elimden geldiğince uzatma kablolarının yerle olan temasını kesmeye çalışıp su almayacak konumlara getirmeye çalıştım. Evde laminant parke bulunuyorsa su basması sonucu hemen müdahale edilmediği takdirde şişip kullanılamayacak bir hal alabiliyor, bunun tedbiri nasıl alınabilir mesela? Umarım kimsenin başına böyle bir şey gelmez fakat elimizden geldiği durumlarda tedbiri elden bırakmamak lazım. Örneğin 100 litre su bile dairenin tüm odalarını 1-2 cm yükseklikte ıslatmaya yetebiliyor. (93 metrekarelik bir daireyi baz alıyorum). Bu durumu göz önünde bulundurarak diğer odalardaki uzatma kablolarını, prizleri vs. su almayacak konumlara getirirsek belki bir nebze daha riski azaltmış oluruz. heisenberg.352015-02-08 01:17:19
200 Lt De Özel Japonlarım
Sizin adınıza üzüldüm, gerçekten de güzel bir balıkmış. Geriye kalan balıklarınızı sağ salim büyütmek nasip olur umarım.
Japon baligi uretimi
Verdiğim linke bak iyice incele. Şelale filtre yavruları çekip öldürüyormuş.
Japon baligi uretimi
Ben, yavrularda metilen mavisi veya başka bir ilaç kullanmadım. Yumurtar döllendikten sonra ayrı bir kaba alın, kabın bulunduğu ortam yumurtaların mantarlaşmaması için karanlık bir ortam olsun. Isı ne kadar yüksek olursa yavrular da o kadar çabuk yumurtadan çıkıyor, ısı sabit kalsın. Yavruların bulunduğu ortam geniş bir alan olursa ölümler daha az olacaktır. Hava taşı veya pipo filtreyle de ortama oksijen kazandırırsınız.
Japon baligi uretimi
Herhangi bir ilaç almanıza gerek yok. Dişi ve erkek balık üreme olgunluğuna ulaşınca zaten çiftleşme kendiliğinden gerçekleşiyor. Benim yavrulardan sabit oda sıcaklığında çıkanlar oldu. Filtreleme veya hava vermede şu konu yardımcı olacaktır:
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_dogmus_yavrular_Icin_uygun_filtrasyon_k542316.asp
Japon Balığı Akvaryumu
Pekala bundan sonra plastik kap yerine ufak bir akvaryum ayarlayabilirsem gereken işlemi orada yapayım. Dediğiniz gibi mikofish ve metilen mavisi de edineyim, nasıl olsa kaybedeceğimiz bir şey yok.
Japon Balığı Akvaryumu
Ranchuyu ayırdığım kap plastikti, bu kap içerisinde hastalığa dair ne bir ilerleme ne de gerileme oldu. Elimde ekstra karantina akvaryumu olmadığı için plastik kaba koymaya mecbur kaldım da diyebiliriz. Ben, orandanın erken teşhisle iyileşmesini göz önünde bulundurarak kaptan ziyade geç teşhise yordum ranchunun iyileşmemesini. heisenberg.352015-01-22 19:29:06
Japon Balığı Akvaryumu
Merhaba Murat abi, ranchunun yemine yaklaşık 10-15 gün kadar Terramycin merhem sürdüm verdim, bazen hafifçe yaraların üzerine merhemi sürdüm. Ne yazık ki bir düzelme olmadı. Bu süre içerisinde ana tanktaki orandalardan birinde daha sümüksü iplik yapı oluştu. Tüm akvaryuma yayıldı düşüncesiyle ranchuyu bulunduğu kaptan tekrar ana akvaryuma alıp hepsine Terramycin merhem vermeye başladım. Oranda, yaklaşık 3-4 gün sonra tamamen düzeldi fakat ranchunun üzerinde hala sümüksü yapılar devam ediyor ve dökülen pullar oluyor arada. Aktarlara da bakındım ceviz yaprağı için maalesef hiçbirinde yokmuş.
120 LT Japon Akvaryumum.(yeni resimler geldi)
Kurulumunuz hayırlı olsun. Bence de önemli olan balığın kalitesi değil, önemli olan içinize sinen ve sevdiğiniz balıkların olması.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.