ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tayfunakhisar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2012 15:54
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2013 12:26
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Aktas
Doğum Tarihi:
25 Mayıs 1980
Yaş:
44
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Kaplumbağam Ray
Aksine iç filtrede önemlidir.Aynı iç filtreyi kullanıyorum ve filtresiz kullanımda suyun daha çabuk kirlendiğini farkettim.O yüzden iç filtrenize kullanmaya devam etmenizi öneririm.Saygılar.
PlastikVaryum
Şuan düşündüğüm projeyi size anlatmak istiyorum.Derin bir kapakli plastik kap temin edicem kapağın ön tarafını yanlardan aynı oranda kavisli kesicem.Camı arkadan geçirip o yanlarda kalan kavisli plastiklere arkadan yapıştırıcam.Ardından kağında ortasından baya büyük bir dikdörtgen parça kesicem.Kestiğim parçanın üstüne ortası deik bir camı aynı şekil yapıştırıcam.Sonuç olarak karşıdan ve üstten iyi görüntü alabileceğimiz hafif bir plastikvayum'umuz olucak.Size bikaç sorum olucak.Plastiği neyle daha kolay kesebilirim?Kayıp şeklinin bozulmasını istemiyorum çünkü.Birde plastikle camı suya salınım yapmayan hangi yapışıtırıcıyla yapıştırabilirim?Akvaryum silikonu ile yapıştırdığımda deforme olabiceğini söylediler.Tutması için nasıl bir kemer ayarlayabilirim oraya.Şimdiden teşekkürler.Saygılar.
tayfunakhisar2012-07-16 14:43:05
İki Yeni Su Kaplumbağası
Siz geceleri uyurken ve odada kimse yokken onlar yuvalarını keşfediyor, kuru alanada çıkıyordur.Kuru alanınız için UV lamba ve soft ampul ekipmanlarınız varsa gündüzleride kaplumbağanızı kuru alana çıkarken görebilirsiniz.Saygılar.
PlastikVaryum
Çok teşekkürler.En yakın zamanda şuan akvaryumda olan tek yavru kaplumbağam için böyle bir plastikvaryum temin edicem.Saygılar.
Akvaryumdan Başka Nerde Bakılır?
Cevaplarınız için teşekkürler.Biraz önce forumda ' Plastikvaryum ' konusunu gördüm.Tamda aradığım şeymiş.Cam akvaryumu benim çocuklar değişemez güçleri yetmez ama bu plastik kaplar daha hafif cam ağırlığı yok.O yüzden çok kullanışlıymış.Şahsen en yakın zamanda geçmeyi düşünüyorum buna.
Buyrun konunun linki ; http://www.akvaryum.com/Forum/plastikvaryum_k229102.asp
Akvaryumdan Başka Nerde Bakılır?
İyi akşamlar arkadaşlar.Size sorum su kaplumbağasının akvaryum dışında nerde bakılabileceği?Kışın iş güç yüzünden akvaryum temizliğine fazla vakit ayıramıycam.Gerekli ekipmanlarla(filtre,ısıtıcı,lamba vs...) büyük dikdörtgen bir plastik kapta bakabilir miyim?Büyük akvaryuma geçersem temizlemek için daha çok vakit ayırmam gerekicek o yüzden böyle bişey soruyorum.Saygılar.
Yeni akvaryum
[QUOTE=enesfurkan00]Teşekkür ederim kırmızı yanaklıdan baska önerebileceginiz bı tür var mı ?[/QUOTE]

Bildiğim kadar petshoplarda satılması yasak ama bir dereden veya gölden yerel bir tür olan çizgili kaplumbağa besleyebilirsiniz.
Yeni akvaryum
[QUOTE=enesfurkan00]Ben kaplumbağa Bakmak istiyorum fakat bazı soru işaretleri var kafamda bir tane bakıcam çünkü alacağım akvaryum fazla büyük olmayacak . Tek basına yasamasında sıkıntı var mı kac litre akvaryum alayım tek kaplumbağa için aldığım akvaryuma güçlü bı iç filtre yeter siye düşünüyorum acaba yanlis mı düşünüyorum ? Bide uvb lamba fiyatı hakkında bilgi verirmisiniz ? Teşekkürler..[/QUOTE]

Tek başına yaşaması daha iyidir.İlerdeki kavgalarda önlenmiş olur.Suda çabuk kirlenmez.20-30 litre bir akvaryum sizi bir sene idare eder.Güçlü bir iç filtre yeterlidir.Tabii bu akvaryumun boyutuylada alakalıdır.Fiyatlar bildiğim kadarıyla 15 lira civarındadır.Saygılar
Isıtıcı 25w mi olsun 50w mi?
İyi günler arkadaşlar.Canpetden ısıtıcı temin edicem.Akvaryumum yaklaşık 15 litre.Sera termostatlı ısıtıcılardan getirticem.25w ve 50w ısıtıcının fiyatının aynı olduğunu gördüm.Hangisini almam daha yararlı olur.Bana kalırsa 50w daha iyi, sizede bir danışayım dedim.Şimdiden teşekkürler.Saygılar.
Size ihtiyacım vaar :(
Sudaki bakterilerden kaynanlanan bir sorundur.Terramycın göz kremini kulak çöpüyle hafif hafif sürün hergün.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.