ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murathan06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2012 12:10
Son Ziyaret:
18 Nisan 2023 16:13
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murathan Oğur
Doğum Tarihi:
08 Haziran 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
özel sektör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murathan Oğur

SON 10 MESAJI

Sunsun Hw-603 Ve Yeni Hw-503
Ara verdiğim hobime şimdilik ufak çaplı dönüş yaptım. Yaklaşık 60 litrelik bir akvaryum ile başladım. Eheim pick up serilerinden biri ile Sunsun 603 arasında tereddütte kaldım. İç filtrede sirkülasyon balıkları rahatsız eder mi? düşüncesi, dış filtrede ise akvaryum evde olması dolayısı ile olası bir su kaçırma durumunda karşılaşacağım tablo başlıca tereddütlerim. Yorumlayacak tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sunsun Hw-603 Ve Yeni Hw-503
Herkese sağlıklı günler dilerim. Söz konusu filtre mutlaka akvaryumdan aşağı seviyede mi olmalı, yoksa yanına koysak sorun çıkartır mı? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Sağlıcakla
Betta Tanklarım
Selamlar, 40 litre tankım ve petshop ta poşetten kurtardığım bir betam var. Uzun yıllar Malavi ve frontoza beslemiş ve birisi olarak beta konusunda acemi bir o kadar da heyecanlıyım. Akvaryum ve balık Tamam ancak bitki ve ışıklandırma temini konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Ankara da tedarik edebileceğim yerler nerelerdir?[EDIT]Murathan06,2017-02-28 00:09:44[/EDIT]
Anadolu Akvaryum'a Sorular
Kolay gelsin Ankara'da tetratec 1200 musluk takımı alabileceğim nokta arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Tetratec 1200 musluk takımı
Kolay gelsin Ankara'da tetratec 1200 musluk takımı alabileceğim nokta arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Frontoza Çiftleşme
Yaklaşık 20 aylık frontozalarımın küpün içine girerek döndüklerini gördüm. Dişi de tüpçük çıkmış erkek olarak düşündüğüm ( kafa yapısı diğerlerinden çok daha çabuk büyümesi ve akvaryuma hakim olması) balığımda da çok hafif bir çıkıntı gözlemledim. Acaba dişi de ben mi yanılıyorum yoksa başka bir durummu söz konusu. Ayrıca bunlar ilk frontozalarım Malawi de tecrübeliyim ama frontozalar için üreme adına neler ortamı rahatlatır? Sanırım mevcut küpler küçük gelecek zemine düz bir (tabak gibi) eşya koysam faydası olur mu? Tecrübeli arkadaşlar paylaşımda bulunursa sevinirim. Çağdaş ÖZDOĞAN2014-02-19 13:20:55
Yavru Kapamba
Bant sorununu fark ettiğim an buradan aldığım şahsın ismini belirtmeden fikir amaçlı paylaşımda bulundum. Hatta yavruları aldığım arkadaş önce "yardımcı olurum değiştirebilirim, buraya yazmadan keşke direkt beni arasa idiniz" şeklinde mesaj yazdı. Sonra "Ankara'da kapamba satan çok az kişi var itibar kaybına uğradım maddi olarak bana dönecek size yardımcı olmayacağım, daha bana yazmayın, aramayın" dedi. Bu işi hobi olarak yapıyorum maddi beklentim yok ama bile bile de ciddi bir parayı kusurlu yavrulara vermek gücüme gitmedi değil. Hayırlısı herkese bol ve sağlıklı balıklar dilerim.[EDIT]Murathan06,2023-04-18 13:46:00[/EDIT]
Delik Kafa Hatalığı İçin Alternatif Ne olabilir?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kafada deliklerle başlayan hastalık bazı balıklarda vücutta yaralar şeklinde devam etmeye başladı. İlk zamanki saklanma, hareketsizlik ve kararma azalmasına rağmen iki balıkta yaralar vücuda solungaç çevresine yayıldı. Yeme tepki olsa da iştahla yem yeme yok. Yunuslar daha iyi durumda. Yetişkin yunustaki kafada bulunan iki delik aynı şekilde devam etse de bundan pek etkilenmişe benzemiyor. Ağız çevresinde lezyonla ilk belirti veren yunustaki iyileşme ilerlliyor. En büyük frontozadaki delikler hiç büyümedi ama pek de azalmış gibi görünmüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 375 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece diğer değerLER ?

Filitrasyon: Dış filtreyi kullanmıyorum. Hava motoru çalışıyorç

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Mikofish 3 doz kullandım. Daha sonra 3 er gün ara ile 3 doz  Flagellol kullandım. Şu an Sera Mineral Salt ile suyu takviye ediyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : İlaç kullanım sırasında akvaryumu 100 litreye indirmiştim. Günlük su ekliyorum.
Ayrıca dikkatimi çeken bir husus şu bu aralar siyah renkli dışkı gözlemliyorum. Bu daha önce hiç görmediğim bir durum.

İlaç kullanım sonrası genel durum bu şekilde. Tedaviden cevap almak için bir müddet daha beklemelimiyim veya, varsa arkadaşların alternatif ilaç tavsiyeleri, onları mı uygulamalıyım ?

Murathan062013-04-02 10:54:04
Sera Med Professional Flagellol Kullanımı ?
Bu sabah bir frontozamı daha malesef kaybettim. İlaçın prospektüsüne harfiyen uydum. Ama yine de kayıplarım sürüyor. Uzun yıllardır hemen her tür balıkla ilgilendim. Son bir yıldır chikled besliyorum. Evde karışık malawim var ve iş yerimdeki balıklarıma onlardan çok daha fazla ilgi gösteriyorum. Evdekiler sorunsuz hem de populasyon fazla olmasına rağmen.  Ama ilk defa başıma gelen bu hastalık malesef telafisi imkansız sonuçlara yol açtı. Umarım gösterdiğim çaba kalan balıklarımı kurtarmaya yeter.

Mikofish sonrası ilk dozda suyun %30 u nu değiştirmiştim. İkinci doz flagellol kullanırken de yaklaşık aynı oranda su değişimi yapmıştım. Yarın son defa yine aynı oranda su değişimi yapıp elimde kalan son dozu kullanacağım. Hala Mikofish etkisi kalmışmıdır bilemiyorum.
Kafada delik hemen hemen tüm akvaryumu sardı.
Benim korkum hastalık kadar ilacın yan etkileri. Çünkü labiolarım da ölen frontozam da hiç hastalanmayan balıklarımdı. İlk hastalanan yunuslar da delikler sanki iyiye gidiyor ve sağlıklarında hiç bir sorun yok gibi gözlemliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.