ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nedmed
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 11:47
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2014 00:21
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nedim ÖZCAN
Doğum Tarihi:
28 Ekim 1978
Yaş:
45
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nedim ÖZCAN
150*60*50 Yunus-Sarı prenses
120*60*50 Yavru tankı
100*40*50 Demasoni
100*40*50 Iceman

SON 10 MESAJI

Yunuslarım Dik Yüzüyorlar, neden?
ARkadaslar oksijeni artırdım fakat halen balıklarımda duzelme mevcut degil, şırınga ile solungaclarına oksijen enjekte etme yontemini duydum, deneyen var mı acaba bu yöntemi?
Yunuslarım Dik Yüzüyorlar, neden?
[QUOTE=whiteredmoon]Hava kesesi problemi çok büyük ihtimalle. [/QUOTE]
 
Benim de aklıma ilk o geldi zaten ama bunu duzeltebilmek icin hala elimden birsey gelmiyor ben ona üzülüyorum. Oksijeni daha da artırdım bakalım bekleyecegiz görecegiz.
Özkoçak2013-05-10 09:26:31
SÜREKLİ VE HIZLI AĞIZ AÇIP KAPATMA
Evet akvaryumunuzun su sıcaklıgı gereğinden fazla olabilir. Suda bulanıklasma yok ve balıklar bu hareketi yuzeye cıkmadan dipte ya da akvaryumun orta seviyelerinde yapıyorlar ise su sıcaklıgının yuksek olması bu tür bir davranışın ortaya çıkmasına neden olur. Artık havalar ısınmaya basladı, ısıtıcı calıstırılmasa bile su oda sıcaklıgından aşagı dusmez. %30-40 civarı su degisimi yapın, tabi bu su dinlendirilmis su olsun ve mumkunse metilen mavisi ile degisimden sonra dezenfekte edin akvaryumunuzu. Ve ısıtıcınızın termostat ayarını biraz daha aşagılara cekin ve sıcaklıgnı bir akvaryum derecesi ile takip edin.
Sürekli yatiyor ve yukarda geziyor
Akvaryum ve balıkların hakkında herhangi bir bilgi vermemissin. YArdımcı olabilmemiz icin bunları da bilmemiz gerekiyor. Bir balıgın bu tür davranışlar sergilemesi için yuzlerce sebep sayabilirim sana. Ama yan yatmaya ve hareketleri artık iyice yavaslamaya basladıysa kendisi daha ölmeden diger balıklar tarafında hırpalanarak zaten öldürülecektir.
baliklarimin nesi var ?
[QUOTE=emrekilci1988]Bahsettiginiz sp deki siyah lekeyi forumdan bir arkadaş bana çiftleşme döneminin geldigini söylemiş akvaryumcuda balıgın akvaryumda baskın olma çabası demişti :) Hangisi oldugunu bende bilmiyorum :)[/QUOTE]

SArı prensesin henüz yavru ama yakındır çiftleşme donemine gelmesi. Ve goruntude olan balık dişi bir balık, erkekler kafalarından başlar kararmaya hatta yanaklarında laciverleşmeye çiftleşme dönemleri yaklaştıklarında. Bu daha da erişkin hale geldiklerinde cok daha belirgin bir hal alır, bunlar önce yuzgeclerindeki siyah banların siyahlarının belirginlesmesiyle baslar. Dişilerde genelde cok daha siliktir. Ama tabi istisna dişiler de mevcut. Ama netice olarak balıklarınızda korkulacak bir durum yok diye düşünüyorum.
balığıma ne oldu
Balıkları kusturduktan sonraki bikac gun boyunca dişilerin bu tur davranıslar sergilemesi dogal. Aslında bir tür lohusalık dönemi yaşıyor onlar da. Kulucka doneminde yem yemeyerek zayıf düşüyor ve haliyle dirençleri de azalıyor. Akvaryumdaki erkekler onu tekrar yumurtlatmak icin de tekrar kovalamaya baslıyorlar. E o da haliyle kacmaya calısıyor kalan son gücüyle. BAlık bu tür zamanlarda çok güçsüz kalıyor. Kendini surekli saklamak ister, kafa motorunun, ısıtıcının ve kayaların arkalarına gizlenme ihtiyacı hisseder. Kendini toparladıgında tekrar ortaya cıktıgını goreceksin. Bir de kusturma esnasında yanlış davranıp balığı gereksiz hırpalamalar, hatta bazen elinden kaydırıp yere düşürmeler de olabiliyor. BAzen akvaristlerimiz balıklarını öldürebiliyor bile. BAzen de fazlasıyla yıpratabiliyor. Kuyrukta da hafif bir erime söz konusu, balıgı kustururken dışarıda ne kadar tuttugunuza da baglı bu durum. FAzla oyalandıysanız ve balıgı gereginden fazla sıktırdıysanız bu tur kuyruk ve yuzgeç zedelenmeleri de olabilir. Bir süre sonra gececektir. Ama eger erime hastalıgı mevcutsa baktopur veya eczanelerde bulunan flagyl kullanmanızı tavsiye ederim. Mumkunse sağım yaptıgınız dişileri direkt olarak akvaryuma atmaktansa birkac gun de olsa ayrı bir akvaryumda besiye cekmenizi, ya da akvaryum icerisinde ayrı bir bölmeye alıp orada bakıma tutmanızı tavsiye ederim.
baliklarimin nesi var ?
Merhabalar kardeşim, resimlerinden gordugum kadarıyla balıklarında herhangi bir sorun yok gibi. Ozellikle de sarı prensesinin yan yuzgecinin etrafında bulunan karartılar gayet normal, hatta bazı sarı prenseslerde sarılıktan daha fazla siyahlıklar gorulebilir. Bu balıgın cinsine geldigi koloniye göre degiskenlik gosterebilir. Yalnız kullandıgın filtrasyon sistemi hakkında herhangi bir bilgi vermemişsin. Dış filtreleme yapmıyor isen kesinlikle chichlid türü balık besliyorsan yapmalısın. Biyolojik filtreleme yani bildiğimiz dış filtreleme sistemleri suda bulunan zararlı madde ve bakterileri yine filtre malzemeleri icerisinde bulunan faydalı bakteriler aracılıgıyla yapmak anlamı taşır ve su idealitesi için en guzel şartları yaratır. Ayrıca stres anında balıklarında bu lekeler daha da belirginleşebilir, balıklarında bariz bir kararma gözlemleyebilirsin. Su değişimi yaptıgın dönemlerde, dışarıda sen ani bir hareket yapıp balıkları urkuttugunde bu kararmalar olabilir. GEçecektir, balıkların henüz yavru. Bu tür renk degişimleri, stres ve korku yaşamaları doğal.
Yunuslarım Dik Yüzüyorlar, neden?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 2 adet dişi yunus chichlidim 3 haftadır dikine kafaları yukarıda yüzüyorlar.

Akvaryum Kapasitesi (litre):  360 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3E 12D YUNUS KOLONİ, 2E 7DİŞİ SARI PRENSES.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26derece.

Filitrasyon: Eheim 2217 dış filtre, Atman AT-F104 İÇ FİLTRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İLAÇ KULLANMADIM

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftada 1 kez %30 oranında su değişimi yapmaktayım. 15 yıldır da chichlid beslemekteyim. İlk defa böyle birşey başıma geliyor, sanırım hava keselerinde bir sıkıntı var ama akvaryumumda yıllardır aynı şekilde havalandırma yapıyorum ve balık sayısını genelde artırmıyorum ki son zamanlarda herhangi bir balık da eklemiş değilim. Havalandırmanın yeterli olduğunu düşünüyorum fakat yaklaşık 3 haftadır 2 dişi yunusum dik yüzmeye başladılar. Yem yemelerinde ve diger hareketlerinde bir sıkıntı mevcut degil, herhangir bir darbe de mevcut değil derilerinde. Diger balıklar tarafından da rahatsız edilmiyorlar ki zaten bu kolonilerim yaklaşık 4-5 yıldır içlerindeki birkac balık haricinde sürekli yavru sağdıgım oturmus koloniler. Su değişimlerinde flagyl ile duzenli olarak ilaclama da yapıyorum, ve surekli metilen mavisi kullanıyorum. Bu balıklarımı duzeltmek icin herhangi bir çare mevcut mudur? Havalandırmayı da atman at-f104 kafa motoru ve ilave olarak da sera hava motoru kullanarak yapmaktayım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgi istiyorum
GAyet saglıklı yasarlar dostum, ben 2-3 yıl kadar beyaz mavi ve de snow prensesleri bir arada besledim, sadece akvaryumu fazla kalabalık yapma, yani ozellikle snow prensesler biraz agresif olduklarından digerlerini rahatsız edeceklerdir. Ama simdi farkediyorum bir tane varmıs snow prensesin, eger erkekse tek olarak bakman biraz sakıncalı. Digerlerini surekli rahatsız edecektir disi arayısında oldugundan. TAvsiyem ona bir ya da birkac disi bul.
Kuluçkalığa ne zaman kusturmalıyım ?
[QUOTE=malawi_cheart] 4. gün çok erken ve bir çok kayıp yaşayabilirsiniz.Ona bakarsanız 2. günde kusturabilirsiniz ancak riske değmez.Mantarlaşma imkanının en az hatta yok olduğu ve kuyruk ve başların tamamen çıktığı 7-8. günler daha uygundur.15. güne kadar kuluçka makinesi gerekir.Ayrıca balığın ilk deneyimiyse sabırlı olun ve balığı kusturmayın. [/QUOTE]

Merhabalar, 20 yıllık avkvaryum tecrubeme dayanarak soyleyebilirim ki evet 4.-5. gunlerde kulucka makinesine kusturma işlemi yapılabilir. Kulucka makinesinde yeterli hava ve su sirkulasyonu saglandıgı surece de kayıp yasayacagını dusunmuyorum. Zira ben yıllardır egg-tumbler yani kulucka makinelerini kullanarak yavru almaktayım. Ozellikle sarı prenses, portakal ve mavi prenses gibi akvaryum dısına elinizie aldıgınızda dahi yumurtalarını bırakmayan turler icin 6.-7. gun ideal kulucka makinesine alma zamanıdır. Ve evet arkadasımızın da dedigi gibi eger ki balıgın ilk deneyimiyse kusturmamak en iyisi, ilk agzına yumurta alısında bir disinin agzından erken alınan yumurtalar daha sonraları bu disiyi agzından yumurtaları erken atma egilimine sokmaktadır. Bir nevi alıskanlık da diyebiliriz buna. Ve dollenme islemi ciftlesme sırasında zaten tamamlanmıs olacaktır. Daha sonra dollenme olmaz. Bu arada aralarda dollenememis yumurtalar da olabilir, ki kulucka makinesinde bu döllenmemis yumurtalar zamanla mantarlasarak beyazlasacak hatta parcalanacaktır. Bu tür yumurtalar kulucka makinesinin ust tabakasına yapısacaktır. Mumkunse bunlar kulucka makinesinden bir cay kasıgı yardımıyla alınmalıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.