ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Majestic1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2011 06:13
Son Ziyaret:
17 Aralık 2011 23:41
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Göçmen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Göçmen

SON 5 MESAJI

Akvaryumcu Seçimi
Bence siz biraz forumda gezinin ve aklinizda ne varsa arayarak ve sorarak bilgi edinin ondan sonra akvaryumunuzu kurun. Alacaginiz baliga gore tasarlayip akvaryumunuzu oyle gidin akvaryumcuya ki forumda Izmir'den iyi baliklar satan arkadaslar mutlaka vardir. Akvaryumcularin hepsine guvenemiyorsunuz malesef. Daha 2 gun once bitkili kurmak icin ilk defa gittigim bir akvaryumcuya gittim. Lepistes akvaryumu yapmak istedigimi soyledim ve bana yapma bitkileri gosterdi. Yok canli bitki olacak dedigimde ise anlasildi sen biliyorsun isi demisti. Adama gore muamele ediyorlar bazilarinda malesef. Tabi o yaptigindan sonra her ne kadar bana karsi iyi yaklassa da bir daha oradan almam. Ayrica kendisi bitki olayindan once bana 1d 4e bakilir lepistesler demisti. Elindeki fazla erkekleri satmak icin olsa gerek.
Lepistes Doğum Sonrası
[QUOTE=Kurtulusm] Aynı problem bende de oldu. Eğer o belirtileri taşıyan başka balıklar varsa ana tanktan uzaklaştırın. Tedavisi maalesef yok. Columnaris isimli hastalık bende benzeri bir konu açmıştım. 


[/QUOTE]

Konunuza baktım ve aynen sizin lepistesinizdeki gibiydi benimkininde ancak biraz daha kuyruğa doğru yaygın haldeydi beyazlik. Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü malesef balığı kaybettim ancak diğerlerine daha çok özen göstereceğim. Beyazlık şuan yok onlarda ancak gördüğüm taktirde direkt müdahale edeceğim. Ilginiz için teşekkürler.
Lepistes Doğum Sonrası
Daha balıkları almamın üzerinden bir gün dahi geçmeden sadece bir gecede balığı bu kadar etkiler mi acaba mantar ? Belkide balık hastalıklı gelmişte olabilir aldığımda. Cevabınız icin teşekkürler dediklerinizi uygulayacağım.
Lepistes Doğum Sonrası
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: aşağıda yazdım

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Daha dün aldığım hamile lepisteslerden biri gece doğum yaptı. Gece bir sorun yoktu ancak sabah uyandığımda doğum yapanın sanki ortasından bir şerit geçmiş ve arka kısmının beyazladığını gördüm. Suan resim çekme imkanım yok o yüzden böyle anlatmak durumundayım. Vücudunun arka tarafı beyazlaştı, ön tarafı ise normal renginde. Birde üst yüzgecini hep katlı tutuyor açmıyor. Demin baktığımda ise galiba ölüyordu çünkü suyun içerisinde bir o yana bir bu yana savruluyor. Acaba sorun nedir ? Lepisteslerin bazılarının doğum sonrası pek yaşamadığını duymuştum ondan olabilir mi ? Ilk lepistes deneyimim olduğu için şuan sizden yanıt bekliyorum.

Majestic12011-12-15 14:33:00
Bursa'da Güvenilir Akvaryumcu ?
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle konum Bursalıları ilgilendiriyor ve umarım doğru yere açmışımdır, yanlışsa kusura bakmayın. 4 yıldır yurtdışında olduğumdan dolayı hobiye ara vermiştim ancak şimdi Türkiye'ye dönmemle birlikte tekrar hobiye geri dönmek istiyorum. Bursa'da oturan arkadaşlar için bana güvenilir bir akvaryumcu tavsiye etmelerini rica edeceğim. Merkez ve Mudanya, özellikle de Nilüfer civarlarında olursa benim için en uygunu olur. İşini iyi yapan, güvenilir, sürekli müşterisi olabileceğim bir akvaryumcuyu bana tavsiye ederseniz çok sevinirim. Bu haftasonu malzeme alıp, haftaiçi de balıklara geçmeyi planlıyorum. Simdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.