ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
memati_45fb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2011 13:21
Son Ziyaret:
25 Nisan 2018 18:32
Toplam Mesaj:
129 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
raşit tuncer
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Batman
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120-60-50h 360 litre SP-İCEMAN
85-40-45h 150 litre yavru tankı

SON 10 MESAJI

Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
Arkadaşım ha 4 ay demişim ha 6 ay önce ben sadece yeni değişmediğini söylemek için dedim yoksa işte atıyorum 2012 haziranın 22 diyepervane değiştirme tarihi diye not düşmedim.
360 litreyi kabaca 200-250 diye düştüğünüz için sadece kova ile yaptığım hesabı yazdım.
Siz benim konuyu atladığımı düşüne durun.
Bu arada sizden ve tüm yardım eden arkadaşlardan da Allah razı olsun.Yönetici arkadaşlardan da konuyu silebilirlerse çok sevinicem.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
[QUOTE=etulum]Bende de benzer bir durum olmuştu, hiçbir değişiklik yapmadığım halde 2 yıllık akvaryumda su bulanmıştı. Ne yaptıysam geçmedi ve yaklaşık 1-2 ay bu şekilde devam etti ancak balıklarda bir sıkıntı yoktu. En sonunda purigen kullandım ve ortadan kalktı, tavsiye ederim.[/QUOTE]
Son çare bende öyle yapıcam 10-15 gün daha bekliyeceğim zeolitin bir etkisi olucakmı diye.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
[QUOTE=MoonCrown41]Aklıma bir de şu pervane değiştirme işi takıldı ve akvaryum litrenize debinin yüksek gelebileceğini düşündüm. Akvaryumunuz 360 litre, ağzına kadar doldurulmaz zaten, kumu çıksak, fazlaca olan kayaları da çıksak 200-250 litre arası su kalır gibi. Acaba diyorum detaylı filtre temizliği ve pervane milinin değişmesiyle birlikte gelen debi artışı acaba bakteri sistemini çökertmiş olabilir mi ? [/QUOTE]
Dostum pervane 6 ay önce değişti bu iş ise başıma 25 gün falan oluyor geleli.Suyum da o günden beri hala bulanık.Yanlız 360 litre suyu taş kum çıkması ile 200-250 litre nasıl hesapladınız çok şaşırdım.İşin aslını söylüyeyim 25kg kovam var ilk kurulumda hesapladım 12kovadan 10-12 litre fazla alıyor.Buda 310-312 litre yapar kabaca 300 diyorum.Dış filtrede 1200lt/saat 4 kere çeviriyo diyebiliriz hadi biraz debi kaybı olsa 3 diyelim buda yeterli gibi(iç filtre takviyesi ile).
Bence bakteri çökmesi yada benim hala farkedemediğim bir salınım var.Bakteri çökse 20-25 ünde toparlamazmı acaba?zahiyat yaşamazmıydım?gibi sorular geliyo aklıma.
1 de kalsiyum karbonatlı kumla dolamit kum karışık.Acaba bu dolamit kum (zeolit özellikli diye biliyorum) doyuma ulaşıp kusma mı yapıyor ki?
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
[QUOTE=Echoe] Tuzdan olmaz.

Bakteri patlaması olmalı. Detaylı makaleler ve bilgiler sitede ve internet üzerinde mevcut. Zaman zaman oturmuş dediğimiz tanklarda da olabiliyor.  

Su değişimi durumu iyileştiren birşey değil. 

Organik atık üreten maddeleri uzaklaştırın (temizlenbilecek filtre malzemelerini temizleyin, mesela elyaf, sünger vs... ), dip çekimi ile dipteki atıkları uzaklaştırın ve bir kaç gün yemleme miktarını azaltın. Dış filtrenizde de bakterilerin yerleşebileceği filtre malzemelerinden mevcutsa tank kendisini toparlayacaktır. Umarım temizlik yaparken bakterilerin yerleştiği malzemeleri de yıkamamışsınızdır. Eğer yıkadıysanız bu durum toparlanma sürecini biraz daha uzatabilir. 

Bunun yanında ben su değerlerini ölçmenizi de öneririm. Değerlere baktıktan sonra başka olasılıklar da düşünülebilir...
[/QUOTE]
Doğru söylüyorsunuz tuzdan olamaz çünkü 6 aydır kullandığım tuz.Biraz araştırdım dediğiniz gibi bakteri patlaması olma olasılığı yüksek ve sisli görüntü dibe çökmüyor ama bi yanlış yaptık dış filtreyi temizleyip zaten az olan bakterileri muhtemelen dahada azalttık.Neden hiç müdahale etmeden böyle birşey oldu onu anlamadım bide yavru alacakları zamana denk geldi daha şimdiye kadar hiç yavru almamıştım.
Yarın akvaryumcudan bulabilirsem bakteri kültürü alayım bakalım.
Filtrem ekol 17 3yıllık mili pervanesi yeni değişti(eski demeyin debisi canavar gibi hala).Malzemelere gelince en altta geniş gözenekli mavi sünger-üstünde seramik halkalar 1.5kg-gene sünger-15mm lav kırığı ve mercan kırığı karışık 3kg-üstünde sünger elyaf içine sarılı zeolit-en üstte karbon sünger mevcut.Bu güne kadar zeolit hariç hep böyle kullandım 2 ayda bir akvaryum suyu ile yıkadım.Ekstra olarak gap iç filtre kullanıyorum akıntı ve oksijen sağlasın diye onuda her su değişiminde temizliyorum.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
Bu söylediğiniz olabilirmi acaba.Ama kullandığım kaya tuzu açıkta satılanlardan,10kg almıştım fakat altı aydır kullanıyorum.Birde su değişimlerinde tuz kullanmıyayım bakalım,belkide sorun tuzadır.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
[QUOTE=oscarus]
Purigen (seachem): sudaki zararlı maddeleri absorbe eder. Uzun süre etkilidir. Güzel bir berraklık kazandırır.Tatlı ve tuzlu su için kullanılır.İşlemden geçirilip tekrar kullanılabilir.
[/QUOTE]
Dostum sağ olasın 1hafta 10 güne çözemezsem deniyeceğim ama çok pahalı bi ürün.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
[QUOTE=halil_38]Merhaba,dış filtre akvaryumu bu hale getirmez suyunuzun kimyasını bozan bir durum var,hafızanızı zorlayın bu duruma gelmeden önce  mutlaka bir şey değiştirdiniz veya ilave ettiniz benim aklıma yem geliyor,selamlar..[/QUOTE]
Ben aslında size hak veriyorum ama en azından arkadaşların söylediklerini denemedim demeyim diye pişman olmamak için şimdi temizliği tekrar yaptım.Elimde kullanmadığım 1kg zeolit vardı en üstede onu koydum bakalım sabaha değişen olacakmı.
Emin olun 20 gün 1ay önce ne yaptım diye yatağa girdiğimde dahi düşünüyorum.Aklıma takılan malzemeleri daha rahat temizlemek için çiçekçiden plastik file almıştım 2 ay önce,onu çıkarttım.Birde o zaman hortumlarım iyice eskimiş yerine şeffaf bahçe hortumu almış değiştirmiştim.Bunlardan başka birşey aklıma gelmiyor.
Son olarak bu gün dış filtreyi (azönce)temizleyip fişe takınca ilk çalışma anında akvaryumun içinde dış filtre çıkışından hortumun ucundan yoğun bir şekilde bembeyaz toz bulutu gibi su çıktı.Ama sabit sürekli aynı renk gelmiyor su,sadece ilk çalıştırma anında oldu.Daha önce böyle görmemiştim hiç aklım almadı ama şimdi su berrak akıyor gibi.


[QUOTE=oscarus]O zaman son zamanlarda yemi,dekoru veya herhangi bir şeyi değiştirdiniz mi? Yeni bir şey eklediniz mi?
[/QUOTE]
Hayır hiç birşeyini değiştirmedim 8-10 çeşit bitkisel ağırlıklı yem kullanıyorum.(tetra-sera-nls-tropikal-jbl)


Birde bu gün dikkatimi çekti ıcemanlarımda aşırı agresiflik ve korku var.Çok ürkek davranıyorlar.İnşallah kayıp yaşamam.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
[QUOTE=adanalı001]Eğer düzelirse bilgi verirsen sevinirim düzelmezssede ver başka bir yöntem düşünelim.[/QUOTE]
Mutlaka haberiniz olur.


[QUOTE=oscarus] [QUOTE=memati_45fb] [QUOTE=adanalı001]Dış filtreni bir sök bak temizle herşeyini geri tak kardeşim derim düzenli tahtığından emin ol[/QUOTE]
Daha geçen hafta temizledim ama gene sizin söylediğiniz gibi bu gün tekrar yapıcam.
[/QUOTE]
Dış filtrenizi nasıl temizlediniz? İnşallah akvaryumdan aldığınız suyla filtreyi temizlemişsinizdir.
[/QUOTE]
Yanlış anlamayında o kadar acemi değilim.Form sayesinde baya tecrübe kazandım.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
[QUOTE=adanalı001]Dış filtreni bir sök bak temizle herşeyini geri tak kardeşim derim düzenli tahtığından emin ol[/QUOTE]
Daha geçen hafta temizledim ama gene sizin söylediğiniz gibi bu gün tekrar yapıcam.
Akaryum sisli (dumanlı) görünüm
Dış fltre olarak ekol 17 kullanıyorum.Görevini yapmıyor derken neyi kastetiğinizi anlamadım arkadaşlar.Çünki şuanda çalışıyor ve debide herhangi bi düşmede yok.4 ay önce pervane ve mıknatısınıda değiştirmiştim.

2.resim bu gün çekildi.1.gün öncede %30 su değişimi yapmıştım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.