ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Altan71
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2011 14:56
Son Ziyaret:
10 Kasım 2013 17:02
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altan Güneruz
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1990
Yaş:
33
İl:
Kirikkale
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Altan Güneruz
150*60*55h Malawi

SON 10 MESAJI

Dişi Sarı Prenses Gariplik
[QUOTE=cihadfurkan]Altan Bey dişi balık akvaryumdaki en büyük balık demişsiniz.Bu durumda erkek gibi davranması diğer balıkları kovalaması kendine yer tutunması çok normal bir davranış.Eğer akvaryumunuzda erkek yoksa öbür dişinin yumurtaları öyle yapmasıda normal ancak erkek balık varken öyle birşey yapmasına anlam veremedim ben. [/QUOTE]
Furkan Bey erkek balığım var,3 erkek 24 dişilik bir koloni baskın erkeğim harikulade bir canlı diyebilirim,bu davranışa bende anlam verebilmiş değilim.
Dişi Sarı Prenses Gariplik
Yaklaşık 10 gündür takip ediyorum. Daha önce yavru aldığım bir dişi,aynı zamanda akvaryumun en büyük dişisi.Söz konusu gariplik şu ki dişinin tam anlamı ile erkek gibi davranması.Tamam zaman zaman erkek gibi davranırlar kavga ederler.Ancak yaşadığım olay çok daha farklı bu bahsettiğim dişinin başka bir dişi ile kurlastığını(tıpkı erkek gibi kur yapıyor) sonrasında ise o dişiyi yumurtlattığını gördüm(yumurtaları gözlerimle gördüm),daha sonra dişi döllenmediği için yumurtaları attı haliyle 2 gün kadar sonra,bu konu hakkında yorum yapabilecek var mıdır?
Amerikan Biyotop Video Eklendi
Tank ölçülerimin yeterli olmasına rağmen bir türlü amerikan yapamadığıma şuan çok üzüldüm. Mükemmel bir tank olmuş ellerinize sağlık.Çok imrendim doğrusu,Maşaallah nazar değmesin,sağlıklı hobiler...
Zebra Puulu, Zebra Gold, Magunga En Özel Türler...
Maşaallah Evren Abi,hobi odasını bizzat kendi gözleriyle görmüş biri olarak söyleyebilirim ki,her şey inanılmaz sistemli,temiz ve ince düşünülmüş detaylarla dolu. Evren Abi bu işi gerçekten layıkıyla yapan insanlardan biri.Gerek yapmış olduğumuz alışverişte sağladığı kolaylıklardan,gerekse göstermiş olduğu güleryüz ve misafirperverliğinden ötürü kendisine teşekkürü bir borç bilirim.En yakın zamanda tekrar uğrayacağım Abi sağlıcakla kalman dileğiyle...
Altan Güneruz
--180x65x65 amerikana geçiyorum. 5.sayfadan itibaren
Tankınız hayırlı olsun çok beğendim.Nacizane tavsiyem sanırım tankın altına strafor kullanmadınız basıncı dengelemesi açısından önemli bir ayrıntı.
Bu balığın türü nedir bilgi verebilir misiniz?
Bende FH kırması olduğunu düşünüyorum. Çok agresif bir balık tankın önünde birini gördüğü anda direkt cama atlamaya başlıyor. Kazmadık yer bırakmadı tankın içerisinde.
Bu balığın türü nedir bilgi verebilir misiniz?
Resimdeki balığı bir petshoptan aldım.Dükkan sahibi herhangi bir ücret talep etmedi. Şuan 200 LT de tek basına yaşıyor acaba türü hakkında bilgi verebilir misiniz?
120*60*50 Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=sorceres]Altan bey geçmiş olsun. Ali Kuştepesi bu işin piri tabiki ama elinizde cam varken tecrubeli birinden yardım alarak değerlendirebilirdiniz camları. Benim dikkatimi çeken alttan yaptığınız kayıt-kuşaklarda kenar cama değen yerlere silikon sıkmamış gibi duruyorsunuz. Bilmiyorum alttan mı su sızdırdı üstten mi sızdırdı ama alttan sızdırdı ise yanlış kayıt-kuşaklardandır. İlk etapda alt cama her köşeden 8mm kalacak şekilde(cam kalınlığına göre değişir) boşluk bırakarak kayıt-kuşaklar atılır. Sonra camlar o şekilde birleştirilip silikonlanır. Siz ilk fotodan belli olduğu üzere önce 4 camı birleştirmişsiniz sonra kayıt-kuşak atmışsınız. Silikon kuruduktan sonra alttan kayıt-kuşak silikon üstüne pek tutmaz.

Camların yontulmasını anlamadım. Bu sehpa üstü camlardaki gibi sanırım. Cam siparişi verdiğiniz yer akvaryum yapacağınızı bilmiyor muydu neden öyle kesmiş camları sinirlendim valla adınıza da üzüldüm tekrar geçmiş olsun :/

[/QUOTE]
Teşekkür ediyorum,evet dediginiz gibi ben önce 4 camı birleştirip sonra kayıt kuşakları attım, akvaryumda 2 yan camlar arası tam olarak 118.4 cm,ben kayıtları tam olarak 118.2 cm kestirdim yani her kenardan 1mm pay bıraktım tam oturdu içine kayıtlarında her tarafını silikonladım bakınca cok saglam oldu diyordum ki,tam köşenin bi 10 cm kadar yukarısından sızdırdı,daha sonra söküp yeniden yaptım bu seferde tam köşeden sızdırdı, olsun bu ölçülerde bi tank benim odamda olacak!! öyle yada böyle :) camları alırken camcımıza özellikle söyledim ben akvaryum yapıcam diye ama fabrika camları bu şekilde kesmiş yollamıs dediginiz gibi sehpa üstü camları gibi yani camların tam kenarlarındaki kalınlık 6mm e kadar düşmüş belkide silikonu tutmamasının sebebi bu olabilir diye düşünüyorum. Sinirlendigimden bu camlarla artık kesinlikle ugrasmayacagım güzel bir tank alıp kuracagım keyfime bakacagım.


[QUOTE=dogangunesk]Geçmiş olsun güzel bir fikirle yola çıkmışken böyle bir sorunla karşılaşmanız kötü olmuş. Umarım hızınız kesilmez yakında güzel bir akvaryuma kavuşursunuz.[/QUOTE]
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hızımı kesinlikle kesmedi,yeni tankımın kurulumunu paylaşacağım yakın bir zamanda.
120*60*50 Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=diecastmetal] Altan bey
 
Elinize sağlık. Güzel bir çalışma olmuş.
 
Resimlerinize göz atarken kafama takılan bir hususu paylaşmak isterim. 
 
Filtre devrelerini hesaba katarak kayıt genişliklerini ayarladı iseniz bir problem yok ama sanki üst kayıtlardan dolayı filtre kurulumunda sıkıntı çekeceksiniz gibi duruyor.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim,filtre boruları için yukardaki kayıtlardan birini biraz kestim o konuyu halletmiştim,full dolu haliyle 3 gün durduktan sora bir köşeden sızdırma yaptı.Bende tankı komple sökmek durumunda kaldım. Tekrar yaptım ve yine sızdırma yaptı malesef.Artık tekrar söküp yapmak gibi bir istek içimde hiç yok.Ancak bu aksilik beni hobiden asla uzaklastıramaz.Ali Kuştepesi ustamıza aynı ölçülerde tank siparişi verdim.Kısmetse onun kurulumunu paylaşıcam.Bilmediğimiz işe girdik. Birde camların kenarları biraz yontulmustu yani 8mm den 6mm e düşmüş.Camların silikon değen kısmı tam olarak 6mm bir türlü silikonları tutturamadım her seferinde silikon attı. O kadar da özendik kaç kişi ugrastık ama yapamadık.
 
 
 [/QUOTE]

[QUOTE=sarıkoç]    S.a kardeş hayırlı olsun durumlar iyi gidiyor benim belirtmek istediğim buharlaşma için ne düşünüyorsun biz genelde camları sürgülü şekilde yapıyoruz istersen sende pleksidende yapabilirsin ışıklandırmayıda iyi bi şekilde halledersen güzel şeyler ortaya çıkacaktır takipteyim..
A.s teşekkür ederim yorumunuz için.Buhar camını kayıtların altına kayıtlardan biraz daha kalın 6mm cam kestirip silikonla yapıştırdım.Kayıtların arasınada,aralarındaki mesafeden 0,5 cm daha kısa 6mm kesip koydum.2 parca olarak öndekinin üzerine ise yine camdan tutacak yaptım.Öndekini arkadakinin üzerine sürerim mantıgı ile.Belki sözlerle fazla anlatamadım resim paylassam daha güzel olur ancak yukardada yazdıgım gibi bu tank iptal oldu.O yüzden bu tankla ilgili paylaşım yapmak gereksiz diye düşünüyorum.Aynı ölçülerde Ali Kuştepesi ustamızdan bir tank alıyorum. Resimlerini kısa sürede paylaşıcam.

[/QUOTE]



Şimdi farkettim ne kadarda güzel alıntı yapmışım öyle:)

[QUOTE=oscarus]

Dış filtrenin hortumlarını  akvaryumun içine nereden koyacaksınız?
[/QUOTE]
Kayıtlardan birinin kalınlıgını yarıya düşürdüm bi kısımdan kestim.Ama tank iptal oldu 2 sefer söküp yaptım ama sızdırmaya son bulamadım.
120*60*50 Akvaryum Kurulumu
Elimden geldiğince resim paylaşmaya çalışıcam iyi dilekleriniz için teşekkürler.Gökhan takma kafaya onuda yapıcaz kaya gibi olucak merak etme sen :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.