ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mandı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2011 15:52
Son Ziyaret:
19 Ocak 2021 11:26
Toplam Mesaj:
92 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet MANDI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet MANDI

SON 10 MESAJI

degişik bi fon çalışması olurmu ne dersin
Akvaryumun kendi camına yapacağın işlem çentik etkisi yaratacağından camın dayanımını düşürür. Özellikle cam gibi sertliği yüksek ve yük altındaki malzemelerde çentik etkisi risklidir. Denemeni tavsiye etmem.
Harici bir cam parçası alıp gravür çalışıp akvaryumun içine koyabilirsin . Bunun için dremel marka (veya benzeri ) gravür makinaları var . Elastik kaplinli kalem tipi olanlardan temin edersen işine yarar
Flower Horn Çift Adaylarım
Eşleşme sırasında birbirlerini oldukça hırpalıyorlar. Boyut farkını da göz önüne alırsak dişi ciddi yaralanabilir. Bölmeyi kaldırdığınızda sürekli gözünüz üzerlerinde olsun derim.  Cenk Bildir2014-11-03 11:18:55
Flower horn yumurta
Uzun süredir foruma girmediğim için geç te olsa yazayım dedim . İki batın daha yavru aldım . Yavrulara bakacak yerim olmadığı için eşe dosta tanıdık akvaryumculara balıkları dağıttım . Erkek sene başında belirleyemediğim bir sebepten öldü . Dişiyi de yalnız kalmasın diye tanıdık bir akvaryumcuya hediye ettim.  Elimde son batından yalnızca 2 adet erkek yavru kaldı. Formları ve sağlıkları çok iyi.
Kafa yapmaları için ekstra bir şey yapmıyorum . Tetra stics ve tetra discus la besliyorum (arada pro vegetable) Yavrulardan biri evimde diğeri ofisimde. Evdeki yavruya ekstra olarak discuslarım için hazırladığım dana yüreğinden veriyorum . Ofistekinden daha fazla kafa yaptı. Sebep besin farkımıdır bilmiyorum ama gözlemim budur.
xps fon çalışmam
Tebrikler güzel bir yıkık şehir . Bana Yüzüklerin efendisi'ndeki Osgiliath şehrini hatırlattı (bu yüzden ayrıca hoşuma gitti).  Son halini merakla bekliyorum . Çalışmanızı tamamlamışsınız ama nacizane tavsiyem arka plandaki büyük parçayı bir ton koyu renk ile tonlamanız olurdu .Bu öndeki kemerleri daha çok ortaya çıkarır ve kontrast yaratarak derinlik etkisini arttırırdı .
Yeni CNC 3D Fon Çalışmam... (Yeni Fotolar Eklendi)
Prince of persia (1989) diye bir oyun vardı  30 lu yaşlarda olanlar hatırlar. Fon, saray level lerinden biriymiş gibi duruyor sanki . Görsel güzelliğinin yanında bende biraz da nostalji yarattı bu fon. Pek güzel bir çalışma olmuş .
Bence doğallık katayım diye kaya figürü felan uğraşmayın derim .Çünkü Bu tarz bir fona doğal su altı görünümü kazandırmak çok zor. Böyle çok güzel, fonun kendi konseptini bozmayın bence . Sarı silis kum ile tamamlayın derim . Hafızaları canlandırmak için prince of persia dan bir iki resmi de paylaşayım dedim.
mandı2014-04-21 15:06:45
Midas ve Texas
Texas lar kullanılarak üretilen değişik hibrit türler duymuştum . Midas x texas da bence çok güzel olur .... Red texas ın turuncusu gibi birşey olur heralde . Texasın incilerine sahip turuncu bir balık . Yabancı bir sitede rastladığım fotografı ekledim .Sitede balığın texas x midas olduğu yazıyor.
 
Fon Su ile Buluştu
[QUOTE=nibeyuze]Merhabalar, yardimlariniz neticesinde sizin fonunuza benzer bir fon yapmaya calistim ancak kayalari hangi renkleri karistirarak boyadiniz ve o hale getirdiniz anlayamadim. Yardimci olursaniz cevabiniz dogrultusunda fonumu boyucam. Tesekkurler...[/QUOTE]
Siyah , oksit kahverengi , hardal rengi . Bir önceki notumda belirttiğim şekilde boyarsanız kayaları olumlu sonuç alabilirsiniz
amerikan karma
Karma düşünüyorsan fh yi listenden çıkarmanı tavsiye ediyorum. Cenk Bildir2014-03-20 14:50:01
EBJD Hakkında yardım

Balıkların sağlığı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil  . Ancak Ebjd ler çok hassas balıklardır , taşıma , stres , su parametrelerinin değişimi vs gibi olumsuz şartlardan çabuk etkileniyorlar. İyi bir bakım sağlayabilirseniz Ebjd nin sıkıntı  yaratacağını düşünmüyorum. Balıkları almadan evvel ebjd nin ihtiyaçlarını iyi tayin edin (su hacmi ,ısı ,ph vb. ) pahalı balıklar sonuçta , kayıpları hevesinizi kaçırabilir. 

Ebjd ler JD kadar agrasif balıklar değillerdir ve JD kadar hızlı büyümezler. Bu sebeple jd ebjd yi birarada bakacaksanız tankınızı gözlem altında tutun .Başta aynı boyutta olan jd bir süre sonra ebjd lerinizden daha büyük olacaktır ve ebjd leri hırpalayabilir. Ancak tankınız büyükiüğü bir avantaj . Yeterli saklanma yerleri oluşturursanız kavgaları engelleyebilirsiniz.
Fon Su ile Buluştu
[QUOTE=nibeyuze]S.a. burada yeniyim sırf size soru sorabilmek icin siteye uye oldum... butun paylasimlari inceledim hepsi cok guzel ve emek harcanmis olsada sizin yaptiginiz arka plan kadar hosuma giden olmadi. Hic tecrubem olmamasina ragmen sizin yaptiginiz fonu denicem ama kafama takilan kisim fona o rengi nasil verdiniz alicagimiz boya rengi ne olacak bilen arkadaslar varsa cevabinizi bekliyorum tesekkurler simdiden[/QUOTE]
Kullandığım boya polisan su bazlı renk tüpleri . 3 renk kulandım . Siyah , oksit kahverengi , hardal rengi . Kök kısmını oksit kahverengi ve siyahı kullanark boyadım . Siyahı kahverengi ile karıştırarak kökte köyu olmasını istediğim bölgelere (girintiler) sürdüm . Bu şekilde 3 ayrı ton kahverengi hazırlayarak kökü boyadım . Fırçayı kök yönünde sürerek fırça izlerinin bu yönde oluşmasını sağladım. Böylelikle ağaç dokusu elde etmeye çalıştım. Fırçadaki boya susuz olursa şayet kök yönünde çok güzel fırça izleri oluşturmak mümkün .
Kayadaki boyama şeklim biraz daha farklı. 4. resimde görüldüğü gibi derzi siyah boya ile renklendirerek koyu gri bir ton elde edip kaba ranklendirmeyi yaptım . Kuruduktan sonra diğer renkleri üzerine attım . Renkleri önceden karıştırarak kullanmadım. Renklerin fonun üzerinde karışmasını sağladım. Attığınız her rengin üzerine boya kurumadan diğer rengi atarsanız boya diğer boya ile doğal hareleroluşturarak karışıyor. Fırçayı sürmek yerine fırça ucu ile darbe yapacak şekilde kullanırsanız doğal dokular elde edebilirsiniz. Kaya boyarken boya katlarınızın rahat karışması için boyayı biraz sulu kullanmakta fayda var.
Umarım yapacağınız çalışmalarda verdiğim bilgiler faydalı olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.