ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akbüm balık
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mayıs 2011 10:05
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2013 13:02
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan cebeci
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
satış müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

akbüm balık çiftliği
hasan cebeci
0537 454 16 49

SON 10 MESAJI

BettaFunClub.com 1 Yaşında
İnşallah çarşamba akşamı resimleri ekliyeceğim .........
BettaFunClub.com 1 Yaşında
Arkadaşlar birinci yılınız kutlu olsun akbüm balık çiftliği olarak 13 haziran ithalatımızda daha önce belkide ülkemize gelmemiş olan bir beta türü olan giant thai plakat half moon betayı getiriyoruz umarım amerikancı arkadaşlara olan yardımlarımız gibi sizlerede yardımcı olup . nadir beta türlerini ülkemize kazandırabiliriz 
izmirde 250 akvaryumluk toptan satış yeri
Yeni ithalaty 13'ünde geliyor. Ayrıntıları satış bölümünden takip edebilirisiniz.
Mekanın fotoğraflarını ithalat günü Umut gelip balıkları açarken çekecek.


Arkadaşlar bugün itibarile gelecek olan balık çeşidi yüzün üzerine cıkmıştır...............
izmirde 250 akvaryumluk toptan satış yeri
Arkadaşlar akbüm balık çiftliği olarak yapmış olduğumuz ithalatlar artık izmir bahçeli evlerdeki aynaz akvaryumdan devam edicektir.4 senedir pet shop olarak faliyet gösteren mekanımız artık toptan balık satışına başlamış bulunmaktadır tahmini olarak 20 mayıs tarihinden itibaren balık satışlarımız başlıyacaktır şu ana kadar yaptığımız gibi kaliteli ve hesaplı balıklarımız ayrıca 5 6 ayrı ülkeden ithalatlarımız devam edicektir.....
satışımız tüm türkiyede sadece mekancı arkadaşlara yapılacaktır allah yüzümüzü kara cıkarmasın.....
Asya Arowana

Asya arowanaları cites belgeli olarak gelen ırkların malıyet fiyatları 1000-1500 ila 4500 tl arasında değişiyor bu toptancıya maliyeti bu gibi özel balıklarda satış fiyatı bire bir kar konup satılır arkadaşlar unutmayalım ama umut arkadaşın sölediği gibi ben şahsım için 4 tür belirledim bir iki aya gelir amerikanlardan sonra arowanadada trde ilklere girecez nasipse

akbüm balık2012-01-02 17:48:33
AKBÜM 15.12.2011 - Singapur & Tayland İthalatı (Nadir Amerikanlar)

Daha cooooooooooooooook nadir tür var arkadaşlar her parti 5 10 çeşit yazıcaz stokta var ise geliyo zaten önemli olan balığın sağlıklı gelmesi.geçen parti tailanddaki sel felaketi yüzünden yüzde 60 fire verdik  bu parti şükür birşey olmadı ithalat risk malesef ama amatör yanımız rahat bırakmıyor şimdiki hedefim 30 35 cm flowerhorn getirmek tr de olmayan bir kaç ırk hedefliyorum bakalım ocağın sonunda belli olur inşallah böylece tartışma konusu olan aaa grade flower nasıl olurmuş görür arkadaşlar nasip diyoruz.......................

AKBÜM 25.10.2011 - Singapur, Tayland, Endonezya İthalatı
Aralık ayı ithalatımız yapıldı. Çok güzel Amerikan türleri geldi.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz.

Akbüm 15.12.2011 - Singapur & Tayland İthalatı (nadir Amerikanlar)
AKBÜM 15.12.2011 - Singapur & Tayland İthalatı (Nadir Amerikanlar)
AKBÜM 15.12.2011 - Singapur & Tayland İthalatı

Merhabalar, yılın son ithalatını da geçen hafta gerçekleştirdik.
14 aralıkta yola çıkan canlı kargolarımız 2 ayrı ülkeden yola çıkarak İstanbul aktarmalı ve gümrüklü olarak, saat 15:30 civarında İzmir'e geldiler. Oradan alınan kargolar AKBÜM'e doğru yola çıktılar. Herkesin ithalat gibi konularda bazı soruları, şüpheleri, düşünceleri mevcut. Hem bunları gidermek adına, hemde firmamızın ithalat ve suya alıştırma gibi uygulamalarını sizlere fotoğraflarla anlatmayı daha uygun buldum.

Fotoğrafların tamamı sitemiz üyesi olan Umut Katipoğlu'na aittir. Ayrıca gelen canlılarımızın büyük kısmını kendisi ayırtmış ve almıştır.
Amerikan cichlidleri konusunda hobici çevrelerden gelen tapler doğrultusunda bende böyle bir ithalat yapmayı uygun gördüm ve elimizi taşın altına sokalım dedim.
Ama esas olarak hazırladığımız listelerin tamamı gelmedi. Bunlar haricinde Stingray ve Arowana gibi nadir türler getirme peşinde olmaya devam edeceğiz.

Göreceğiniz tüm türler dışında Melek varyeteleri, Malawi Cichlidleri, Amerikan Cichlidleri, Canlıdoğuranlar, Çöpçü türleri, Japon ve koi türleri vb. bir çok akvaryum canlısı üretimimiz ve ithalatımız mevcuttur. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıdaki linkte mevcuttur.
Akbüm --- Akaryum Balığı Çiftliği (izmir-kemalpaşa) --- Fotoğraflı ---

Sürekli ithalat yapan bir firma olsak ta bir önceki amerikan türleri ağırlıklı ithalatımızı aşağıdaki başlıkta bulabilirsiniz.
Akbüm 25.10.2011 - Singapur, Tayland, Endonezya İthalatı


Bu seferki ithalatta gelen kolilerden hiç ölü canlı çıkmadı. Hepsini kayıpsız bir şekilde sulara alıştırdık.
Tüm canlıları en az 5 gün karantina altında tutmadan hiçbir şekilde satışlarını, teslimat ve gönderimler,ini yapmıyoruz.
Fotoğraflar çekildikten 2 gün sonra Flower Hornları farklı tanklara 2-3 lü guruplar halinde bölmeyi uygun gördük.
An itibarı ile gelen Uaru, Argentea, Blue Acara, Flower Horn ve Thai Silk FH'lerin tamamı kuru yem yediler.

Şimdi Fotoğraflar...


























































































































Hasan Cebeci (AKBÜM - Firma sahibi) Kemalpaşa - İzmir
AKBÜM --- Akaryum Balığı Çiftliği (İzmir-Kemalpaşa) --- Fotoğraflı ---
İthalatlar tam gaz sürekli devam ediyor. Ama bu sefer de fotoğraflayalım ve anlatalım dedik. Umut'ta geldi fotoğrafladı. Bir konu açtım ve ithalatlarımızın genel akışı ile ilgili bilgiler de verdim.
Buyrun işte linki: http://www.akvaryum.com/Forum/akbum_25102011_-_singapur_tayland_endonezya_ithalati_k519034.asp
AKBÜM 25.10.2011 - Singapur, Tayland, Endonezya İthalatı

AKBÜM 25.10.2011 - Singapur, Tayland, Endonezya İthalatı
24 ekimde yola çıkan canlı kargolarımız 3 ayrı ülkeden yola çıkarak İstanbul aktarmalı ve gümrüklü olarak, saat 15:30 civarında İzmir'e geldiler. Oradan alınan kargolar AKBÜM'e doğru yola çıktılar. Herkesin ithalat gibi konularda bazı soruları, şüpheleri, düşünceleri mevcut. Hem bunları gidermek adına, hemde firmamızın ithalat ve suya alıştırma gibi uygulamalarını sizlere fotoğraflarla anlatmayı daha uygun buldum.
Fotoğrafların tamamı sitemiz üyesi olan Umut Katipoğlu'na aittir. Ayrıca gelen canlıların bir kısmını kendisi ayırtmış ve almıştır.
Göreceğiniz tüm türler dışında Melek varyeteleri, Malawi Cichlidleri, Amerikan Cichlidleri, Canlıdoğuranlar, Çöpçü türleri, Japon ve koi türleri vb. bir çok akvaryum canlısı üretimimiz ve ithalatımız mevcuttur. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıdaki linkte mevcuttur.
http://www.akvaryum.com/Forum/akbum_---_akaryum_baligi_ciftligi_(izmir-kemalpasa)_---_fotografli_---_k471760.asp
Hasan Cebeci (AKBÜM - Firma sahibi) Kemalpaşa - İzmir


Yurtdışından Gelen Strafor Koliler
Singapur, Tayland ve Endonezya dan gelen canlılar hava alanından alınarak çiftliğe getirildi. Düzenli şekilde açılıp sayım yapıldı ve ardından acilen açma işlemlemlerine başlandı. Ne kadar yoğun ve sıkışık bir kargolama olduğunu sizlerde görüyorsunuz.

Bettalar
Bettaların geldikleri poşetler açılıp sağlıklı olduklarından emin olduğumuz kavanozlara yerleştiriliyor. Satış öncesi bu setlerde kondüsyon kazanıyorlar.

Poşetteki durumları
Poşetlerde çok yoğun bir nüfus şeklinde gönderilen çoğu canlı sapasağlam ülkemize ulaştılar. Elbette bazı türlerde belirli oranda fireler vardı. Genel olarak canlılar hala anestezinin etkisinde olduklarından poşette güzel poz veremediler.

Suya alıştırma süreçleri
Suya alıştırmak için öncelikle poşette gelen canlıları kovalara ve strafor kolilere açtık. Ardından yerleştirilecekleri tanklardan hava hortumu ile su ekleme işlemine başladık. Sular yarı yarıya dengelendikten sonra tanklara uygun sayılarda paylaştırarak aktardık.

Elde ve Kepçedeki Durumları
Bu ithalatta gelen bu canlıları kovalara alırken, suya alıştırırken ve tanklara aktarırken kepçe ve eldeki hallerini de görüntülemek istedim. Bazıları anestezinin etkisinden daha tam kurtulamamış olduğundan güzel poz verdiler.

R.Teksas - Ateş Kafa - Leucosticta
Bu canlılar daha önceki ithalatlardan ülkemize gelmiş balıklardır. Satanoperca Leucostictalar ülkemize ilk kez girmiş bir türdür. Teksaslar Red teksas üretiminden çıkmış normal görünümdeki canlılardır. Ancak bunların aralarından bazılarında hafiften pembeleşenler mevcuttur.

Akvaryumdaki durumları
Canlılar önce suya alıştırıldıktan sonra Akvaryumlarına alındı. Tüm tankların suyu taze ve oturmuş sulardı. Bu uygulamanın adaptasyon sürecine katkısı büyük oldu. Bol oksijenli ve 24-25 derece olan tanklara yerleştirildiler. Bir çok tür ve birey 12 saat içerisinde kuru yem yemeye başladı.

Akvaryumlar Genel Görünüm
İthal gelen balığın açılması, suya alıştırılması ve yerleştirildikleri akvaryumlar ve mekanları bu şekilde düzenli şekilde üretim çiftliği dışında bir binada yer alıyor. Üretime ayrılması düşünülen türler bir süre sonra buradan alınıp aynı tesis içinde bulunan üretim çiftliğine aktarılıyor.

AKBÜM hepinize sağlıklı balıklar diler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.