ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brkfrt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2011 02:47
Son Ziyaret:
5 Saat 34 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak firat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burak firat

SON 4 MESAJI

Acele yapilan is sonucu
Haklisiniz. Ilk is olarak suan akvaryumda bulunan 3 lepistes 1 copcu ve bir vatozu en iyi sekilde yasatmaya calisacagim. Bu esnada da yeni akvaryum icin malzemeleri toparlamak istiyorum.
Forumda okudugum kadariyla benim planladigim 80Lt civari akvaryumlar pek isime yaramayacak. bu nedenle akvaryum boyutunu 200Lt ye cikarma karari aldim. Sizlerden istegimde bu buyuklukte bir akvaryuma bir dis filtre tavsiye etmeniz, mumkun oldugunca sessiz calismasi tercih sebebim olacaktir. Butce olarakta ogrenci butcesi baz alinirsa sevinirim. Marka vermek reklama giriyorsa ozelden de mesajlarinizi bekliyorum.
Saygilar

Acele yapilan is sonucu
Yazinizi okudum. Elinize saglik, ozellikle biyolojik dengenin kurulmasi acisindan cok faydali olmus.
Peki yukarida da ornek verdigim gibi hazir sistem bir akvaryum mu alsam? Yoksa daha buyuk normal bir akvaryum alip sistemini kendim mi olustursam daha faydali olur?
Saygilar
Acele yapilan is sonucu
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Suyu komple değistirdim fakat elimden geldigince beklemeye calıştım, hatta biraz içme suyu da kattim. Balık ölümleri (lepistesler) bu şartlar altında söylediğiniz gibi normal ama cüce vatozun ölmesine anlam veremedim ve çok üzüldüm çünkü 5 günlüktü akvaryum yani suyunun oturması gerekirdi.
Almayı planladığım akvaryum tek parca akrilik filtresi kendi içinde olan birşey. Şuana kadar bütçeme uygun iki akvaryum buldum 1. 60*30*50h 70Lt kendinden aski tepe filtreli
                                            2. 48*39*43h 80Lt BT400 ic filtre yazmaktadir

Cichlid şart değil genelde üyeler tür ismi de istiyolar daha saglikli cevap verebilmek için yoksa hayvanların her türlüsünü severim.
Amazônia2011-04-05 12:39:00
Acele yapilan is sonucu
Öncelikle herkese merhaba,
Foruma yeni uye oldum fakat birkac haftadir pasif olarak takip etmekteyim. 
Bu aralar akvaryum hobisine merak saldim ve guzel bir akvaryum kurma pesindeyim; baslangic olarak elimde ki akvaryumu degerlendirmek adina 40*40*20h olan akvaryumuma gerekli malzemeleri edinmeye calistim neticesinde bir isitici hava motoru ic filtre ve adini hatirlamadigim murekkep renkli bir ilac alarak ise basladim. Bir de akvaryumun uzeri suan acik
Akvaryum kuracagimi bilen bir arkadasim bana 4 adet lepistes hediye almis fakat filtrem kargoda gecikince lepistesler 1 gun sadece hava motoruyla idare etmek zorunda kaldilar; daha sonra akvaryumcudan aldigim beyaz renkli kumu(dogal kum diye aldim) defalarca yikamama ragmen akvaryum suyunu bulandirdi derhal suyu degistirdim yani ne yazik ki lepisteslerin basina gelmeyen kalmadi. Şuan akvaryum 5 gunluk bahsi gecen lepisteslerden 3 unu kaybettim, dun ekledigim cuce vatozumunda olmesiyse beni tam anlamiyla yikti. Suan akvaryumumda kalan 2 copcu, 1 vatoz ve 3 lepistesimi kaybetmemek adina profesyonellere danismaya karar verdim, kisa orta ve uzun vade de onerilerinizi bekliyorum. 
Son olarak şuan sogudugum bu akvaryumu degistirmek istiyorum, sizlere sorum piyasada satilan akrilik tek parca hazir akvaryumlar daki kendinden tepe filtreler yeterli olur mu yoksa bir dis filtreye ihtiyac duyarmiyim. Ve sizden yine ricam yeni kuracagim akvaryum da deneme yanilma ile balik kaybetmek istemedigimden ilk etapta eklemem gereken ilaclari bilen biriniz yazarsa cok mutlu olurum, forum da yeni baslayanlar icin olan kisimlari gordum ama dedigim gibi titiz davranmak istiyorum ornek olarak sadece su duzenleyici demektense marka ve tur belirtirseniz sevinirim.
Son olarak akvaryumumda bakmak istedigim balik turleri vatoz copcu ve cichlid tavsiyelerinizi bu yonde yapabilirsiniz. 
Hepinize saglikli akvaryumlar. .
Saygilar.
Amazônia2011-04-05 12:34:15

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.