ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ufuk4179
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2011 11:25
Son Ziyaret:
23 Şubat 2017 16:37
Toplam Mesaj:
385 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk IŞIK
Doğum Tarihi:
13 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Filitre İçindeki Isıtıcılar.
[QUOTE=Tunc Berk]Sumptan ısıtıcıları çıkaralım mı?[/QUOTE]
Kararı bana bırakıyorsan çıkar akvaryum için de uygun bir noktaya konumlan dır kışın izolasyon yap derim.
Ayrıca yazdıklarımdan başka ne sonuç çıkıyorki[:?]
Eheim 2213-05 Kutu Açılışı.
Tankınız bitkili olacak sanırım bence yeterli zaten daha büyük filtre çok akıntı yapacak bitkili olduğu için sorun yaşayacaksınız zemine biraz da lav kırığı dökersen tam süper olur[:)]
benim aldığımın yarısı çin malı yarısı alman Anadolupet'in ürünü fark yok diyenlere inanmayın fark var ama fonksiyonelliğini bozmamış fakat alman malı olanları da gördüm ve kullandım şunu söyleyebilirim birkaç parçanın plastik kalitesi düşmüş ama yinede diğer birçok marka ve modele göre daha fazla başarılı bir filtre .
Filitre İçindeki Isıtıcılar.
Başka bir örnek daha vereyim soru işaretleri azalsın.
Hiç sıcacık ve gürül gürül akan bir akarsuya girdiniz mi? Suyun öz ısısı yüksektir ve hareket halindeki suyu ısıtmak için çok daha fazla enerji gerekir.
Burada üçün beşin hesabı yapılırken enerji sarfiyatını sadece para olarak değil doğaya verdiğimiz zararı da düşünmek gerekir.

Caner bey, ısının dağılması için ısıtıcıyı doğru konumlandırmak yeterli, bu başka bir konu.[EDIT]ufuk4179,2017-02-17 17:35:48[/EDIT]
Filitre İçindeki Isıtıcılar.
Tunç bey, Kombi örneğim göreceli değil ben iki farklı kombi demedim herşey eşit sadece tesisat mesafesi uzun ayrıca çok çok benzer durum söz konusu peteği akvaryum düşünün filtre içindeki ısıtıcı ise kombidir bukadar basit.
Düz mantık ile olmaz demişsiniz iş hesap'da sadece net değerleri görürsün ısıtıcı gücünden su miktarına birçok değişken var hangini yaparsan yap sonuç aynı olacaktır filtre içindeki ısıtıcı kaybeder ha dersen ki, iç filtreye taktım ben arkadaşım o zaman başka [:)]
Osman pamuk oğlunun bir sözü vardı o aklıma geldi " Tavuk resmi çizip de altına tavuk yazmanın bir manası varmı" [:cik:]
Yine atladığınız bir husus ise ısıtma işinin özellikle su ısıtma işinin eğitimini almış ve defalarca tecrübe etmiş olmamdır kombi de sirkülasyon pompası bulunur ısınan suyu peteğe ulaştırmak için ve tüm örneklerim de bir dış filtre ve akvaryum vardır ve ıstıcının akvaryum içersin de nereye konulacağını bildiğinizi var sayıyorum yani akıntı yok değil lütfen atlamayın., konumuz ısıtıcının nereye konulacağı değil.
ayrıca bunların dışındaki birçok faktörü de göz ardı ediyorsunuz.
Kombi örneği çok çok yerinde çünkü daha az su ile sistem kapalı devre dönmekte demişsiniz ya kapalı devre kapalı devrenin ağa babası kombi tesisatıdır, sirkülasyon da su da ısı kaynağı da hatta tesisata su basılan bölümde çelik bir filtresi bile vardır.
Sump için ısıtıcı arıza yaptığında müdahele kısmını ve kullanım ömrünü listeden çıkarabilirsiniz fakat diğer faktörler değişmez.
Filtre içindeki ısıtıcılar açık rezistans kullanır ve cam ısıtıcı dan daha uzun ömürlü değildir hele de tuzlu ise vay halinize. işin ısı probu kablosu vs. çok şey atlanıyor.
Saygılarımla.

Edit:
Caner bey, Bu ölçümler sadece faturaya bakarak yapılmaz kesinlikle yanılırsınız eviniz de sadece akvaryum filtresi ve ısıtıcı çalışmıyor fakat ısıtıcıyı doğru orande güçlendirmeniz durumunuzu iyileştirmiş olabilir. ve ayrıca ısı kaynağının filtre içine nazaran [U]akvaryuma daha da yakınlaşmış olmasını[/U] da atlamayalım




[EDIT]ufuk4179,2017-02-15 16:23:09[/EDIT]
Filitre İçindeki Isıtıcılar.
Isıtmak istenilen su akvaryumun içindeki alan ısı kaynağı ne kadar yakın olursa o kadar çabuk ısınır ne kadar uzak olursa o kadar geç ısınır ve ısıyı daha zor korur bu bir pazarlama hilesinden başka bir şey değil.
Kombi ve kalorifer tesisatı düşünün içinde su döner ve uzak petekler daha az ısınır, isterseniz tek petek bağlayın birine 3 mt tesisat çekin birine 1 mt. kısa tesisat olan kesinlikle daha az yakacaktır.
Yine kombi eşanjör sisteminden bahsedeyim sıcak su konforu için kullanılan çift eşanjörlü sistemlerde banyoda olduğunuz sürece kombi yanmaya devam eder dur kalk yapmaz bu sayede kesintisiz sıcak su alırsınız bakır borular vasıtası ile bakır plakalar ısınır ve içinden su geçerken ısınır ve ayarlanan dereceye göre alev ayarlanır bu sayede istenilen derece sabitlenir konfor sağlanır. Ama dikkat edin kaynak çok yakın olduğu halde alev sönmez sürekli yanar. (merak edenler için viesman y. servis de 1 sene çalışmıştım)
Düz mantık ısı kaynağını ısıtmak istediğin yere yaklaştırdıkça istenilen dereceye daha çabuk ulaşırsın, uzaklaştırdıkça sürede uzar izah etmek istediğim şey de hiçbir tek taraflılık göremiyorum.
Ayrıca arıza yaptığında müdaheleniz kullanım ömrü vs. gibi bir çok etken var.
iki eşit tank olsun aynı yerde birine ısıtıcılı bir filtre, diğerinin içine bir ısıtıcı ve yukarıda bahsettiğim önlemlerde alınmış olsun farkı göreceksiniz.
Ticari fayda sağlamayan biri ancak ısıtıcı görmek istemiyorsa savunabilir başka hiçbir artısı yok daha çok götürüsü var pazarlama hilesi ticari çıkardan başka hiç bir şey değil.
Yeni Akvaryum'um.
Bu resimden anladığım yağmurlama ile elyafın üstüne oradan da akvaryuma akıyor öylemi? eğer durum tam olarak bu ise sadece sünger koyunuz.
Sump Kafa Motor Tavsiyesi
Eheim'den şaşma eheim compact 300 yeterli olur, hem sessiz hem uzun ömürlü hem de enerji sarfiyatı düşük.
Yeni Akvaryum'um.
Filtreyi açıp birkaç kare fotoğraf eklersen belki bir fikrimiz olur :)
Lepisteslerde Bakteri Çakısması
Öldüyse yada ölürse kesinlikle başka sebebi var, birsürü değişken var dikkatli ve hijyenik yaparsan balık da sağlam ise hiç bir şey olmaz .
Yeni Akvaryum'um.
Filtre hacmi nedir bilemem ama, akvaryumdan gelen su ilk olarak seramik halkalardan geçsin daha sonra sünger daha sonra lav kırığı ondan sonra bir miktar elyaf, ek olarak lav kırığı zeminde de görevini yapacaktır size ve suya + değer katacaktır.
Bunlar varken bioball almana gerek yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.