ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fthylmz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2010 01:14
Son Ziyaret:
19 Eylül 2019 19:50
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fetih YILMAZ
Doğum Tarihi:
22 Aralık 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih YILMAZ

SON 9 MESAJI

Japon Balığı, Kırmızı Renk [Acil Yardım]
Merhabalar Mustafa bey,

Uzun süredir, sera goldy granül, aquadine takara sakana-ii, ıspanak-brokoli ile diyetteler. Az önce yemlemeyi sarımsak eşliğinde yaptım. Yarın normal yemek takvimine göre ispanak-brokoli ile beslemem gerekiyor, tedavi icin aksaticam sanırım.. Bu sekilde beslemeyi ne kadar süreyle yapmam gerekir ?

İlginiz için çok teşekkürler.
fthylmz2011-03-12 02:54:27
Japon Balığı, Kırmızı Renk [Acil Yardım]
Yarın erkenden ilaçları ayarlıyıp önerdiğiniz tedaviye başlıyacağım. Çok teşekkürler.
Japon Balığı, Kırmızı Renk [Acil Yardım]
Durumu kötü olan oranda'nın dışkısı bugün sapsarıydı.. Diğerinin dışkısında bir değişiklik gözlemelemedim, aynı şekilde vatozunkilerde aynı. Birazdan yemleme yapıcam, her halukarda iç parazit  şüphesinden ötürü sarımsak suyuna bandırıcam yemleri.


[QUOTE=mettte]  Su değişimlerinde en çok yapılan hata eklediğiniz su ile akvaryum suyu arasındaki sıcaklık farkıdır. Bu farkın 3-4 derece olması bile mantar gibi bir çok hastalığa davetiye çıkarır.[/QUOTE]

Tam tamına 1-1,5 aylık bir akvaryum, su sıcaklıgı her daim 20 derecede sabitlemeye çalıştım o hususta bir sorun olucagını sanmıyorum.. Son 2 gündür de 19-20 arasında gitti geldi, 19'dan aşağıya düştüğünü görmedim. Zaten dediğim gibi sadece 5lt'lik bir su değişimi söz konusu. Su sıcaklıgında pek bir fark olmuyor.
fthylmz2011-03-12 00:42:52
Japon Balığı, Kırmızı Renk [Acil Yardım]
Ekrem bey şu an vatoz hariç 2 japonumu da karantina akvaryumuna aldım, 1 haftalık dinlenmis suya aquatan ekleyip, balıkları bu yeni hazırladığım suya koydum.

Kırmızılık ve sık sık uyuma devam ediyor fakat balıkları uyardığımda gayet saglıklı tepkiler alabiliyorum.

Yarın filterye Aktif carbon ekleyip, akvaryumda %30 su degisimi yapacağım. Hastalık tipi kesinleşmedikçe ilaç kullanmak istemiyorum. Metal zehirlenmesinden ya da A vitamini zehirlenmesinden şüpheleniyorum, karaciğerlerinin zarar görme ihtimaline karşın bir de ilaçla yüklenmek istemiyorum. Umarım hastalık kesinleşinceye kadar herhangi bir ölüm yaşamam:(
fthylmz2011-03-12 00:17:34
Japon Balığı, Kırmızı Renk [Acil Yardım]
Ekrem bey ilginiz için çok teşekkürler, bir resim daha attim dediğiniz gibi solungaca odaklı..

Fakat belirtmek isterim ki telefondan ötürü tam kırmızılık belli olmuyor aslında balık tamamen kanıyor gibi kıpkırmızı..
fthylmz2011-03-12 00:06:48
Japon Balığı, Kırmızı Renk [Acil Yardım]
Fotoğraf:



(Fotograf alelacele çekildi flash'a dikkat etmedim fakat hastalık hususunda az bucuk belirleyici bir rol üstleneceğinden eminim.Ayrıca resimden dolayı pek de belli olmuyor ama balık tamamen kıpkırmızı)


Canlıdaki Belirtiler: Gövdedeki pulsuz bölgeler, solungacların üstü ve komple kafası 1 gün icinde kıpkırmızı bir renk aldı.. Sürekli yem yeme isteği ve sık sık 3-4 sn. süren uyumaları var.

Akvaryum Kapasitesi (litre): net 35lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet vatoz 1 adet japon (oranda) 1 adet anubias barteri var. (Hiçbirinde hastalık belirtisi yok)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 20C fakat 2 gündür isitici arizalandigindan stabil degil 19-20 arası değişken.

Filitrasyon: Dış filtre resun C-20

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç hiç kullanılmadı. (Şu an vatozu ve diğer orandayı karantina havuzuna aldım, bir miktar metilen mavisi damlattım)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Haftada 1 5lt su değişimi, sera aquatan ilavesi, 2 hafta önce filtre temizlendi ve talimatlara uygun olarak sera nitrivec eklendi, gecen hafta ve bu hafta su degisimi esnasında elimde bulunan supradyn isimli vitamin hapindan 60ml'lik cözelti hazırladım ve cözeltiden akvaryuma 3 ml. ekledim.


Durumlar gayet üzücü, ilk akvaryumum, en sevdiğim balığım Sikkin

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

fthylmz2011-03-12 00:08:24
Japon akvaryumu için yosun yiyici tavsiyesi
[QUOTE=technofear]6-8 cm aralığında bi cüce vatoz yeterli olur. En kısa zamanda eklersenız ilerde yosunla boğuşmazsınız.
Başlarda hep küçükle başlayıp sonra büyüyor büyüyor ve büyütme isteği hiç durmuyor. İnanın geçen sene aldığımda "daha büyüğünü almam artık yuh" dedım bu sene biraz daha büyük mü alsam diyorum :)
keşke 80-100 cm lik bi akvaryum ile başlasaydınız hem görsellik hemde balıklarınızın rahatlığı açısından iyi olurdu..
[/QUOTE]

Yarın ilk iş geri veriyorum akvaryumu (; 50lt'lik bi akvaryum işimi görücek sanırım, dış filtrem de yeterli gibi duruyor. Ben de en başlarda takıldım bu akvaryum büyüklüğüne de mahalle baskısı işte, yemedi gözüm (;

Tekrar teşekkürler cevabınız için, iyi geceler.
Japon akvaryumu için yosun yiyici tavsiyesi
[QUOTE=technofear]

Akvaryumunuz hacim olarak gerçekten küçük fakat dış filtre alana kadar biraz daha büyük akvaryum ve iç filtre almanız daha yerinde bi karar olurdu diye düşünüyorum. Sizin işinizi 1 adet cüce vatoz görecektir. Dış filtreyi şelale tipi koyarsanız oksijen olayını halledersınız hava motoruna gerek kalmaz fakat baş ağrısı yapabilir :)

Saygılar[/QUOTE]


Cevabınız için teşekkürler, akvaryum boyutunu küçük tutmamın sebebi tamamen hevesimle ilgili, yeni başladığımdan dolayı akvaryum ebatı hususunda kendime güvenemedim :(

Dış filtremde şelale mevcut. Hava motorunun sesinden ziyade, su şırıltısını tercih ettiğimden ötürü hava motorunu günde 3-4 saat çalıştırıp geri kalan sürede dış filtrenin şelalesiyle idare etmeye çalışıyorum.

Cüce vatozun büyüklüğü ne kadar olmalı ?

Cüce vatozu eklemek için ne kadar süre beklemeliyim ?


fthylmz2011-01-04 01:59:22
Japon akvaryumu için yosun yiyici tavsiyesi
Merhabalar, akvaryum hobisine başlayalı yaklaşık 1 hafta oldu, kavanozdaki balıkların ızdırabı bana 30 lt (brüt 25lt) akvaryum aldırdı, içerisinde 5 ve 7 cm'lik orandalarım var (malum akvaryum boyutu yeterli değil biliyorum), dış filtre olarak resun cyclone (cy-20) kullanıyorum, icinde herhangi bir bitki ya da dekor yok sadece ince beyaz quartz kum var, aydınlatmam şu an için yok yakın zamanda almayı planlıyorum, akvaryum 1 haftalık fakat ilerki zamanlarda başıma gelebilecek yosunlanmayı şimdiden önlemek maksatlı 1 adet yosun yiyici (balık, salyangoz) almak istiyorum.

Genel olarak forumu araştırdım fakat alınacak balıklar hususunda hacimsel olarak konusulmamıs (yani 30lt akvaryum 3 bireylik bi popülasyon icin kafi olabilir mi?), ayrıca yosun yiyici olarak kullanacağım canlı bu hacimde rahatlıkla beslenebilir mi bilmiyorum.

Ayrıca konudan farklı olarak, dış filtremin şelale tipli çıkışı oksijen acisindan yeterli olur mu yoksa harici olarak bi hava motoru da temin etmem gerekir mi ? Fazla o2 yosunlanmayı arttırır mı ?
fthylmz2011-01-04 01:46:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.