ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MentalMachine
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2010 10:33
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2011 11:40
Toplam Mesaj:
94 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Övgü Tek
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Çevirmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Övgü Tek

SON 10 MESAJI

Super Veil Tail Half Black Angel Fish
Mustafa, SVTHB'ler tetralarla durmuyor. Canlı doğuran tankında bir siyah melek var, penguenler orada. SVTBH'leri nesli tükenen hayvanlar gibi koruma altında tutuyorum. Yavru alabilirsem, Japonya'daki hayvanat bahçesi yetkilileri parktaki panda doğurunca ne kadar seviniyorsa o kadar sevineceğim. :)

Meleğin durumu aynı, baloncuğunda bir değişme yok. Sağlıklı melekler oldukça aktif ve yem vakti de oldukça atik davranıyorlar, biliyorsun ama bu balık o kadar hareketli değil. Ne kötüye ne iyiye gidiyor. Az yem yiyor, yavaş yüzüyor... 
MentalMachine2011-04-16 00:29:32
Super Veil Tail Half Black Angel Fish
Mantar teşhisi koymadım. Açık bir yarası olduğundan şüpheleniyorum.  Eğer öyleyse açık bir yaranın nasıl mantarla sonlandığını daha önce maalesef tecrübe ettim. 
Super Veil Tail Half Black Angel Fish
Umarım Mustafa'nın ve benim meleğin fini de uzar büyüdükçe. Su değerleri konusunda daha da itinalı davranmak gerekiyor sanırım. 

İştah kaybı olmaması beni de ümitlendiriyor, kendini yaraladıysa (çünkü baloncuğun altında küçücük bir açık var) ve yara mantar olduysa ya da dış parazit gibi bir şey ise iyi bakıp iyileştirebilirim. Öncelikle mantar ihtimali üzerinde duruyorum, buna yönelik tedaviye başladım. 3 günün sonunda gelişmeleri yazacağım.
Super Veil Tail Half Black Angel Fish
Şu an karantina tankında. İştahında bir azalma yok. Baktopur düşünüyorum ben de. 
İşte Amerikan Rüyası
Bu kadar Amerikancı bir aradayken balığında aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir şey gözlemleyen oldu mu sormak istedim. Biraz önce gördüğüm kadarıyla 0.1mmlik küçücük bir açılma/kesik ve üzerinde de resimde görünen baloncuk var. Balık her nefes alıp verişinde bir balon gibi şişip iniyor.

Nedeni, tedavisi hakkındaki görüşlerinizi almak isterim. Herhangi bir müdahalede bulunmam gerekir diye karantina tankına aldım.



Super Veil Tail Half Black Angel Fish
Balığı karantina tankıma aldım, yakından bakma imkanım oldu. 0.1 mmlik küçücük bir açılma/kesik var ve üstü de balon. Kendini yaralamış sanırım.
Birazcık (metal) Müzik
Ben bu ay gelecek olan kredi kartı ekstreme bakmayacağım, hesaplamıyorum, bilmek istemiyorum ama... Çok para gitti, çoooook... Hesap ekstresini görsem kalpten gidebilirim ama dünya gözüyle özellikle bir Judas Priest izlemezsem de gözüm açık gidecektim.

Bon Jovi biletim hala yok, madem 3 günlük festival, illaki kombine bilet çıkaracaklar, kombineleri bekliyorum.

Canlı canlı söylemek istediğim şarkı:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=h7xF51AFkys[/VID]
Super Veil Tail Half Black Angel Fish
Bugün meleklerin son durumunu çekmek için zoom kullanıyordum ki meleklerden birinde bu durumla karşılaştım. Her nefes alışında tek yanağının orada yaklaşık gözü büyüklüğünde küçük bir baloncuk şişip iniyor!  

Acaba bir darbe mi aldı? Müdahale etsem mi kendi haline mi bıraksam iyileşse bilmiyorum. Su değişikliğini arttıtıp kondisyon sağlayacakları sarımsaklı yem ya da su piresi ile mi beslesem önümüzdeki bir kaç gün? 



Canım sıkıldı...

Ama onun dışındaki meleklerim iyi durumda, son resimleri paylaşıyorum, hızla büyüyorlar. İnanılmaz meraklılar, ben tankın karşısına geçip fotoğraf çekmeye başlayınca, makinanın odaklama sırasında verdiği nokta ışığı takip ediyorlar ve net bir resim yakalamak zorlaşıyor :) Hani el feneriyle duvara ışık tutarlar da kediler yakalamaya çalışır ya o ışığı, benim melekler de aynen öyle.

Bu arada resimlerde de göreceğiniz gibi, gündüz kuvvetli ışık altında siyah bandları oldukça silikleşirken, akşam az ışıkta iyice belirginleşiyorlar. Tek dileğim sağlıklı büyümeleri ve half black'in oturması.


Mustafa, burada da yazdığın ventraldeki deformasyon  ve sonrasında o noktadan kopması durumunu resimledim. Bir meleğimde önce bu resimdeki gibi bir kırılma oldu ve sonrasında o ventral o noktadan koptu. Bu meleğinki 3 gündür bu şekilde, kopmadı ama iyileşir mi bilmiyorum.


Merakları beni en çok etkileyen şey, ben hongsloi'nin fotoğrafını çekmeye çalışırken, honglsoi arkadaki taşın arasında bir şey gördü, melek anında yanında bitti :)





MentalMachine2011-04-05 19:56:24
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=Really]
İkinci olarak Ankara 100. yıl civarında ikamet edip benzer sorun yaşayan var mıdır merak ediyorum? Şimdi Emek'teki Musa akvaryumda da şebeke suyu sorunu olduğunu öğrendim. Bu sorun yaygınsa genel bir duyuru yapmak gerek. Sorun yaşayan varsa bana ÖM ile ulaşsın ve yeni bir konu açalım bunla ilgili.
[/QUOTE]

Mesajınızı okuyunca üniversiteden arkadaşımı aradım hemen, musluktan akan suyun renginde ve kokusunda bir tuhaflık varmış, hatta yıkanmıyorlarmış  2 yıl önce ben oradayken de duyuru yapmışlardı, banyoyu uzun tutmayın, suyun altında çok kalmayın diye. Şaka gibi...  Suya ne yapıyorlarsa artık bilemiyorum...
MentalMachine2011-04-02 01:04:04
Köpeğim ve Aramızdaki Bağ
Öldürdün beni Ozan.... Ne güzellik o öyle.
O en kızıl olanı bana ayır!!
:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.