Augmentin Tedavisi
Blacwater Temalı İlk Akvaryum Kurulumu
Besleyeceğim türler ; 1 Çift Apistogramma Kakadu ve 10'lu veya 12'li sürü ember tetra olacaktır.
Akvaryum boyutu : 40*40*40
Filtre ve Filtre Malzemeleri : Dophin Cf 300 - Seachem Matrix,Eurostar Auqaclay , Filtrede çıkan Biyolojik Sünger ve Top Elyaf
Isıtıcı : Atman 100w
Kullanılan Dekoratif Unsurlar : İnce silis kum / Flamewood ( dikey duran kütük ve kum içindeki kökler ) / Mangrow kökleri , Çeşitli kuru yapraklar ( Cattapa,Meşe,Mango,Muz,Çınar ),Kızılağaç kozalağı ve ince Meşe dalları.
Su katkıları ve Bakteri Kültürleri : Crystalpro Aqua Conditioner , Sera Bio Nitrivec , Torpical Bacto Active , Crystalpro Bacto Feed ( bakteri besini )
Eklenmesi planlanan bitkiler : Arkaplan için Cabomba , Ön plan için bodur subulata , kök üzerleri için anubias ve anubias petite nana
Herkese merhaba ,
Yaklaşık 1 ay önce akvaryum kurulumu yapmaya karar verdim ve sürecin büyük çoğunluğu düşünüp tasarlama ile geçti. En son geçtiğimiz hafta hangi türe bakacağıma karar verip, nasıl bir habitatta yaşamaya uygun olduklarını araştırıp şekillendirmeye başladım.
Bu bağlamda blackwater temalı ve bu temaya uygun iç ortam için gerekli ürünleri temin ettim. Mevsimin uygun olmaması dolayısıyla çınar ve meşe yapraklarını satınalmak zorunda kaldım. Bunu önümüzdeki sonbaharda doğadan stoklayarak devam ettireceğim.
Suyumu henüz 2 gün önce verdim. Kullandığım su Bİnanın ana arıtmasından gelen sudur. Yani kireçsiz şebeke suyu diyebiliriz. Kakadu'ların belli bir ph değerine kadar rahat yaşadığını öğrendiğim için tercihim Apistogramma Kakadu'dan yana oldu.
Ben aslında hem üresinler hem de akvaryumun içinde tek cins beslemeyim diye düşündüm. Ember tetraların ağız yapılarının çok küçük olması sebebiyle uygun olabileceğini düşündüm ama sizlerin de fikirleri önemli tabiki.
Suyuma düzenleyiciyi ekledikten 1 gün sonra Nitrivec ve Bacto Active ile Bacto feed besinlerini ekleyip azot dönügüsünün oturmasını beklemekteyim şu an. Bacto Feed'in kullanım talimatındaki yönergelere göre günlük 6-7 damla damlatarak devam ediyorum. İçindeki pus epey azaldı ancak halen biraz var dolayısıyla temkinliyim. Ancak suda toprağımsı koku var bu koku sanırım kültürün oturmaya başladığını gösteriyor.
Bu haftasonu bitkileri ekledikten sonra suyun berraklaşmasına bağlı olarak öncelikle 6'lı ember tetraları ekleyip kademe kademe 10-15 gün içerisinde apistoları ve diğer 6 lı tetraları da ekleyip keyfini sürme düşüncesindeyim :)
Tasarımda Flame wood'ları 3-4 parçaya bölüp birbirlerine halka şeklinde yapıştırıp bir çürümüş ağaç kütüğü görüntüsü vermek istedim ( Dikey duran dekor.) Bunların altından yine daha kavisli olan flame wood'ları kenara ayırıp kök intibası vermek için kuma sabitledim. Akvaryumun sol ve sağ arka köşelerine yükselti verdim. Yükseltili Kumun altında Volkanik taş kırıkları kese içerisinde duruyor. Sanki bir ağaç kıyıda su altında kalıp çürümüş ve kökleri de kuma salınmış izlenimi vermek istedim. Kütüğün kenarlarına orta boy salınım yapmayan taşlardan serpiştirdim kıyı efektini güçlendirebilmek için ancak bu bölüme doğal dere çakılları da ekleyebilirim.
Sağda yatık duran mangrow kökü malesef suyun üstüne çıkmaya çok hevesli olduğu için şimdilik üzerine bir taş koydum belli bir süre sonra taşı normal yerine kum içine sabitleyeceğim.İlave olarak Mangrow kökü'nün aslında içi boş yani delik. Bu alanın apistolar için güzel bir yuva olabileceğini düşündüm. Tünel gibi iki tarafı da ve içi de açık şekilde mangrow kökünün.
Olumlu olumsuz eleştrilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorrum teşekkürler şimdiden :)
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278143/170420261101521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278143/170420261101521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278143/170420261101591.jpg[/IMG][EDIT]BASARSURMEGOZ,2026-04-17 11:26:54[/EDIT]
Bugün ise 6 lı panda cory , 2 tane cüce gurami ve 8 tane neon tetra ekledim.
Şu an için keyifli duruyorlar. Renkleri henüz oturmadığı ve akvaryum da loş olduğu için çok net görünmeyebilirler :)
Cüce guramiler biraz fazla hareketli stresli gibiler ama alıştıkça sakinleşirler diye umuyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278143/260420260100441.jpg[/IMG]
Akvaryum Hobisinin Gittiği İstikamet
Ufak yaşlardan itibaren hevesle başladığımız bu hobiye yeri geldi eski malzemelerle yeri geldi kendin yap malzemelerle yeri geldi profesyonel ekipmanlarla bu yaşlarımıza kadar bazı aralıklar ile geldik. Fakat artık hobinin gittiği yol ticari anlamda gerçekten yol değil. 5 yıl öncesine kadar akvaryum malzemelerimiz ortalama kazandığımız paralarımıza oranla daha alınabilir seviyedeydi. 5 yıldan öncesinde ise çok daha rahat alım koşullarımız vardı. Evet ülkenin durumunu tasvir etmiş gibi oldum fakat dış filtrelerin aldığı zamlar, ilaçların aldığı zamlar ısıtıcıların aldığı zamlar ülkedeki hemen hemen herşeyden daha çok. tabi ki etki tepki neticesinde aynı oranda da canlıların fiyatları uçtu gitti. Fiyat performans ürünleri bile inanılmaz fiyatlarda. Çoğu insan için gerçekten alınabilirliği yok, genç hobiciler için ise imkansıza yakın. Forumda da bazı konuların içerisinde bazı petshopların iyi, uygun olduğu gibi yorumlar okuyorum ve 1-2 tanesini birbiri ile kıyasladım. 1 malzeme referans verilen petshopta 1000 tl iken diğerinde 700 tl. Sahibinden.com sitesine girdiğimiz zaman artık orada da gerçekten sahibinden satan birilerini bulamıyoruz. Bazı pethopların 1000'i aşkın aktif ilanı var. O platformu da zapt ettiler. Onların fiyatlarını gören küçük butik üreticiler de kendi üretimlerini daha üst fiyatlardan satmaya başladılar. Lowtech akvaryum bitkileri bile altına 5cm mangrow,taş vs. vs. bağlanıp 500-750-1000 TL lerden satılıyor. Bunlardan akvaryumda görsellik oluşturmak için büyüklüğe bağlı olarak minumum 10 tane koysak sadece tek tür bitkide çıkan toplama bakın. Anubias varteri var nana , petite gibi cinslerini 300-400 tl lerden satıyorlar. Bu fiyatlar sadece bana mı anlamsız şekilde yüksek geliyor? Bir tek ben mi şaşırmaya devam ediyorum? Eğer hemen hemen herkes aynı fikirde ise bu konuda ne yapılabilir ? Butik üretici arkadaşları ve petshopları ellerindeki canlıların altın olmadığına ve biz akvaristlerin de yolunacak kaz olmadığımıza nasıl ikna edebiliriz?
Cama cam akvaryum + filtre + ısıtıcı gibi ekipmanlara yapmanız gereken başlangıç yatırımı canlı ve bitkiye yapacağınızdan en az 20 kat fazladır. Bu durumda canlıdaki fiyat fazlalığından yakınmak anlamsızdır. En nadir en pahalı türü besleseniz de bu böyledir. Tuzlu suya girdiğinizde kullanacağınız ekipmanların türü ve fiyatı da katlanır. Bu durumu tank ebatlarını küçülterek, canlı çeşidini uyarlayarak, ultraclear cam yerine normal cam falan kullanarak aşmaya çalışırsınız.
Ya atçılık gibi bir hobiniz olsaydı? En ucuz en dandik 1 yaşında arap tayı 100 bin tl den başlıyor. Bunu 2 yaşına getirip yarışlara sokana kadar ki masraflarınızı bir düşünün. O zaman da geri dönüş sağlayacağınız şüpheli.
Öyle ya da böyle hobiye gönül verip maddi imkanları olmayan kişiler bir şekilde kendilerini imkanları dahilinde sınırlayarak bu işi yapmanın bir yolunu buluyorlar. Önemli olan canlı odaklı olduğu için bu işi koşullarına uygun şekilde doğru yapmaktır. Tankınızın büyüklüğü, teknik ekipmanlarınızın gelişmişliği , ender tür beslemek, ya da hayallerinizin tankını kurmak her zaman önemli değildir.
Ramirezi Hastalık
Balığım da ki hastalık nedir tedavi süreci nasıl olmalı. 20 adet Lepistes 5 adet vatoz ve 5 adet ramirezim öldü. Su değişimi ve dip çekimini düzenli yapıyorum sorunu çözemedim. 1 hafta şehir dışına çıktım bu süreçte biraderim yemlemesini yaptı. Geldiğim de balıklarım da ölümler gerçekleşmeye başladı. Günde 10 balık ölüyor
İleri derecede ilerlemiş hastalıklarda tedavi pek mümkün olmuyor.
Tankı -filtreyi temizleyip ,'sıfırlayıp' , dezenfekte etmeden yeni balık eklemeyin.
Betta Üretim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244532/220420262329031.jpg[/IMG]
Dişinin fotoğrafı da bu şekilde üreme çizgisi fln göremedim yumurta tupcugu dışarıda ama
[QUOTE=TuRKeR]
Canlı yem olarak ne kullanıyorsunuz[/QUOTE]
Su piresi ve grindal kurt grindal kurt şuan için çok veremiyorum üretimler yavaşladı ama su pireleri güzel ürüyor
Betta Renk
Bettamın gövde kısmı pembemsi şeffafımsı duruyor herhangi bir hastalığı vs var mı gövdesi beyaza döner mi yardımcı olur musunuz[EDIT]sertacsut,2026-04-23 20:33:17[/EDIT]
??
Yakından resmini çekebilir misin,göremiyoruz.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269260/250420262210341.jpg[/IMG] yakından böyle gözüküyor
Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl?
Bitki olarak Subulata, Cryptocoryne wendtii 'Green' ve bir tür Anubias var. Anubias'ı rizomundan misina ile vantuza bağlayıp zemine sabitledim, yani toprağa gömmedim. Hatta köklerinden ufak ufak filizler vermeye başladı bile. Wendtii’ler ise ilk başta biraz yaprak döktü ama şimdi eskisine göre çok daha gür ve yeşil çıktılar.
Aydınlatma için kapağın solunda iki, sağında bir adet modül LED kullanıyorum. Sobo pipo filtre ve beklediğimden çok daha sessiz çıkan Jingye hava motoru ile devirdaimi sağlıyorum. İçeride şu an renkleri gayet yerinde olan 3 anaç kiraz karidesim var, bol bol kabuk atıyorlar. Koloniyi sağlama almak için yanlarına 8-10 tane de genç karides ekledim. Suya kızılağaç kozalağı atıyorum ve kontrollü şekilde Creaqua Low Tech Grow gübrelemeye başladım.
Sizce kurulum genel olarak nasıl olmuş, eksik gördüğünüz veya eklememi istediğiniz bir şey var mı? Bir de zemin için tele sarılı hangi moss türünü almamı önerirsiniz?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/100420261107531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/100420261107551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/100420261107581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/100420261108021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/100420261108081.jpg[/IMG]
Eklemeyi unutmuşum adi salyangozlar için helena ekledim 2 tane. Eski akvaryumumdan moss içinde gelmişlerdi.[EDIT]NightWist,2026-04-10 11:14:50[/EDIT]
Yavrular Yenilirmi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/276888/250420262035181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/276888/250420262035361.jpg[/IMG]
Video yüklenmiyormuş :(
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/276888/250420262035181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/276888/250420262035361.jpg[/IMG]
Video yüklenmiyormuş :([/QUOTE]
Eğer yeterince büyüdülerse sıkıntı olmaz. (genelde 3 haftada iyi boylanmayla ana tanka geçiriliyor) resimlerden tam belli olmuyor ama yüksek ihtimalle bişey olmaz. ama bazen yutamayacakları yavruları ağızlarında geveleyip öldürebiliyorlar.[EDIT]Hakanyldr,2026-04-25 21:07:32[/EDIT]
40 Litre Karma Nano
40 litre bir akvaryumda
Karbon rili karides
Ember tetra
Hengeli rasbora
Gümüş balta balığı
Nerite salyangoz
Gabon killifish
Gibi türler düşünüyorum. Akvaryum bol bitkili olucak sizce hangi türler kac tane olursa bir sorun yasamam? Bilgisi olan abilerim ablalarım kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim mutlu hobiler ve hayırlı günler dilerim.
SON MESAJLAR
- Kayalık - Yosunlu Doğal Akvaryum Kurulumu 🪸 Laterthanbefore, 02:59
Akvaryum Tanıtımı - Ph Sorunu Pygocentrus94, 01:54
Akvaryum Bilimi - Augmentin Tedavisi Yasinmuratdag, 01:11
Deniz Akvaryumları Genel - Blacwater Temalı İlk Akvaryum Kurulumu BASARSURMEGOZ, 01:03
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Hobisinin Gittiği İstikamet GhostKoi, 00:43
Akvaryum Dünyasından Haberler - Ramirezi Hastalık Cyber_Scout, 23:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Üretim Saltuk Tatlı, 22:43
Labirentliler - Betta Renk sertacsut, 22:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl? NightWist, 22:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavrular Yenilirmi? Hakanyldr, 21:07
Yeni Üye Forumu - 40 Litre Karma Nano İzmirligenco 2.0, 20:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Otocat Durumu Nasıl? seiryuhare, 20:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Ölümleri Huzeyfe.ylc, 20:01
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin akvaristsaglam, 19:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kurtçuk Var alp3r, 19:28
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balıkları Kurtarabilir Miyiz? Demir5006, 18:37
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Taban Ve Ön Cam Arası Boşluk Tony_Soprano, 18:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkilerden Beyaz Benek Geçer Mi, Ne Yapmalıyım? Cyber_Scout, 17:18
Yeni Üye Forumu - %100 Silikon Mu, Akvaryum Silikonlu Mu? Erenalp, 16:59
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 13 Litrede Filtresiz Karides Akvaryumu Denemesi Ehtiyar, 16:43
Yeni Üye Forumu - Chihiros Mu Orionled Mi CoryCory, 16:29
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hangi Canlıları Önerirsiniz BerkBey, 13:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90x45x30 Cm İçin Kaç Mm Cam? Ehtiyar, 13:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 15 Yıllık Hayalim Olan Balıklara Kavuşuyorum CoryCory, 13:25
Canlı Doğuranlar - Yeni Bir Kurulum akvaristsaglam, 12:53
Akvaryum Tanıtımı - Jad Dış Filtre Elektirik Kesintisi Su Basması a.gumrah, 11:57
Filtreleme Seçenekleri - Bitki Üzerindeki Beyaz Oluşum SoniG, 11:46
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı akvaristsaglam, 10:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kararsızım akvaristsaglam, 10:30
Akvaryum Tanıtımı - Amano Karides Fin World, 09:49
Yeni Üye Forumu - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 Beggii, 04:22
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:54
Akvaryum Tanıtımı - İç Parazit Tedavisi Aybike, 23:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Ölümü HuseyinAdgzl0108, 23:05
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Kurulum Bitkili Akvaryum AliAltınöz, 22:24
Akvaryum Tanıtımı - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 22:05
Akvaryum Tanıtımı - Balığı Nasıl Tedavi Edebilirim Orkun vatansever, 20:42
Yeni Üye Forumu - Kurulum fatihsahin, 20:19
Discus - Japon Balığım Nasıl İyileşir Beta Necmi, 20:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Walstad Felsefesiyle Kurulan Akvaryum Tasarlayıp H Atlganertural, 20:06
Yeni Üye Forumu - Medaka Japanese Rice Fish Oryzias Latipes Munzevi, 19:34
Yeni Üye Forumu - Durgun Sular 🍀 Munzevi, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - İlk Defa Akvaryum Kurdum LionelMehmet10, 18:29
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Kök Eklemek pianoƒish, 18:11
Bitki Akvaryumları Genel - L144 Yavru Ve Karides Tankı İçin Siyah Kum Seçimi pianoƒish, 18:10
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin merirm, 17:51
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum İçin Öneri Ve Destek İsteği Tony_Soprano, 17:32
Yeni Üye Forumu - Dekor pianoƒish, 17:08
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Çamur Zıpzıpı Cyber_Scout, 15:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30 EmiirKaan, 14:18
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 02:39
- Ada Solar (green) Aporetti 02:36
- Creaqua Black Edition Regülatör Aporetti 02:36
- Satılık Malzemeler SJess 01:52
- Venüstüs - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Firefish Malawi market 01:09
- Kafalı Yunuslar Toptan 6/7/8 Cm Malawi market 01:09
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 01:08
- Sarı Ateş Neon Karides fth0507 00:27
- Kribensis Yavruları fth0507 00:27
- Turuncu Sakura fth0507 00:27
- Large Boy Java Fern fth0507 00:27
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:03
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:03
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:03
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:03
- Afrika Cichlidleri devito 22:44
- L144 Tül - Düz - Genç Tül eackgzz 22:29
- Parosphromenus Cf. Bintan eackgzz 22:29
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:09
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:09
- Eheim Su Tamamlama, Isıtıcı, Uv Filtre, Hava Mot. Hüdai 21:33
- 2 Yaşında Erkek Flowerhorn Yasarozen 21:24
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 20:50
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 20:50
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 20:50
- Otocinclus metalhead 19:50
- Boraras Brigittae( Sivrisinek Rasbora) metalhead 19:50
- 30*30*30h Akvaryum Samoo 18:35
- Son Ürünler Samoo 18:34
- L144 Mavi Göz Vatozlar Kalite Beslemek İsteyenlere FULL RED MEHMET 18:25
- Hazır Kurulu Akvaryum Ve Mobilyalı Eşsiz Sistem kasim12 18:25
- El Tigre Endler efephe 18:13
- Üst Segment L144 Brokoli Balıkların 3cm Yavrular Başak u 17:39
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 17:11
- Akvaryum 30*30 metsi 17:11
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 16:59
- Uaru Fakir Discusu rasporasrc 16:25
- Su Piresi & Infusoria Amati340 16:07
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 16:07
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 16:07
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 16:07
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 16:07
- Caudopunctatus Dişi Tanganyika Cichlid iakyol 16:05
- Sağlıklı Anubias Bitkileri avniarikkok 15:30
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 15:23
- Melek, Betta, Sterbai, Red Cap Oranda, Vatoz Yavru nikon_ 15:23
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 15:23
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:30
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 13:30
- Sarı Prenses kasim67 13:19
KULLANICILAR
- 76 Online Kullanıcı, 41 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
Salihscaping Natural :] 60x40x40
Ölçüler: 60/40/40 | Full ultra clear rodajlı
Canlı Türleri: henüz yok
Filtrasyon: Sobo VF901 Uv Lı Dış Filtre
Aydınlatma: AquaReef f30
Kum:Tropica soil 9 LT
4 kg Dere kumu
Tüp : 5 Lt Co2 Dolumlu Tüp
Regulator : AquaPro selenoid valfli
Tropica difuzor
Bitki Türleri: Alternanthera reineckii Mini
Vallisneria
Monte carlo
(Micranthemum tweediei)
Rotala H'Ra
Moss
Hydrocotyle Tripartita
Tankın Yaşı: 3. Gününde bugün :)
Filtrasyon ve Işıklandırma:
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268315/220420262328111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268315/220420262328151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268315/220420262328211.jpg[/IMG]
Selam herkese Salih ben istanbuldan 33 yaşındayım 3 senedir hobi takipcisiyim sonunda bi tanka cesaret edip böyle bişey tasarlattım ve merakla neler olacağını bekliyorum :) tecrübe edinmek icin burdayım ve hobi anlamında arkadaş edinmek icin buraya geldim. Tank ile alakalı yorumlarınızı , önerileri ve görüşlerinizi dinlemeye hazırım,, iyi forumlar
Sajika Çiftim Ve Yavruları
[VID]https://www.youtube.com/shorts/Ubq_PdmDGSE[/VID]
Selamlar,
Bizim sıpalara ilk defa cama yapışan sarımsaklı yem verdik. Anne babanın didişmesi ve kopan tanelerin peşinden koşan yavrular [:3] Çok emek verdik bu zamanları görebilmek için izlerken de mest olduk. Sizler ile paylaşmak istedim.
İyi Seyirler Akşamlar Dilerim
Forumda Son Konular
SON MESAJLAR
- Kayalık - Yosunlu Doğal Akvaryum Kurulumu 🪸 Laterthanbefore, 02:59
Akvaryum Tanıtımı - Ph Sorunu Pygocentrus94, 01:54
Akvaryum Bilimi - Augmentin Tedavisi Yasinmuratdag, 01:11
Deniz Akvaryumları Genel - Blacwater Temalı İlk Akvaryum Kurulumu BASARSURMEGOZ, 01:03
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Hobisinin Gittiği İstikamet GhostKoi, 00:43
Akvaryum Dünyasından Haberler - Ramirezi Hastalık Cyber_Scout, 23:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Üretim Saltuk Tatlı, 22:43
Labirentliler - Betta Renk sertacsut, 22:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl? NightWist, 22:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavrular Yenilirmi? Hakanyldr, 21:07
Yeni Üye Forumu - 40 Litre Karma Nano İzmirligenco 2.0, 20:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Otocat Durumu Nasıl? seiryuhare, 20:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Ölümleri Huzeyfe.ylc, 20:01
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin akvaristsaglam, 19:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kurtçuk Var alp3r, 19:28
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balıkları Kurtarabilir Miyiz? Demir5006, 18:37
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Taban Ve Ön Cam Arası Boşluk Tony_Soprano, 18:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkilerden Beyaz Benek Geçer Mi, Ne Yapmalıyım? Cyber_Scout, 17:18
Yeni Üye Forumu - %100 Silikon Mu, Akvaryum Silikonlu Mu? Erenalp, 16:59
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 13 Litrede Filtresiz Karides Akvaryumu Denemesi Ehtiyar, 16:43
Yeni Üye Forumu - Chihiros Mu Orionled Mi CoryCory, 16:29
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hangi Canlıları Önerirsiniz BerkBey, 13:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90x45x30 Cm İçin Kaç Mm Cam? Ehtiyar, 13:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 15 Yıllık Hayalim Olan Balıklara Kavuşuyorum CoryCory, 13:25
Canlı Doğuranlar - Yeni Bir Kurulum akvaristsaglam, 12:53
Akvaryum Tanıtımı - Jad Dış Filtre Elektirik Kesintisi Su Basması a.gumrah, 11:57
Filtreleme Seçenekleri - Bitki Üzerindeki Beyaz Oluşum SoniG, 11:46
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı akvaristsaglam, 10:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kararsızım akvaristsaglam, 10:30
Akvaryum Tanıtımı - Amano Karides Fin World, 09:49
Yeni Üye Forumu - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 Beggii, 04:22
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:54
Akvaryum Tanıtımı - İç Parazit Tedavisi Aybike, 23:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Ölümü HuseyinAdgzl0108, 23:05
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Kurulum Bitkili Akvaryum AliAltınöz, 22:24
Akvaryum Tanıtımı - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 22:05
Akvaryum Tanıtımı - Balığı Nasıl Tedavi Edebilirim Orkun vatansever, 20:42
Yeni Üye Forumu - Kurulum fatihsahin, 20:19
Discus - Japon Balığım Nasıl İyileşir Beta Necmi, 20:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Walstad Felsefesiyle Kurulan Akvaryum Tasarlayıp H Atlganertural, 20:06
Yeni Üye Forumu - Medaka Japanese Rice Fish Oryzias Latipes Munzevi, 19:34
Yeni Üye Forumu - Durgun Sular 🍀 Munzevi, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - İlk Defa Akvaryum Kurdum LionelMehmet10, 18:29
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Kök Eklemek pianoƒish, 18:11
Bitki Akvaryumları Genel - L144 Yavru Ve Karides Tankı İçin Siyah Kum Seçimi pianoƒish, 18:10
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin merirm, 17:51
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum İçin Öneri Ve Destek İsteği Tony_Soprano, 17:32
Yeni Üye Forumu - Dekor pianoƒish, 17:08
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Çamur Zıpzıpı Cyber_Scout, 15:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30 EmiirKaan, 14:18
Akvaryum Tanıtımı
Sump'da Taşma Olmaması İçin
Sumpın taşması ile ilgili bazı kişilerin sıkıntı ve çekinceleri var. Sump taşar mı diye haliyle insanın aklında soru işaretleri oluyor. Sump taşar mı? Taşar. Bardak da taşar, sürahi de taşar
Fazla su koyarsak her şey taşar. O zaman ayarı nasıl yapacağız?
Amacımız hem sumptaki hem de akvaryumdaki su seviyesinin hiçbir şartta cam hizasını aşmayıp etrafa su akıtmamasını sağlamak. Merak etmeyin öyle garip techizatlar kullanmayacağız, hatta ek hiçbir şeye gerek yok. Sadece cama işaret koymak için bir adet çıkmayan gazlı kalem lazım.
Öncelikle akvaryumu kurduk sump çalışıyor, her şey iyi güzel ve bir sorun görünmüyor. Ancak içimizde bir şüphe var. Suyu nereye kadar doldurmalıyız.
Öncelikle işler haldeki bu sisteme üstten de alttan da su eklemeniz akvaryumdaki su seviyesinde önemsenecek bir değişiklik yapmaz. Bu sisteme nereden eklersek ekleyelim, su eklediğimizde sumpta sağdaki az seviyede su dolu olan bölmedeki su yükselecektir.
Yukarıdaki şekilde sol üstteki yuvarlak; akvaryumun arkasındaki suyu sumpa götüren borunun girişi. Sumpun sağındaki motor akvaryuma su basıyor, oradan da aşağı sumpa serbest düşüş yapıyor.
Sumpın su seviyesini ayarlayabilmek için elektrik kesilmesini taklit ediyoruz ve pompanın fişini çekiyoruz.
Bir süre sonra su seviyesi sumpa giden borunun ağız seviyesinin altına kadar düşüyor ve su akışı kesiliyor. (Bu akış kesilene kadar başında durun, eğer sumpı suyla çok doldurmuşsanız taşma olur. Akvaryumdan sumpa su akışı kesilmeden önce sump taşmaya yaklaşırsa fişi tekrar takıp suyun akvaryumunuzun boyutuna göre taşmasını engelleyecek bir kısmını boşaltın ve geri kalan adımlara öyle devam edin.)
Su akışı kesilince sumpın suyunu doldurmaya başlıyoruz ve su yüzeyinden 4-5 cm boşluk kalana kadar şekildeki gibi yapıp dolduruyoruz. İleride elektrik kesildiğinde son durum böyle olacaktır. Doldurduktan sonra motorun fişini takıp çalıştırıyoruz.
Bir süre sonra sumptan yukarı basılan suyla yukarıdan aşağı inen suyun miktarı eşitleniyor ve sumptaki su seviyesi değişmemeye başlıyor. Biz de sağdaki bu su seviyesini (şekilde kırmızı olarak çizilen) gazlı, çıkmayacak bir kalemle işaretliyoruz ve yanına 1 yazıyoruz, orası bizim sınır su seviyemiz. Buharlaşma olup su azaldıkça, suyu en çok kırmızıya kadar dolduruyoruz. Eğer fazla doldurursak elektrik kesileceğinde yukarıdan akacak su sumpın taşmasına neden olur.
1. Dikkat:
Eğer suyu veriş borunuz, akvaryumdan sumpa giden borunun ağzından daha alt bir seviyedeyse elektrik kesildiğinde su 2. fotodaki gibi o yuvarlağın ağzına kadar değil, kırmızı ile çizilen yere kadar inecektir, bu da daha önce yuvarlak ağza kadar inecek şekilde hesaplanan sumpta taşmaya neden olacaktır. Bu yüzden eğer pompadan akvaryuma suyu veriş borunuz, suyu sumpa götüren borunun girişinden aşağıdaysa ve o şekilde kullanmak istiyorsanız, pompanın fişi o haldeyken çekin ve yukarıdaki paragraflarda anlatılan gibi akışın bitmesini bekleyip su seviye ayarını ona göre yapın. Tabi bu durumda sistem çalışırken sumptaki su seviyeniz, su verişinin yukarıda olan haline göre daha alt bir seviyede olacak ve toplam su hacminiz azalacaktır.
2. Dikkat:
Şimdiye kadar sumpın taşmaması ile ilgili yazılar vardı ancak sadece sump değil akvaryum da taşabilir.
Sistem çalışırken Su seviyesinin değişmemesi için sumptan akvaryuma basılan su ile akvaryumdan suya inen su eşit olmalı. Boru çapı yeterince büyükse görüntü bu mesajdaki ilk çizim gibi olur. Su seviyesi boru girişinin yaklaşık yarısında veya 4'te 3'ünde kalır. Ancak su basışı kuvvetliyse bu durumda aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkar.
Bu şekildeki duruma aslında kuvvetli pompa veya küçük çaplı boru dışında pek çok şey daha neden olabilir. Örneğin sol üstteki boru ağzına takılan ve balıkların sumpa kaçmasını engelleyen bir file veya plastik, bu fileye yapışıp oradaki su akışını zorlaştıracak bitki parçaları ölü balıklar vb. suyun akışına karşı bir direnç oluşturur ve akvaryumdaki su seviyesi yükselir. Su seviyesi şekildeki gibi fazla miktarda yükselince borunun ağzındaki basınç artar ve su akışı hızlanarak o direnci kırmaya yeter. Ancak biraz daha tıkanmadan sonra o direnci yenebilecek su yüksekliğini akvaryum yüksekliği kurtarmayacaktır ve şelale gibi yere bir akış olacaktır.
Bu gibi durumların önüne geçmek için Akvaryumda kullanılacak pompaya uygun genişlikte boru kullanmak, borunun ağzına konulacak ve sumpa balık kaçmasını engelleyecek plastik parçanın olabildiğince geniş gözenekli olmasını sağlamak, bu parçayı ara ara çıkartıp temizlemek gerekir.
Bu yüzden su seviyenizin yukarıdaki dikkat yazan şekildeki gibi değil, 1. fotoğraftaki gibi olmasına dikkat ediniz.
Tabi büyük bir balığın ölüp orayı tıkaması çok da küçük bir ihtimal değil, tıkanmaya ve debi azalmasına karşı düzenli bakım ve kontrollerimiz dışında işi şansa bırakmamak için 2. uygulamamızı yapıyoruz.
Üstteki boru girişini tıkayıp (bir plastikle veya evdeki birinden yardım isteyip avuç içiyle), pompanın çalışmasına izin verip akvaryumu yaklaşık ağzına kadar dolduruyoruz (üstten 2-3 cm kalabilir).
Akvaryum iyice dolduktan sonra pompanın fişini çıkarıp, ardından sumptaki pompa tarafındaki suyu iyice boşatıyoruz.
Sonra girişi açıp, su pompa seviyesini geçince de fişi takıp tekrar sistemin dengeye gelmesini bekliyoruz. Sistem dengeye gelince, sağdaki sump su seviyesinde oynama bitince, su seviyesine yeni bir çizgi çekip yanına 2 yazıyoruz. Şimdi eğer su, bu işaret seviyesinden fazla konulmazsa, olası bir tıkanma durumunda pompa suyu basacak basacak ve ardından akvaryum ağzına kadar dolacak ancak daha sonra akvaryumun taşmasına neden olacak su kalmayacağı için pompa tam kapasite su basamayacak, bir yandan az az su inecek pompa inen su kadar az az havalı su basmaya başlayacak. Akvaryum asla taşmayacak. Motor ise belki yanacak belki de bastığı mevcut su onun soğumasına yetecek, bu motora ve deliğin ne kadar tıkandığına bağlı ancak evi su basmayacak.
Şimdi 2 tane kırmızı çizgimiz oldu. Bunların hangisini kullanacağız?
İki seçenek sunuyorum.
1. ve kafa karıştırıcı olmayan seçenek: Çizdiğiniz 2 çizgiden alttaki çizgiyi kullanın. Böylece hem akvaryumun hem de sumpın taşma riskini ortadan kaldırırsınız.
2. ve biraz daha karmaşık olanı: Eğer 2 işlemden sonra çizdiğiniz 1. çizgi 2. çizginin daha altındaysa 1. çizgiyi kullanmak zorundasınız ancak 2 işlemden sonra çizdiğiniz 2. çizgi, 1. çizginin daha altındaysa , iki çizgi arasındaki farkı cetvelle ölçüp, pompanın altına o yükseklikte plastik bir kutu koyup pompayı yükseğe çıkarın ve suyu üstteki çizgiye yani 1 yazan çizgiye kadar doldurun. Böylece daha fazla su hacminiz olur. Eğer 1. ve 2. çizgi arasında fazla bir fark yoksa (ör 10cm'den küçükse) o kadarlık bir su için uğraşmaya değmez yine alttaki çizgi kadar doldurun.
Bu yöntemleri kullanarak %99 garantili, su bastırmayan bir sump yapabilirsiniz. %1lik payı ise sumpsız akvaryumlarda da olabilecek olan silikon sızdırması ve cam kırılması gibi ihtimallere karşı bırakıyorum.
Saygılar,
Ücretsiz Oranda, Transgenetik, Pengasus, Rasbora
1 adet turuncu siyah 10 cm civarı yerli oranda, 2 adet 13-14 cm pengasus, 3 adet transgenetik tetra, 1 adet harlequin rasbora, 1 adet albino çöpçü BUGÜN İÇERİSİNDE GELİP ALABİLECEK OLANA HEDİYEDİR. Akşemsettin Mahallesi Cengiz Topel Taksi önünden teslim edebilirim. Canlılar en az 2 yıldır bendeler. Pengasusun birinde burun kısmında sivilcemsi bir şey var aldığımdan beri. 2 yıldır hiçbir sorun yaşamadım. Onun dışında diğer canlıların saglık sorunları yok ama bir süredir bakımsız kaldılar. Eğer koyacağınız akvaryumda başka canlılar varsa bir süre karantinada gözlemlemenizi öneririm. Akvaryumlarımı kaldırdığım için vermek istiyorum. Herhangi bir ücret talebim yok. Eğer sizde fazladan varsa su mercimeği hariç her türlü bitkiyi kabul edebilirim yoksa sorun değil.
Adet Fiyatı: ücretsiz
Toplu Alım Fiyatı: ücretsiz
İrtibat Bilgileri: 05511481266
Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler:
Diğer Ek Bilgiler:
Fotoğraf:

13 Litrede Filtresiz Karides Akvaryumu Denemesi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278793/230420261503411.jpg[/IMG]
35 boy 15 en 25 uzunluğu olan bir akvaryumda filtre ve ısıtıcı olmadan 8 eledoa yeteri kadar java moss ve 1 anubias ile petshoplarda akvaryuma uygun kolay bir bitki daha bulursam onunla birlikte 10 adet karides ve bir salyangoz bakabilir miyim (bulabilirsem minare salyangoz) bakabilir miyim?Yardımcı olursanız çok sevinirim hepinize keyifli hobiler diliyorum[:)].(zemin için alta 1 kilo lav kırığı üste hagen kum koyacağım bakteri kültürünü bu şekilde sağlamayı planlıyorum)

Ekstrem Akvaryum
Ekstrem Akvaryum mağzaları 2009 yılında ilk olarak Ankara’da kurulmuştur. Bu sektörde hizmet vermeye başladığından itibaren kaliteli ürün satışını hedeflemiştir. Ülkemizi dünyanın önde gelen markaları ile tanıştırmıştır ve tanıtmaya devam eden bir kuruluştur. Ekstrem Akvaryum mağazaları Ankara ve İstanbul olmak üzere modern ve en sağlıklı canlı ithalatlarını gerçekleştirmeyi hedefleyerek akvaryum sektöründe haklı yer edinmiştir. Ürün fiyatlarımız Avrupa ile aynı rakamlara sahiptir ve her yeni piyasaya çıkan ürün yakından takip edilerek sizlere sunulmaya devam etmektedir. Ekstrem akvaryum gerek fiyat polikası ve gerekse canlıların sergilendiği akvaryumların çağın standartlarına uygun olmasıyla deniz akvaryumu üzerine söz sahibi bir firmadır. Dünyanın önde gelen markaları ile yapılan distribütörlük anlaşmaları ile en kaliteli ekipmanları en uygun koşullar altında müşterilerine sunar. Yapılan canlı ithalatları gerekli prosüdürlere tam uyumluluk ile gerçekleştirilir.
Akvaryumdaki İnorganik Besinler
Selam,Sevgili,Dostlarım.
Bugün tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Yaptığım ve tecrübelerimden yararlanmak size yardım edecektir.
Öncelikle Her 100 litre ve su değişimlerinde 1 şişe sade maden suyunu akvaryuma döküyorum homojen bir karışım olması için sade sodayı döktüğümüz akvaryumu kepçe ile karıştırıyoruz.
Balıklarda bizim gibi vitamine ihtiyaç duyar bu yüzden Deep Fix Fishtavit(Balık Vitamin
) her 100 litreye 20 damla olacak şekilde hergün veya su değişimlerinden sonra kullanıyoruz.
Fishtavit,yavru verimini artırır,anaç balığın çiftleşmesini sağlar.Yavru kalitesi artar.Yaşam süresi uzar.Hastalığa karşı direnç oluşturur ve hastalığa yakalanmasını engeller.Hasta balıkta ise hızlı bir şekilde iyileşme gösterir ve hastalıktan kolay çıkar.
Bilmiyorum bazı hobitaşlar farklı düşünebilir veya bunlar uymayabilir ama ben bunları tecrübe ettim.
Okuyanlara ve faydamız dokunanlara teşekkür ederim.Saygılar,Sevgilerimle,Hoşça Kalın.[:nazar:]
























21 Nisan 2026 01:26