ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Formicasmind
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2007 18:28
Son Ziyaret:
Dün 11:59
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Daruga
Doğum Tarihi:
29 Ağustos 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Daruga İstanbul

SON 10 MESAJI

Çöpçü Balığı Karnı Şiş
Öncelikle fotoğraf paylaşırsanız daha sağlıklı bir yanıt alabilirsiniz. Benim aklıma bahsetmiş olduğunuz bulgulardan Dropsy (Şişkinlik Hastalığı) veya Bloat (Şişkinlik Hastalığı) geldi. Balıklarınızı günden güne dikkatli bir şekilde gözlemleyin günden güne şişkinlik artıyorsa bu hastalıklarla ilgili makaleleri okuyup bir an önce tedbir almaya çalışın.[EDIT]Formicasmind,2023-04-14 23:19:40[/EDIT]
Taban Malzemesi Konusunda Çok Kararsız Kaldım
Bu konuyu açmadan önce çok araştırma yaptım ve daha önceki bitkili tank tecrübelerim haricinde farklı taban malzemesi kullanmak niyetindeyim. Daha önceden çeşitli taban malzemeleriyle güzel sonuçlar aldım bazı malzemelerde de hüsran yaşadım. Kafamda sırasıyla JBL Aquabasis ve misket gübre üzerine JBL Manado son katmanada JBL Sansibar Red kullanmak var. Bu konuyla alakalı olarak fikirlerinizi almak istiyorum.[EDIT]Formicasmind,2017-06-25 11:21:36[/EDIT]
Dengesiz Yüzme
Turgay bey akvaryum yaklaşık 7,5 senedir bu şekilde kolonide ve kendi yavrularımızı büyüttük bu süre zarfında dışarıdan başka balık alınmadı ve hastalık gibi bir sıkıntı söz konusu olmadı.[EDIT]Formicasmind,2016-02-12 14:25:01[/EDIT]
Dengesiz Yüzme
Öncelikle linkteki videoyu izlemenizi rica edeceğim. Akvaryumda bloattan 2 balığı kaybettik bir tanesine ağızdan flagy verdim bunların haricinde videodaki balıkta dengesiz yüzme sorunu mevcut baskın bir erkek yem yemede sorunu yok. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.


https://www.youtube.com/watch?v=pXvzkCN70bg&feature=youtu.be[EDIT]Formicasmind,2016-02-11 13:48:07[/EDIT]
Akvaryum Tabanında Saksı Torfu Kullanımı
Daha önceki bitkili akvaryum denemelerimden bağımsız olarak çok uzun zamandır aklımda olan akvaryum tabanında saksı bitkilerinde kullanılan saksı torfu kullanmak var. Bununla ilgili yapmış olduğum araştırmalar beni çok tatmin etmedi özellikle suya koyacağımız canlılar konusunda çok fazla bir içeriğe ulaşamadım. Kafamdaki taban şu şekilde yaklaşık 1 cm yüksekliğinde saksı torfu onu volkanik oluşumlu lav kayası veya pompza taşı ile karıştırmak ve üzerine bahçe toprağı. En üst katman olarakta hagen veya ona benzen bir bitki kumu düşünüyorum. Merak ettiğim husus bu şekilde suda amonyak veya nitrat sıkıntı çıkaracak derecelerde olur mu? Bu konuyla ilgili olarak bilgili arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlar ise sevinirim.
Tubifeks Denilen illet
Tubifexle ilk tanışmam ilkokul yılarımda oldu akvaryumcuya bu nedir diye sorduğumda balıklar için çok faydalı canlı bir yem demişti çocukken araştırma yapmak bu kadar kolay olmadığı için uzun yıllar tubifexi balıklarıma bilinçsiz bir şekilde verdim şansım vardı yıllarca çeşitli zamanlarda beslediğim türlere tubifex ile yemleme yaptım. Sonra uzun yıllar hobiye ara verdim. Hobiye tekrar başlamaya karar verdiğim zaman camlı doğuran akvaryumu yapmakla işe başladım. Bir gün yolum akvaryumcuya düştü ve tubifexleri gördüm akvaryumcu yeni geldi dedi 1 veya 2 liralık aldım. ve eve getirdiğimde balıkların ara öğün olarak verdim dip balıklarıda dahil olmak üzere akvaryumdaki bütün canlılar yedi. Bir kaç gün sonra akvaryumda hastalık baş gösteremeye başladı ilk fark ettiğim balıklar çöpçüler oldu hastalığın ilk belirtilerini gösteren çöpçülerin kafa bölgelerinde aşırı bir pamuklaşma oluştu ve ertesi gün biraz daha büyümüş durumdaydı 3. günde balık öldü derken diğeri ve bir başka gün başka türlerde aynı etkiyi gösterdi derken akvaryumda toplu ölümler başladı. Bu üzüzü olaydan sonra yapmış olduğum araştırmalar sonucunda tubifex steril ortamlarda üretilmedikçe kesinlikle ve kesinlikle balıklara verilnemeli hatta insana bile çok ciddi hastalık bulaştırma riski olduğu gerçeğide göz önünde bulundurulmalı. Konu geçen sene açılmış gerçi ama tekrar geçmiş olsun.
Maltepe Pet Shop'ta Mığrı
Mığrı diye bahsi geçen balık yılan balığı olsa gerek. Gerçek mığrı tuzlu suda yaşar boyu takriben 1-1,5 metreye kadar çıkabilir. Çoçukken İzmir Seferisarda balık yakalarken oltama çok mığrı takılırdı. Ve malesef iğneleri midelerine kadar yutarlardı.
Meleklerimdeki körlük
Sizinle telefonda görüşmüştük yüzgeç erimesinden bahsetmiştiniz benim tahmin suda nitrat veya amonyak  yüksek ikterda olduğudur akabinde su eklerken dinlerdirmeden koyduğunuzu söylemiştiniz nitrat amonyakdan kaynaklı bir durum değil ise şebeke suyu ile ilgili olma ihtimali olabilir hastalıktan olacağını düşünmüyorum. Saygılar.
EHEIM 2217
Anadolu Pet aracılığı ilen buldum gerçi hobiciye parekende olarak satmıyorlar.
EHEIM 2217
Zorda olsa aranmış olduğum motor kapağını buldum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.