ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sajika
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Şubat 2015 22:53
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Nejat Sarı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Cüce Amerikan Dünyası
Bilen beyin dediği gibi konumuz cüceler, fakat hobici arkadaşlardan balık almak için yırtınan biriyim, hatta bu başlık altında yazan iki-üç kişiye bana balık gönderebilirmisiniz diye çok yoğun bir şekilde uğraşmama rağmen, il dışı gönderim yapmıyoruz veya balıklar şimdilik küçük ben sizi sonra ararım deyip bazı arkadaşlar beni geri çevirdi. sonra bir baktım aynı arkadaş bana vermediği balığı başka bir arkadaşa vermiş, ancak verdiği arkadaş gelip almıyor. Biraz hobici işi sıkıntılı ve burada ben yıllardır dışarıdan izliyordum şimdi yazmaya ve üye olunca gördüm ki bayağı kapalı devre bir ilişkiler ağı var. Bu herkesin hakkımı istediğine balık verip, vermemek tabiyki hakkı ama bu şekilde dar bir çerçevede kalıyor işler benim en azından kısa sürede gördüğüm o. Teşekkürler, tebrikler ve ne yazikki artı birler bile ona göre veriliyor. O nedenle yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi akvaryumcu en iyisi, kaprisi yok, aadam para kazanmak zorunda ve seni de tutmak istiyorsa elinde seninle çok güzel ilişkiler de kuruyor. Bu söylevim sadece genel bir değerlendirme olup, kimsenin alınmamasını ve bu başlık altında itilip yalnız kalmamayı temenni ederim
.
Bilen beyin dediği gibi konumuz cüceler, fakat hobici arkadaşlardan balık almak için yırtınan biriyim, hatta bu başlık altında yazan iki-üç kişiye bana balık gönderebilirmisiniz diye çok yoğun bir şekilde uğraşmama rağmen, il dışı gönderim yapmıyoruz veya balıklar şimdilik küçük ben sizi sonra ararım deyip bazı arkadaşlar beni geri çevirdi. sonra bir baktım aynı arkadaş bana vermediği balığı başka bir arkadaşa vermiş, ancak verdiği arkadaş gelip almıyor. Biraz hobici işi sıkıntılı ve burada ben yıllardır dışarıdan izliyordum şimdi yazmaya ve üye olunca gördüm ki bayağı kapalı devre bir ilişkiler ağı var. Bu herkesin hakkımı istediğine balık verip, vermemek tabiyki hakkı ama bu şekilde dar bir çerçevede kalıyor işler benim en azından kısa sürede gördüğüm o. Teşekkürler, tebrikler ve ne yazikki artı birler bile ona göre veriliyor. O nedenle yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi akvaryumcu en iyisi, kaprisi yok, aadam para kazanmak zorunda ve seni de tutmak istiyorsa elinde seninle çok güzel ilişkiler de kuruyor. Bu söylevim sadece genel bir değerlendirme olup, kimsenin alınmamasını ve bu başlık altında itilip yalnız kalmamayı temenni ederim

Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=bilentungul][QUOTE=sajika]
http://www.apistogramma.com/forum/threads/dicrossus-filamentosus-sexing-and-advice.17631/
[/QUOTE]
sajika 2014-11-04 11:41:25
[QUOTE=bilentungul][QUOTE=sajika]
Arkadaşlar, aşağıdaki linkte dicrossus filamentosuslarla ilgili geniş bilgi içeren uzunca bir tartışma var. Tartışmaya ünlü Apistocu Mike Wise'de dahil oluyor. Link:
Başlıktaki balıkları biraz daha inceledim(ufak hallerini), Mike'ın yorumlarını es geçelim derim ancak adamın paylaşımları ve evreleri fotoğraflaması vs. gerçektende elinde bu balıktan olanlar için oldukça iyi bir yol gösterici gibi duruyor.
Sonradan eklediği balıklar da bendekiler gibi cinsiyet ayrımı problemleri var ve ben olsam başta bir çoğuna "dişi" diye oy veririm(-ki bendekiler hep dişi diye düşünüyordum bu yazıyı okuyana kadar) adamın elindekiler büyüyünce sadece tek dişi çıkıyor.(Birde su şartları cinsiyette etkisi tartışmalarını biliyorsunuz, adamın su şartlrı sanki dişi çıkması gerekirmiş gibi duruyorken bu olmuş.)
Şimdiye kadar ki dicrossus filamentosus gözlemlerini söylersem, şimdiye kadar ufacık birbirlerini dürtmeler dışında bir sıkıntı yok. Endler ler ile birlikte yem kapma telaşına giriyorlar ancak pul yemi daha çok seviyorlar(bu beni biraz şaşırttı.) Yada bendeki NLS yemin zamanının geçtiğini anladılar 

Okuduğum kadar utangaç değiller fakat bunun en büyük sebebinin tank arkadaşları olduğunu düşünüyorum.
Kendime dallar bulmam lazım tank içerisindekilerle uyumlu olarak çünkü yaprak ve dalların çevresinde gezinirken daha bir güzel duruyorlar (eminim daha da güvenli hissediyorlardır.)
Elinde başka bu balıktan olan arkadaşlar kimler ? Bana özelden mesaj atabilirler mi ? Bir liste oluşturmak istiyorum eğer sizlerde yardımcı olabilirseniz.
Bu sayede elimizdeki dişi/erkek oranını, balıkların tepkilerini(yem, su şartları, tank arkadaşları vs.) kayıpların olması durumunda birbirimize destek çıkmayı ve gerekirse değiş-tokuş yapmayı ve üretimi konusunda birbirimize yardımcı olmayı isterim.
[/QUOTE]
Bilen bey, bir de bu arkadaşın dicrossus serüvenin de siz de dikkat etmişsinizdir, sizden farklı olan bir şey var. Sizin balıklar bildiğim kadarıya F0, bu kişininkiler ise akvaryum ortamında üretilmiş F1. Bu anlamda da bazı farklı durumlar olabilir diye de gözlemlenebilir sizin ve bu serüvendeki balıklar.
Cüce Amerikan Dünyası
http://www.apistogramma.com/forum/threads/dicrossus-filamentosus-sexing-and-advice.17631/
Arkadaşlar, aşağıdaki linkte dicrossus filamentosuslarla ilgili geniş bilgi içeren uzunca bir tartışma var. Tartışmaya ünlü Apistocu Mike Wise'de dahil oluyor. Link:
Killifishler Cüce Amerikanlarla Beslenir mi?
Golden dediklerindendi, hocam çok sevmiştim, ancak bir kaç görüşme ve internette iyice araştırınca, artık sonraki olabilecek sıkıntıların ne olacağını az biraz tahmini aşan duruma gelince, dün geri verdim balıkları. Hayırlısı...
Golden dediklerindendi, hocam çok sevmiştim, ancak bir kaç görüşme ve internette iyice araştırınca, artık sonraki olabilecek sıkıntıların ne olacağını az biraz tahmini aşan duruma gelince, dün geri verdim balıkları. Hayırlısı...
Cüce Amerikan Dünyası
video açılmıyor Bilen bey...
video açılmıyor Bilen bey...
Cüce Amerikan Dünyası
Dorsigeraları yeni mi aldınız Uğur bey, sakıncası yoksa özelden bildirme şansınız var mı?Cenk Bildir 2014-10-30 15:26:47
Dorsigeraları yeni mi aldınız Uğur bey, sakıncası yoksa özelden bildirme şansınız var mı?
Cüce Amerikan Dünyası
Evet, Uğur bey...
Evet, Uğur bey...
Cüce Amerikan Dünyası
Kendimi Battal Gazi gibi hissettim şimdi ben
. Şaka bir yana ben iki aydır Dorgisera arayacağım diye akvaryumları boşalttım, bir çift için, bir de genel olmak üzere iki tankım hazırda bekliyor. Artık bir karar vermem gerek zaten, bu hafta sonu balıkların olduğu yere gideceğim. Bir düzineden fazla varmış. Bakalım sağlıklı iseler ve dendiği gibi o mavi noktaları ve haleleri dendiği gibi beni de cezbederse
, 4-5 tane almayı düşünüyorum. Ama tekrar aklıma takılan yabancı bir sitede üretim serüvenini okudum, üretim tankında PH 5,2 gibi bir şey diyordu. Hayırlısı...
Kendimi Battal Gazi gibi hissettim şimdi ben

Cüce Amerikan Dünyası
Bu balık şu an Ankara'da da satışta, ancak biz sizler gibi cesaret edemiyoruz hocam. Hem balıklar çok küçük, hem de Bilen bey'in dediği gibi 7,2, değil benim ki son gayretlerimle PH 6,2-6,4 aralığına indi ama balıkla ilgili okuduklarım korkutuyor beni (Canlı yem devamlılığı, tank arkadaşlarındaki kısıtlar ve ısı aralığının darlığı vs.). Endişem, hayvanların parası değil de bu tip nadir gelen balıkları heder ederiz diye. Bu işi profesyoneller yapsın isterim. Bilen bey çok cesur Maaşallah (yazdıklarından çıkarımım bu
). Sizdeki su değerleri nelerdir acaba Gürcan bey?
sajika 2014-10-30 14:09:19
Bu balık şu an Ankara'da da satışta, ancak biz sizler gibi cesaret edemiyoruz hocam. Hem balıklar çok küçük, hem de Bilen bey'in dediği gibi 7,2, değil benim ki son gayretlerimle PH 6,2-6,4 aralığına indi ama balıkla ilgili okuduklarım korkutuyor beni (Canlı yem devamlılığı, tank arkadaşlarındaki kısıtlar ve ısı aralığının darlığı vs.). Endişem, hayvanların parası değil de bu tip nadir gelen balıkları heder ederiz diye. Bu işi profesyoneller yapsın isterim. Bilen bey çok cesur Maaşallah (yazdıklarından çıkarımım bu

Killifishler Cüce Amerikanlarla Beslenir mi?
Merhaba... Ben severek bir çift Killifish aldım. Çok hareketli ve barışçıl görünüyorlar. Amerkan cichlidlerimle aynı karma tankıma koydum. Sorun yok. Tabiyki sabah yem atarken çok seri olmaları ve ok gibi fırlayarak diğer balıkları korkutmaları bugünkü ilk beni düşündüren şey oldu. Ancak ciddi olarak araştırdığımda bu hızları haricinde en önemli sorun çabuk büyümeleri olduğunu gördüm. Forumda, yorumlarda, başka yerlerde boylarının 15 cm.yi bulabileceği ve bunu çok kısa sürelerde olabileceği gibi bilgiler gördüm. Acaba ne yapsam, cüce Amerkanlarıma bir zararları olur mu onların yem yemesi vs. engel olurlar mı, ya da 15 cm.lik balık bir dominant tavır takınırsa akvaryumda neler olabilir. İyi günler...
Merhaba... Ben severek bir çift Killifish aldım. Çok hareketli ve barışçıl görünüyorlar. Amerkan cichlidlerimle aynı karma tankıma koydum. Sorun yok. Tabiyki sabah yem atarken çok seri olmaları ve ok gibi fırlayarak diğer balıkları korkutmaları bugünkü ilk beni düşündüren şey oldu. Ancak ciddi olarak araştırdığımda bu hızları haricinde en önemli sorun çabuk büyümeleri olduğunu gördüm. Forumda, yorumlarda, başka yerlerde boylarının 15 cm.yi bulabileceği ve bunu çok kısa sürelerde olabileceği gibi bilgiler gördüm. Acaba ne yapsam, cüce Amerkanlarıma bir zararları olur mu onların yem yemesi vs. engel olurlar mı, ya da 15 cm.lik balık bir dominant tavır takınırsa akvaryumda neler olabilir. İyi günler...
SON MESAJLAR
- Yeniden Dönüyorum Ne Beslemeliyim İnci Kefali, 07:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 Lt Akvaryumda Ne Beslemeliyim ? İnci Kefali, 07:15
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 02:08
Akvaryum Tanıtımı - Parazit Benzeri Canlılar UEK, 02:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tilki Kuyruğu Çürüyor Hidro Dinamik, 00:57
Bitki Türleri ve Bakımı - Kribensis Hk Detaylı Bilgi Batuhank06, 00:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Balkonda Lepistes Can T., 00:04
Canlı Doğuranlar - En Dayanıklı Lepistes Irkı Nedir İsmail_9086, 23:56
Yeni Üye Forumu - 30 Lt Kaç Lepistes Karahanlı, 23:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Ciklet Yavruları Emiresin48, 22:46
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Lepistes Baş Aşşağı Duruyor Karahanlı, 22:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryum (hitech) B.CENİK, 22:10
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığım Ölüyor ahmetfiratozkaya, 22:10
Yeni Üye Forumu - Kolay Ucuz Karides Maması Yapımı. giyotyn, 21:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yosun Belası Kartal1112, 20:01
Bitki Akvaryumları Genel - Japon Balıklarım Hareket Etmiyor Hoppala, 19:16
Yeni Üye Forumu - Dişileri Çok Kovaliyor oktayyigiter, 19:13
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yem Diyeti paniro, 19:07
Yeni Üye Forumu - Yüksek Sıcaklığa Dayanabilecek Yosun/artık Yiyici AmatorLepistesci, 18:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 107x45x55 Akvaryuma Kum Ve Chiclid Önerisi? xfuriousx, 18:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bolivian Ram Ve Melek darkaura, 17:48
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Transgenetik Zebra Akvaryumda Hep Aynı Konumda cagrikarabas, 17:37
Yeni Üye Forumu - Yeni Tür scorpion26, 16:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Arka Fon Kâğıdı Aguamentist, 15:26
Yeni Üye Forumu - Tetra Dış Filtre Borumun İçindeki Hava Orhan76, 14:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Danio Zebra Üretiminde Size Danışmam Lazım Batuhan_, 13:56
Diğer Tatlı Su Canlıları - 140x50x80 Akvaryum Hk. Sofuoglu, 13:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Jack Dempsey Kırmızı Mücevher Ve Sajica KaanE, 13:18
Yeni Üye Forumu - Ciklet Frkn, 13:11
Yeni Üye Forumu - Co2 Regülatör Solenoid Valf İptal Edilebilir Mi? paxal, 10:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryumdaki Bu Kahverengilikler Neden Olur ? mutlubaba, 10:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Corydoras Ve Cüce Vatoz İle Ne Besleyebilirim MehmetS, 10:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Salyangoz Büyümüş İnci Kefali, 09:47
Yeni Üye Forumu - Vatozum KeremUlaş, 09:35
Yeni Üye Forumu - Blackwater Akvaryum AtlasPoyraz, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanık Blackwater KaanE, 22:39
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Önerisi. Aguamentist, 22:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre darkaura, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 3 İn 1 Güney Amerika Tanklarım bendeniztayfun, 18:54
Akvaryum Tanıtımı - Ölçüm Cihazı Önerisi giyotyn, 17:48
Malzemeler ve Yemler Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel EMİR G., 17:22
Canlı Doğuranlar - Lepistes Pul Kırmızılığı Nedir ? Orhan76, 16:52
Canlı Doğuranlar - Bilgi Alma Canahsha, 16:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hava Motoru Kullanımı Aguamentist, 16:04
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Japon Balığı Sorunu mitii, 14:57
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumunda Kurtcuk M0nty, 14:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuru Başlangıç (dry Start) Hemianthus Cuba (yardım restle0068, 14:02
Bitki Akvaryumları Genel - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 12:11
Bitki Akvaryumları Genel - Molly Balığın Dışkısı xellence07, 12:10
Canlı Doğuranlar - Endler Lepistes Ilaydagoksel, 10:54
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Microfex Kültürü sefailgaz 07:10
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:56
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 06:53
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 06:53
- Creaqua Firefly V2 90cm Armatür Poetika35 05:17
- 50x35x30 Akvaryum Ultraclear 45 Derece Lazer Kesim Poetika35 05:17
- Kriza Gold emree06 03:27
- Damizlik Damizlik Alti Balıklarınız Alınır xasin06 01:31
- Pistia yakaryus 00:49
- 18 Lt Full Dolu Co2 Tüpü bulentarda 00:34
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 00:30
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 00:30
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 00:30
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 00:30
- 2.67 Tüp Furcifer 00:01
- Dennerle Akvaryum Furcifer 00:01
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 00:01
- Creaqua Nano Elit Furcifer 00:01
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:01
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:01
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 23:56
- Kampanyalı Paket Bitkiler-ücretsiz Kargo Öğretmen Ali 23:29
- Fırsat Bitki Paketi-ücretsiz Kargo Öğretmen Ali 23:29
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 23:15
- Süper Red L144 Siyah Vatoz Bloody Mavi Kadife Rocky Volkan 22:39
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 21:59
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 21:59
- Extra Clear Camlı Yandan Sumpli Sadece 5000 Tl Firefighter 21:18
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 20:53
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 20:24
- Afrika Cichlidleri devito 20:08
- Armatörlü Çerçeveli Akvaryum, Cama Cam Akvaryum Vokkaryum 19:41
- Damızlık Sarı Prenses 6cm-8cm yusufhboglu 19:25
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 18:24
- Canlı Yem Çeşitleri Lotus88 17:54
- Tam Yetişkin Boy Çöpçü Cyber_Scout 17:02
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 17:01
- 100 Adet Saulosi (şehir Dışı Gönderim Vardır) FrkMbuna 17:01
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 17:00
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 16:06
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 16:00
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 16:00
- Cüce Vatoz, Kuhli, Kiraz Karides, Katil Salyangoz batuhan.ylmz 15:44
- Satılık Full Dolu Lifetech838 Filtre Ch1988 15:16
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:05
- 5 Erkek Saulosi Emirk 13:45
- 44 Cm Mangrow Emirk 13:45
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:03
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:03
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 13:03
KULLANICILAR
- 27 Online Kullanıcı, 15 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.