ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
almera41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2015 09:52
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mert Özer
Doğum Tarihi:
30 Nisan 1992
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mert Özer
SON 10 MESAJI
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Valla mesut bey keşke bende dediğiniz gibi yapabilsem ben ciddi derecede masraf yaptım bu hobiye pinpirikliyim bu konularda olucaksa en iyisi olucak diyorum o yüzden kaptırdım gittim ama bu aralar bi düzelme var bende seziyorum :) Konuya gelicek olursak dademin yemleme yaptım bi balığımda yem yemedi dikkatimi çekti ben anlamadım gitti arkadaş balıklar strese gireceğine ben strese girdim burda elimiz kolumuz bağlı valla kaç gündür dış filtremide çalıştırmıyorum dediğiniz gibi yapıp filtrel sepetlerini yıkadım serdim etrafa kurusun diye ama sudada hafif bir bulanıklık oldu diyebilirim bu sera baktopura başlasammı sizce , Savaş Bey yumurta olduğunu zannetmiyorum dikkatli bir şekilde incelemiştim o çıkıklık gibi birşey yok ağzında yumurta olsa ağzını kapatır açmazdı galiba bu arada açıyor kapatıyor şuan iki dişimde yem yemedi sorun gide gide büyüyormu acaba :)
Valla mesut bey keşke bende dediğiniz gibi yapabilsem ben ciddi derecede masraf yaptım bu hobiye pinpirikliyim bu konularda olucaksa en iyisi olucak diyorum o yüzden kaptırdım gittim ama bu aralar bi düzelme var bende seziyorum :) Konuya gelicek olursak dademin yemleme yaptım bi balığımda yem yemedi dikkatimi çekti ben anlamadım gitti arkadaş balıklar strese gireceğine ben strese girdim burda elimiz kolumuz bağlı valla kaç gündür dış filtremide çalıştırmıyorum dediğiniz gibi yapıp filtrel sepetlerini yıkadım serdim etrafa kurusun diye ama sudada hafif bir bulanıklık oldu diyebilirim bu sera baktopura başlasammı sizce , Savaş Bey yumurta olduğunu zannetmiyorum dikkatli bir şekilde incelemiştim o çıkıklık gibi birşey yok ağzında yumurta olsa ağzını kapatır açmazdı galiba bu arada açıyor kapatıyor şuan iki dişimde yem yemedi sorun gide gide büyüyormu acaba :)
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Değerli bilgileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim dediğiniz gibi tam emin olmak istemiyorum ama balığımın biri dediğim gibi koloni ile yüzüyor arada sırada dademin sarımsaklı granül yem verdim yeme doğru yüzüyor ama yemiyor pullarında herhangi bi kabarma , gözlerde herhangi bir dışa çıkma gibi birşey yok , Savaş beyin dediği gibi ayırırsam belkide koloniye tekrar kabul edilmeyip diğer balıklar tarafından öldürülme riskide var . Fakat ben bir konuda birşeyi merak ediyorum ben ana tankta mikofish uyguladım ve dış filtre sepetlerini çeşme suyunda yıkayıp odaya yaydım şuan kuruttum sepetlerini ve süngerleri kısacası dış filtrede bakteri diye birşey kalmadı karbon olarak illa seranın süper karbonunumu kullanmak gerekli petshopdan herhangi bir karbon alıp kullansam sorun teşkil edermi , eğer bu şekilde devam ederse yem yemeyip öleceğine bloat tedavisine başlıcam bütün tanka uygulucam tedaviyi o zamana kadarda ana tanktaki sarımsı su geçmezse bende sera baktopur tedavisine geçtim varsayalım suyun sarılığı ve sera baktopur tabletin etkisiyle balıklarda yanma vs herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ?
Ben troplar için kendime bir yemleme takvimi hazırladım bu takvime göre düzenli yemlemesini yapıyorum yemlerin hepsi kaliteli yemler kısaca bu şekilde ;
Tetra Pro Algae ( Cips yem )
New Life Spectrum Thera + A (Sarımsaklı granül yem )
Dainichi Cichlid Veggie FX ( Granül yem )
Tropical Super Spirulina Forte Flake ( Pul yem )
Sera Spirulina Tablet Yem ( Cama yapışan )
JBL Spirulina Flakes ( Pul yem )

Değerli bilgileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim dediğiniz gibi tam emin olmak istemiyorum ama balığımın biri dediğim gibi koloni ile yüzüyor arada sırada dademin sarımsaklı granül yem verdim yeme doğru yüzüyor ama yemiyor pullarında herhangi bi kabarma , gözlerde herhangi bir dışa çıkma gibi birşey yok , Savaş beyin dediği gibi ayırırsam belkide koloniye tekrar kabul edilmeyip diğer balıklar tarafından öldürülme riskide var . Fakat ben bir konuda birşeyi merak ediyorum ben ana tankta mikofish uyguladım ve dış filtre sepetlerini çeşme suyunda yıkayıp odaya yaydım şuan kuruttum sepetlerini ve süngerleri kısacası dış filtrede bakteri diye birşey kalmadı karbon olarak illa seranın süper karbonunumu kullanmak gerekli petshopdan herhangi bir karbon alıp kullansam sorun teşkil edermi , eğer bu şekilde devam ederse yem yemeyip öleceğine bloat tedavisine başlıcam bütün tanka uygulucam tedaviyi o zamana kadarda ana tanktaki sarımsı su geçmezse bende sera baktopur tedavisine geçtim varsayalım suyun sarılığı ve sera baktopur tabletin etkisiyle balıklarda yanma vs herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ?
Ben troplar için kendime bir yemleme takvimi hazırladım bu takvime göre düzenli yemlemesini yapıyorum yemlerin hepsi kaliteli yemler kısaca bu şekilde ;
Tetra Pro Algae ( Cips yem )
New Life Spectrum Thera + A (Sarımsaklı granül yem )
Dainichi Cichlid Veggie FX ( Granül yem )
Tropical Super Spirulina Forte Flake ( Pul yem )
Sera Spirulina Tablet Yem ( Cama yapışan )
JBL Spirulina Flakes ( Pul yem )

Tropheus Yüzgeç Erimesi
Teşekkür ederim mesut bey , balığımın birinde bloat var elimde sera bactopur var tedavisi ne şekilde olmalı ana tanktan ayırarak karantina tankındamı tedavi edeyim yoksa diğer bütün balıklarla beraber ana tanktamı tedavi edeyim diğer 9 balık yem yiyor sorun değil tek bir dişim yemden kesildi ana tanktan karantina tankına su boşaltsam zaten ana tanktaki su sarı halde ne gibi bir yol izlemeliyim iyi günler.
Teşekkür ederim mesut bey , balığımın birinde bloat var elimde sera bactopur var tedavisi ne şekilde olmalı ana tanktan ayırarak karantina tankındamı tedavi edeyim yoksa diğer bütün balıklarla beraber ana tanktamı tedavi edeyim diğer 9 balık yem yiyor sorun değil tek bir dişim yemden kesildi ana tanktan karantina tankına su boşaltsam zaten ana tanktaki su sarı halde ne gibi bir yol izlemeliyim iyi günler.
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Bütün sepetleremi aktif karbon koyup öyle çalıştırayım ? Yoksa tek sepette aktif karbon yeterlimi
Bütün sepetleremi aktif karbon koyup öyle çalıştırayım ? Yoksa tek sepette aktif karbon yeterlimi
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Çok şanssız bir adamım herhalde bütün aksilikler beni buluyor galiba dişilerimden biri bloat oldu herhalde diğer arkadaşları gezerken o tek başına bir köşede bekliyor bazen erkek onu koşturuo etrafta sonra tekrar köşesine geçip bekliyor sarımsak suyunu yemlerine karıştırıp verdim banamısın demedi yemi ağzına dahi almadı bazen yemi ağzına alıp tükürüyordu şimdi oda yok akvaryum suyuda hala sarı renkte dış filtre sepetleri 2 gündür kurumada bekliyor öyle elimde 20 adet sera bactopur tablet var ama suda mikofish ilacı var su sarı renkte karantina tankım var ama bu şekilde balığı ayırmak gereklimi ne yapmam gerekli tam olarak
Çok şanssız bir adamım herhalde bütün aksilikler beni buluyor galiba dişilerimden biri bloat oldu herhalde diğer arkadaşları gezerken o tek başına bir köşede bekliyor bazen erkek onu koşturuo etrafta sonra tekrar köşesine geçip bekliyor sarımsak suyunu yemlerine karıştırıp verdim banamısın demedi yemi ağzına dahi almadı bazen yemi ağzına alıp tükürüyordu şimdi oda yok akvaryum suyuda hala sarı renkte dış filtre sepetleri 2 gündür kurumada bekliyor öyle elimde 20 adet sera bactopur tablet var ama suda mikofish ilacı var su sarı renkte karantina tankım var ama bu şekilde balığı ayırmak gereklimi ne yapmam gerekli tam olarak
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Tamam teşekkür ederim damızlık altı olan bi balığım yem yemiyor bugün pazar olduğu için yemleme yapmadım bağırsakları boşalsın diye haftada bir yem vermiyorum sorun neyden kaynaklı olabilir acaba öyle bazen grupla yüzüyor bazen kendi başına havada asılı kalıyor erkek habire taciz ediyor titriyor vuruyor vs.
Tamam teşekkür ederim damızlık altı olan bi balığım yem yemiyor bugün pazar olduğu için yemleme yapmadım bağırsakları boşalsın diye haftada bir yem vermiyorum sorun neyden kaynaklı olabilir acaba öyle bazen grupla yüzüyor bazen kendi başına havada asılı kalıyor erkek habire taciz ediyor titriyor vuruyor vs.
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Anladım peki bakari kültüru eklememe gerek varmi akvaryuma elimde sera nitrivec 100 ml mevcut
Anladım peki bakari kültüru eklememe gerek varmi akvaryuma elimde sera nitrivec 100 ml mevcut
Tropheus Yüzgeç Erimesi
evet solungaçların yanındaki yüzgeçlerdeki erime mevcut, artemia zararlı dediler onun için ondan uzak durdum ama tatlı su karidesleri olabilir
Merhaba tedavi sonrası ilaçlı sarı suyu nasıl eski haline dondurebilirim neler yapmak lazım aktif karbonu nerden alabilirim herhangi bir marka olmak zorundami bide
evet solungaçların yanındaki yüzgeçlerdeki erime mevcut, artemia zararlı dediler onun için ondan uzak durdum ama tatlı su karidesleri olabilir
Merhaba tedavi sonrası ilaçlı sarı suyu nasıl eski haline dondurebilirim neler yapmak lazım aktif karbonu nerden alabilirim herhangi bir marka olmak zorundami bide
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Su değişimini kombiden ılık su çekerek koysan sorun olurmu balıklar şebeke suyuna alışkın şuan dış filtrenin sepetlerini ve süngerlerini temizledim çeşme suyunda odanın etrafına serdim kurusun diye..Eklediğim resimlerde erimeler gözükmüyor haytalar yerinde durmadıkları için net bir solungaç resini çekemedim .. Mikofish tedavi sonrası su eski haline nasıl döner ne gibi yol izlemeliyim sera nitrivec bakteri kültürüde aldım .. şimdi %25 su değişimi ve dip çekimi yapıp reflowers su düzenleyici ile düzenledim ..
almera41 2015-04-17 21:48:44
Su değişimini kombiden ılık su çekerek koysan sorun olurmu balıklar şebeke suyuna alışkın şuan dış filtrenin sepetlerini ve süngerlerini temizledim çeşme suyunda odanın etrafına serdim kurusun diye..Eklediğim resimlerde erimeler gözükmüyor haytalar yerinde durmadıkları için net bir solungaç resini çekemedim .. Mikofish tedavi sonrası su eski haline nasıl döner ne gibi yol izlemeliyim sera nitrivec bakteri kültürüde aldım .. şimdi %25 su değişimi ve dip çekimi yapıp reflowers su düzenleyici ile düzenledim ..
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Tamam eve gidince mutlaka net bir resim yakalayıp eklerim..
Yakalayabildiğim en iyi resimler bunlar

Tamam eve gidince mutlaka net bir resim yakalayıp eklerim..
Yakalayabildiğim en iyi resimler bunlar

SON MESAJLAR
- 6 Mm Cam Yeter Mi Uriel, 21:30
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Channa Asiatica Sorularım AmatorChannaci, 21:12
Labirentliler - Elma Salyangoz Yumurtalari Cyber_Scout, 21:08
Diğer Tatlı Su Canlıları - Geophagus Günlüğü yasinbalak, 20:09
Güney Amerikan Cichlidleri - Bettamın Formu Hakkında belmont, 19:59
Yeni Üye Forumu - Channa Limbata Hacim Hk. AmatorChannaci, 19:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Farklı Türler Balık Tavsiyesi Hk. Samnastrp, 19:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kurulum Aşamasında Ki Beta Akvaryumum Zuzu2446, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettalar Arası Agresiflik İçin Çözüm PufferKingdom, 18:53
Labirentliler - Karidesler Hep Saklanıyor IgorVladimir, 18:45
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryumumda Düzen Sorunu Samnastrp, 18:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Önerisi aran, 16:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Canlı Doğuran Ve Yavru Akvaryumum Endlerci, 16:36
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 16:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum İçin Artık Sadece Pipo Yeterli Olurmu ceyh, 15:52
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Sararmasi Cyber_Scout, 15:36
Bitki Akvaryumları Genel - Cihihiros B Serisi Jakado33, 15:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Discuslarım Hakkında Bilgi kuman, 13:41
Discus - Hangi Tür Beslemeliyim Gokhaan, 13:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 25küp Sumplu Karides Tankı harun46, 13:21
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Betta Tankı MasterChiefHakan, 12:57
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Tür Ve Dikkat Etmem Gerekenler. tsp7, 11:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Spectrum Led yemrekozenn, 11:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Dar Yerlere Giriyor Cyber_Scout, 11:27
Labirentliler - Tanganyika : Amatör Dokunuş scorpion26, 10:01
Akvaryum Tanıtımı - 50 X 50 X 50 Cm Akvaryum İçin Filtre Öneri? aqua08, 08:29
Filtreleme Seçenekleri - Uzun Süre Sonra Yeniden ♥️ Tallha, 05:26
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Doğuranlar Hakkında IgorVladimir, 23:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 10 Ppi Süngerde Anubias Büyür Mü AmatorChannaci, 23:45
Bitki Türleri ve Bakımı - Microfex Cyber_Scout, 23:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 23:04
Akvaryum Tanıtımı - Fishka Japon Balığı Yemi Hakkında GhostKoi, 21:56
Malzemeler ve Yemler Forumu - 3 Yıl Sonrası Hobiye Dönüş Amatör balıkçı, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Karidesin Rengi Dayanıklılığını Etkiler Mi? İnci Kefali, 15:20
Yeni Üye Forumu - 60p High-tech Bitkili bendeniztayfun, 13:38
Akvaryum Tanıtımı - 30 Küp Low Tech bendeniztayfun, 13:35
Akvaryum Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 13:12
Akvaryum Tanıtımı - Cok Basit Akvaryum Tasarim Onerileri silver, 13:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Çeşme Suyu Kullanımı neomeo, 13:05
Canlı Doğuranlar - Molly Baligi Davranislari? Srn002, 13:01
Yeni Üye Forumu - Yeni Balıklarım ogurcay, 12:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Discus Akvaryumu Kurulumu Baykara50, 12:19
Yeni Üye Forumu - Saulosi - Paslı(rusty) Ciklet İçin Tavsiye juniorrrrrrr34, 12:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu İnce Ayar Vanası Arızalı Mı ? Cyber_Scout, 11:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Orandam İştahsiz Ve Fazla Hareket Etmiyor fishhyy, 11:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Albimarginata Ve Vaillanti İnci Kefali, 09:13
Akvaryum Tanıtımı - Beta Dipte Yan Yatıyor AquaVita, 23:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Tür Ve Cinsiyet Ayrı Mı SilenTMurder, 22:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yosun Ve Bitki Erimesi İçin Ne Yapmam Gerek ? Ehtiyar, 21:51
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Afrika Cichlidleri devito 21:14
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 21:02
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 21:02
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 21:02
- 2.67 Tüp Furcifer 20:59
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:59
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 20:59
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:59
- L 201 - 333 Erkekler muyat 20:46
- Bio Life Filtreli Kuluçka ciii87 20:36
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 20:35
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 20:35
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 20:35
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 20:23
- Albino Kipililer veyselsimsek 20:23
- Çift İvanacara Adoketa Uriel 20:00
- Chihiros B60 Uriel 20:00
- 75x45x40 Veya 90x45x40 Akvaryum Arıyorum Mobilyalı Uriel 20:00
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 19:56
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 19:40
- Anunias Nana 10-12 Yapraklı 2 Sürgünlü Rizom erosennin 18:36
- A. Agassizi Blue Flame Dişi Arıyorum erosennin 18:36
- Cüce Vatoz egehamit 17:34
- Karides Türleri egehamit 17:34
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 17:34
- Phillippines İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 17:19
- Çek İthalatı Balıklar Sınırlı Stok Aqualandakvaryum 17:19
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 17:00
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 16:52
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 16:52
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:40
- Ful Black Lepistes 3 Erkek 1 Dişi beypazarlı 16:21
- Dolaplı Bombeli Full 65 Cm Akvaryum Balık Aksesuar beypazarlı 16:21
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 16:16
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 16:16
- Beta SmallCandyThing 16:16
- 80 X 40 X 40 Clear Camlı Akvaryum Tam Set alperemrecakir 15:59
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:22
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:38
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:38
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:38
- 2 Li İçten Sumplu Akvaryum Set ozkan.06 14:15
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 14:11
- Demasoni Yavru 2cm tarikyksl 14:11
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 14:03
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 14:03
KULLANICILAR
- 140 Online Kullanıcı, 76 Üye
Online Kullanıcılar
Merty,
Balikcidede,
AbdullahKurcaduz,
K0L0Ni,
Elegans,
zimeth,
EfeC,
Samnastrp,
Koksal Gurkan,
juniorrrrrrr34,
ardaagnaday,
Taha Yanık,
ka2n,
Tallha,
QUARESMEDA,
Hylmz37,
emreyesilyurt,
erhan3548,
Tuby,
osmandbnl,
Öğretmen Ali,
EKAR,
ahmetfiratozkaya,
Özgür Özaydın,
taskinramazan,
Ozmoziz,
Akvarist Batuhan,
halil ışık,
sina cen,
kerimkoz,
sakal34,
MiSoSiKiaN,
Vitalis,
uyelik269,
mrah,
Akax,
OgiStotch,
livadi,
enpimebu,
falconx,
CevdetSERBEST,
Zuzu2446,
Cyber_Scout,
Hidro Dinamik,
RavenCarrion9,
Hobimus,
cbrhsm,
BaytarBey,
ithanchan,
belmont,
ciii87,
M.Murat Yavuz,
HaydarGul,
Cengiz Dalsal,
Formicasmind,
ALP85,
Ciyus,
erkanmazici,
bionichumann,
Samed04,
BoraER,
aktugsedat,
Uriel,
UgurCoban,
sedaterdem,
Hasandeniz,
Amati340,
serfer1915,
baron70,
HarunYILDIRIM,
baki,
altum123,
ternapi,
oy1905gs,
etotek,
Optimum,
veyselsimsek,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.