ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
caneryali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2010 22:38
Son Ziyaret:
11 Kasım 2020 13:00
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Yalı
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Turizmci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner Yalı

200 LT Tri-Color Melek Akvaryumu

SON 10 MESAJI

Hava Kesesi Sönmesi
Bu patlama gerçekleşmeden balık herhangi bir belirti vermiyorki? Yani bunu önlemek için bir ilaç olsa bile sürekli kullanım gerekir. Melek yavrularımda yaşamıştım hava kesesi sorununu. Yavru balıklarda gördüğünüzde çok moral bozuyor. Resmen akıntıyla sürükleniyor hayvancağızlar :(
Nolursunuz Bakın :(

Yardımcı olarak Sera Baktopur öneririm. Yeme gelmemesi muhtemelen iç bakteriden kaynaklanıyordur ve bu ilaç iç bakterilere oldukça ekili. Bu arada eğer imkanın varsa başka bir yere ayır balığı.

Nolursunuz Bakın :(
Fotoğraf koyabilirsen daha çok yardımcı olmaya çalışabilirim. Bu arada diğer melek rahatsız edici hareketlerde bulunuyor mu?
Hava Kesesi Sönmesi
Ben aynı sorunu yaşadım fakat biraz daha farkli bir şekilde. Balığım kendiliğinden su yüzeyine çıkıyordu. Su yüzeyine çıkıncada yan dönüyordu. Dibe inebilmek için inanılmaz bir çaba sarfediyordu. Internette oldukca geniş bir araştırma yaptım ve herkes hava keseciğinin patladığını söyledi.

Bu durumun en büyuk nedeni batmayan yemlermiş. Balik yemi alırken yuttuğu fazla hava bu keseciği patlatabiliyormuş. Sizin durumunuz benden birazdaha farklı ama bildiğim kadarıyla bu hava keseciği probleminin çözümü maalesef yok.

Bu arada; bu sorunu izledigim iki balığımıda maalesef kaybettim :(

Sağlıklı balıklar.
Tri-Color Meleklerimde Hastalık (Fotoğraflı)
[QUOTE=itswip]O noktayı nasıl gördünüz :) Bence hiçbir sıkıntı yok[/QUOTE]

Erken tehşis diyelim :) Tahmin ettiğim gibi diğerlerinde de çıkmaya başladı. Ve hareketlilikleri belirgin bir şekilde yavaşladı. Akavryumdaki tüm bitkileri çıkartıp %50 su değişimi yaptım. Filtreleri kapattım, ara ara çalıştıracağım. Havalandırmayı artırdım. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine aşağıdaki kür'ü uygulayacağım.

1. Gün: Metlilen mavisi
2. Gün: %20 Su değişimi ve dinlendirme.
3. Gün: Sera Baktopur
4. Gün %20 Su değişimi ve dinlendirme.

Bu şekilde birkaç gün gideceğim. Bu arada tüm bunları yaparken su ısısı 28-29 civarı olacak. Arkadaşım denemiş ve oldukça iyi verim almış tedaviden.

Tavsiyelerinize her zaman açığım arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler. :)

Tri-Color Meleklerimde Hastalık (Fotoğraflı)
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Tri-color meleklerimde hareketlerde yavaşlama, balıklardan birinde yemlenmeme durumu. Akvaryumun içinde şeffaf yüzen salyamsı uzantılar, balıkların bazılarında beyaz çıkıntılar (beyaz benek değil)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Elma salyangoz (1) Cüce Vatoz (5) Anubias (5)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):-

Filitrasyon: Ehiem Dış Filtre + Ehiem İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Ichthyo Metilen Mavisi ve Sera Baktopur

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.)

Yukarıda belirttiğim ilaçları henüz düzenli kullanmadım. Açıkçası ikisini bir arada kullanabilir miyim bilemiyorum. Eğer bu ilaçların nasıl kullanmam gerektiği hakkında bir tavsiyeniz varsa ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hastalık tam olarak nedir onu bile anlayamadım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Tricolor Melek Beslenme
Açıkçası meleklerim boylanana kadar hep artemia kullandım. Bir süre sonra artemia ile birlikte kaz ciğerini ufalayarak vermeye başladım. Uzun bir süre böyle devam etti. Eğer melekleriniz tri-color ise kesinlikle kaz ciğeri derim.
Melek balığı alacağım yem önerisi

Kurutulmuş kaz ciğerini tavsiye ederim. Oldukça besleyici. Hele ki melekleriniz tri-color ise kırmızı renklerini faha fazla ortaya çıkartıyor. :)

İlginç bir melek ailesi problemi
Akvaryumunuz hakkında birkaç bilgi verebilir misiniz? Yani başka balık var mı? Hacim ve yüksekliği ne kadar? Uzun süredir melek yetiştiriyorum. 2. jenerasyona yumurta alıyorum şuan ama buna benzer bir davranış hiç görmedim. Hatta 2 erkek - 1 dişi üreme yaptıklarına bile şahit oldum ama böylesi hiç denk gelmedi. caneryali2012-07-25 20:35:53
Melek balıklarım hastalarmı?
Akvaryumunuzun yüksekliği ne kadar acaba? 20 lt. akvaryum melek için pek yeterli bir boyut değil. Eş tutsalar bile üreyebileceklerini zannetmiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.