ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iwagumi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
497
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2010 20:43
Son Ziyaret:
21 Nisan 2024 13:58
Toplam Mesaj:
450 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Kurşun
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Kurşun

SON 10 MESAJI

Tankın Genel Durumu Ve Power Led Yapımı Destek
Sitrik asit konusunda aynı yollardan bende geçtiğim için tavsiyede bulunmak istemiştim daha önce uzun süreler mayalı sistem kullandım daha sonra aynı sistemden bende alacaktım fakat fiyat olarak pahalı üzerine biraz daha para ekleyip 2.el hazır sistem almak daha mantıklı sonuçta 1000 tl ona verene kadar 1500-2000 bandında 2. el hazır kurulu sistem alınabilir, üzerinde selenoid valf olması çok artı zaman ayarlı prize bağlayıp istediğinizi saatlerde akvaryuma co2 verebiliyorsunuz, buda büyük kolaylık sağlıyor, tabi eve çocuk vardır doldurmak zordur sizin için hangisi daha kolaysa onu tercih etmek yararınızadır.
Ledpaketimden ledleri almıştım ama hatırladığım kadarıyla driver marketdigitalimde daha ucuzdu driver ve pcbleri ordan aldım diye hatırlıyorum yani sizde benim gibi hangi site daha uyguna geliyorsa orayı tercih edebilirsiniz.
Uv olayındada ultraviole nm değeri ne kadar düşerse steril edici yani mikrop kırıcı özelliği artıyor diye biliyorum yani suyu steril etmek yada malzemeleri steril etmek için uv ışıktan yararlanılıyor hatta akvaryumların filtrelerine uv lamba takılır sudaki mikrop bakteri yosunları öldürmek için fakat çıplak gözle buna bakmak zararlı olur, o yüzden gözlerine ciddi bir zarar verirmi bilmiyorum isterseniz o konuyu darkaura hocamıza sorun daha net bilgi verir diye düşünüyorum normalde uv olmasada lamba olur ama işte insan bir kere yaptığı için en iyisini yapayım diye düşünüyoruz.
Sen istersen 405-410 nm olayını darkaura ya danış, göze zarar verebilir, ondan dolayı benim kesin bir şey söylemem yanlış olur.
Tankın Genel Durumu Ve Power Led Yapımı Destek
Renk dağılımı 72w için konu içinde dağılım şemaları vardı yani eşit olarak dağıtacaksınız kırmızılar bir köşeye maviler bir köşeye olmayacak, eşit dağıtırsanız gökkuşağı diye birşey söz konusu değil, sadece kırmızı alırken deep red olanı seçeceksiniz mavi alırkende royalblue zaten nm değerleri verilmiş.
Uv alırkende 420-430nm uv mor olanı alacaksınız yani yanındaki nm yazan değerler önemli.
Akvaryum buhar camı önemli değil hatta ışığı kırıyor yada azaltıyor diye yazı okumuştum önemli olan kasada buhar camı eğer o olmassa direk buhar ledlerle temasa girip sisteme zarar verir.
Ben fan kullanmıyorum ama imkanın varsa kesin tavsiye ederim niye dersen ledler çok fena ısınıyor buda ömrünü kısaltıyor, nekadar sıcaklığı dağıtırsan ömrü okadar uzun olur o yüzden imkanın varsa düşünme mutlaka fan tak derim, ve termal macun mutlaka kullan.
Ben site olarakda ledleri ledpaketimden almıştım.

[QUOTE=Dark65]72W için power led renk sırası. İsteyen arkadaşlar bu şekilde sıralama yapabilirler.

Kırmızı : Deep Red
Mavi : Royale Blue
Beyaz : White
Mor : Full Spekturum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124579/111120181455421.jpg[/IMG][/QUOTE]

Sizin için dizilimin nasıl yapılacağını konu içinden buldum, bu şekilde dizilim yapabilirsiniz. Dark65 nickli arkadaştan alıntıdır.

Konusu burada: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/72w_power_led_fotoroman_tadiyla_guncellendi!!_k928381.asp[/URL]

Kendisi önce 2 beyaz 1 grow led kullanmış daha sonra kırmızı mavi oranına geçmiş 2. Yaptığından daha iyi performans aldığını belirtmiş konuyu okuyup kararını verebilirsin.
Birde sitrik asit işine harcadığın parayla üstüne biraz daha koyarak 2. El tüplü sistem düşünebilirsin.

Tankın Genel Durumu Ve Power Led Yapımı Destek
Hightech geçmek istiyorsan ve kırmızı bitkiler ekleyeceksen 2 beyaz 1 growla istediğin kırmızılığı elde edemeyebilirsin onun yerine darkaura hocamızın konusu var:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp[/URL]
Buradaki dizlime göre %20-25 660nm deep red, %10 royalblue mavi, %5 420-430nm uv mor, %60 biraz üzerinde 6000-7000 kelvin soguk beyaz şeklinde yaparsan bitkileri kızartmada daha etkili oluyor.
Yok benim için kırmızı bitkiler pek önemli değil diyorsan yaptığın dizilimde çok iyi performans gösterir.
Benim elektrik elektronik bilgim olmadığı halde kendi çabamla yaptım gayet güzel sonuçlar aldım, fiyat olarak tabi biraz daha uyguna geliyor, üstelik hazır sistemlerde genelde smd led kullanılıyor onlarda 50 cm yükseklik akvaryum için hiç tavsiye etmem, smd ledler ışığı alta indirmede hiç başarılı değiller, en iyisi bu konuda power led.
Kendin yapın bir artısıda yarın bir gün bir şey olursa müdahale etme şansında olur, mesela ledin biri patladı diyelim çıkartır kendin yenisini takarsın.
90 derece led takman tabiki ışığı daha verimli kullanırsın daha aşağılara indirirsin ben aldım lensler ama benim kasa lens takmaya müsait olmadığı için lensleri kullanmadım buna rağmen yükseklik bendede 50 cm ama montecarlo yetiştirebiliyorum.
bende 2 sıra pcb kullandım ama hem ledin, hemde pcbinin arkasına termal macun sürdüm, uzun süredir kullanıyorum daha hiç ledim patlamadı, yalnız dikkat etmen gereken şey mutlaka kasanın buhar camı olsun yoksa ledler buhar alıp hep bozuluyormuş.
Dediğim gibi elektrik-elektronik bilgim yok kendi çabamla yapıp highech akvaryum kurdum kendi bilgilerimi aktarmaya çalıştım umarım yardımcı olmuşumdur.
Dutch Tankım
Akvaryumunuz çok güzel, renkler çok canlı ve tertemiz akvaryum, nazar değmesin diyelim.
Keşke biraz ayrıntıda verseydiniz, akvaryum boyutu nedir 90p akvaryummu, ışık bitkileri çok canlı göstermiş hangi model ışıklandırma kullandınız, gübreleme methodunuz nedir, vereceğiniz tavsiyelerle bizlerinde örnek alabileceği kurulum olur.

İnternet Üzerinden Güvenilir Bitki Satıcısı
[URL]https://www.akvaryumbitkievi.com/Bitki[/URL]
Yapıştırıcı
Bildiğim kadarıyla japon olmaz daha önce kullanıp canlıları öldüren olmuş, yinede tam bilmiyorum japon konusunda.
Ben super glue 502 kullanıyorum içerik maddesi olarak Cyanoacrylate var bunu kullanınca hiçbir sıkıntı çıkartmıyor, içeriğine bakın Cyanoacrylate varsa kullanabilirsin.
Dutch Tankım
[QUOTE=Ömerfarukavgan]
10 lt cıvarı alt taban Aquantum power sand üstüne 12 cm cıvarı 50 lt bazalt kum yeterlı gelıyor şuanlık abı [/QUOTE]

Çok güzel zaten önceki konuna bakınca ro kullandığını sonrada mineral yüklemesi yaptığını farkettim kh gh düzenli aralıkta tutarsan gayet rahat yetiştirirsin, şimdiden akvaryum ateş ediyor, konunu keyifle takip edeceğim, ülkemizde böyle güzel akvaryumlar görmek gerçekten mutluluk verici.
Dutch Tankım
[QUOTE=Ömerfarukavgan]
Teşekkür ederim abı mını red var erectusun yanında daha çok zor türlere yoneldım nadır özel türlere metalae pantanal tonino sp belem ve dıgerlerı 😅[/QUOTE]

Kum olarak ne kullanıyorsunuz, aktif toprak birde ro suyu yoksa zor türler sıkıntı çıkartabilir açıklamada pek fazla bilgiye ulaşamadım.
Dutch Tankım
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=eRcvBhYLKHI[/VID]

Akvaryumunuz şimdiden çok güzel, elinize sağlık.
Bana göre mutlaka ön tarafta monte carlo olmalı ,
Bitki konusunda dutch style diye arama yaparsanız güzel örnekler bulabilirsiniz.
Limon bitkisi
Lobeliacardinalis
Rotala rotundifolia red türleri
Tiger lotus red
Ludwigia rubin
Ludwigia super red mini
Bu türler akvaryumuna çok yakışır. [:iyi:]
Bitkili Akvaryum Sorunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96764/230920230931381.jpg[/IMG]

Akvaryum bitkilerinizde problem yok, yeni çıkan filizler gayet sağlıklı gözüküyor, bugüne kadar birçok bitki türünü besledim, aynı sorunları bende yaşadım, sizdeki bitki pogostemon değil sanırım, Limnophila Aromatica bitkisine benzettim yada limnophila hippuridoides olabilir bir araştırın isterseniz.
Zaten bitkinin sapına baktığım zaman halen emers formda olduğunu görebiliyorum çok kalın sapı var üstten kesmişsiniz yanlarsan yeni formda filizler vermiş, ben hobici arkadaştan almama rağmen submers formdaydı ona rağmen bitki adaptasyon sürecinde yaprakları hep dökmüştü sürekli akvaryumdan yapraklarını toplamaktan bıkmıştım özellikle suyun üstünde çok yaprakları birikiyordu, en son bitkiyi köküyle birlikte hepsini çıkardım, sonrasında yeni filizleri kesip diktim yeni filizler güzelce büyüdüler sonra tekrar bir daha yeni filizleri kesip alt kısımları attım bitkide hiç yaprak dökümü kalmadı yeni büyüyenler tertemiz.
O yüzden panik yapacak bir durum yok bence köklü değişikler yapmayın bence yeni filizler çıktıkça kesip ekin alt kısımları kökleriyle söküp atın gitsin.
Tavsiye isterseniz, boş bölümler çok fazla var oralara da hızlı yetişen bitkiler ekebilirsiniz, limon,tütün,zeytin,çınar bunlar fazla besinleri tüketecek hem de akvaryum kırmızı tarza olmuş akvaryumunuz da yeşil kontrat da oluşturarak kırmızı bitkilerin daha iyi gözükmesini sağlayacaktır yani Hygrophila türlerini katmanızı isterim, misal hygrophila salicifolia narrow leaf yeşil ince yapraklarıyla diğer bitkilerin daha iyi gözükmesini sağlar sadece kendimce tavsiye de bulunmak için söyledim.
Panik yapmayın, köklü değişiklere gitmeyin gübreleme rejimini co2 rejimini değiştirmeyin extra olarak yeşil ağırlıklı hızlı büyüyen bitkilerde eklemeniz hem besin tüketim açısından hemde kırmızıların kendisini belli etmesi açısından daha iyi olacaktır [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.