ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bonsaii90
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2010 23:50
Son Ziyaret:
18 Eylül 2015 12:10
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kürşat erkan
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kürşat erkan

SON 10 MESAJI

sump için kafa motoru tavsiyesi.
Değerli arkadaşlar bilindiği üzere sump içerisinde hiç durmadan 24 saat çalışan en önemli parçalardan biri kafa moturu.Benim işyerindeki tankımda 1000 lt kullandığım sump için kafa motoru atman at 106 modeliydi 85 watt olup 4500 lt/h kapasitesinde.Ancak son deönemlerde artan elektrik maliyetleri nedeniyle araştırma yapmaya karar verdiğimde aynı işlevi fazlası ile görecek 45-35 watt gücünde eihem ın 2000 lt/h kapasiteli kafa motorları mantıklı geldi.Gerçek elektrik tasarrufu sağlayacak ve kaliteli bir marka öneriniz varmı?Tavsiyeleriniz?
Discus rüyası
Değerli arkadaşlar 6 adet 6 cm olan yavrularım dün tankımla buluştu.Sizinle paylaşmak istedim.

Maşallah demeyi unutmazsanız çok mutlu olurum.su an stresliler yem yemeye çok iştahlı değiller.2-3 gün sadece gündüzleri gün ışığı haricinde ışıksız bakıcam 3.günden sonra düzeleceklerini umut ediyorum.Yorum düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
sump sistemim hakkındaki yorumlarınız
Değerli arkadaşlar sump sistemine ait çizimler bulamadığımdan kendim çizmeye karar verdim.Düşüncelerinizi ve tavsiyeleriniz paylaşırsanız sevinirim.Pazartesi yaptıracam
Alencer red discus
Değerli arkadaşlar bende discusa geçiyorum.Alencer red discus yavru olarak başlıyacam.Tür için tavsiyeleriniz ve ortalama fiyat bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
tankım ısınmıyor
Değerli arkadaşlar öncelikle değerli tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürü bir borç bilirim. Anlaşılan ortak karar izocam yada strafor ile izalasyon sağlamak.Bunu deneyeceğim.Ayrıca elektrik faturası 120 altına düşmüyor.Ama zevk işte deyiyormu?Deyiyor ne yalan söyleyeyim.:)bonsaii902011-01-12 15:08:53

Değerli arkadaşlar öncelikle herkese sorunuma çözüm sundukları için teşekkür ederim.Tavsiyeler üzerine tankın arkasını ve görünmeyen yerlerini kalın elyaf izolasyon malzemesi ile kapladım.inanılmaz şekilde ısıda farketti.Çözüm önerilerini sunan değerli arkadaşlara teşekkür ederim.
tankım ısınmıyor
 Selamlar değerli arkadaşlar.Yaklaşık 1 tona yakın bir tankım var sump  ile birlikte.Tankımda 2 adet 300 wattlık jager ısıtıcı var.28 dereceye ayarlılar.Devamlı calısıyorlar ama ısyerım soguk oldugu ıcın ısınmıyor.Sıcaklık 22-23 derecede.Çareyi ısıtıcıda su ısıtıp sump a kaynar suyu dokerek sıcaklıgı arttırmaya calısıyorum.Ancak farklı bır yontem aklıma gelmıyor tavsıyenız nedir.
tuzlu su için hazırım.
Değerli arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Uzunca zamandır tatlı su ile uğraşıyorum.iki tankımdan birini tuzlu suya çevirmeye karar verdim.Tuzlu suya çevireceğim akvaryumumda şu an 110 lt de tetra ex 700 dış filtre sirkilasyon için seilo 700 dalga motoru ve mavi bir ışık bulunmakta.Bu akvaryumda Tropheus red chimba beslemekteyim.Şimdi bu akvaryumu tuzlu suya çevireceğim.Öncelikle sump kullanmak istemiyorum çünkü yer olarak sorun olacak kendi dış filtrem ve askı protein skimmer ile bu işin altından kalkmayı düşünüyorum.Ayrıca tankın tabanında sıfır numara mercan kumu mevcut.Ne dersiniz.Yola çıkmak mantıklımı bu şekilde?
Macera Bitti. Yeni Maceralar Bizi Bekliyor....
Değerli kardeşim arka fonuna bayıldım.Bende bu fonlardan arıyorum ama bir türlü bulamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek olan arkadaş varmı?
yeni devlerim
Anladım üstat teşekkür ederim yorumların için.Bu arada konu açılmışken yeni konu açıp kirlilik yapmak istemem frontozalar için en kaliteli yem hangisidir tavsiye edeceğiniz?
frontoza için aydınlatma
Arkadaşlar bugun biraz daha iyiydiler.Ayrıca bir pembe ışık ekledim.Yaktığımda loş bir ışık oluyor.Geceleri giderken ofıste ısıklar sonduğunden cok karanlık oluyor.Gece lambası amacıyla led yapsammıki?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.