ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Iskarmoz
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2007
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2011 00:25
Son Ziyaret:
14 Mart 2024 15:13
Toplam Mesaj:
3315 [0.71 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra Bayındır
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
üniversite öğrencisi, biyoloji bölümü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/111197.jpg[/img] Cüce Amerikanlar, Tetragiller, Anormal balık ve sucul canlı türleri… Bukalemunlar & Geckolar

SON 10 MESAJI

Axotl Suyun Altına İnemiyor Uzun Süredir
[VID]https://m.youtube.com/watch?v=3p29Hog_Dzo[/VID][EDIT]Iskarmoz,2023-11-03 09:18:05[/EDIT]
Axotl Suyun Altına İnemiyor Uzun Süredir
Toprak solucanı olur da şehir veya tarla civarıysa kimyasallar falan olabilir haberiniz olsun. Ve kurtlar büyükse yarı değil de çeyrek falan olsun. Fazla beslemeniz sorun olur şuanki durumda, az beslemek dert değil hayvan dibe inene kadar 1-2 hafta.[EDIT]Iskarmoz,2023-10-27 20:23:01[/EDIT]
Axotl Suyun Altına İnemiyor Uzun Süredir
Dediğiniz gibi palet yemdeki havadan vesaire olabilirmiş. Ama palet yem ve ciğeri tam sindiremiyorsa kabızlıktan da olabilirmiş. Belki de tanktaki amonyak değerleri yüksek ise de bu yüzeye yakın durma davranışı olabiliyormuş. Mümkünse palet yemi kesin, solucan veya kan kurdu verin. Olmadı ufak tetra lepistesler gibi canlı balık. Solucan veya kan kurdu vericekseniz vermeden saatler önce temiz suya veya bir kaba koyacağınız akvaryum suyuna koyup biraz içlerindeki pislikleri atmasını sağlayabilirsiniz belki ama çok gerekli mi bilemiyorum fazla denetimim yok onlarda. Donmuş kan kurdu satılıyor balıklar için, onları deneyebilirsiniz.

Amonyak ihtimali varsa da yoksa biyolojik filtreleme için olan substrat veya matrix veya başka isimlerle satılan mikroskopik gözenekli filtre malzemelerinde almak lazım. Bakteriler amonyağı nitrit ve sonra nitrata dönüştürür. Nitrat o kadar zehirli değildir. Su değişimi yapmak da iyi olur ilk müdehalede. Ama zaten düzenli ve bol su değişimi yapıyorsanız amonyak olma ihtimali düşük. Amonyak için testiniz var mı?[EDIT]Iskarmoz,2023-10-27 13:06:41[/EDIT]
Tetraakvaryumumda Yanlışlıkla Gördüğüm Yavru Balık
Yüzeyde dolanıp gözü biraz parlak olduğundan lamp eye olsa gerek :) Başka yavrular ya vardır da saklanıyorlardır ya da yenmişlerdir.
Beslemek için mikrokurt veya canlı artemia en iyisi olur. Micro yavru yemleri, kabuksuz kuru artemia vesaire yemeyebilir.[EDIT]Iskarmoz,2023-10-26 19:43:31[/EDIT]
Hangi İnternet Sitelerinden Alışveriş Yapılır :)
Hmm, o zaman atakan petshop'a kendim gidip bir bakayım belki o vakit daha da ucuza gelir.
Hangi İnternet Sitelerinden Alışveriş Yapılır :)
Merhabalar,

Ben olmak Türkiye'de yeni. Hangi sitelerden almak ben en iyi filtreyi, yemleri, kumu vesaire? (Şaka bir yana yıllardır yurtdışındaydım o yüzden hangi sitelerde kaliteli satıcılar ve diğerlerinden daha ucuza bulunuyor bilmiyorum. Bazı sitelirin komisyonu yüksek diye fiyat artıyordur sanırım)

[K]Gittigidiyor[/K] (kapanmış galiba), [K]hepsiburada[/K] ve [K]trendyol[/K] dışında aklıma sıfır ürün sitesi gelmiyor. İkinci el de bildiğim [K]sahibinden.com[/K] vardı, şimdi de [K]letgo[/K] diye bir şey çıkmış galiba. Bir de burada forumda ilanlar oluyor. Başka siteler var mı?
Dicrossus Filamentosus Trio
[QUOTE=ApistoAqua]Öncelikle tebrik ederim , bu inanılmaz güzel türden yavru aldığınız için. Uzun süredir aklımda olan ancak yer açamadığım için bir koloni edinemediğim türlerdendi. Birilerinin yavru aldığını görmek ilerisi için umut oldu açıkçası , sağlıkla kayıpsız büyütürsünüz umarım [:)][/QUOTE]

Teşekkürler. Ne yazık ki ben Türkiye'de değilim ama Türkiye'de de Dicrossus filamentosus'tan yavru alanlar olmuştu son 1-2 yıl içerisinde. Ancak yavrulara ne olduğunu bilmiyorum.
Dicrossus Filamentosus Trio
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Evet evet, gerçekten bir faydası olmuyor çeşme suyu eklemenin ya da mineral katkısı kullanmanın. Bulabilirsem, benzer bir araştırma yazısını okumuştum; paylaşırım. Dediğin gibi, belki bitkilerin ihtiyacı karşılansın ve su israfı olmasın diye böyle bir yöntemi tercih ediyorlardır. Bir de kh oranını 2 ye sabitleyip ph oranını stabil tutmak isteyen (yurtdışındaki hobiciler) böyle bir yöntem izliyorlar, ph ı nasıl stabil tutuyorlar bu şekilde onu da anlamış değilim. Kh 0 dan 1 e çıksa ph nötr üzeri oluyor zaten. Bahsettiğin gibi diğer bir sebebi de şebeke suyuna alıştırıp, ro su zahmetinden diğer hobicileri kurtarmak, canlıyı daha ulaşılır kılmak gibi etkeni de var. Ama ben henüz çeşme suyunda üremiş bir karasu cücesi görmedim. Belli ki sadece yaşanılır şekilde tolare ediyorlardır çeşme suyunu.

Yavrular çok güzel. Zemindeki tortu mükemmel bir besiyeri sağlamıştır. Günde kaç öğün, ne ile besliyorsun?[/QUOTE]

kH suyun pH değişimlerine karşı olan direncini ölçen bir değer, test sudaki CaCO3 (suda çözününce HCO3 olması lazım) oranını ölçüyor. HCO3 da pH değerinin eklenen asit ve bazlar yüzünden değişmesini zorlaştırıyor. Belki molekül detaylarında hatam vardır ama işin özünde kH ne kadar yüksek ise pH o kadar zor aşağı yukarı oynuyor. Ancak bu sadece nötr civarı suda geçerli. İnsanlar kH yüksek olsun istiyor çünkü nötr civarı pH'taki suda pH kolayca asidik değerlere inip tekrar bazik değerlere fırlayabilir kH olmaz ise, bu da amonyumun amonyaka dönüşmesine neden olur ve balıklar zehirlenebilir.
Suyun pH'ı zaten eklenmiş bolca asitten dolayı nötr'ün altında, 4-6 arası değerlerde ise artık kH'a ihtiyaç kalmıyor. Çünkü pH'ın bazik değerlere geçmesi için bolca baz eklenmesi lazım, o da bilerek yapılmazsa kolay kolay olmuyor. bu yüzden peat vs ekleyip blackwater yapılan akvaryumda veya sırf R/O kullanınca bile 5.5 pH değerinde olan akvaryumda kH 0 olsa da sorun olmuyor normal şartlarda, bol miktarda baz eklenmedikçe.
kH 0'dan yüksek olup da pH'ın 6'nın altında olması zaten mümkün değil sanırım ama kesin olarak bilmiyorum.

Günde 1-2 öğün artemia nauplii ile besliyorum sadece. Yavrular büyüdükçe 1 öğünden 2'ye çıkıyor. Belki akvaryumda tortunun arasında yiyecek buluyorlardı ilk hafta da o yüzden 1 öğün besleyince bütün gün şişkin duruyorlardı.
Dicrossus Filamentosus Trio
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Maşallah, çok güzel görüntüler. Sağlıkla büyüsünler.

Konuya katkısı bakımından, zamanında araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla, doğasında 0 kh, ve sıfıra yakın veya düşük iletkenlik ve çözünmüş mineral bakımından düşük ppm değeri sularda yaşayan canlılar için akvaryum sularımızı mineralce zenginleştirmenin bir yararı olmuyor. Şöyle ki tatlı su ekosistemlerinde yaşayan çoğu balık sudan doğrudan mineral alma eğiliminde olmuyor; yediği besinlerden karşılıyorlar. Besin kıtlığı durumunda solungaçları ve derisinden sudan mineral emilimi yapıyorlar. Kaldı ki dicrosus gibi yılın büyük bir bölümünü neredeyse sıfır mineralli su koşullarında yaşayan canlılar için Buğra’ nın da dediği gibi sadece osmos su yeter de artar bile. Hatta yavru gelişimi için bile mineral girmeye gerek yoktur. Doğal sularında zaten mineral yok bu canlıların. Kaliteli yemlerle beslenmesi kafidir diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Cüce amerikanlar ve başka yumuşak asidik su türleriyle ilgilenen birkaç kişi daha sizinle aynı cevabı verdi. Hem yediklerinden kazandıkları hem de hümik maddeler sayesinde elde ettikleri elektrolit, kalsiyum vs. miktarları daha sert suda yaşamaya alışık türlere göre daha yüksekmiş. bu konuda üzerinde deney yapılmış bir tür Kardinal Tetra. Yani doğada neredeyse saf suda yaşayan bir türün akvaryumuna R/O'nun yanında biraz çeşme suyu eklemenin balığa bir yararı yok. Akvaryumdaki bitkilerin gelişimine katkı sağlamak için az miktarda çeşme suyu ekleyormuş çoğu insan. Bir de üretince yavruları bol oranda (veya tamamen) çeşme suyuna alıştırıyor insanlar tabi ki çünkü hem yavruları büyütürken su değişim masrafları azalır, hem değiştirmek daha kolay olur hem de satıldıklarında alan kişiler muhtemelen çeşme suyunda besleyecektir zaten. Ancak doğada o kadar saf ve asidik suda yaşayan türler nasıl nötr ve belki 700-800 mikroSiemens olan çeşme suyuna alışır bilemiyorum biyolojik açıdan. Belki her tür balıkta bu alışma durumu tek nesilde olmuyordur, o kadar detayını bilmiyorum.

Bu arada yavrular neredeyse 2 haftalık oldular:

[VID]https://youtu.be/iv9uYHBTkn0[/VID]
Dicrossus Filamentosus Trio
Belki saf osmos veya deiyonize su kullanmanın bilmediğim bir zararı vardır cidden, sanmıyorum, ama bir sorayım daha bilgili kişilere. Genelde insanların apistolar için %10 çeşme %90 osmos kullanması veya osmosa diskuslar için olan remineralize katkılarından eklemeleri beni de şaşırtıyor açıkçası, sağlıkla ilgili bir nedeni var mı yoksa sadece sudan tasarruf veya bitki sağlığı için mi bilmiyorum.
Kendim saf osmos suyunda doğada da asidik ve safa yakın değerlerdeki suda yaşayan çeşitli balıkları büyüttüm ve yıllarca sorun görmedim açıkçası ama denedim oldu demek iyi değil, merak ediyorum iyi edip etmediğimi.[EDIT]Iskarmoz,2021-07-09 22:58:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.