ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Epsilon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2010 18:17
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2011 12:27
Toplam Mesaj:
126 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Otluoğlu
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Emre bir iki bitki ile biraz jawa moss u dişinin akvaryumuna almayı düşünüyorum. Ama fazla bozmayacağım erkeğin akvaryumunu. Hem zar zor diktim o bitkileri, hem erkek çok memnun bitkilerden, bütün gün yaprakların arasında bir sağa bir sola yatıp süzülüyor, hem de karideslerin saklanması ya da gezinmesi için bitkiler çok faydalı oluyor.

Aklıma gelen bir fikir daha var. Dişiye aldığım akvaryumun arka kısmında 4 parmak genişliğinde açıklık var, buranın tam ortasında şelale filtre takılı. En arka sıraya 4-5 adet bambu dikmeyi düşündüm. Kökleri kumun içerisinde, uçları akvaryumun dışarısında olursa hoş gözükür diye düşünüyorum.

Bir de erkek maşallah bana çok alıştı, ne zaman kapağı kaldırsam fırlayıp geliyor, yem vermemi bekliyor. Fakat dişi hala alışamadı, ne yeme tenezzül ediyor, ne de bana erkek gibi ilgi gösteriyor. Gerçi erkekten 1 hafta sonra yerine kavuştu, onun da etkisi olabilir ama içim rahat etmiyor.

Bu arada erkek ara - sıra köpük yapıyor ama site gördüklerim gibi yoğun ve bir arada değil. Dişi ise tam tersi yoğun bir köpük oluşturmuş. Dişinin köpük oluşturması normal mi?
Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Mustafa Bey bitki konusu beni epey bir zorladı. Suyun içinde çalışmak hakikaten zor işmiş. Bir bitkiyi diktim, bir baktım diğeri sökülmüş, herşeyi yaptım bir baktım 3 gün sonra iki tanesi suyun ortasında yüzüyor. O yüzden biraz karışık duruyor ama ortasını özellikle boş bırakıp derinlik yaratmaya çalıştım.

Genel olarak sazlar dışında tüm bitliler iyi durumda gözüküyor, çoğu yanlardan filiz vermeye başladılar. Onun dışında bir iki yaprak çürümeler meydana geliyor, onları da toplamaya gayret gösteriyorum. Dipteki moslar da büyüyor. Arasıra mosların arasından bir iki karides çıkıp attığım dip yemine geliyorlar, sonra yine bitkilerin arasında kaybolup uzaklaşıyorlar.
Mayalı taştı. Yeni düzenleme Sayfa 2 de
Mustafa Bey öncelikle çok geçmiş olsun.
Açıkçası bitki konusunda çok yeni olduğum için benim aklıma ilk gelen gübrenin fazla gelmiş olma ihtimali oldu.

Ben kurulumda yalnızca misket gübre kullandım, o da üzerindeki tarif doğrultusunda oldu. Bunun dışında haftada bir çok az sıvı gübre koyuyorum. Bitkilerden çok fazla anlamadığım için de genellikle ekstradan CO2 gereksinimi olmayan bitkiler ile bir low-tech sistem kurmaya çalıştım.

Bunun dışında haftanın 7 günü sabah 8-12 ve 13-19 saatleri arasında olmak üzere ışıklandırma yapıyorum.

Ne ölçüde başarılı olacağım sanırım uzun vadede ortaya çıkacak.
Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Benim tecrübem olmadı ama kiraz alınmaması gerektiğini duydum. Betta ile karides beslemek isteyenler amanodan şaşmasın diyorum.

-------

Arkadaşlar uzun zamandır resim çekemiyordum, bugün hem dişiye yaptığım yerin, hem de erkeğin akvaryumunun genel görüntülerinin fotoğraflarını çektim.

Önce dişiye yaptığım yeni yuvayla başlayalım. Malum ilk başta hesapta dişi yoktu, o yüzden bütçe fena halde açıldı:
Erkeğin akvaryumu için aldığım hagen ile zemin oluşturdum, bir şelale filtre, ısıtıcı ve çok da kaliteli olmayan bir akvaryum ile elimdeki taşlardan koydum. Ayrıca erkeğin akvaryumu için aldığım mangrow kökünün kestirdikten sonra kalan kısmını da suyu yumuşatması amacı ile akvaryuma koydum. Kökün çok büyük olması zararlı olur derseniz çıkartıp tekrar kestiririm.










Bu da aşina olduğunuz erkeğin akvaryumu ve genel görünümü:
Bu arada erkeğin akvaryumu ile başım dertten kurtulmadı. Geçen haftasonu yaklaşık 1/4 oranında yine su eksiltmiş, dün gittiğimde sızıntı problemi olduğunu düşündüm ancak su nasıl olduysa üst kapaktan boşalmış. Hatta ışık sisteminin içi olduğu gibi çamur gibi su ile doluydu. Tabi su aldığından ötürü ışık sistemi de sizlere ömür. Bugün kapağı söküp içerisindeki suyu tahliye ettim. Tüm kapağı sökerek içini iyice temizledim. Şimdi buraya bir ampül alıp duyun sağlam olup olmadığını kontrol edeceğim.
Akşam çıkarken de içerisindeki su seviyesini kalem ile işaretleyerek çıktım. Bakalım yarın sabahki manzara ne olacak.





Bu arada Kılıçarslan Bey'in bahsettiği son bir kaç ışının kopma sorunu da çözülmüş gibi geldi bana, sanki yerine gelmeye başlamış gibi. Tabi bu konuda uzman onlanlar daha iyi görürler fakat bir rahat durmuyor kerata, oradan oraya salına salına gezdiğinden resimlerini çekmek hayli güç oldu.
Son olarak da beyefendinin iştahı iyi maşallah. H. Sonu bağırsakları dinlendiriyor ama hafta içi yemeye tam gaz devam :)












Evet bugün açıkçası mesaimin yarısını balıklarıma harcadım, sabahtan erkeğin akvaryumu ile ilgilendim. Öğlene doğru ise diğer oğlan ve kızlarımın (malawiler) dış filtre temizliği, %30 dip çekimi ve su değişimi hadisesi vardı. Ofisteki odamı bu güzel arkadaşlar ile paylaştığım için çok şanslıyım :)



Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Kerem'cim teşekkür ederim, umarım aklında varsa sen de en yakın zamanda kendi betta akvaryumunu yeniden kurup tekrardan yavru alırsın.

Mehmet beni uyarmışlardı kirazlar konusunda, amano renkten kazanıyor. Sanırım şeffaf olduğu için betta'nın dikkatini çekemiyor. Aman diyim, bi daha karides besleyeceksen amanodan şaşma. Geçmiş olsun çok...
Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Aynen öyle Rıdvan Bey, Kılıçarslan Bey sağolsun ilgileniyor, aydınlatıyor, yardımcı oluyor. İnşallah sizin copperblack çiftiniz de sorunsuzca büyür ve güzel güzel yavrularınız olur.
Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Mehmet hayırdır n'oldu balığına?

Kılıçarslan Bey, zaten sizinle konuşmuştuk dişi için daha erken diye, merak etmeyin bu işin sabır işi olduğunu öğrendim, acelem yok, bekliyorum. Son iki ışın olayına siz söyleyince dikkat ettim, sanırım yolda oldu. Hayvancağız yol yaptı, geldi 2 gün 1,5 lt camda bekledi, strese girmesi normal. Akvaryuma girdiğinden beri memnun halinden yalnız, bitkiler arasında dolaşıp duruyor. Dişiyi de yerine bir yerleştirsem içim rahat edecek. Herhalde p.tesi gibi ona da (erkeğinki kadar olmasa da) güzel bir ortam ayarlayacağım. Kopan bu ışınlar yeniden çıkacak mıdır acaba?

Dün başıma kötü bir durum geldi bu arada. Sabah ofise gittiğimde akvaryumun 3te 2sinin boşalmış olduğunu gördüm. Akvaryum küçük olduğu için zorlanarak da olsa kaldırıp arkadaşların da yardımı ile sağına soluna iyice baktım, arka tarafından bir yerinden damla damla da olsa su sızdırdığını farkettim. Hemen orayı kurulayıp akvaryum silikonu ile dışarıdan silikon çektim. Aslında içini tamamen boşaltıp silikonlamayı düşündüm ama malum görünmeyen karidesler ve kendini kuma gömen salyangozlar ölebilir böyle bir durumda o yüzden bu riski almak istemedim. Herneyse tekrar su takviyesi yapıp altına kağıt sererek tekrar akvaryumu yerine koydum. Bu sabah geldiğimde kağıt kupkuruydu, sanırım sızdırma sorununu çözmüş oldum. Umarım tekrar yaşamam.

Bir diğer noktada yem konusu. Erkek bettayı akvaryuma koymadan önce koyduğum cam kapta bir kurt benzeri 2-3 cm boyunda kıl inceliğinde suda S çize çize giden bir şey gördüm, 1-2 sn içerisinde betta gelip afiyetle yedi, sonra aynı canlıdan akvaryumda da gördüm 1 kere, onu da anında mideye indiriverdi. Bu kurt gibi yaratık nereden gelmiş olabilir acaba?

Ayrıca yem olarak da ofise tetra'nın, eveyse tropicalin  betta yeminden aldım, fakat ne erkek ne dişi yeme tenezzül etmiyorlar. Arasıra erkeğin karidesler için attığım Sera vatoz dip yemini tırtıkladığını görüyorum fakat dişi de hiç yem yeme belirtisi yok.


Bu arada dün bugün bu işlerle uğraştığımdan genel fotoğraf hiç çekemedim. Kısmetse p.tesi çekip paylaşacağım.
Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Hasan Ali dişi hazır mı gerçekten sence? Ben pek bi ufak tefek görüyorum ama tabi bu ilk bettalarım. Yine de 1-2 ay bekleyeyim diyorum, daha erkek köpük yapmaya bile başlamadı.

Üreme konusunda benim planım şu şekilde, ikisinin akvaryumunda da gerçekleşmesin birleşme diyorum. Dişinin şu an durduğu küç şekilli 2 lt.'lik bir cam kap var. Önce erkeği oraya alıp köpük oluşturmasını bekleyeyim, ardından dişiyi kaba bir cam içerisinde almayı, sonrasında ise serbest bırakmayı düşünüyorum. Bu cam kapta kum olmayacak, sadece dişi isterse saklansın diye içerisine köksüz biraz bitki koyacağım.

Yumurtlamanın ardından ise hemen dişiyi kendi tankına alıp, yavrular yumurtadan çıkınca da erkeği kendi tankına alacağım.
Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Mustafa Bey teşekkür ederim güzel mesajınız için. Bitkiler konusunda ilk mesajımı yazarken bilgim bildiğiniz sıfırdı :))) Bitkinin sadece yeşil birşey olduğunu ve akvaryum bitkisi olduğu için suda yaşadığını biliyordum :)))

Sağolsun yorumlar sayesinde alınabilecek olanları tepit ettim, temin ettim ve ektim :) Bakalım şimdilik bir sıkıntı yok, bitkileri de kontrol ediyorum sık sık çürüyen solan olmadı şimdiye kadar çok şükür.

Yarın İnşallah ilk iş genel resimleri çeker paylaşırım, umarım genel olarak da beğenirsiniz akvaryumumu.

Levent Bey sanırım betta üretiminin meşakatlerinden biri de bu, 36 - 48 saat akvaryum başında oturup işi gücü bırakmak gerekiyor o zaman. Yav bu erkek de bi alem kardeşim, hem başka erkekle anlaşama, hem dişi ile anlaşama, çiftleş sonra yumurtalara anaç bir tavırla bak, kolla, düşeni köpüğe taşı, sonra yavrular çıkınca ilk iş otur ye!!! Sanki 5 dk önce haldur huldur yukarı taşıyan sen değildin onları :))
Betta Öneri (kurulum fotoğrafları 2. sayfada)
Levent Bey çok çok geçmiş olsun, gerçekten ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. İnsan kargosunu bile beklerken bile heyecanlanıyor, bir de kargonun içerisinde bir canlı varsa insan iyice geriliyor, heyecanlanıyor, strese giriyor.

Bir de kargodan gelen canlı yolda hayatını kaybetmişse insan pişmanlık duyuyor, kendini suçlu hissediyor, suçu kendinde arayıp sakınan göze çöp batar misali bu kadar endişe etmesem böyle bir olay olmazdı belki bile diyor.

Umarım 2. gelecek kargoda benzer bir aksilik olmaz Levent Bey tekrar geçmiş olsun.

Betta üretimi ile ilgili okuduklarımda ben de yavruların 36 ile 48 saat arasında yumurtadan çıktığını okumuştum. 4 gün boyunca yumurtalar açılmadıysa döllenmemiş olabilir mi acaba? Belki siz erkeği eklemeseniz de 4 gün sonunda değişen birşey olmayacaktı.

Bir de erkeğin yumurtaların yanında olması gerekiyor mu? Sormamın nedeni ileride ben de üretmeye çalışırsam ayrı bir kapta üretmeyi, kaba önce erkeği ardından dişiyi eklemeyi düşünüyordum. Üremenin hemen ardından ise hem erkek hem dişiyi kaptan alırım diyordum. Acaba erkeği daha uzun mu tutmak lazım yumurtalar ile?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.