ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
the king
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2010 20:26
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2010 23:56
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre kasım doğru
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre
Lepistes ve Melek üretimi

SON 10 MESAJI

tül melek balığım-yeni foto eklendi
Balığın tüpü varsa çekin de ona göre en sağlıklı yorumu yapalım.
Akvaryumdan kareler
Raif bey;

Balıkları bugün itibariyle bu mesajı yazmadan ayırdım.Dişi aramaya devam ediyorum.Sonucu şimdiden sevindiriyo gibi geliyor bana.Umarım mutlu bir şekilde uğraşımızdan başarıyla sonuç alırız.Lepisteslerin en kötü yanı birden çok döl alması hiç sevmiyorum bunu.O yüzden belki 1 hafta belki 2 hafta balıklarım kızışıcak ama dişi bulduğumda tek tür çıkıcak.Tekrardan teşekkür ederim.
Akvaryumdan kareler
Yavrularımı ayırmam lazım artık haklısınız.Çiftleşmeye başladılar.Üretim tanklarına atmakta yarar var.Dişi konusunda titiz ve seçiçi davranacağım.Bunların yanında saf balık bulursam onlarlada uğraşırım.Bu yapıcağım çalışma devamlı burada kayıt altında olucaktır.Peşini bırakmaya hiç niyetim yok bu çalışmanın.Tekrar teşekkür ederim.
Akvaryumdan kareler
[QUOTE=radenko]Half black (H/B ) = Tuxedo
balıgın vucudunun yarısı veya 3/4 siyah olması demektir. Bunun dışında sırt yüzgeci ve kuyruğu farklı renklerde olabilir. Siyah , beyaz, sarı , kırmızı , mavi olabilir.


Bu yapmış olduğunuz çalışma çok güzel umarım başarılı olursunuz. Çünkü balıklarınız anladığım kadarıyla zaten karışık olarak gelmişler ve muhtemelen kırılma olayı olmuştur. Bazı genler çok baskındır bazıları öle değil . Bu nedenle hangi balıkla kırıldıklarını bilemiceğinizden bu noktada işiniz çok zorlaşacaktır. Yapacağınız çalışmalarda başarılar dilerim.  Bu çalışmadan çok şey öğreneceğinizi ve bunları burada paylaşmanızı bekliyor ve başarılar diliyorum.[/QUOTE]

Raif bey;yorumunuz için teşekkür ederim.Balıkları daha öncede söledim anne ve babalarını biliyordum king olduklarını ama tam anlamıyla değillerdi.Bunlarda diğer yavrulardan farklı çıkınca bırakmak istedim.Hiç değilse bir king dişi bulurum umuduyla.Araştırmalarım devam ediyor bu dişi hakkında.Tekrar yorumunuz için teşekkür ederim.
Akvaryumdan kareler
[QUOTE=b_altiparmak]Emre Bey;

Söylediklerimin bir kısmını yanlış anladınız sanırım.

Ben king'i açıklamadım elinizde ki king'e yorum yaptım. Ben balık king değil demedim zaten.

Siz balığınıza mavi değil diyorsunuz, black diyorsunuz. İyi de zaten benim verdiğim örnek türler 2 renklidir ki onunda tabiri half black olarak geçmektedir.

Siz balığınıza black diyorsunuz ama balığınız black değil ! Black olduğunu düşünmeniz için;

1) Solid color olması gerekir. Bununda karşılığı full blacktir. Vucudun tamamı black olur.
2) Balığınızın yine black olması gerekirse bunun 2. si 3/4 Oranda black'lik göstermesidir.
3) Lepisteslerin göresel renklerinin yanında ten renkleride esastır. Bu açıdanda black olması gerekir.
4) Yukarda bahsettiğim gibi half black olması gerekir ki, Bel kısmı siyah olmalıdır.

Ülkemize ait yerli lepistes türleri zaten hali hazırda çeşitli havuzlarda üretiliyor. Aslına bakılırsa durumları o kadarda kötü değil.

Sizin tabir ettiğiniz balıklar ülkemiz sularına her daim MIX paketlerde gelmekte. Bunların içinde mosaiclerden tutunda yellowlara kadar bir çok katogoride tür temin ediliyor.

Yurt dışından gelen balıkların haddi hesabı var. Türler her daim belirlidir. Sınıflandırılması yapılır ve hepsi düzgün fenotiplere sahip olarak gelirler. Bir çoğu özel üretimdir.

Haddi hudu olmayan türler MIX paketlerdir. Bunların hepsi havuz üretimidir ve çok rahatlıkla ve çok ucuz fiyatlara gelirler.

Ülkemize gelen bir çok özel tür var. Bu işi hakkıyla yapan insanlarda var. New Line olarak seriye bağlayanlarda. Canlı doğuran tanıtım kısmına bakarsanız fikir edinmiş olursunuz.

Çalışmalarınızda başarılar.

Teşekkürler.
[/QUOTE]

Burak bey;

Sadece black konusunda bir yanlış anlama oldu.Half-black diyince aklıma sürekli bir ırk geliyor kuyruk beyaz,vücut siyah renkli olan özel üretim balık gelince o türü anladım.

Her balık havuzda olur.Boylanması vs discus gibi türler haricinde.Bunda bir kötülük yok.Bu mıx paketlemeler dediğiniz ve bahsettiğiniz içinde ki bütün türler kırılıyor.3 ünü ben alıyorum 2 sini siz başka lepsiteslerle kırıyoruz.Sonuç hep kırık oluyor hayvanlar ve sadece anaçlarının kanlarının güzelliğini seyredebiliyoruz.

Yurt dışına gelincede haddi hesabı şöyle var.Örnek alman hükümetinden vereceğim.Özel üretim oldukları için belli üretimhanelerde,ülke dışına çıkışı yasak ve çıkarıldığında da kısır şeklinde çıkartıyolar.Ama kısır gelmez özel bir belge alınır veya kaçak girer o beni ilgilendirmez.Zaten bunları alman hükümeti denetliyor ki hesapları var.Fazlasınıda vermiyolar zaten bunun bir çok örneğini çeşitli,kardeşlerimiz de,abilerimiz de gördüm.

Beni ucuza gelen balık,mıx paketlenen balık hiç ilgilendirmiyor.Benim yok olmaya yüz tutmuş olan balık ilgilendiriyor.O paketler,o deli gibi üretir.Mecbur yapıcaklar yoksa batarlar.Ticaret yapıyor bu şirketler.

Tekrar teşekkür ederim Burak bey.
Akvaryumdan kareler
[QUOTE=messi_123]Çok güzel balıklar güzel bir üretim yapıyorsun. Safkan güzel balıklardır ama günümüzde nadir bulunuyor [/QUOTE]

Gerçekten saf ırklar çok nadir günümüzde.Yorumunuz için teşekkür ederim.


[QUOTE=b_altiparmak]Emre Bey Merhaba;

Umarım güzel çalışmalar yaparsınız. Benim merak ettiğim nokta şu; özel bir tür uğraşı içerisindesiniz anladığım kadarıyla. Yeni bir varyete elde etme isteğiniz var. Peki bu amaç doğrultusunda hedeflenen balık neye benziyor ?

Yani balığınızın rengi, yapısı, deseneni ? Ne tür birşey hedeflemektesiniz. King diye tabir ettiğiniz tür kendi içinde görselliğinin ince çizgisinde dolanıyor. Belki bu balığın dölliyeceği balıklardan king bel yapısına sahip tür görünmeyebilir.

Bir değer mavi renkteki balığınız için, blue tuxedo, purple tuxedo belki ilerde blue eagle tuxedo.

Bir noktadan sonra mix bakılan balıklarda, ipin ucu bir hayli kaçmış oluyor. Değişik ve farklı bir şey yaratmanız için yavrulardan çıkıcak bir mucizeyi bekleyip üzerine gitmek yerine. Kendi sadeleştirmelerinizle ulaşmak daha kolay olucaktır. En başta dişilerin döl almaması ve dişilerin renk pigmenti bakımından dikkat edilmesi vs gibi konular çok uzun bir iş.

Bence başlangıc balığını belirlemelisiniz. Örnek veriyorum bu blue balığı Full Blue ve metalic bir görüntü kazandırmak istiyorum gibi.

Saygılar... 
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim Burak bey.

Aslında benim istediğim ırk çok öncelerden olan bir ırk günümüzde koybolmuş ve bulmakta zorlandığımız bir ırktır.Hedeflenen balığın ancak yakın olan resmini koyabilirim.En doğrusu benimle beraber çıkıcak yavruları beklemek.Aynı zamanda balığın gelişimini takip etmektir.

Öncelikle siz king i sordunuz bana,sonra king i tarif ettiniz.Bu biraz tezat oldu.Balığım king diyebiliriyorum.Şimdi içinde olan kalın çizgileri zamanla vücudu büyüdükçe incelicek.Balığın dişisi olmazsa evet dölliyecekleri king olmıyacak ama king dişi bulursam hepsi king olucak.

Balığım kesinlikle mavi değildir.Balığım black türüdür.Bu saydığınız isimler yurt dışında takılan isimlerdir.Bu balık kesin ve kesin black tir.

İpin ucu kaçtığı doğru hiç değilse 3-5 kişi ipin ucunu tutsa yurt dışından getirmeyi bıraksak kaybolan üretimlerimizi üretsek hiç fena olmaz.Ben 1 yıl verim alamam ama 2 yıl birkez verim aldım mı ardı arkası kesilmez bu işin.Üsttede yazdım ben değişik bir varyete yaratmıyacağım ben olanı belirgin yapıcağım.Saydığınız uzun işler bana hoş gelen işler olduğundan uğraşabilirim sakıncası yok.

Başlangıç balıklarımın hepsi belirli.Orjinallikleri kesinlikle bozulmıyacak ve balığım black lütfen bir daha blue gibi ad aktarması yapmayın.

Yurt dışından o kadar çok özel ırk geliyor ki ; haddi hesabı yok.Ciddi miktarlada dökülüyor bu hayvanlara,telef olanları,kısır olanları daha niceleri.Çoğu kişi hayal kırıklığı üzerinde.Bende isterim yurt dışından getirdiklerimizi üretelim.Ama üretirken de yerliyi bitirmiyelim.Bizim özümüz olan balıkları tamam,bilinçsizce kırdık ama toparlıya biliriz.Bu kırıldı diye bırakırsak hakaret ederiz balığa.Bende zamanı gelince bir başka görünüm kazandırmak isterim balıklarıma.Ama şimdi sırası değil.Şimdi sıra koybolan değerleri yaşatmakta.Onlara en yakın olanları varis seçmekte.Sağlam bir kan sağlam nesillere.

Teşekkürler.
Akvaryumdan kareler
[QUOTE=Cihat Arslan] 
Merhaba Emre. Eğer ırklar üstünde çalışacaksan ve akvaryum sayın azsa birkaç tür yerine 1-2 tür üzerinde çalışmanı tavsiye ederim. Başarılar dilerim.
[/QUOTE]

Yorumun için teşekkür ederim Cihat abi.Akvaryum sayım 250-200-160-70-60-40-20 litre şeklindeler.Aslında İçlerinde üretim akvaryumları da var ve rahat bir şekilde 3-4 tür çalışabilirim diye düşünüyorum.İyi dileklerin için teşekkür ederim.


[QUOTE=ahmet suha]

           Önceşikle sadece görsellik olarak değilde saf kan çıkarmak için olaya profesyonelce yaklaşmanız bunun için çaba göstermeniz takdire şayan.Ayrıca böyle bilinçli insanların olduğunuda bize hatırllattığınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi artık saf kan kaliteli balıklar bulmak ne yazık ki günümüzde artık gerçekten çok çok zor.kırıla kırıla artık hatvanlar nerdeyse mutasyona uğrayacak.

            Sizin elinizde bu az olasılıklardan biri var.diğer canlıları elinizden çıkarmanız iyi olmuş gerçekten.Artık çıkardığınız yavrularında her seferinde anne babaları gibi çıkma oranı hep artacaktır.
      Sizi tebrik ederim elinizdeki balıkları sağlıklı büyütüp onlar gibi yavru almanız dileklerimle..
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Ahmet bey yorumunuz için.Saf ırk ile uğraşmak gerçekten çok güzel bir olay.Mutasyon olayı bir gerçek.Geçenlerde bir mavi lepistes gördüm ki çok eskiden beri piyasamızda olan bir balıktır.İnanın hayvanı tanıyamadım.Mavi lepistesin kanında ; leopar var,kobra var ve göremediğim bir sürü kan vardı.Üzücü bir olay ama ticari boyutta kırılmama gibi bir şansları yok.İlk seferde 3 erkek kingim var hiç dişim yok.Sanırsam ilk seferde babaya benzeme oranı %80-%60 gibi olucak ama tam anlamıyla king dişisi bulursam %100 lük bir verim alırım.Umuyorum ki bulurum.Tekrardan iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Akvaryumdan kareler
[QUOTE=f.torres] [QUOTE=f.torres]
Engin bey ; değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Saf ırk için çabalıyorum sonucuda açıkça söylemek gerekirse mutlu olmasını bekliyorum.Çünki çaba değiceğini düşünüyorum.Yazdığım gibi 40-50 balığı dağıtıp saf ırk için 1 veya 2 balık bırakıyorum umarım bu açtığım konuda neslin devamını göreceğiz.
[/QUOTE]

Hocam safkan ırk yetiştirmek için biraz gaddar olmalısınız istediğiniz özellikte olmayan erkek yavruları elden çıkartıp istenen özellikte yavrularla devam etmeniz gerekir burada devrede olan doğal eleminasyon değil yapay eleminasyondur ben onu yapamadığım için saf ırklar elde edemiyorum biliyorum yanlış yapıyorum ama inşallah siz yaparsınız.
[/QUOTE]

Gaddar oluyorum yeterince ama şu şekilde;büyütüp veriyorum veya mazeme ihtiyacımı karşılıyorum,masraflarımı çıkarıyorum kalan yavrular ne yem oluyorlar nede zarar görüyorlar.Bu eleminasyon yöntemini sanırım tutturdum ben ve seçtiklerim iyi çıkıyor.Şuanki durumları anaçlarını aratıcak vaziyette değiller.Sıf 3 türde değil diğer türlerde de saflaştırma çalışması yapılması lazım.
Akvaryumdan kareler
[QUOTE=f.torres]Umut ediyorum safkan ırkları ortaya çıkarabilecekseniz.Kendinize ayırdıklarınızla devam edin istenmeyen renk ve özelliklerdeki yavruları elinizden çıkartıp saf ırkı elde etmeye çalışın plati lepistes birçok arkadaşa basit türler gibi gelebilir ama saf ırkı elde etmek zordur hele elde edilmiş saf ırkı muhafaza etmek dahada zordur.

[/QUOTE]

Engin bey ; değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Saf ırk için çabalıyorum sonucuda açıkça söylemek gerekirse mutlu olmasını bekliyorum.Çünki çaba değiceğini düşünüyorum.Yazdığım gibi 40-50 balığı dağıtıp saf ırk için 1 veya 2 balık bırakıyorum umarım bu açtığım konuda neslin devamını göreceğiz.




[QUOTE=Zuckar]Efendim saf ırk herzaman iyidir. Melezlemeler kontrollu yapılsa dahi sonuçlar iç açıcı olmuyor. Kutluyorum sizi Emre Bey.[/QUOTE]

Abdullah bey; saf ırk her zaman iyidir sözünüz gerçekten güzel.Saf ırklarımızı kıra kıra saf ırkımız kalmadı ve çıkanla anaçların ilgisi olmuyor artık.Bakalım bu kırılma çılgınlığı nereye kadar gidicek.Hiç değilse elimizde kırılmamış yurt dışına verebileceğimiz 3-5 tür saf balığımız kalsa süper olur ama bu gidişle öyle birşey olmıyacak.Yorumunuz için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.