ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vatandaş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2010 18:26
Son Ziyaret:
07 Haziran 2010 00:06
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilge Ulusman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

B. Ulusman

SON 6 MESAJI

Cichlidlerdeki farklı davranış biçimleri
Merhaba arkadaşlar. Ben de cichlidimin bir başka farklı davranışını paylaşacağım. 2-3 aydır baktığım bir dişi mavi prenses var. Diğer balıklar akıntı nedeniyle öldükten sonra tek kalmıştı. Epeydir taş taşıyıp mağarasını iyice geliştiren hayata bağlı bir balık Tebessüm 
Geçenlerde bu yalnızlığına bir son vermek için yanına bir erkek beyaz prenses aldım. Ancak daha ilk sabah dişi mavi perensesimin, beyaz prensesi öldürüp mağarasına sakladığını gördüm. Kovalama sürecine tanık olmuştum ama böyle sonlanacağını ummamıştım(türünün agresifliğine vermiştim). Mavi prenses alanı daha iyi tanıdığı için saha avantajı da oldu tabii, beyaz prensesin sığındığı tüm kuytularda bulup peşine düşüyordu. Sonuç malum...
Şimdi dişi mavi prensesim yine yalnız ve gerine gerine salınıyor. Boyları-türleri de uygundu. Neden böyle olmuş olabilir, yorumlarınızı bekliyorum.
adını bilmediğin bir balığa vurulmak =)

Teşekkürler Furkan. Papağanmış ve yine cichlid ailesinden... Her nasılsa, akvaryumun küçüklüğü nedeniyle cichlid besleyemeyeceğim için arayışa girdiğimden beri, bilmediğim yeni bir cichlid beğeniyorum, istemsiz... Yine hüsran:( yorumlarınız için teşekkürler...

adını bilmediğin bir balığa vurulmak =)
Evet, evet bunlar! Gerçekten tebrik ederim! Bu forumda bu tarifle balık aramanın çok mantıksız olmadığından emindim! :) Peki adları nedir, özelliklerini araştırayım. Bu kadar renk çeşidi olduğunu bilmiyordum. 40litrelik akvaryumum için umarım uygun bir türdür. Cichlid sevdamı da daha büyük bir akvaryum edinene kadar içime gömeceğim :)
adını bilmediğin bir balığa vurulmak =)
Merhaba arkadaşlar.
Bir balığa rastladım ama dükkan sahibi yerini birine emanet etmiş, adını bir türlü öğrenemedim, aklımı kemirdi, hani olur ya:)
 
3 ayrı rengi var: mavi, beyaz ve turuncu(ayrı ayrı). Düz ve tek renkler. görünşü itibariyle japon balığını andıran, şişkin bir gövdesi var. Ancak kuruğu japon gibi uzun değil. < şeklinde geliyor. Duruşları cichlid gibi asil :) Yavruları 10, yetişkinleri 20 liradan satılıyor. Bu sıralar tekrar akvaryumculara gidemeyeceğim, belki biri yardımcı olur, samanlıkta iğneyi bulmama!Big%20smile
40litrelik akvaryuma cichlid türü ve sayı
 Öyleyse bu işi yapanlar çok cani! Bana nasıl 8 tane birden cichlid bakabileceğimi söylediler? Ben cichlid'te kararlıyım, öyleyse başka tank al diyorsunuz... Bu şimdilik biraz zor ama, öneriniz için teşekkürler!
 
Bu arada, cichlidlerimin ölümü şöyle oldu: bir hafta mutlu-mesut, hareketli yaşıyorlardı. İkinci haftanın sabahında birini ölü buldum, nedenini gözlemleyemedim. Sonraki ölümlerde ise, balıkların yüzme yetilerinde bir bozukluk oldu. Suda savrulmaya, akıntıya kapılmaya, yem yememeye başladılar. Hemen ertesi gün, ölüyorlardı. İlginç olan, birden değil, her gün birer tanesinin bu şekilde ölmesiydi. Akıntıya gelince, motor düşük bir seviyede çalışıyordu, balıkları sersemletecek bir sirkülasyon yoktu akvaryumda.
Isı 26-28 derece idi.
Günde yarım çay kaşığı kadar yem verdim.
Nedeni hala kafamı kurcalıyor.
vatandaş2010-03-31 19:14:59
40litrelik akvaryuma cichlid türü ve sayı
 Merhabalar.
40litrelik bir akvaryumum var. Daha önce mavi prenses, johanni, malawi zebra, toplam sekiz tane 3-4cmlik cichlidim vardı. Henüz ikinci haftada birer birer kaybetmeye başlayınca son ikisini geri verdim. Ölmeleri dayanılır şey değil Aglama ama yeniden başlamak istiyorum(gerekli koşulları yaratıp!). Suyla, akvaryumla, bakımla ilgili önerilerinizi bekliyorum. Özellikle mavi prenses bakmak istiyorum, 40lt'de hangi boyda kaç tane bakabilirim? Nelere dikkat etmeliyim? Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 30 Online Kullanıcı, 16 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.