ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkkursun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2009 00:54
Son Ziyaret:
05 Aralık 2009 19:42
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ferhat sarac
Doğum Tarihi:
09 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Çorum
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ferhat Sarac

SON 10 MESAJI

kılıçkuyrukta beyazlık!
Arkadasim resim ekleyebilirsen sana daha iyi yardimci olur herkes. Lekelerin bircok nedenleri vardir. Lekeyi gorelimki yorum yapilsin.
Lepistesim beyaz benek mi?
Arkadasim baliginda hic hastalik yok. O gordugun leke ne beyaz benek, ne kuyruk erimesi nede mantar. Baligin kirma oldugu icin renk karismis. resim cok net degil ama yinede kuyruktaki siyah cizgiler gorunuyor, erime olsaydi kuyruktaki desenlerdede duzensizlik olurdu. Baligin gayet saglikli gorunuyor
canlı doğuranlar hakkında bilinmesi gerekenler.
Kılıçkuyrukların ilginç özelliklerinden biri de dişilerin erkeğe dönüşmesi özelliğidir. Yaşadıkları ortamda erkek kılıçkuyruk bulunmuyorsa baskın olan dişi kısa sürede erkeğe dönüşür. Bazen de hastalık atlatmış ve yaşlanmış dişiler durup dururken erkeğe dönüşebilir.
 
2 ay once 2 erkek 2 disi 4 platy im vardi. erkekler oldu. disilerin yanina 2 aydir erkek almamistim. gecen hafta 2 tane erkek aldim akvaryuma koydum. 2 gun sonra baliklari incelerken 3 erkek 1 disi platy oldugunu farkettim. Benim 2 disi kaldi dedigim disilerden birisi erkek olmus. 2 sininde disi olduguna eminim. nasil oluyorda bu balik disiyken erkek oldu diye dusunuyordum her baktigimda. Erkek baliklari akvaryuma koydugum gun akvaryuma alismaya calisan erkege surekli kuyruk salliyordu o gun. Acaba kilickuyruktaki bu durum benim platy minde basina gelmis olabilirmi?
Yavrulukta Nasıl Doğum Olcak?
Yavrulukta olmasinin sakincasi olmaz. Yavrulama tamamlandiktan sonra anneyi imkaniniz varsa baska tanka alin. 1 hafta diger baliklarin oldugu tanka koymamaya calisin. Annenin dogumdan sonra salgiladigi koku erkek baliklari kendisine ceker. Baliginizi kaybedebilirsiniz. anne dogum yaptiginda yorgun dustugu icin yavrular kendini anneden kurtarir. Ana tanktaki diger baliklardan kurtaramaz. Akvaryumda dogum yapsin derseniz bikactanesinin belkide cogunun yem olma olasiliginida goz onune almalisiniz.
Canlı doğuranlar doyarmı
Canli doguranlar doymaz, ne kadar verirsen hepsini tuketmeye calisirlar.
Canlı doğuranlar için yem tavsiyesi
Bence tetramin den sasma arkadasim. Ayrica akvaryumunda tilki kuyruk bitkiside bulundur. Canli doguranlar bu bitkiyi cok severler.
lepistes tankıma yeni balık

kilickuyruk, platy ve moly cesitlerini koyabilirsin. Bir sakincasi olmaz. arkadas kilickuyruk daha sert demis ama moly ile kilic kuyruk arasinda fark yok. Bendeki moly kilickuyruga saldiriyor surekli, lakin diger baliklara zarar vermiyor. En uysal balik platy dir. Normalde 3 disi 1 erkek olmasi gerekirken bende 3 erkek 1 disi platy var ama bugune kadar erkekler hic birbirine saldirmadi. Platy, lepistes, kilickuyruk, moly cesitleri mevcut tankimda ve 1 aylik ay moly yavrularimda var. Simdiye kadar hicbir baligim yavrulari rahatsiz etmedi. Bu tur baliklar birbiri ile gecimli baliklardir.

Lepistes. Yeni doğaan yavruların durumu
http://www.akvaryum.com/Akvaryumum/fotolar/61700_3435.jpg
buna benzer yosunlar kullan. Yosunlari yavruluga degil akvaryuma koy. Ileride yavrulari akvaryuma aldiginda hem rahat saklanabilecekleri bir ortam olusur hemde yosundaki besini alirlar. Baliklarin bir iki gun icinde buyumez senin gozun alismistir:) yemlemeyi gunde 2 kez yapman daha uygun. sabah pul yem aksam yumurta sarisi verebilirsin.
Lepistes. Yeni doğaan yavruların durumu
Sirkulasyon yapmana gerek yok. 30lt lik tankta 5 litre degisimin zarari olmaz. Yavrularinizin biran once buyumesi sizin elinizde unutmayin. Yavrulari fazla yemlemeyin. Vitamin yemler kullanin + bitki sart. Yavru lepistesler yosunu severler.
Lepistes. Yeni doğaan yavruların durumu
1 ay sonra yavrularini akvaryuma alabilirsin. yavrularin suyunu degistirmemeye calis. Asiri yem verme, pul yemi toz haline getiripte verebilirsin. yumurta sarisini belirli ogunlerde ver. bu 1 ay icinde akvaryumunu biraz daha bitkilendirebilirsin. Akvaryumun icinde yavrular daha hizli buyurler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.