ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
huseyinyilmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2009 01:27
Son Ziyaret:
06 Mayıs 2019 18:21
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Yılmaz
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Adana
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ışık ve sevgiyle...

SON 1 MESAJI

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Tüm forum üyelerine selamlar.Henüz ilkokuldayken ufacık bir akvaryumda lepisteslerle başladığım bu hobimi geçen sene 50 litrelik bir akvaryuma geçerek çiklıtlarla pekiştirdim.Ancak memleketim Bursa' dan Adana' ya yerleşmek durumunda olduğum için çıklıt akvaryumumu aileme bıraktım ve bu hobime yaklaşık 400 litrelik bir akvaryumla yeni baştan başlıyorum.
Aralık ayında evleniyorum ve nişanlımla birlikte akvaryumumuzu akvaryumcumuza danışarak kurmaya başladık.Astronot akvaryumu kurmak istiyoruz ve 4 astronot alıcaz önümüzdeki hafta.
Akvaryumumuzda daha önce nişanlımın ailesine ait 10 a yakın çıklıt vardı ve en küçüğü 10cm boyundaydı ve fakat uzun süre eve uğrayamayacakları bir hafta hava motorunun durması sonucu tüm balıklar ölmüş.Koku yayılmasını önlemek için akvaryumun suyunu yarıya kadar indirmişler ve eriyen balıkları akvaryumdan çıkarmışlar.Akvaryumu aldığımızda içi ve içindeki herşey kireçlenmiş ve muhtemelen bakteri yuvası haline gelmişti.
Akvaryumu temizlemeye sirkeyle başladım.5 kg lık turşu sirkesi ile tüm kireci söktüm.İyice durulayıp kaya tuzu ile akvaryumun içini tekrar temizledim.Kumları da kaya tuzunda bekletip birkaç kap içinde iyice çalkaladım ve duruladım.kireçlenen ısıtıcıları dış filtre hortumlarını ve geri kalan herşeyi kaya tuzu ile temizledim ve iyice duruladım.
Nihayetinde hava taşını ve kumu koyup tankı doldurdum ve dış filtreye bağladım.Filtre bir tam gün çalıştıktan sonra çıkarıp içini tekrar temizledim.Ama hala tuz kaldığından şüpheliyim.Şimdi astronotlar hakkında edinebildiğim kadar bilgiyi edinmeye alışıyorum akvaryum.com dan.
Akvaryumumun içine kayrak taşlarından yuva yapıp koymak istiyorum ama kayrağın uygunluğunu henüz bilmiyorum.Dış filtre taşlarının da 6 ayda bir yenilenmesi gerektiğini söyledi akvaryumcumuz ancak ben yeni taş almama rağmen eski taşlarını ve seramiklerini tuzlu suda iyice fırçalayıp kullandım.Balıklarımız gelinceye kadar bu eski taşları kullanmayı düşünüyorum.Astronotlar dibi çok karıştırdığı için dip ızgarasına gerek olmadığından koymadım ve iki iç filtreyi de koymadım.Su hazırlayıcı aldım 500gr ve bunu da balıklarımız gelmeden hemen önce koymayı düşünüyorum.
Sonuç olarak inşallah önümüzdeki zamanlarda akvaryumumuzun fotograflarını ve edindiğim tecrübeleri paylaşıp sizlerin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanacak ve forumlarda sıkça görüşeceğiz.
Herkese tekrar selamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.