ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
armorcobra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ağustos 2009 21:28
Son Ziyaret:
25 Mart 2017 13:02
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özkan DEVİREN
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
cnc operatörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özkan Deviren
İzmir-Kemalpaşa

SON 10 MESAJI

ilk defa görüyorum böylesini
Bana kalırsa o bölgenin baskın erkeği kaba sakal 

Cüce Vatoz İncelikleri
1-Erkekler dişilere oranla daha iri ve uzun , dişiler ise kısa ve geniş vücut formlarına sahip oluyorlar.
2-Erkekler ağız ucu ile gözleri arasındaki bölgede toplanan uzunluğu 5-6 mm yi bulan hatta uçlarında çatallaşabilen bıyık diye tabir edebileceğimiz uzantılara sahip oluyorlar.Dişiler de zaman zaman 1 mm civarı bu uzantılara sahip olabiliyorlar.
3-Geniş bir sıcaklık aralığında yaşayabiliyorlar..
4-Üretilmeleri için 1e ve en fazla 2d şeklinde beslenmeleri uygun oluyor. Dişi sadece yumurtluyor.Erkek yumurtaları ve yavruları koruyor.Yumurta bekleyen erkek yuvayı çok terk etmediği için ayda bir yumurta tutan dişilerin tamamını yumurtlatmaya çalışırsa güçsüz kalma tehlikesi ile karşı karşıya geliyor.
5-Aynı tankta 2 erkek varsa sert kavgalar çıkabiliyor.
6-Yumurtlatmak için ağzı dar içi geniş testileri yada deniz kabuklarını tercih ediyor.
7-Erkeğin karakterine göre yumurtlama küpüne ne müdahale yaparsanız yapın yumurtalara bakarken azda olsa yeme ihtimalleri söz konusu oluyor.
8-Küpten çıkan yavrulara anaçlar zarar vermiyor.
9-Yumurtaların ; yumurta keseli yavrulara dönüşmesi 4-6 gün sürerken yumurta kesesini tüketmeleri 13-15 günü bulabiliyor.
10-Yumurta kesesini tüketen yavru ezilmiş toz spriulina ile yada artemia ile beslenebiliyor.
11-Yavrular ilk 25-30 gün özenli yapılmayan su değişimlerine karşı hassas oluyorlar.Ölümler olabiliyor.
Ancak alıştırarak yapılan değişimlere dayanıyorlar.Çokta faydalı oluyor.
12-Anaçlar bitkisel beslenmeyi sevse de her türlü yeme karşı iştahlı oluyor.Dolayısı ile suyu çok kirletiyor.Sudaki nitrat oranı artarsa yem zamanı haricinde balıklar dibe inmeyip suyun üst yüzeylerinde asılı duruyorlar.Ancak bitkisel haricinde ağır protein esaslı yemler ciddi rahatsızlıklara neden oluyor.
13-Kendileri gibi albino olmayan normal cüceler ile beraber iken yumurta gözlenebiliyor.
14-Üremeleri biraz keyfi seyir izliyor.Dişi yumurta tutsa dahi erkek küpe almayabiliyor.Bu süreç 3-4 ayı bulabiliyor.Buna tank şartları da etken olabiliyor.
15-Erkeklerin dişinin yem yemesine tahammülü olmayabiliyor.
16-Yumurtlatmak isteyeceği zaman erkek dişiyi baskı ile küpe alıyor.Bu nedenle erkeğin iri olması avantaj sağlıyor.
17-Sıcaklık düşmesi üremeyi tetikliyor.
18-Akvaryumda saklanma yada tutunma yeri ne kadar çok olursa olsun eğer varsa mango kökü tarzı yerleri severek kullanıyorlar.
19-Yavruların gelişim ve boylanma süreci biraz uzun oluyor.
20-Tek eşlilik durumu yok.Her erkek her dişi ile çiftleşiyor.
21-Yeni tankına alışma süreci uzun olur şeklinde genel bir kanı var ise de tanka girdikten sonra 2 gün içinde yumurta gözlemlenebiliyor.
22-Yumurtalar babadan ayrılarak suni olarak egg thumber vasıtası ile çıkartılabiliyor.Yumurtalar bir üzüm salkımını andırır şekilde toplu halde durduklar için mantarlaşmayı azaltmak için egg thumber'a güçlü hava vererek salkımın komple dönmesini sağlamak gerekiyor.
23-Her erkek başarı ile yumurtalara bakamayabiliyor.Tankın kötü şartlarının yanında erkeklerin bu konudaki yetersizlikleri de olabiliyor.Yumurtayı kısa sürede olsa terk eden erkeklerin baktığı yumurtalarda mantarlaşma gözleniyor.
24-Bir erkek rahatlıkla aynı anda 2 dişiyi yumurtlatabiliyor.Üstelik yumurtaları yumurtlama ortamında kendine göre ayarlayabiliyor.
25-Yavrular her daim anaçlar ise gece beslenmekten hoşlanıyor.
26-Kepçe ile yakalanınca ve su dışına çıkartılanca solungaç kenarlarından yine bıyık uzantılı bir bölmeyi dışarı doğru şişiriyorlar.Buda kepçenin tül kısmına saplanınca balık için tehlikeli oluyor.Yavaşça saplanan yerin elle kepçe tülünden ayrılması gerekiyor.
27-Muhtelif akvaryum bölme yöntemleri ile bölünmüş akvaryumlarda bölme aparatı üzerinden atlayarak karşı tarafa geçebiliyor.
28-Dişilerdeki karın şişliği zaman zaman bakteriyel rahatsızlık zannedilse de yumurta tutan dişinin karnı şişiyor.Yumurtlama bölgesi kızarıyor.


Sevgili arkadaşlar yukarıda listelediklerim belirtmek isterim ki kesin kurallar değil ; farklı sıcaklık değerlerinde, farklı dekorlara sahip,karma tanklarda yada tek başına bir tankta yaşayan balıklar üzerinde yapılmış gözlemlerdir. Beslediğiniz cücelerde farklı durumlar yada davranışlar gözlemleme ihtimali her zaman vardır. 
Cüce Vatoz Tanıtım
Latince isim:
Ancistrus dolichopterus
Eşanlamlılar:
Xenocara dolichoptera, Chaetostomus dolichopterus
Habitat:
Güney Amerika: Brezilya, Rio Negro havzası
Büyüklük:
10-13 cm
Davranış:
Sakin ve barışçıl karma akvaryumlar için
Beslenme:
Omnivor; etçil ve otçul
Üreme:
Kovuk ve çukurlara bırakılan yumurtalar erkek tarafından korunur.
Su şartları:
pH: 5.8-7.8, sıcaklık: 22-27°C
En küçük akvaryum:
100 cm
Yüzme seviyesi:
Taban - Orta
Bakım:
Yeni başlayanlar için de uygun
Cüce Vatoz Yetiştiriciliği
CÜCE VATOZLAR HAKKINDA


Yaşadığı yer amozon nehridir.Ülkemizde bu balık cüce vatoz olarak bilinir.Boyutlarının küçük olası ve kolay üremesi nedeniyle çoğu akvaristin ve üreticinin vazgeçilmez balıklarından olmayı başarmıştır.Ucuz olmaları ve esnetik olmalarıda büyük etkendir.İyi bir yosun yiyicidir.Geniş ph aralaığında yaşadıkları için çoğu akvaryuma konulabilir.Davranış durumu barışçıl olduğu için diğer balıklarla herhangi sorun teşkil etmez.Minimum 100 litre akvaryumlarda bakılması gerekmektedir.Çoğu cichled türleriyle aynı akvaryumda bakılabilir.Karma bakılan akvaryumlarda boyutunun çok küçük olmamasına dikkat edilmedir.Cüce vatozlar genellikle geceleri daha hareketlidir.Gündüz vakitlerinde ise genellikle mağaralarda ve ve bitikilerin dibinde saklanmaktadırlar.




BESLENMELERİ


Cüce vatozlar protein ve bitkisel olarak beslenen balıklardır.Genel olarak bitkisel ağırlıklı beslenirler.Bitkisel beslenmeleri cüce vatozlar için bir pozitiftir.Bitkisel beslenmeleri üremelerinde ve gelişmelerinde önemli rol oynar.Çok fazla protein ağırlıklı beslendikleri zaman sindirim sistemlerinde sorun yaşarlar.Arasıra vereceğiniz haşlanmış ıspanak,havuç ve çiğ salatayı büyük keyifle ve iştahla yerler.Bu şekilde besledikten sonra akvaryumun suyu çekilmelidir.Dipte kalan salatalık ve ıspanak parçaları daha sonra balıklar için zarar teşkil eder.Verdiğiniz yemlerin akvaryumun dibine inmesi gerekir.Yosa vatozlar kolayla akvaryumun üst kısmına çıkarak beslenmezler.Beslenseler bile ürkek bir şekilde beslenirler.

Cüce vatozların cinsiyet ayrımı çok basittir.Anlamanın en basit yolu erkek vatozların dişi vatolara göre kafa yapısında boynuzları (bıyıkları) bulunmasıdır.Dişilerde bu boynuz yoktur olsa bile çok kısadır.Diğer bir yöntem ise vücut yapılarınını çok azda olsa farklı olmalarıdır.Erkek vatozların dişi vatozlara göre vucutları daga ince ve uzundur.Dişilerin ise daha kısa ve şişkin olmalarıdır.Üçüncü ve son yöntem ise pek gerek kalmayan ve tercih edilmeyen yöntemdir.Erkek vatozların gözleri dişilerinkine göre birbirinden daha uzaktır.

ÜRETİLMELERİ

Cüce vatozlar ütilmesil basit olan balıklar arasındadır.Öncelikle beslenmeleri çok önemlidir.Bol bol salatalık ve ıspanakla beslenmeleri gerekir.Cüce vatoz erkekleri çok eşlidir.Aynı akvaryumda birden fazla dişiyle çiftleşip yumurta dölleyebilirler.

Cüce vatozların en büyük özelliği yumurtaları erkek balığın korumasıdır.Cüce vatozların üremesi için en önemli gereçler kırık testi ve hindistan cevizi kapuğudur.Öncelikle testi ve hindistan cevizi kabuğu içine yuva yaparlar ve daha sonra dişi yumurtlar.Erkek balık kızana gelme zamanına kadar yanına yaklaştırmadığı dişi vatozu yumurtlamaya birkaç gün kala testi veya hindistan cevizinin içine girmesine izin verir.Birkaç gün süren bu kurlaşma sonucu dişi balık erkek balığın belirlediği yuvaya yumurtalarını bırakır.Yumurtalar iri ve sarı renktedir.Dişi balık yumurtaları bıraktıktan sonra birdaha yuvaya uğramaz ve yavrulara bakmaz.Yumurtladıktan sonra bütün sorumluluk erkek balığa aittir.Erkek balık yuvanın girişinde durarak hem yumurtaları korur hemde yüzgeçleriyle yumurtaları havalandırır.Erkek yumurtaların çıkma süresince yuvayı hiç terketmez. 


Yavruların yumurtadan çıkması 4-5 günü bulur.Çıkan yavrular sarı renkte olur ve karınlarında yumurta kesesini taşırlar.Kese yok olmadan herhangi yem takviyesi yapmaya gerek yoktur.Yumurtadan çıjan balıklar 1 hafta sonra kendi renklerine bürünürler.Yavrular çıktıktan sonrada erkek balık yavrulara bakmaya devam eder.Akvaryumun içinde yavrulara tehtit oluşturacak başka balıklar varsa yavrular başka bir akvaryuma alınmalıdır.Bu süreçte erkek balığı yavrulardan ayırabiliriniz.

Yavruların gelişimleri için beslenmeleride çok önemlidir.Yumurta kesesi kopana kadar yem vermediğiniz yavrularınıza, yumurta kesesi yok olduktan sonra yem vermeye başlayabilirsiniz.Yavru balıklarınızı salatalık vererek besleyebilirsiniz.Yanında takviye olarak yetişkin balıklarınız için kullandığınız yemleri ufalayarak yavru balıklarınıza verebilirsiniz.

İlk 1 hafta dip çekimi yapmamaya özen gösterin.Daha sonraki zamanlarda akvaryumunuz suyunun % 20 çekip yeni su eklediğinizde yavru balıklarınızın gelişimini hızlandırırsınız hemde akvaryumda nitrat oluşumunu engellemiş olursunuz.

Cüce vatoz yavrularını en çok tehtit eden hastalık beyaz benektir.Bu hastalık yavru balıklarınıza bulaştığı zaman sizi biraz uğraştırır ve tedavi süresi uzun ve zordur.Beyaz benek hastalığını engellemek için akvaryumda çok sık ısı değişimi olmamasına dikkat etmelisiniz. Yavruların boyu 5-6 cm olamaya başladıktan sonra cinsiyetleri ayırt edilmeye başlar.Boyları 10 cm ve yaş olarak 1 yaşının tamamlayan vatozlar ise birer yetişkin olarak üremeye başlarlar.
Şimdi dış filtre alma zamanı.
Tetra tec ex 1200 dış filte bucadaki yeni açılan akvaryem magzasında 170 tl izmirli akvaristlere duyulur!!!!.
Bunlarda benim siyah longfin yavrularım
Darısı hepimizin başına arkadaşlar herkese teşekkür ederim.
Sağlıklı yavrular dilerim.
Bunlarda benim siyah longfin yavrularım


  • Maşallah diyelim lütfen
  •  

              Maşallah diyelim lütfen


Maşallah diyelim lütfen
  •                                                                      Maşallah diyelim lütfen


        Şimdiki halleri



armorcobra2011-12-28 12:15:48
Zebra Vatoz

 

Ortak İsim: Zebra Vatoz
Bilimsel Adı: Hypancistrus Zebra
Dağıtım: Güney Amerika-Brezilya, Xingu Nehri
Beslenme: Etobur
Mizaç: Barışçı
PH: 6.0-7.5
Sıcaklık: 26C - 30C
Maksimum Boy: 9 cm
Ana renkler: Siyah, Beyaz
Cinsiyet: Cinsiyet ayrımı zordur.Erkek çenesinde dikenler olur.Ayrıca olgun erkeklerde, burun üzerinde iki tarafta mantar tarzı çıktılar mevcuttur.
Bakım: Doğal yaşamlarında, nehir kenarlarındaki ağaçlardan düşen meyve parçacıkları ile beslenirler.Kankurdu ve diğer dondurulmuş canlı gıdalar ile besleme yapılabilir.Kıyılmış salatalık diyeti takviyesi bu balık için uygundur.
Nehirlerde, akıntı yüksek olduğundan, akvaryumda tek yönlü akıntı yapılmalıdır.Akvaryumda, doğal ortamı taklit açısından bitki kullanılmamalı, bol kayalık dekorlar sağlanmalıdır.Vahşi doğadan yakalanması yasaklanmıştır. turkeyarena.net
Üretim: Mağara içerisine yumurtlarlar.Kısmi su değişiklikleri ile yumurtlama tetiklenebilir.

Leopar Vatoz (Hypostomus plecostomus),

 Leopar Vatoz (Hypostomus plecostomus),

 Bu akvaryum balığı (Hypostomus plecostomus) 15 yıldan daha fazla yaşayan bir çöpçü balıktır. Yaşam alanlarının bağlı olarak büyüme hızları değişiklik göstermekle birlikte ne kadar geniş alan olursa o kadar hızlı büyür. Leopar vatozlarda da baskın balık diğer balığı bölgesine sokmamak için saldırgan davranabilir.
Vatozların aksine Leopar vatozların diğer türlere zararı yoktur. Üreme şekilleri çoğu yerde bilinmiyor olsa da yumurta dökerek ürerler.
Cinsiyet ayrımında vücut şekillerinden faydalanılır, yuvarlak geniş vücutlu vatozlar dişi, ince uzun vücutlu vatozlar erkektir.
Yumurta dökmek için karanlık, mağaralar ve kovuklar ararlar. Bunun için en basit yöntem olarak pvc boru kullanılabilir. Yavrular toplanıp anne babadan ayrı olarak büyütülmeli yemlemede de artemia ve toz yemler kullanılmalıdır.
Leopar vatozun ilginç bir özelliği vardır. Ters yatmaları. Bu yüzden yavaş hareket eden büyük balıklarınız varsa (Japon gibi) bu vatoz türü size göre değil. Akvaryumun ışığını kapattığınızda ağzı yukarıya doğru gelecek şekilde yatar ve üstünden geçen balığınıza yapışarak onu öldürür.
Cichlid akvaryumu için leopar vatoz çok uygun bir balık. Görsel olarak kesinlikle çok keyif verici. Ayrıca akvaryumun temizliğine de büyük yardımları oluyor.

armorcobra2011-11-15 12:29:14
Özel Türler (( L Serisi Vatozlar ))

Tebrikler hastalıksız akvaryumlar dilerim.Sizlerle tanışıp akvaryumlarınızı görmek isterim.

armorcobra2011-10-07 12:57:03

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.