Leopar Vatoz (Hypostomus plecostomus),


armorcobraÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2009
İl: Izmir
Mesaj: 13
armorcobraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 12:27

 Leopar Vatoz (Hypostomus plecostomus),

 Bu akvaryum balığı (Hypostomus plecostomus) 15 yıldan daha fazla yaşayan bir çöpçü balıktır. Yaşam alanlarının bağlı olarak büyüme hızları değişiklik göstermekle birlikte ne kadar geniş alan olursa o kadar hızlı büyür. Leopar vatozlarda da baskın balık diğer balığı bölgesine sokmamak için saldırgan davranabilir.
Vatozların aksine Leopar vatozların diğer türlere zararı yoktur. Üreme şekilleri çoğu yerde bilinmiyor olsa da yumurta dökerek ürerler.
Cinsiyet ayrımında vücut şekillerinden faydalanılır, yuvarlak geniş vücutlu vatozlar dişi, ince uzun vücutlu vatozlar erkektir.
Yumurta dökmek için karanlık, mağaralar ve kovuklar ararlar. Bunun için en basit yöntem olarak pvc boru kullanılabilir. Yavrular toplanıp anne babadan ayrı olarak büyütülmeli yemlemede de artemia ve toz yemler kullanılmalıdır.
Leopar vatozun ilginç bir özelliği vardır. Ters yatmaları. Bu yüzden yavaş hareket eden büyük balıklarınız varsa (Japon gibi) bu vatoz türü size göre değil. Akvaryumun ışığını kapattığınızda ağzı yukarıya doğru gelecek şekilde yatar ve üstünden geçen balığınıza yapışarak onu öldürür.
Cichlid akvaryumu için leopar vatoz çok uygun bir balık. Görsel olarak kesinlikle çok keyif verici. Ayrıca akvaryumun temizliğine de büyük yardımları oluyor.

armorcobra2011-11-15 12:29:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir