ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GAKKOSH
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2008 18:25
Son Ziyaret:
02 Nisan 2009 00:01
Toplam Mesaj:
235 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
UĞUR GÜRBÜZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Elazig
Meslek:
Öğrenci ve orta çaplı malawi üretimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur GÜRBÜZ..

SON 10 MESAJI

Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
[QUOTE=hacilar] [QUOTE=Emre Çakın]Tansel Abi bunu Discus haricinde yapan -tek tür yapan- insan çok az , dediğin gibi çoğu bir süre sonra sıkılıyor , e bu kadar bilinçsiz üretim yapan varken adamın kaliteli balıkları istediği fiyata alıcı bulamayacağı için haksız da sayılmaz.[/QUOTE]
Bende dahil,hepimiz bir süre sonra sıkılıp tür değiştiriyoruz.Yıllarca aynı türü besleyip çoğaltsak iyi olurdu....
[/QUOTE]
 
 Sürekli aynı türü beslemememizin nedeni merak.Mesela ahşap boyama ile uğraşan birini düşünün hep mavi tepsi yapmaz.Ara ara farklı modeller desenler dener.Üretim 2. planda kaldığından bizde sürekli tür değişebiliyoruz veya en uygununu yakalamak için şansımızı deniyoruz.
 Ama tabi önemli bir kural var.
"Zevki paraya dönüştürmek bir sanattır"
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
[QUOTE=reis][QUOTE=Emre Çakın]Uğur Abi peki bazı yerli üreticilerde de gözlemlediğim birşey oldu , 2cm-3cm boydaki özellikle Malawi yavrularının aynı ithal balıklar gibi renklendiğini gördüm , bu hormon olayı yerli üreticiler arasında da yaygın mıdır? Yani yerli üreticiden de olsa balık alırken hormonlu olma şansı sence ne derece yüksek?
 
Tekrar teşekkürler.
[/QUOTE]
 
Yerli üretici balığını satmak için her yolu kendine mübah görüyor.Buna hormon vermekten tutunda türleri kırmaya kadar her şey dahil.Zaten yerli üreticiler içinde işini profesyonel anlamda yapan yok gibi bir şey,işini doğru yapanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez bu ülkede.
 
Malawi yavrularını renklendirmek oldukça kolay bir olay,al eczaneden hormonu ver balıklara renklensin.
 
Bu tabular zamanla yıkılacak,yavaş yavaş insanlar hormonlu balık almamaya karşı çıkmaya başlayacaklar.
[/QUOTE]

 Balığın uygun şartlarda kendi rengini alması kadar güzel birşey varmı.Hiçbir zevki olmayan iş.Zaten ciklitleri gizemli kılanda renk konunsunun zamanla yaşa ve üreme dönemlerine göre farklılık göstermesi ve üreme şekilleri bu balıkların genini,rengini bozar kısırlaştırırlarsa özellikle hobiye yeni başlayanlar tam tanışamadan hobiyi bırakır .
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
 Balıklara biber gibi doğal yiyecekler verilerek küçük boyda renk yapıldığını duymuştum.Acaba doğruluğu nedir.Bilgilendirecek birisi olusa sevinirim.
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
 Tabiki 3 cm ahliye hormonu basıyorlar.2 yaşındaki ahlinin henüz alamadığı rengi alıyor.E noldu bir kişi bu oyuna kaç kere gelirki.
 Bende 7-8 yaşındayken özenip alıyordum.Şimdi o balıkları beğenip alanlara acımaktan başka çarem yok.Alan memnun satan memnun.Ne diyeyim.
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
[QUOTE=Cihat Arslan]
 
Burdan ucuza almak varken ithal edilmesinin sebeplerini sayalım o zaman.
-Yerli üreticiye güvenilmemesi,ticaret yapan insan ayağı yere sağlam bassın ister. Şimdi yerli üreticiden yarı fiyatına da alsa 1 hafta aksatsa balık vermeyi ya da adam üretimi bıraksa bunu kimse istemez. İşinde devamlılık olsun ister.
 
 
[/QUOTE]
 -İtal olanın italatçıya daha özel gelmesi
 -Yerli üreticinin reklamını iyi yapamaması
-Çeşitin az oluşu ve boy dağılımının kısıtlı oluşu sayabiliriz.
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele



Bunları üretip satmak istermiydiniz.Ben hiç istemezdim.


Ama bunu üretmek isterdim.
GAKKOSH2009-03-30 22:51:07
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
[QUOTE=nakış][QUOTE=GAKKOSH] Ama bu işi yaparken balığın ırkına ve saflığına saygı duymak.1. kural.Yunusta bu işe başvurulmuş.Kral ciklit,ahli gibi malawilerle kırılmalar yaşanmış.Bugün bu kadar yaygın olan bir türün saf ırkını bulmak oldukça zorlaşmış durumda.[/QUOTE]
 
Uğur Bey kral besleyen biri olarak dikkatimi çekti, yunusla kırılmış kral gördünüz mü?Eğer böyle bir durum varsa paylaşırsanız sevinirim.Saygılar. 
[/QUOTE]
 Görmedim ama üreticilik yapan kişilerden msn de bir kaçından böyle bir teklif aldım.Hem yavru sayını artırırsın hem seri yavru alırsın dediler.Yani kırmamı önerdiler.Ben şimdi bufalo kafa tipi ile anılan yunuslardan üretiyorum.1000 civarı yavrum oldu.Açıkçası çok menunum saf bir ırk bulduğum taktirde 400 lt bir tank yapıp 4e 16d gibi bir oran düşünüyorum.
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
[QUOTE=Emin_Paşa][QUOTE=GAKKOSH][QUOTE=Emin_Paşa][QUOTE=GAKKOSH] Ama bu işi yaparken balığın ırkına ve saflığına saygı duymak.1. kural.Yunusta bu işe başvurulmuş.Kral ciklit,ahli gibi malawilerle kırılmalar yaşanmış.Bugün bu kadar yaygın olan bir türün saf ırkını bulmak oldukça zorlaşmış durumda.[/QUOTE]
 
Balık üretmek kolay değil... Ben şu zamana kadar  yüzlerce Mpanga ürettim..  Farklı kan erkekler buldum koloniye kattım vs... Bu işi layıkıyla yapan az sayıda üretimci var..
[/QUOTE]
 Sonrasını düşünen layıkıyla yapar zaten Emin abi.
[/QUOTE]
 
Şunuda söylemek istiyorum.. Balıkdan güzellik bekliyorsanız eğer o bizim elimizde,  Uygun ortam güzel yemleme yaparsak eğer Balıkda bize Tüm renklerini gösterecektir ve inanın bana o internette gıpta ile baktığımız Balıklardan farkı olmayacakdır..
[/QUOTE]

 Bağlı olduğu türün tüm özelliklerini yansıtmalı tabiki.Ama renge fazla bakmam küçük balıkta.Çünkü akvaryumcuda rengarenk gördüğüm balıklar bir süre sonra griye dönüyor.Özellikle imparator cinsleri ve ahliler.
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
[QUOTE=Emin_Paşa][QUOTE=GAKKOSH] Ama bu işi yaparken balığın ırkına ve saflığına saygı duymak.1. kural.Yunusta bu işe başvurulmuş.Kral ciklit,ahli gibi malawilerle kırılmalar yaşanmış.Bugün bu kadar yaygın olan bir türün saf ırkını bulmak oldukça zorlaşmış durumda.[/QUOTE]
 
Balık üretmek kolay değil... Ben şu zamana kadar  yüzlerce Mpanga ürettim..  Farklı kan erkekler buldum koloniye kattım vs... Bu işi layıkıyla yapan az sayıda üretimci var..
[/QUOTE]
 Sonrasını düşünen layıkıyla yapar zaten Emin abi.
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
 Ama bu işi yaparken balığın ırkına ve saflığına saygı duymak.1. kural.Yunusta bu işe başvurulmuş.Kral ciklit,ahli gibi malawilerle kırılmalar yaşanmış.Bugün bu kadar yaygın olan bir türün saf ırkını bulmak oldukça zorlaşmış durumda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.