ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
plankton
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2008 22:39
Son Ziyaret:
03 Eylül 2011 12:12
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
okan sezek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



83-40-33
50-30-23 chiklet yavrusu
Ekol 15 filitre.

SON 10 MESAJI

Balıklarımın Türü ve Cinsiyeti Nedir ?




Tankımda bulunan balıklarım, mavi prensesmi yoksa yunusmu. 2 çeşit varyete bulunmakta son fotoğrafta ekli olan yunus gibime geliyor.
Sarı Prensesi kusturdum yavrular keseli
Erken kusturmuşsunuz. Yaşıyormu yavrularınız.
AB Rh Negatif Trombosit ihtiyacı
Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Birkere bende trombosit beyaz kan vermiştim.
VATOZ-CİKLİT SORUNU?
Bende korkuyorum ciklet akvaryumuma elma salyangozu ve vatos koymaya, rahat vermiyorlar ve kısa süre sonra kaçınılmaz son ölüm :(..
elektrik kesintisinde oksijen sağlama
Sn.Fırat bey ayda 1 çalışmayla motorun arıza yapacağını zannetmiyorum. Biz bu motoru zaman zaman lastiklere hava basmak için kullanıyoruz 4 yıldan beri çalışıyor. Demek istediğim bu motor uzun saatler boyunca açık sistem (dış havayla) çalışma yapınca siboplarında kurumlanma yanma meydana gelebiliyor. Mesela soğutmacı tanıdıklarınız varsa sorunuz dolaba veyahat klimaya gaz koymadan önce sisteme vakumlama yaparlar, bunun sebebi ise sistemdeki oksijeni temizleyerek kompresördeki yağın  ve sibopların ömrünü uzatmak ve sistemdeki nemi çekmektir.Şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Saygılar.
elektrik kesintisinde oksijen sağlama
Sn. Fırat bey ben zaten bu sistemi başta yelken kulübünde şişme botları şişirme ve  okullara top şişirmek için yaptım. Mesleğim teknik servislik top veyahat bot için sisteme yağ kaçmış farketmez ama iç canlıya dönünce o zaman bana sadece bildiklerimi aktarmak kalıyor. Sizin yaptığınız sistem mantıklı, kılima tüpünüde bedavaya alabilirsiniz. Butüpe bağlayacağınız sibop ile lastikçi veya akaryakıt istasyonunda tüpe oksijen basabilirsiniz. Buzdolabı motoru açık sisteme göre dizayn edilmediğinden sübapı kısa sürede kurumbağlayacağından işgöremez hale gelecektir. Tabi bu açık hava ile sürekli çalışma koşullarında süreç hızlanacaktır.Saygılar.
elektrik kesintisinde oksijen sağlama
Sn. Fırat bey tüp olarak klima tüpünü hava deposu olarak kullanabilirsiniz. Bu tüpe buzdolabı motoruyla havada basabilirsiniz ama buzdolabı motoru kapalı sisteme göre dizayn edildiğinden hava basma kısmına azda olsa yağ verecektir. Bu yağda ilk olarak hava basılan klima hava tüpüne birilkecektir. Havayı filitre ederiz demişsiniz. Bu hava sade kompresör giirişinden filitreleme deil, kompresörün hava çıkış kısmınada filitre ve yağ separatörü konulması lazım. Bunlar işin gerçeği ama klima gaz tüpünü 10 dk.lık motor çalışması ile hava doldurulup gerekli zaman için bir köşede bekletilebilir. Bu kadar teferruatla uğraşmayıp bir oksijen tüpü ve regulatörü ile emniyetli bir şekilde akvaryumda kullanılabilir.Saygılar.
Kafa Motoru Önerisi İstiyorum.









İlk fotoğrafta görülen 500 litre debili iç motor yaklaşık 1 metre yüksekliğe su basamadı hortumu aşağıya indirdiğimde 50 cm mesafeye kadar basabliyor. Yaptığım incelemede alt fotoğrafta görünen saatte 600 litre kapasiteli 12w gücünde atman kafa motorunun yeterli olacağını zannediyorum. Kafa motorunun fiyatı çok olmayıp çektiği güçte az olacak bir motor istiyorum. Bu motordan kullananlar varsa önerilerini bekliyorum.

Akvaryumum 100 litre şu an ekol15 kullanıyorum. boşta duran cama cam 25 litre akvaryumuma sump sistemi kurmayı düşünüyorum.Saygılar.
Sarı Prenseste Delinme Oluştu.Fotoğraflı.
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 yunus , 2 sarı prenses, 3 mozambik chiklet. Yaklaşık 3 er santim yavrular.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece

Filitrasyon:ekol 15

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yavru akvaryumundan 100 litrelik yeni akvaryumuma aktarma yaparken, sarı prensesin birinde yüzgeçinin arka kısmında delinme fark ettim. Balık şu an yavru akvarymunda tek olarak duruyor. Yapabileceğim tedavi nedir.

plankton2009-03-15 20:48:46
110 lt pipo filtre
Ekol 15 ile sorununuzu çözebilirsiniz. Ben kullanıyorum gayet memnunum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.