ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bsyb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2008 22:55
Son Ziyaret:
12 Ocak 2024 08:57
Toplam Mesaj:
71 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bülent soybilgin
Doğum Tarihi:
25 Eylül 1976
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
eğitimci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BÜLENT SOYBİLGİN

SON 10 MESAJI

Green valley
Hayır mosslar için ışık ve su değişimi dışında fazla bir ihtiyacı yok tabii yüksek kapasiteli  tankımda gelişim hızı 2-3 kat daha hızlı oluyor. 
Green valley
Son zamanlarda iş yoğunluğum sebebiyle pek ilgilenemedim bu yüzden pek iyi durumda değil tank,power ledler malesef fazla geldi low tech olduğu için ışık şiddeti fazla co2 yok, besin yok, bunlar yosun problemi için davetiye oluşturdu daha yeni yosun sorununu hallettim sayılır şimdilik beklentilerin çok altında bir iki resim ne demek istediğimi anlatır sanırım.....





clarki yumurtlama(videolu)
Hakan bey bu videonun üzerine 4 defa yumurtaları yediler ve tekrar döktüler 6-7 gün hiç yemeden tam bir koruma iç güdüsü ile beni dahi yaklaştırmıyorlar larvalar tam oldu olacak derken tekrar yiyorlar ertesi gün tekrar yumurta diziyorlar bu sefer 6. günden sonra ayırmayı düşünüyorum başarılı olursam paylaşım yaparım.
Bitkili Karides Akvaryumum 50*30*40h


belki bir fikir oluşturur.
Green valley
 Oğuz bey,öncelikle güncel fotoğraflar için biraz daha zamana ihtiyaç var.

Işık sistemi  ise Ufuk bey, şimdilik beklemede biraz iş yoğunluğum var ama en kısa zaman da onlarada el atmam lazım şuan normal, beyaz ve kırmızı ledler var, açılarını halledebilirsem power led leri takıp sonuçlarına  göre ekleme veya çıkarma yaparak beni tatmin eden bir sonuç yakalamaya çalışacam inşallah iyi sonuçlar alırım yoksa normal ledlere devam etmem gerekir ya da altarnetif bir  fikir bulmam lazım.
high tech bitki akvaryumu
[QUOTE=UĞUR]Bülent bey öncelikle tebrik ediyorum 10 numara bir çalışma olmuş benım merak ettiğim konu akvaryumda extra clear cam kullanmışsınız kaç mm cam kullanıldı ve normal cama göre  bir fark hissettirdimi sizce gerçekten clear cam gereklimi yoksa gerek yok normal cammı, iyi forumlar... [/QUOTE]
Öncelikle teşekkür ederim,tank extra clear 8 mm normal cama göre çok daha şeffaf ve parlak  eskiden daha çok mücevherciler tercih ederdi, tek  sıkıntı daha dikkatli olunması gerekiyor çünkü daha kolay çizilebiliyor ,bir kaç yıl önce  normal camla fiyat farkı daha fazlaydı ama şimdi %30 gibi bir artı maliyet en fazla tabi bu imalatcıya göre değişebiliyor, çok gerekli değil tabi  bir çok hobici ön ve yan camları extra clear yaptırıyor maliyeti azaltmak için,ama benim tercihim her zaman extra clear ya da diğer bir ifadeyle kristal camdır.
64 Litre - Bitkili (Güncellendi)
Çok hoş olmuş aslında daha çok şey yapılabilir tek tür değilde 2-3 çeşit arka plan bitkileri ile zenginleştirebilirsiniz,yanlız gübreleme yüksek kapasiteli akvaryumlarda uygulanan bir uygulama olmuş  yeterli ışık şiddeti, zengin taban karışımı  ve co2 olmadan bu gübrelemeyi kaldırmaz akvaryum, yosunlardan kurtulamazsınız bu gübre uygulamasından vazgeçin haftalık belki micro element ve potasyum çok az olmak kaydıyla yapılabilir bitkileriniz çok fazla ihtiyacı olan türler değil.
İlk akvaryumum(Cuba işi tamam sayılır)
Fatih bey bu nasıl bir iştahdır tebrik ederim eksik hiç bir şey bırakmamışsınız neredeyse, anlaşılan işin hakkını vermeye çalışan ve araştıran  bir hobici olma yolundasınız ki büyük yol kat etmişsiniz sonunuzu iyi görmüyorum bir yıla kalmaz yeni kurulumlara başlarsınız  

250 LT Bitkili Hi-Tech ( Güncel Foto ve Videolar )
Tebrikler, akvaryum görselliği çok güzel inşallah içide dışı dışı kadar estetik olur,kum kalınlığı konusunda Onur beye katılıyorum ön alandaki kum kalınlığını biraz daha düşürüp arka alana atmanız derinlik  ve görsellik açısından daha iyi olur henüz bitkiler kök gelişimi olmadan bunu yaparsanız işiniz daha kolay olur tabi bundan sonra diğer bir konu ölçüm yaptığınızı ve sıvı gübre eklediğinizi söylemişsiniz akvaryum kurulumunu ne zaman yaptığınızı ve diğer ekipmanlarınıza değinmemişsiniz bunlar hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı olur kanısındayım.
Green valley
[QUOTE=boguz]Tebrikler...bu fluval edge akvaryumlar hep bahsediliyor DIY yapacağım edeceğim diye, ama ilk kez bu kadar başarılısını görüyorum, çok güzel olmuş...
biraz daha detay verebilir misiniz, ve detaylı fotoğraf ekleyebilir misiniz? filtreleri nasıl monte ettiniz?
bende şuan 400-500TL verip vermememe aşamasındayım bu akvaryuma. Güzel bitkilendirildikleri takdirde çok şık dizaynları var bu tankların
[/QUOTE]

Teşekkürler, asla o fiyatları vermeyin o fiyatlara hem akvaryum hemde tüm ekipmanları tek seferde tedarik edersiniz arzu eden olursa fiyatı ve detayları hakkında özel msj yoluyla bilgilendiririm.
filitre herhangi bir şalale olur ancak ben fluval edgenin orjinal 20 serisini sipariş verdim ilerleyen zamanlarda hem ekipmanlar (aslında çok fazla bir şeye ihtiyaç yok) hemde gelişmeleri paylaşırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.