ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mirage
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2008 11:52
Son Ziyaret:
11 Ocak 2011 19:48
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serap köse
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

serap kose

SON 10 MESAJI

Kuyruk yırtılması
Bu çay eklemeyle çok sık karşılaşıyorum. Ne kadarlık bir hacme ne kadar çay katılıyor acaba?
hasta beta, ölmek üzere melek
Dün meleği sağ salim teslim etmiştim fakat betamı kurtaramadım malesef bu akşam öldü. 3yıla yakın bir süredir benimleydi gerçi ömürleri de bundan fazla olmuyor ama yine de insanın canı fena yanıyormuş. vatozu geri koydum bir salatalık kesip verdim üstünü kemiriyor şu an. İleride biraz daha hacimli bir akvaryuma geçip tekrar beta beslemeyi düşünüyorum fakat sanırım bir süre soğuk kalacağım akvaryuma..
Herkese sağlıklı balıklar..
hasta beta, ölmek üzere melek

Murat Bey verdiğiniz bilgiler ve ricanız için teşekkür ederim.

Işıl Hanım melek beslemek hem de bu şartlarda benim tercihim değildi, devasa akvaryuma sahip olmayabilirim evet ama elimdeki tek betanın mutluluğunu sağlamaya çalıştım ve sağladım da. Isıtıcısı filtresi canlı bitkileri tek balık için gerekli şartları en azından mevcut. Yanında illaki başka şeyler besleyeceğim cahilliğini yapmıyorum zaten istemiyorum da çünkü betadan başka balık şuan bana zevk vermiyor. İradem dışı bu balıklar elime geçti verebileceğim biri yok malesef. Akvaryumcu almadı başka bir akvaryumcuya verene kadar zarar gelsin de istemiyorum. Zaten üzgün bir durumdayım. Konuyla ilgili hassasiyetimi ve üzüntümü belirtmişken gecenin bir yarısı olmasına rağmen birilerinden yardım istemişken, sizin bu tavrınıza da anlam veremedim açıkçası..
 
Mustafa Bey tekrar teşekkürler ilaca devam ediyorum, vatoz da normale döndü şimdilik mutlu görünüyor..
hasta beta, ölmek üzere melek
Cevaplarınız  için teşekkür ederim. az önce melek öldü malesef..
Diğer melek sorunsuz görünüyor ama bu türle ilgili bilgim olmadığı için sıkıntı çekeceğim umarım bu yaşar..
Betamın yem yememe ya da hareketsizlik gibi belirtileri olmadı hiç hastalık çok etkilemedi sanıyorum ama tam da geçmedi ilaca devam edip etmemekte kararsızım çünkü kalan meleği ve vatozu etkiler mi bilemiyorum.
Vatoz da hasta görünmüyordu geldiğinde, stresten mi renk atıyor bu türüde pek tanımıyorum açıkçası. Adapte olma sorunumu mu acaba? Beta ona pek birşey yapmıyor çünkü. Genelde meleğe kafa tutuyor. Şimdi elimde betam vatoz ve tek melek kaldı. ayırın demişsiniz ama ayırma şansım yok ısıtıcım ve filtrem tek çünkü. umarım daha fazla kayıp vermem.
Beta için ilaca devam etmeli miyim ama vatoz renk solması ilacın etkisi midir? Birini iyileştirirken diğerini hasta etmeyeyim..
özkoçak2011-01-05 09:13:40
hasta beta, ölmek üzere melek
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: melekte hareketsiz durma, yüzemiyor ama hala soluk alıp veriyor

Akvaryum Kapasitesi (litre): 8lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 erkek melek, 1 beta, 1 leopar vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ısıtıcı 26 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 3gün costapur kullandım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : dün dip çekimi ve 1/4 su değişimi
 
4 gün önce hediye gelen 1diş 1erkek melek ve leopar vatoz.
Aslında 8lt dikdörtgen akvaryumumda tek beta besliyorum 2buçuk yıldır sorunsuz beraberiz. 2tane canlı bitkim var anubias nana. (melekler sağolsun bütün yapraklarını delik deşik ettiler) Bildiğim kadarıyla ufak akvaryumda melek beslenmez ama hediye gelince akvaryuma koymak zorunda kaldım. Onlar gelmeden önce ciddi anlamda yosun problemi yüzünden akvaryumu komple boşaltıp yeniden kurmuş ve yerini değiştirmiştim buna mukabil betamda bukadar değişen şartlardan hastalanmıştı. Sırt yüzgecinde ve başının üzerinde su damlasını andıran parazit oluştu araştırdığım kadarıyla beyaz benek değil sanıyorum. 3 gündür sera costapur kullanıyorum betanın yem ve hareket sorunu yok canlılığı yerinde ama sırt yüzgeci zarar gördü tabi. bugün işten geldiğimde meleklerden dişi olan filtreye yapışmıştı ayırdığımda öylece cansız sürüklendi öldü zannettim ama soluk alıp veriyor. Beta ve diğer melek hırpalamaya çalıştı ama kepçeyle güvenliğini sağladım. onunda sırt yüzgecinin yarısını koparmışlar malesef. erkek melek de üstüne gidiyordu beta zaten ikisinide pek sevmedi onca yıldır yalnız yaşayınca kabullenemedi sanıyorum. Dişi melek için yapabileceğim birşey var mı zira öylece seyretmek çok iç burkucu..
Erkek melek gayet sağlıklı görünüyor hareketli.
Leopar vatozda bu sabah renk olarak çok açılmıştı özellikle karın bölgesi. şuan ise daha normal görünüyor ama eskiye göre yinede sırtındaki rengi biraz açık.
Dün dip çekimi yapmıştım bugünse ilaç kullanmadım.
Hangisine ne yapacağımı şaşırdım..  2buçuk yıldır zevk aldığım akvaryumum birgünde içimi titretti.. Yol gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
özkoçak2011-01-05 09:12:10
Betta Hakkındaki Sorularım
Fıskıye aparatına tül sarıp diktim, cama doğru çevirdim eskiye göre bayağı akıntı yavaşladı. Yardımlarınız için teşekkürler Alper bey : )
Halfmoon Betta Yavrularım
Bunlar çok güzeller, küçükler içim gitti resmen. umarım hepsi sağlıklı şekilde büyürler.
Betta Hakkındaki Sorularım
Bir de şu birtürlü engel olamadığım kuyruğunu koparma huyu var. Kuyruğu yakalabildiği kadar uzadıkça kopartıyor bizimki. Püskül püskül yapıyor deli oluyorum artık. Önceden kare fanustaydı tamam stres yapıyordur ama şimdi akvaryumda hala neye kızıyor da hıncını kuyruktan alıyor. Gerçi daha üç gün oldu akvaryuma geçeli. Forumlarda da rastlamadım pek benimkine özgü bir davranış bir asabiyet mi bu? Aktif, bana karşı da çok duyarlı ama niye mutlu edemiyorum ben onu Aglama
Betta Hakkındaki Sorularım
Aynen dediğiniz gibi aslında ama ozamanda suyu dalgalandırıyor diye takmamıştım onu ben. tekrar takıp deneyeyim öyleyse.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.