ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Vipera26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2008 23:35
Son Ziyaret:
29 Ekim 2022 19:42
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan ARSLAN
Doğum Tarihi:
10 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Maslovun piramidinden bakıyorum manzara gayet güzel. Hakan ARSLAN

SON 10 MESAJI

Artemia tatlı suda ?
http://www.akvaryumblog.com/2011/02/04/peri-karidesleri-fairy-shrimp/

Jalo Reef ve Demosoni Tankımın yeni hali resimler sayfa 2'de
Bayramcığım tankın çok güzel olmuş, akvaryum dekorun ile ilgili yorumlar var ilave olarak şunu belirtmek isterim, kullandığın malzeme, suyun kimyası, kullandığın yemler beslediğin balığa uygunsa ve onun doğal ortamını anımsatıyorsa akvaryumun dekorunun nasıl olduğu hiç önemli değil önemli olan senin işden eve gelince elinde 1 fincan türk kahvesi ile akvaryumuna bakarken hissettiklerindir. 
Geleneksel Hale Gelen İftar Buluşması 13 Ağustos Ziya Şark Sofrası
Davet için çok teşekkür ederim. İnşallah katılacağım.
Sevgi ve saygılarımla.
Ramirezi yumurtaları kaç günde acılır?(fotoğraflar eklendi)
Daha önce anasız babasız ramirezi büyütmüş biri olarak şunları söylemek istiyorum.
Artemia, yavrulara 1-2 aydan önce kesinlikle verilmemeli.1. haftada onlarca yavrum artemia yedikten sonra çatlayıp öldü .
Düzenli dip çekimi yapılıp azar azar ro suyu yada ph ı düşük kaynak suyu ilavesi yapılmalı su değişim oranı 1/10
havalandırma ve filtreleme pipo filtre ile olmalı. Java moss kesinlikle olmalı (protozoa barındırır, sudaki nitratı emer oksijen sağlar ph ı dengeler )
Eğer anne yada baba yavrulara bakıyor ise bırakın baksınlar. onlar yemleri ağızlarında parçalayıp yavruların ağzına uygun boyuta getirir. yüzme reflekslerini güçlendirir. vücutlarını temizler ( ağıza alıp tükürme esnasında )
Yavrularda ölüm doğal seleksiyonun bir parçasıdır zayıflar ölür güçlüler hayatta kalır. Yemleme çok çok az olmalıdır.1 haftayı atlatan yavrulara microkurt yada Moina verilmeli 6. haftadan sonra azar azar artemia verilmelidir.


Red rainbow dişisinde şişkinlik
Arkadaşlar yardımlarınız ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Büyüklerimize de sordum vardığım sonuca göre balığım kabız olmuş.1 gün aç bıraktım sabahına karnı inmişti şu anda herşey yolunda.
Kalın sağlıcakla..
Red rainbow dişisinde şişkinlik
Merhabalar 200 litrelik tankımda 2 erkek 5 dişi red rainbow um var. Bu akşam işten gelince farkettim ki 1 adet dişinin göğüs ve karın kısmının şişmiş durumda  olduğunu gördüm. Dışkısının normal diğer balıklarla ahenkli hareketleri olduğunu lakin suyun akıntılı ve havadar kısmında daha fazla oyalandığını bazen de erkeğe titreme ile karşılık verdiğini gözlemledim. Yeme ilgisi refleksleri normal pullarında kabarma yok, gözleri yuvasından çıkacak gibi değil. Nedir problem bilen varmı ? Vipera262011-05-04 22:03:35
Genç discuslarım
Sağol Ümitcim , daha güzeli senin olsun..
Genç discuslarım
Teşekkür ederim arkadaşlar.. Bugüne kadar beslediğim tüm balıklara çok iyi baktım ama Discus bakımı çok farklı. Evlat büyütür gibi bakmak zorundasınız aksi takdirde İzmarit balığına dönüşüverirler. Tatlı su balıkları içinde apayrı bir yeri var. Gerekli ilgi ve bakımı gösterdiğinizde size karşılığını fazlasıyla veren bir balık.  Eşim bile diğer balıklarımın hiç yüzüne bakmaz iken discuslara ben evde olmadığımda yem veriyor. Fazla söze gerek yok sanırım..
Genç discuslarım
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xcqw6u_genc-pigeon-blood-discuslarym_animals[/VID]
Kapasite (litre):140 litre
Canlılar:4 aylık 8 adet pigeon blood discus yavrusu 2 adet bronz 1 adet komando çöpçü , anobias barteri, microsorum windelov, cryptocorn wendty green, saz,java moss

Malzemeler:kütük, çok az kuvarts kum, volkanik kaya, fluval 205 dış filtre, atman 200 watt ısıtıcı, sera 15 watt bitki fleurosanı, champion çift çıkış hava motoru.hava taşı

Akvaryum Bakımı:günlük dip çekimi , 1/7 su değişimi , 15 günde bir  filtre temizliği

Kullanılan Yemler:dana yüreği, spectrum discus, tetra discus prima.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: filtrede sera torf.


Vipera262010-03-28 23:15:55
Ramirezi için bir kaç soru?
Tabiki bir biyolog olarak iyi biliyorum sadece filtre süngerinde bulunmazlar protozoonlar. Yumurtadan çıkan fakat serbest yüzüşe geçmeyen ram yavrularımı anne ve babalarının saldırısına maruz kalınca ( ki 1 değil 2 değil ) üzerinde bulundukları mangrov kökü ile kumsuz ve bitkisiz minik bir akvaryuma taşıyıp orada yüzdürdüm. Karides akvaryumunda kullandığım pipo filtreyide bu ortama koydum. Daha fazla protozoa için java moss ekledim. Protozoonlar olmassa olmaz çünkü bu küçük akvaryumdan karides akvaryumuna taşıdığımda ramirezi yavrularını, içlerinden birkaç tanesinin mosslar arasına saklanarak taşınmadan kaldıklarını 1 ay sonra büyümüş hallerini görünce farkettim. karides akvaryumundaki ram yavruları ile aynı boyda idiler. Nasıl böyle büyüdüler ? Karides akvaryumundaki yavrular mikrokurt ve artemia ile beslenip büyür iken bir köşede suyunun yarısı buharlaşmış sadece java moss mangrov kökü  bulunan küçük yavrulukta büyüyen bu 2 yavru elbette protozoonlar ile beslendi.
Artemia konusuna gelince artemia yavrularını tuzlu suyundan pipet ile çekip 1 litrelik tatlı suda en az 1 saat yüzdürdükten sonra toplayıp verdim yavrulara . Fakat kahretsin elimin ayarı yok işte sanki açlıktan ölüyorlarmış gibi bolca verdim artemia yı sonrada teker teker çatlayıp öldüler. artemia vermeyi kestiğimde sadece 6 tane yavru kalmışdı.
Şu anda 1 tane dişi ramirezi hayatta kaldı büyüdü serpildi diğer dişi ise 1,5 yaşında. Geçenlerde akvaryumcunun birinde İspanyol bir grup genç ile tanıştım. Bir tanesi ramirezi büyütmüş defalarca ve orada bu balığın çok popüler olduğunu söylüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.