ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aktasg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2007 11:50
Son Ziyaret:
23 Nisan 2024 20:09
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürcan AKTAŞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürcan...

SON 7 MESAJI

Zebra Danionun Sürü Özelliği
Merhaba,

Ben de birşey sormak istiyorum zebralar hakkında. Akvaryumumda neon, kırmızı burunlu tetra, rasbora, ember tetra, kiraz karides ile birlikte beslediğim 8 adet kırmızı zebram vardı, 1 ay kadar önce almıştım zebraları. 200 lt'lik bitkili bir akvaryum. Haftasonu 30-40 lt kadarlık bir su değişimi yapmak istedim. Su değişimlerini akvaryum mutfakta olduğu için suyu önce akvaryumdan sifonlayıp gidere veriyorum, sonra da hortumu musluğa takıp çook yavaş bir hızda suyu ekliyorum. Klordan etkilenme olmaması için yavaş yapıyorum, yeni eklenen 30-40lt'lik su belki yaklaşık 1,5-2 saatte anca doluyordur akvaryuma. 

Daha önceden de su değişimlerini hep böyle yapıyordum ve bir sorun yaşamamıştım. Ancak bu kez, ki kırmızı zebralar akvaryuma eklendikten sonraki ilk su değişimi bu, 4 adet zebra birkaç saat içinde öldü. ve ilginç olanı ölenlerin hepsi karınları fazlasıyla şiş olanlar, yani dişi olanlar idi. Şimdi 3e 1d olarak 4 adet kaldı.

Diğer balıklara hiçbirşey olmamasına rağmen zebralardan sadece dişi olanların su değişiminden bu kadar etklilenmesi hakkında bir yorumunuz var mı acaba?
aktasg2014-12-10 17:06:43
Filtre ic malzemeleri nasil secilir?
Arkadaşlar selam.

Yaklaşık 1 aydır malawi akvaryumum var (Henüz akvaryum hobosinde çok yeniyim, herşeyi bu forumdan öğreniyorum). Eheim 2213 dış filtre kullanıyorum. Forumda araştırdığım kadarıyla 1 ay sonra kadar filtre temizliği yapmam gerekecek. Akvaryumcu filtreyi ilk kurarken sadece elyaf ve kadın çorabı gibi geçirgen bir poşet içine carbon filtre malzemesi koydu. En azından ben o kadar hatırlıyorum. Ama forumda biraz araştırınca, seramik boncuklar, bio ball, substrat gibi terimler gördüm. Kafamdaki sorular ise şöyle;

- Bunların hangilerini temizlik yaparken eklemeliyim?

- Substrat mutlaka eklemelimiyim? Eklenmesi gerektiğini okudum, ama substrat koyarken karbon filtre malzemesinin çıkarılması gerektiği yazıyordu, o zaman suyun berraklığını kaybetmezmiyim?

- Seramik filtrenin kaba pislikleri tutmaktan başka bir fonksiyonu var mı? Yoksa sadece elyaf kullanımı yeterli mi?

Cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
lafayette2007-12-04 12:36:41
Baliklarimin turleri nedir?
Guzel cevap Hiko, tesekkurler, dakika bir gol bir, jaguarla baslayan acemiSmile
Baliklarimin turleri nedir?
Uyarilariniz icin tesekkurler.
3. 4. fotograf derken herkesin kafasi karisti galiba birazcik.
O zaman bu is fazla uzamadan akvaryumuma daha uyumlu baliklar alayim ben. Yalniz belirtmeden gecemeyecegim, jaguar dediginiz balik su anda o kadar uysal ve urkek ki, digerler ben akvaryuma yaklastigimda nerederse cama yapisiyorlar, sanki oyun yapiyorlar, bu urkup yavas yavas geri geri yuzup saklaniyor.
Baliklarimin turleri nedir?
Reis bey siz oyle diyorsaniz oyledir. Sadece emin olmak istedim, Yagi jaguar deyince, hemen gidip ozelliklerine baktim jaguarin, ne kadar agresif oldugunu ve ne kadar buyuyebilecegini gorunce eyvah dedim. Kral biraz daha uysal bir tür galiba. O zaman sadece yasayan kaya'lara bir care bulmam lazim fazla buyumeden degil mi?

Bu arada Yagi hatirlatinca farkettim (jaguar, kral derken unuttum). 4. balik hakkinda kimse yorum yapmamis.

Daha ilk baliklarimin boyle degisik turler olmasindan biraz urktum aslinda
aktasg2007-11-21 14:57:25
Baliklarimin turleri nedir?
Daha bunlarin yaninda s.p.'ler, yunuslar ve iceman'ler var. Keske pet-shop'taki arkadas uyarsaydi. Acemilik iste, ogrenecegiz. Sizce bu baliklardan bazilarini iade edip baska balik almali miyim, buyukduklerinde cok basimi agritirlar mi? (Akvaryumum 200 lt.)

Birde birsey daha sormak istiyorum, 3. balik icin kral chiclid demissiniz, akvaryum.com'da baktim, oradaki resim benim baligima hic benzemiyor, sizce ayni tur olduklari kesin mi, buyudukce mi rengi degisir?
aktasg2007-11-21 13:19:03
Baliklarimin turleri nedir?
Merhaba,
Akvaryum hobisi konusunda oldukca yeniyim. Daha 10 gun oldu baslayali. Baliklarimin bazilarininin turlerini forumdan buldum ama bazilarini bulamadim. Asagidaki baliklarin turleri hakkinda yorum yaparmisiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.