ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alkara
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]8691,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2007 11:41
Son Ziyaret:
29 Aralık 2023 21:48
Toplam Mesaj:
329 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AHMET YARALI
Doğum Tarihi:
29 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Karides Tankında İsta Bitki Toprağı Kullanan Varmı
[QUOTE=Cem Altay]

İsta'nın karides toprağı Caridina besleyenler için genellikle tavsiye edilmez.Daha çok Dennerle,Benibachi,Ada,Tropica gibi markalara yönelirler.Sizin Sarı ateşlere iyi geldi demek ki[:)] Sarı Ateş neonları anlamak cidden güç,çok güzel fakat bakımı bir o kadar uyuz bir tür :)[/QUOTE]

Haklısınız. Ben de bu toprağı ilk aldığımda karides hobisinde daha tecrübeli bi kardeşim "abi keşke almasaydın" demişti. Ancak ben sonrasında çok memnun kaldım. Belki tesadüftü, bilemiyorum. Sırf bu deneyimim nedeniyle de şuan tekrar aynı toprağı kullanıyorum. Gelişmeleri yine yazarım bu konuya. [:iyi:]
Sarı ateşler bence de tuhaf. Kimileri çok zorlanıyor, kimileri için ise en kolay tür oluyor. [:)]
Karides Tankında İsta Bitki Toprağı Kullanan Varmı
Konu eski ama burada bulunsun belki birinin işine yarar.

Bu toprağı 1 sene evvel tesadüfen bi akvaryumcudan aldım. Hagen ararken denk geldi. Adamın elinde kalmış bir üründü ve bana uygun fiyata verdi. Üremesi durmuş ve sayıları günden güne azalan 13 tane sarı ateşlerimi bu toprak ile kurduğum akvaryuma aldıktan hemen sonra ölümler durdu ve 1 seneye yakın yüzlerce yavru aldım. İletkenlik ph vs ölçmedim, kimseyi yanıltmak istemem.
Sonrasında üreme yavaşladı ve tamamen durdu. Başka faktörler de olabilir tabi. Ancak ben yine de geçtiğimiz hafta tekrar bu topraktan aldım ve yeni kurulum yaparak karideslerimi aktardım. Gelişme oldukça editlerim...
Bluetang Beyaz Benek
Bu balığı ilk edindiğim zamanlarda yasadigim inatçi beyaz benek sorununu asagidaki uygulamalar ile cozmustum. Belki faydası olur.
1. Tankta mercan yoksa ısıyı kademeli olarak artırın. 29 30 dereceye kadar artirdim ben. Sikinti olmadi. Yalniz balik beneği attıktan sonra hemen düşürmeyin tekrar. Beyaz benek larvalarinin döngüsü bitip de tamamıyla yok olana kadar bir sure öyle kalsın.
2. Tanka bemiks ampul kırılabilir. Ben kırdım. Çeşitli forumlarda tavsiye edilmişti. Bende işe yaradı gibi.
3. Balik yem aliyor ise Nls sarımsaklı granül yem kullanın. Ben tavsiye üzerine kullandım ve sonuçta vazgeçilmez yemlerimden biri oldu. Evde yoksa yemine sarımsak suyu karistirilabilir yada balikyiyorsa sarımsak ufak parçalara bölünerek yada ezilerek verilebilr.

Arkadaslarin da dedigi gibi bir muddet bekleyin. Duzelme olmaz ise yukarıda yazdıklarımdan ilk olarak balik yem aldığı için 1 ve 3 numarayı uygulamanızı tavsiye ederim. Ardından eger balık zayıflamaya başlar ise bemiks takviyesi yapabilirsiniz. (Bemiks takviyesi yapacak olursaniz -ki son secenek olsun bence- ampulu gece kirin akvaryuma. Isiklari acmayin ve sabaha kadar karanlikta bekletin.)
Dayanıklı balıklar olduğundan anlatacağınizi düşünüyorum. Şu an tankima yeni katılan bir blue tang de bende var. Her an bekliyorum benek ne zaman başlayacak diye.
Saygılar...
[EDIT]alkara,2016-11-03 04:44:46[/EDIT]
Canyon Box 36 Nano Kullanan Var Mı?
Öncelikle merhaba.
konu acilali birhayli zaman gecmis ancak yine de cevap vereyim...
Haqoos canyon box kullanmış ve zamaninda forumda tanitimini da yapmis biri olarak size tavsiyem yer sıkıntınız yoksa üste vereceğiniz +100 / 150 tl ile biraz daha yüksek hacimli bir akvaryum almanız olacaktır. Zira bahsettiğimiz hazır sistem akvaryumda max 1-2 palyaco besleyebilirsiniz ve zamanla bu da size az gelecektir. Ayrıca idame ettirmesi zor bir akvaryum olacaktır...


[EDIT]alkara,2016-10-01 12:29:05[/EDIT]
Tuzlu Suda Beyaz Benek
Teşekkür ederim Zeki Bey. Kullanılan yöntemler tatlı suda da tuzlu suda da neredeyse aynı. Yalnızca tuzlu su akvaryumuna tuz eklemek şansımız yok. Tam tersi işlem yapılıp tuzluluğu düşürme yöntemi uygulanıyor. Tuzluluğu 1.013 lere kadar düşürdüğünüzde oluşan basınç farkından dolayı parazitler patlayıp ölüyor ancak hassas balık türleri de bu orana dayanamadığından bu yöntemi dikkatli kullanmak lazım.
Öte yandan ne yazık ki beyaz benek kökü kolay kesilebilen bir parazit değil. Uğraştırıyor insanı. Dediğiniz gibi bemiks balıkların toparlanması açısından faydalı. Asıl parazite etki etmesini beklediğimiz ilaç flagyl. Ben de flagly i sadece iç parazitte kullanıyordum. Ama yabancı forumlarda beyaz benek için de tavsiye edilmiş. Şimdi ismini tam hatırlamıyorum fakat bir yerli forumda da bir arkadaş tarafından tavsiye edildiğini gördüm. Ben de faydasını gördüm diyebilirim ve tavsiye edebilirim.
Bu hastalık için satılan farklı markaların farklı ilaçları da var tabi ama şimdilik denemedim. Umarım denemek zorunda da kalmam 
Sağlıklı hobiler...

alkara2015-03-17 22:35:54
haqos canyon box 36 için Ps
Bahsettiğiniz sistemi ps siz bir seneye yakın yürüttüm. Ps olmadan muhakkak sorunlar yaşayacaksınız. Hele ki o boyut yeni başlayanlar için hiç uygun değil.
Bende ufak mushroomlar ve 2 palyaço vardı ama tavsiyemi sorarsanız balık eklemeyin ufak ve bakımı basit omurgasizlar tavsiye ederim.
Ama illa bir minik bir palyaço ekleyeyim derseniz ebaydan falan ufak ps ler bulabilirsiniz. Tam model adı veremiyorum ama bazı forumlarda konuşulmuş ve tavsiye edilmişti.
Kolay gelsin.

Ekleme : Tarihe dikkat etmemisim. Muhtemelen çok sular akmıştır köprünün altından :)
Yine de başka hobicilere tavsiye olması açısından mesajı silmiyorum.alkara2015-03-16 17:17:15
Tuzlu Suda Beyaz Benek
Herkese merhaba arkadaşlar.
Bu konuyu baslatmamin sebebi tuzlu suda yaşadığım beyaz benek istilası ve ondan kurtuluş yolum hakkında kısaca bilgi vererek bu durumla karşı karşıya olan arkadaşlara bir nebze yardımcı olmak.
Bundan yaklaşık bir- bir buçuk ay önce içerisinde 4 adet palyaço olan tuzlu su akvaryumuma 1 blue tang ve 1 tobby fish ekledim. İlk zamanlarda oldukça sağlıklı olan canlılar biraz da benim hatamdan kaynaklanan su degerlerindeki bozulma sebebiyle beyaz benege yakalandılar. Önce blue tangde ardından palyacolarda ve en sonunda tobby fish de hızlı bir şekilde yayıldı bu lanet canlılar. Baliklarin iştahı kesildi durgunlastilar renklerini kaybettiler ve zayifladilar. Öyle ki canlıların gözlerini üstünde bile boş yer kalmadı neredeyse her yerleri benektu. Bu esnada bir palyacom da öldü zaten.
Ardından gerek yabancı forumlardan gerek Türk forumlarindan sürekli araştırma yaptım ve su işlemleri uyguladim.
1. İlk önce yüzde 20 su değişimi yaptım ve günlük 1-2 dereceyi geçmemek kaydıyla ısıyı 33e çıkardım. Şanslıydım ki balıklar tolere edebildiler.
2. Isı 33 olduktan sonra bir akşam akvaryuma 100 litreye 1 ampul şeklinde bemix vitamin kırdım (Eczanelerde kutusu 4 tl) İşin önemli kısmı şu ki bu vitamini kullanınca ışıkları kapatın. Yoksa bi anlamı kalmaz.
3. 100 litreye 500luk 1 tablet şeklinde flagyl tablet ekledim. (Suda iyice eritip yavaş yavaş)
4. 3 gün bekleyip yüzde 30 su değişimi yaptım.
5. Yemleme haricinde ışıkları hiç açmadım. 7-24 uv filtreyi çalıştırdım.
Ayrıca balık yemlerini bemix vitaminde bekletip verdim ki ilaç daha fazla etki etsin.

Sonuç olarak 1 palyacomda solungac kisminda biraz hasar kaldı ancak tüm canlilarim benekten kurtuldu. Şu an renkleri yavaş yavaş oturuyor. Tüm vücudu baloncuk şeklinde şişen blue tangim düzeldi ve kuyruk kisminda sadece hafif bi renk solmasi kaldı. O da günden güne duzeliyor. Günlerdir hiçbirinde beyaz benekten eser yok.

Ekleme : Beyaz benek yaşam döngüsü 3 günle 1 ay (hatta daha uzun) arasında degisen bir parazit. Balığa yapisip olgunlasiyor ve ısı yükselince kuma inip çoğalıyor. Dışında sürekli bir kist var ve ilaç etki etmiyor. Ama bu çoğalma sürecinde cok kısa bir süre savunmasız kalıyor.Isıyı yükseltmenin bize faydası döngüyü hızlandırarak o savunmasız süreçlerinde ilacı akvaryuma ekleyerek canlıyı yok etmek. Yoksa ilaç kullanmadan sadece ısı yükseltmek bir ise yaramıyor. Flaygyl ise genelde iç parazitte kullandığımız bir ilaç olmasına rağmen beyaz benekte de
oldukça etkiliymis. Bunu da yeni öğrendim.
Dikkat : Akvaryumda omurgasiz varsa uygulamayin zira bu sürece dayanamazlar. Ayrıca her ne kadar flagyl akvaryumdaki bakteri populasyonuna zarar vermez deseler de süreç sonunda coralin alglerde ciddi azalma oldu.
Son olarak yukarıdakileri kendi akvaryumumda uyguladım ve başarılı oldu. Siz yine de canlilarinizin özelliklerini de dikkate alarak dikkatli davranin ve aksi durumda beni suclamayin :) Kimsenin vebaline girmek istemem.
Sağlıklı hobiler...
toby fish yem tavsiyesi
Arkadaşlar toby fish için acil yem tavsiyesine ihtiyacım var. Tanka yeni girdi. Kuru yem aldığını bildiğim bir canlı ancak nls ve tetra bits yemedi. Karides falan vermek istemiyorum su an. Önce kuru yenme başlayıp yediğini göreyim sonra cesitlendirecegim diyeti. Aklımda dainichi var ama bu balikta tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ekleme: 2 haftadır hiçbir kuru yemi almadi kerata. Karidesi kalamari bile nazlı yiyor. Ugrastiracak anlaşılan...alkara2015-03-15 12:16:43
.
Her ne kadar bastan asagi yanlislarla dolu bir baslik olsa da bence açan kardeşimizin çok da üstüne gitmek doğru değil arkadaşlar. İroni içeren mesajlarla ders vermeye calismak yerine ozelden mesaj atip aciklasak daha faydali olmaz mi. Gururunu incitmenin cok da bi faydasi yok. Zira yaşi daha 13 ve öğreneceği çok şey var.alkara2014-05-25 19:13:08
yeni bir pico, yine bir pico (fotoğraflar eklendi)
Sık su degisimi (asiriya kacmadan) ve olculu yemleme ile sorun yasanmiyor. Bu boyuta uygun ps bulamadigimdan kullanmadim ancak canli yukunu minimum tutarsaniz bu da problem yasatmaz size. Dalga motoru ise yine boyut sebebiyle eklemedim ancak kendi motoru da fena is cikarmiyor. Debisi bu boyuta yetiyor.
Yine de kurmayi dusunen arkadaslara nacizane tavsiyem eger balik olacaksa biraz daha buyuk boyutta (min25 lt kadar) kurmalari. Zira baliklarimin biraz daha hareket alani olsa daha iyi olacakti.
Saygilar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.