ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Agatha
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2020 08:59
Son Ziyaret:
16 Eylül 2021 23:33
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mikail Altun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Usak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

4 Challenger köpek balığı, 2 Albino Pengasus 950 lt Wild Akvarium.* +30 White Blue lepistes, 5 Gün ışığı Tetra Bitkili akvaryum 70 lt.* Akvaryum hayranı birisi.

SON 10 MESAJI

20 Litre Beta Akvaryumuna Aksesuar Önerisi ?
Öncelikle Merhaba!

Aslında beta balığı için flitre şart değil ve bunu internette yabancı kaynaklardan araştırıp öğrenebilirsiniz. Türkiye de flitresiz besleyen çok nadirdir. Bunun sebebi ise ilk önce maliyet, diğeri ise zahmetli olduğu için. Flitre olmadığı zaman akvaryumda büyük bir azot döngüsü başlar ve bu durum nitrat zehirlenmesine kadar gidebilir. Beta akvaryumunda bunu önlemek için nitrat tüketen bitkiler kullanırlar. Örneğin tilki kuyruğu, zeytin, moss türleri gibi bitkiler nitratı azaltır. Nitratı etkileyen diğer bir sebeb ise artık yemler. Bunun içinde flitresiz beta akvaryumunda elma salyangozu ve karides türleri beslenir. Bazen iki haftaya bir bazen her hafta dip çekimi yapıldığı zaman flitresiz beta çok mutlu şekilde yaşar.

Diğer bir tavsiyem ise betaların doğal yaşamda kendileri gibi hissetmeleri için uygun etmenler. Bunlar toprağın en alt katmanında ki sert ince kumdan yumuşak ince kumun olmasıdır. Çünkü beta tek başına yaşadığı için kumu karıştırmayı sever. Kum seçimi bu yüzden önemlidir.

Son tavsiyem ise;
Işık bir akvaryum için olmazsa olmazdır. Beta balıkları gölgeli ışıkta kendini güvende ve rahat hissederler. Bu yüzden hem ışığın gücünü azaltmak hemde altına saklanması için suyun üzerinde duran su yoncaları, su marulları gibi bitki türleri tercih edilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi günler iyi aktiviteler dilerim!
Beta Akvaryumum
Öncelikle Merhaba!

Aslında beta balığı için flitre şart değil ve bunu internette yabancı kaynaklardan araştırıp öğrenebilirsiniz. Türkiye de bunu yapabilen pek insan yok. Bunun sebebi ise ilk önce maliyet, diğeri ise zahmetli olduğu için. Flitre olmadığı zaman akvaryumda büyük bir azot döngüsü başlar ve bu durum nitrat zehirlenmesine kadar gidebilir. Beta akvaryumunda bunu önlemek için nitrat tüketen bitkiler kullanırlar. Örneğin tilki kuyruğu, zeytin, moss türleri gibi bitkiler nitratı azaltır. Nitratı etkileyen diğer bir sebeb ise artık yemler. Bunun içinde flitresiz beta akvaryumunda elma salyangozu ve karides türleri beslenir. Bazen iki haftaya bir bazen her hafta dip çekimi yapıldığı zaman flitresiz beta çok mutlu şekilde yaşar.

Diğer bir tavsiyem ise betaların doğal yaşamda kendileri gibi hissetmeleri için uygun etmenler. Bunlar toprağın en alt katmanında ki sert ince kumdan yumuşak ince kumun olmasıdır. Çünkü beta tek başına yaşadığı için kumu karıştırmayı sever. Kum seçimi bu yüzden önemlidir.

Son tavsiyem ise;
Işık bir akvaryum için olmazsa olmazdır. Beta balıkları gölgeli ışıkta kendini güvende ve rahat hissederler. Bu yüzden hem ışığın gücünü azaltmak hemde altına saklanması için suyun üzerinde duran su yoncaları, su marulları gibi bitki türleri tercih edilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi günler iyi aktiviteler dilerim! [EDIT]Agatha,2020-11-15 23:50:58[/EDIT]
Challenger Köpek Balığı
Öncelikle Merhaba!

İlk önce sorunuzu çözmeniz de yardımcı olacak bir kaç adımdan bahsedeyim. Akvaryumunuz Challenger köpek balığı için el verişli bir ortam değildir. En yakın zamanda müdahale etmezseniz sizi acı son bekleyebilir. Su değerleri gördüğüm kadarıyla alt üst olmuş. Challangerlar için olmassa olmaz dış flitredir. Güçlü bir dış flitreye ihtiyacınız bulunmaktadır. Akvaryum litresi balıklarınız için şuanlık zararı yoktur lakin bu balıklar hızlı büyüdükleri için kısa zamanda akvaryum küçük gelmeye başlayacaktır. Diğer bir konu ise doğal ortamlarında kendilerini güvende hissedecekleri bir yer oluşturmanız gerekli. Bunu delikli kayalarla veya kırık testilerle yapabilirsiniz.

Challengerlar, kendilerini rahat hisseddiklerini anlamak için davranış biçimine bakmak gerekir. Sürüsüyle ve kendi etrafında daire çiziyorsa bu onun refah ile yaşadığını gösterir. Challenger ve türleri dayanaklı balıklardır. Hastalıklara karşı hem avantajları hemde dezavantajları vardır. Stres ise en büyük dezavantajlarıdır. Olabildiğince akvaryum temiz ve sakin tutulmalıdır. Challengerların yosunla arası pek iyi değildir. Çünkü hareketli oldukları için yosunları akvaryum içerisinde taşıyıp çoğalmasına sebeb olabilirler. Challenger için loş mavi ışık kendilerini rahat hissetmelerini sağlar.

Ek tavsiye olarak balıklarınızı hayatta tutmaya başarırsanız dirençlerini arttırmak zorundasınız. Bunun için özellikle yağlı etler yedirmek zorundasınız. Örnek verecek olursak bunlar, karides, kalamar, tavuk ciğeri gibi besinler olabilir. Bu tür balıkları canlı balıklarla beslemek, doğasında oldukları için yine kendilerini evlerinde gibi hissettirir. Fakat canlı balık ile beslemek agresif olan tutumlarını iyice arttıracak ve hatta kendi türlerine bile saldıracaktır. Bu tür balıklar yüksek maliyet ister ve olabildiğince titiz davranmak gerekir.

İyi günler dilerim! Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Lepistes Ölümleri Ve Balıkların Dışarı Atlaması
Öncelikle Merhaba!

Diğer arkadaşlarımızın bahsetmediği ve lepistesler için önemli sayılan bir bilgide aktarmak istiyorum. Lepistes için en önemli püf noktalardan biri dekordur. Lepistesler sık bitkili akvaryumda kendilerini daha rahat hissederler. Lepisteslerin en hassas oldukları konu strestir. Kayadan ziyade, kolay bitkilerden zeytin, tilki kuyruğu, tütün, java moss, su mercimeği, elodea gibi sık ve sürekli türüyen türler daha iyi seçenek olacaktır.

Lepisteslerin diğer bir can sıkıcı konusu ise çok hızlı üremeleri. Bir dişi sürekli hamile kalır ve sürekli doğurur. Ve hatta tecrübe kazandığı süre boyunca yavru sayısını arttırır. Bir yerden sonra akvaryumun kapasitesini aşacaktır. Ve halince ölümler tekrar baş gösterebilir veya ek masraf çıkartabilir.

Son olarak lepistesin türüne göre değişebilir fakat çoğunluğu kirli suyu sever. Sürekli su değişimi lepistesler için zorunlu değildir. Şahsi olarak ben 2 haftaya bir değiştiriyorum bazen bir ayda olduğu oluyor. Önemli olan strestten uzak kendilerini doğalarında hissetmesini sağlamak. Fazla yemlemek yosun soruna ve nitrat zehirlenmesine sebeb olabilir. Az yemlemek balıklarınızın dengesini bozabilir. Keza ışıkta böyledir, çok ışık yosuna sebebiyet verir az ışık bitkilerin ölmesine sebebiyet de doğurabilir. Gözlemleriniz bu konuda etkili ve caydırıcı olmalı. Unutmayın Akvaryum sadece bir hobi değil aynı zamanda doğayı anlamaktır. İyi günler dilerim efendim!
Lepistes Hamile Mi ? Yoksa Şişkinlik Mi Var ?
Öncelikle Merhaba!

Balığınız döllenmiş ve hamile. Doğum zamanını karında ki siyahlıktan ve yavruların gözle görülür şekilde belirdiği zaman anlayabilirsiniz.

Ek tavsiye olarak, lepisteslerin cinsine bağlı olarak yavruları yeme eğilimi vardır. Bu sorunu halletmek için rafya veya çeşitli bitkilerle saklanma koşulu oluşturabilirsiniz. Ayrıca canlı doğuran balıklarla da nüfus sorunu ilerleyen zamanlarda baş gösterecektir. İyi forumlar! Nice hobilere!
Saklanan Neon
Öncelikle Merhaba!


Neon balıkları en az 6'şarlı gruplar halinde beslenmelidir. Sürü balıkları oldukları için doğal ortamları gereği kendilerini güvende hissederler. Akvaryumunuzda ki Neon eksikliğinden kaynaklanabilir. Ayrıca Neon gibi balıklar sık bitkili akvaryuma bayılır ve stressiz yaşamalarını sağlar. Balığınız bu sebeblerden dolayı strese girmiş gibi gözüküyor. İyi forumlar! Nice hobilere!
Lepistes Kuyruk Erimesi
Öncelikle merhaba!

Akvaryumunuz çok hoş gözüküyor. Lepistesler de kuyruk erimesi başlamadan önce halsizlik belirtisi olur. Lakin belirttiğiniz üzere kıpır kıpırsa endişelenecek bir durum yok gibi. Zaten önceden tedbirinizi almış görünüyorsunuz. Bazen dişi lepistesler, erkek tarafından çok sıkılırsa saldırgan olabiliyor ve kuyruklarına hasar verebiliyor. Endişelenecek bir durum varmış gibi gözükmüyor [:)]

Ek tavsiye olarak, normal zamanda lepistesin cinsine göre su değişimlerini ve dip çekimlerini 2 haftaya bir yapabilirsiniz. Lepistesler eski suya bayılır. 2 güne bir değişim yapmak lepistes gibi hassas balıklarda yoğun stresten can kaybına kadar gidebilir. İyi forumlar! Nice başarılara!
Lepistes Lerim Kavga Ediyor
Akvaryumunuzun litresi ne kadar? Kaç dişi kaç erkek mevcut? Su sıcaklığınız kaç derece? Bunları yazarsanız yardımcı olabilirim.
Mikofish Ve Nitrofur Aynı Mıdır ?
Ben nitrofur için düşüncelerimi eklemek istiyorum. Lepisteslerimde beyaz benek hastalığında kullandım ve halen kullanmaktayım. 2 gün içerisinde geçirdi. Nitrofur'un olayı, akvaryum içerisinde ki yararlı ve zararlı mikro organizmaları yok etmesi. Zaten kullanım kılavuzunda şebeke suyun içerisinde zararlı bakterileri yok etmek için kullanır yazıyor. Bir nevi suyu nötr hale getiriliyor. Diğer bir kullanım ise yeni bir akvaryum kurarken litresi kadar döküp en az 1 gün flitresiz bekletilip balıkları öyle koyuyorum. Yani özetle Nitrofur, çok amaçlı yardımcı ilaç gibi düşünüyorum.
Lepisteslerim..
Hocam öncelikle akvaryumunuz çok güzel. Tebrik ederim. Bende bir lepistes tutkunu olarak bu naçizane görüşümü mağdur görün. Bu akvaryuma kerevit çok güzel yakışır. Cüce kerevitlerle lepistes beslediğim oldu. Hiç bir şekilde birbirlerine bir şey yaptıklarını görmedim. Hem egzotik olarak daha güzel gözükecektir [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.