ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Luthien
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
25
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Haziran 2019 13:41
Son Ziyaret:
21 Eylül 2019 16:15
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gizem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gizem Türkmenoğlu. 80×45×30 5 Goldfish

SON 10 MESAJI

Ters Giden Birşeyler Mi Var?
Merhaba;

Suyum hareketli. Youtube işlerinden pek anlamadığımdan kardeşime video çektirdim paylaşıyorum. Balıklarımın cinsiyeti ve varyeteleri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.[EDIT]Luthien,2019-09-01 10:30:08[/EDIT]
Ters Giden Birşeyler Mi Var?
Anormal bir koku yok kumları çıkarmadan önce çok daha yoğundu şuan daha az.
Ters Giden Birşeyler Mi Var?
Şuan için tek şelale filtre var buna ek olarak pipo filtre kullanıyorum. Akvaryumdaki koku balık kokusunu andırıyor zaman zaman eve gelen kardeşimde balık bulunan odaya girdiğinde durumu teyit ediyor. Akvaryum yaklaşık 4 aydır kurulu.
Ters Giden Birşeyler Mi Var?
Merhaba;

80×45×30 ebatlarındaki akvaryumumda 4 aydır boy ortalaması 3-4 cm olan 4 tane japon balığı beslemekteyim. Şuan kullandığım yemler jbl goldpearls, jbl gammarus, hikari wheat ve haftada 2 kere haşlanmış bezelye. Dinlendirilmiş su ile haftada toplam 40LT değişim yapmaktayım. Akvaryumumda koku problemini bir türlü çözememem nedeniyle silis kumun büyük çoğunluğunu çıkardım neredeyse cama cam hale getirdim. Filtrasyon olarak 350LT/saat şelale filtre, biyolojik denge için iki adet süngeri olan pipo filtre ve 1 adet hava taşı kullanmaktayım. Balıklarıma karşı titiz davranmama rağmen gözle görülür bir büyüme sağlayamadım ve hala azalmış olmasına rağmen koku problemim devam etmekte. Siz deneyimli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum nerede hata yapıyorum?
Balıklarımın Türü Ve Cinsi.
Merhaba;

Japon balıklarımın türü ve cinsiyeti konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/215830/300620191940311.jpg[/IMG]
Açlık Oyunları Ve Suriye Japonum.
[QUOTE=YeniBalikciniz]3 farklı canlı yem ve 9 farklı yem kullanıyorum aç bırakmıyorum makine ile günde 4 defa yemleniyor ne biri saldırgan oldu ne de böyle ilgisizlik oldu aç bırakacağınıza 5 liraya değilde 30 lira 100 gram yeme verin yem kaliteli olsun 9 çeşit yem 100gramdan 100küsür yapıyo balıkta mutlu bende[/QUOTE]

Merhaba;

Kullandığım yemler sırasıyla;

1-) Dainichi Goldfish Ultra Small
2-) New Life Spectrum Goldfish
3-) Vitalis Goldfish Pellets.

Hepsi kapalı ve kullanım tarihi içinde ürünler. Sizce verdiğim ek besinler harici bu yemler yetersiz mi?
Açlık Oyunları Ve Suriye Japonum.
Diet konusunda forum bana ciddi anlamda yardımcı oldu. Balıklara bakmaya başladığım ilk hafta sadece beyaz kalitesiz bir yemim vardı. Sonrasında üç farklı yem tedarik ettim ve bahsettiğim sebzeleri vermeye başladım. Salatalık, maydanoz ve havuç gibi denemelerimde oldu ancak suriyeli harici pek itibar edilmedi. Haftada birgün olmak üzere çok küçük yumurta sarısıda veriyorum ama suriyelim arkadaşlarına pek fırsat vermeden yok ediyor. Sırf onun yüzünden en küçük japonumu eski tanka tek olarak taşımak zorunda kaldım birkaç yutma girişimi sebebiyle. Son olarak belki kızacaksınız ama eti çikolatalı top keke kırıntılarına bayılıyorlar iki haftada birde böyle küçük şımarıklıklar yapıyoruz.

[QUOTE=lemur]Haftada 1 gün aç bırakma yaygın olarak yapılan bir uygulamadır ve bence yararlıdır. Balığın sindirim sistemini rahatlatmayı hedefler. Daha uzun süreli açlıklara da dayanıklı olduklarını düşünürsek bir zararı olmaz. Ben karma canlıdoğuran tankımda da uyguluyorum. Betta ve ramirezi gibi etobur balıklar da bulunmasına rağmen bir saldırganlık görülmüyor.

Saldırganlık olarak tanımladığınız girişimler sonucunda diğer balıklarınızda yaralar oluşuyor mu? Ya da strese girip akvaryumun tenha bir köşesinde saklanıyorlar mı? Böyle ise, aç bırakmak yararlı, ama olmasa da olur. Karnı tok iken de aynı şeyleri yapıp etrafını rahatsız ediyorsa belki de onu ayırmalısınız. Bu kovalamacalar tamamıyla cinsel bir eylem amacı da taşıyabilir ayrıca.[/QUOTE]

Merhaba;

Normal beslenmenin devam ettiği günlerde akvaryumda huzur hali hakim ve gayet uyumlular. Kimse kimsenin tavuğuna kış demiyor ancak açlık oyunlarının geleneksel günü olan pazarları akvaryum national geographice dönüyor. Bitmeyen kovalamalar ve çarpışmalar. Suriye japonumu yiğenimin fanusundan çekip aldığım için yaşını kestiremiyorum ancak ebatları dikkete alındığında cinsel bir motivasyon taşımadığı kanaatindeyim.
Açlık Oyunları Ve Suriye Japonum.
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Balıklarımın dieti için 3 farklı yem, bezelye, ıspanak ve kurutulmuş gammarus kullanıyorum. Shubunkin fotoğraflarını incelediğimde gövde benzer olsada kuyruk bölümü tamamen farklı bu nedenle suriyeli olduğu kanaatindeyim. O zaman çocukları coşturma zamanı. [8)]
Açlık Oyunları Ve Suriye Japonum.
Merhaba;

3 japonumdan biri tek kuyruklu ve aşırı hareketli bu nedenle suriye yada israil japonu olduğu kanaatindeyim. Bu arkadaş ne zaman akvaryumun önüne gelsem çılgınca şeyler yapıp beni takip ediyor aynı zamanda yüzeye çıkıp kendisine dokunmama izin veriyor kısacası en çok sevdiğim kendisi. Haftanın bir günü açlık oyunları başladığında akvaryumu iki arkadaşına zindan etmeye başlıyor. Kuyruklarını ısırmaya çalışıyor aynı zamanda küçük çarpışmalar yaşanıyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim birgün aç bırakma alışkanlığından vaz mı geçmeliyim?
1günlük Japon Yavruları..
Japon balığı besleyen biri olarak merakla takip ediyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.